Şimdi Ara

Deneme amaçlı Cumhurbaşkanına Tweet attım.Bir bakar mısınız lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aslında daha önce bir Twitter adresi almıştım ama merak amaçlıydı.Yani düzgün kullanmıyordum.Zaten Twitter ı tam kullanmayı bilmiyorum.

Bir kaç sorum var Twitter kullanımı ile ilgili.

1-Şimdi ben mesela birine Tweet atmak istiyorum.Bu attığım Tweet o kişinin ana sayfa duvarında nasıl görünecek.
    Mesela aşağıda Cumhurbaşkanına yazdım.(Sadece "test" yazdım) Ama attığım Tweet Cumhurbaşkanının sayfasında görünmüyor.Neden?

2-Sol tarafta "Tweetle" kutusu var.Bir boşluk bırakarak yazdım ve Tweetle dedim.Acaba doğru mu yaptım?(Görüntüde ki resim göstermek amaçlı)

3-Bir de ben Cumhurbaşkanına ya da farklı birine nasıl direk mesaj yollarım.

4-Twitter da birine Tweet atmak için o kişinin sayfasına mı girip yazmak gerek?Bunun kısa yolu yok mu mesela?

5-Hashtag lere nasıl Tweet atarım?Biraz kurcaladım ama bulamadım.Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar.
    Cevaplarsanız sevinirim...

Deneme amaçlı Cumhurbaşkanına Tweet attım.Bir bakar mısınız lütfen.

• cumhurbaskani tweete cevap verirse sayfasinda cikar hastag su #hashtag mesela #barbara türü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter hiç kullanmadım.

Yardımcı olması için sana Onur abimizi çağırıpta soralım.
  • 1-Cumhurbaşkanının sayfasında onun attığı ya da re-tweetlediği twitleri görebilirsin. Facebook'ta ki duvar gibi değil yani. Cumhurbaşkanının etkileşimler menüsünde çıkar gönderdiğin test twiti. Yani sadece cumhurbaşkanı ve senin takipçilerin görür bu twiti.
    2- İmajı göremedim, anlamadım sorunu.
    3-Direk mesaj atabilmen için o kişinin seni takip etmesi gerekir.
    4-Anasayfadaki twit atacağın kutucukta "@" işareti koyarak , kime atmak istiyorsan o kişinin kullanıcı ismini yazıp atabilirsin.
    5-Bir hashtag'e twit atmak için senin de o hashtag i kullanman gerekir. Örneğin #fenerbahçe hashtah'ine twit atmak istiyorsan "şampiyon #fenerbahçe" yazarak bu hashtag'e twit atmış olursun.
  • Tamam arkadaşım Teşekkürler ama bir kaç soru daha soracağım.

2inci soruyu anlamadım demişsin.Şöyle.sol tarafta "Abdullah Gül kullanıcısını Tweetle" denen boş kutucuk var.
    Orada " @cbabdullahgul " yazıyor.
    cbabdullahgul yazısından sonra bir boşluk bırakarak mı Tweet atılıyor.Bunu sormak istemiştim.

2-Bir sorum daha var.Sol tarafta "Abdullah Gül kullanıcısını Tweetle" denen yerde ki @cbabdullahgul yazısını silip yani orayı boş bırakıp herhangi bir Tweet yazsak o Tweet nereye gider merak ediyorum.

3-@cbabdullahgul yazısından sonra boşluk mu bırakmam gerek yoksa birleşik de yazabiliyor muyuz?Örnek @cbabdullahgulMERHABA

4-Hashtag lere Tweet atmam için o Hashtag in sayfasında mı bunu yapmam gerekir yoksa kendi duvarım da yazsam o Hashtag de görünür mü?

5-Hashtag örneğin de "şampiyon #fenerbahçe " yazmışsın.Bunu yaparken hashtag sonda mı olması lazım.Yani başa koyup yapamıyor muyuz?Mesela #fenerbahçe şampiyon" gibi

6-Sol tarafta Trend Topic olan konular var.Acaba bu konular sadece Türkiyeye mi özgü yani sadece Türkiyede olan TT ler mi?Yoksa mesela Amerikadan biri Twittera girincede mi bu TT leri görüyor.

7-En önemlisi de nasıl Hashtag başlatırım yani nasıl Hashtag açılıyor.Yukarıda ki # simgesine tıkladım ama bulamadım.

Cevaplarsan sevinirim.....Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 7 Nisan 2014; 18:30:14 >

• evet arkadaşlar cevaplayacak bir arkadaş yokmu
  • Evet arkadaşlar cevap yazacak biri yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • profilde görünmesi için rt'lemesi lazım. rt : "beğenilen bir twitin kendi profilinde görünmesini sağlama"

doğru yapmışsın ama uzatmana gerek "@" işaretini koyup devamında isim yazarakta o kişiye mesaj yollayabilirisin

dm için ise iki tarafında birbirini karşılıklı takip etmesi gerekiyor
  • 1- Evet boşluk bırakman lazım. @ işaretinden kullanıcı ismini yazıp boşluk bırak.
    2- @ işareti ya da # işareti kullanmadan tweet atarsan, sadece senin duvarında gözükür.
    3- Boşluk bırak @cabullahgul merhaba gibi.
    4- Hashtag'in sayfasında da yazabilirsin, kendi duvarında da yazabilirsin ama o hashtag'e dahil olmak için, örneğin bahsettiğimiz hashtag #fenerbahce ise ; tweetinde #fenerbahce yazmalısın.
    5- Hashtag başta olmalı. Verdiğim örnekte #fenerbahce 'ydi. o hashtag'e dahil olan bir tweet örneği verdim.
    6- Hesabını ilk açtığında trend topicler senin ülken olarak çıkar. Arzu edersen bunu şehir olarak veya dünyadaki başka bir ülke olarak değiştirebilirsin.
    7- #kronikenerji olarak bir tweet atarsan hashtag başlatmış olursun.
  • Kanka boşver sen twitter'ı falan

• quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Kanka boşver sen twitter'ı falan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.