Şimdi Ara

Demirdöküm Nitron HK F 224 Hermetik kombi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

85 m2 evime kombi tesisatı çektirdim ve sıra kombi almaya geldi. Demirdöküm Nitron HKF 224 Hermetik kombi almayı düşünüyorum. Bu modeli kullanmış ya da bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum (yakıt sarfiyatı ve genel olarak sıkıntılı olup olmadığı hakkında yüzeysel bir açıklama:) ), şimdiden teşekkürler.

• Demirdöküm Nitron güzel cihazdır tercih edilebilir ama ben sizin yerinizde olsam 250 TL civarı fark verip üst model olan Demirdöküm Nitromix'i tercih ederdim.
  • Teşekkürler Zebza, maliyetin artması aşılmaz bir engel değil fakat evim küçük ve petek sayısı az olduğu için yoğuşmalı kombi takamıyorum. Demirdöküm alırsam nitron tercih edeceğim ya da Vaillant Turbotech plus üzerinde de duruyorum, yedek parça sorunu olabileceğini öğrendim kararsızım... bakalım hayırlısı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strategos_ -- 9 Şubat 2015; 21:57:17 >
  • Evinizin küçük olması yoğuşmalı kombi takılmasına engel değildir, benim evde 100 m² ve sorunsuz bir şekilde premix yoğuşmalı kombi kullanıyorum.
  • Peteklerinizin toplam boyutu nedir? Benim toplamda 5 metre civarı, konuştuğum bütün ustalar yoğuşmaya uygun olmadığını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strategos_ -- 9 Şubat 2015; 22:34:30 >
  • Neden uygun olmadığını söylediler mi, eminim söylemediler veya yoğuşma yapmıyor demişlerdir, siz o ustalara inanmayın. Eskiden premix yoğuşmalı ile konvansiyonel (düz) hermetik kombi arasında 1500 - 2000 TL fark vardı küçük evlerde o farkı kapatmak uzun süre aldığı için önerilmiyordu şimdilerde fark 250-300 TL en geç iki yıl içerisinde kapanıyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Bende 120m2 daire alti veya 10mt den az petek olan yerlerde yogusmali cihaz tavsiye etmeyenlerdenim. Yeterli yogusmayi saglamayacagi icin, parca fiyatlarida konv. Kombiye gore abartili pahali oldugu icin tavsiye etmiyorum.
    Ayrica cihaz ureticileri, tanitimlarda olsun, egitimlerde olsun bize bu aciklamayi yaparken; siz neye dayanarak 80 m2 daireye tavsiye edip, ustalari yalancilikla sucladiniz onu anlayamadim.
    Kelime secimi onemli biseydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SedatUsta S kullanıcısına yanıt
    Yoğuşma oluşum şartlarını açıklayabilir misin? Ben hiçbir yazıda yoğuşma şartlarında evin büyüklüğünden bahsedildiğini okumadım, verimli yoğuşma için tek önemli şart maksimum sıcaklık 50-55°C olmasıdır, ayrıca Avrupa'da satılan 9-10-12kW'lık yoğuşmalı kombileri hangi büyük eve takmayı düşünüyorsunuz.

Aşağıda verdiğim linkteki 2012 yılında yazılmış olan yazıyı okursanız küçük evlere yoğuşmalı kombi takılmama sebebinin sadece maliyet olduğunu görürsünüz fakat o zamanki fiyat farklar artık yok dolayısıyla küçük eve gönül rahatlığı ile yoğuşmalı kombi takılabilir.
    https://izmirdogalgaz.wordpress.com/2012/08/28/yogusmali-kombi-gerekli-mi-degil-mi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 10 Şubat 2015; 8:08:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.