Şimdi Ara

Deneme Günlüğü *vannessa24 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
17
Favori
24.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok tebrik ederim sizi bayadır takip ediyordum. Hayatınız başarılarla dolu geçer umarım, her şey gönlünüzce olsun💗 muhtemelen ben mezuna kalıyorum siz yazı nasıl değerlendirmiştiniz tavsiye alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vannessa kullanıcısına yanıt
    Helal

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anotherdayanotherdrama A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Umarım sizin de öyle geçer. Öncelikle bu konudaki deneme sonuçları hariç birkaç yazı daha yazmıştım 2-3 tane fazla değil oradaki yazıları okursanız genel bir fikir olur aklınızda onun dışında kesinlikle yaz dönemi ve genel süreç için önerilerim şunlar:

Ben yazdan bile önce daha 11ken 12ler yksye girmeden 30-40 gün önce yks sürecine baslamistim. Bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum, Bu sürecin beni nasıl yordugunu sayısız kere buraya yazmıştım. 2024 yks sonuçların gelsin o süreç bir geçsin. Mezuna kalmayı netledigin an 2024 yks sorularini önüne al. Bu süreçte hangi konulara çalıştın neleri eksik yaptın, nerde az deneme çözdün vs eksiklerini mutlaka belirle. Sonra sınavda tytde çalışmana rağmen istediğin gibi yapamadığın şeyleri, nerde sureni tukettigini de belirle. Bu analizi yaptıktan sonra temmuzun başı veya ortasında çalışmaya başla hocam.

Yazın tyt feni en baştan özümseyerek bitir. Bol soru çöz cozdugun soruları mutlaka kes veya fotoğrafını çekip biriktirmeye başla. Bu sorulara dönme işini öyle kenarda kalsın diye değil haftalık çalışma planına en az 1.5-2 saatlik bir etüt gibi ekle mutlaka yap. Bu sınavın en önemli şeyi soru çözmek deneme çözmek değil. Aklında net olmayan her bilginin üzerine gidip onu özümsemek.

Yazın temmuz-ağustos-eylül ekimde sakın 10 saat uzeri çalışmalıyım kafasına girme. Düzenli 5 saat çalışsan bile sayısal da olsan konuların en az 2 kaynakla aylar önce zaten bitecek. Yazin etrafında 10 saat sabit 8 saat sabit çalışanlar olacak ben de öyleydim sonra neler hissettigimi zaten yazmıştım. Sınavda 5 ay önce yaptığım netle aynı neti yaptım aylar boyu netim hiç değişmedi bu süreç boyu insanı aşırı sıkıyor robot gibi hissettiriyor.

Yazın yapman gerekenler günde 4-5 saat çalış üstüne çıkma. Zaten tyt fen, tyt mat eksiklerin yaz sonu rahat şekilde bitmiş olur. Onlar bitince ayt başlarsın

Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherdayanotherdrama -- 11 Haziran 2024; 17:45:32 >

@vannessa hocam öncelikle tebrik ederim, umarım sonuç istediğiniz gibi gelir ve emeğinizin karşılığını alırsınız.

Belki biraz fazla olacak ama, denemeler ve tyt ayt matematik hakkında önerilerinizi öğrenmek isterim. Kurumsal denemelere nasıl katılıyordunuz, ders ders hangi yayının genel/branş denemelerine girilmeli/girilmemeli, tyt matematikte hangi yayının denemelerini kesinlikle önerirsiniz(bunu biraz daha fazla önemsediğim için tekrardan yazmış oluyorum), tyt'de matematiği yani tyt'yi nasıl yetiştirebilirim? (okuma olarak anladığım kadarıyla lgsden belki daha da önceden beri iyi olduğunuz için veya az buçuk da olsa düzenli çalışmanızdan dolayı yetiştirme sorununuz olmadı ama bu yönde de varsa bir öneriniz alabilirim)

Olabildiğince zamanınızı almasını istemediğimden öz bir şekilde cevaplayabilirseniz çokça memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Griffin.0_0 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam sağ olun

Öncelikle bu açtığım konudaki

https://forum.donanimhaber.com/2024-yks-deneme-oneri-konusu--157932054

çözdüm dediğim ve cozmeyi planlıyorum dediğim tüm denemeleri çözdüm, üstüne çözmeye devam ettim.

Kurumsal denemelere dershanede ve okulda katılıyordum. Mutlaka bir yerde katil okulda yapmıyorlarsa bir dershanenin deneme kulübüne araştırıp yazıl hocam. Ayrıca ben çok bilinmeyen sınava çok benzetmediğim kurumsalları çözmeyi zaman kaybı görüyordum ama sınavda o zor dediğim beğendiğim tyt denemeleri gibi değil, beğenmediğim işlem azabı gördüğüm kalitesiz dediğim denemelere daha benzer geldi. Yani müfredat dışı soru yoksa deneme secmeyip girmek lazım.

Ders ders branş denemelerini yukarıda attığım linkteki konuda listeledim hocam tavsiyem yine aynı. Ilk 1k derece hedefleniyorsa en bilinen populerlerden başlayıp eriterek gitmek lazım nereye kadar gidiyorsa.

Tyt-ayt mat ve denemeler hakkında önerim.

Tyt temel yerlerde eksiklik varsa üstünden mutlaka geçilmeli. Köklü, üslü, mutlak, çarpanlar bunlar 4 işlem gibi beyinde pratik hale gelmeli. En ufak yerinde akılda soru işareti kalmamalı zaten gayet basit kısımlar. Problem kısmına geçersek konu olarak üstünde uzun durulmamalı, kişisel yöntemler geliştirilmeli bence özel olarak yapılamayan bir alan varsa mesela işçi problemlerini yapamıyorsan, kaynak ya da video açıp işte is gücü zaman o konuya özel mantığı hemen kavrayıp tekrar soru çözmeye dönülmeli. Problem rutini falan aşırı boş hiçbir yararı yok. Zaten sayısız branş genel matematik çözülecek.

Bu aşamaya kadar sorun yoksa ya da halletilirse denemelere geçilmeli. Benim tavsiyem branşlara çok çok erken başlanmamalı. Dönemin basinda haftada 1 yeterli. İkinci döneme yaklaşırken en az 2 günde 1 tyt mat branş. Sınava aylar kala piyasanın %90ının bitirilmesine yetiyor.

Tyt matematikte deneme olarak yine attığım konuya bakabilirsiniz 3d-345-orijinal-barış. Orijinalini son denemeleri ve barışın direkt kendisi oldukça zor üst düzey denemeler bence sınava yakın mental için cozulmemeli sınav zorluguyla pek alakaları yok ama her sene kolay geliyor diye seneye zor gelmeyecek diye bir şey yok sınavdan 2 ay önce falan çözülebilir

3d ve 345 denemeleri en beğendiğim denemeler tüm dersler genel olarak. 3d yazarları özellikle hem tg denemelerinde hem branşlarda özgün orta seviye güzel sorular yazıyorlar. Bazı soruların Türkçesi mükemmel değil ama olsun.

Son olarak tyt süre yetiştirme olayını yaşıyordum ilk denemelerimde çok ucu ucuna yetiştiriyordum. Sınavda ve denemelerde çok süre arttırmayı başardım ama tyt fen ve sosyali 30 dakikadan daha az surede bitirmeye başlanıldığı an süre sorunu kalmıyor. 25 dakika ve daha az sürede de rahat bitirilebilir bitirdiğim oldu ama gerçek sınavda aşırı dikkatli gidip 30 dakikada bitirdim. Bu süreye ulaşmakta oldukça kolay soru. Eğer bu sureden baya uzaksanız 1-2 tyt fen sos branş bitirirseniz mutlaka inersiniz. Onun dışında sinav çözme sıram hep aynıydı sınavda da hiç değiştirmedim.

Turkce ile başlıyordum çünkü Türkçeyi ilk çözmediğim an o paragraflarda daha dikkatim dagiliyordu en çok dikkat isteyen yer turkce.

Türkçe ilk 25-30 sorudan sonra tyt fen-sosyale atlayıp normal denemelerde 20-25 dakikada çıkıyordum. Sonra geri Türkçeye dönüp 10-15 soruyu çözüp. Matematiğe geçiyordum. Türkçeye ayırdığım toplam süre 45 dakika civarı. En son matematiğe başlayıp 60-70 dakikada boslarla birlikte 40 soruyu çözüyordum.

Duruma göre kalan 20-30 dakikam oluyordu sınavda da 25 dakikam kalmıştı. Türkçe-matematik tüm boşlarıma dönüp sınava 5-10 dk kala bitiyordu.

Yani hizlanmak için de net için de tytnin tek ilacı branşlar.

Hocam söylemeyi unutmuşum, sayısal mezun olarak sordum soruları ama zaten cevapları tam kıvamında vermişsiniz, çok teşekkür ederim gerçekten.

Tebrikler.

Dershane tecrubem yok, ozellikle denemelere katilmak icin dershane arastiriyorum, bir cok kurum var.

Istanbul'da kurumsal denemelere girmek icin dershane veya kulup tavsiyesi var midir?

• Hocam 11den 12ye geçiyorum ama herhangi bir tavsiyeniz olur mu tyt matematik için özellikle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mazhin M kullanıcısına yanıt

Hocam konumuna yakın bir yer varsa oraya git deneme kulübünü toplam kaç deneme yapacaklarını, hangi yayinlari yapacakları bilgisini sor tatmin ederse yazıl. Zaten deneme olduğu için fiyatları arasında aşırı fark olmayacaktır. O yüzden sana vakit kaybettirmeyecek konum çok önemli. Bir de 3d, özdebir, bs gibi Türkiye genelleri için ekstra kayıt parası alıp almadıklarını sor. Denemeye girecegin sınıflara da bak tamamdır ven ona bakmadan kaydoldum. Saat bile olmayan bir sınıfta yapıyorlardı çok uğraşıp kendim adıma onu değiştirdim

• byomertaha kullanıcısına yanıt

Hocam tyt mat netin 40 soruda 20 net ve altındaysa süreç boyu 2 soru bankası oneririm 345 ya da bilgi sarmal ilki. İkincisi de 3d ya da orijinal. Ama 20 net ve üzerindeyse eksik netlerin de çoğu geometri falansa soru bankası önermem. Eksik kısım neresiyse büyük ihtimal problemler ve süre sıkıntısı vardır. Problemlerde bayağı da net kaçıyorsa toprak-bilgi sarmal fasikullerinden biri iş görür. Devamında da deneme

Hocam ben ilk kez aydın tyt denemesine girdim 18 doğru 4 yanlış vardı 2 soruyu dikkatten kaçırmışım 2 tane problem sorusunu da eve gelince baktığımda çözdüm benim fonksiyon kümeler gibi belli başlı konularda eksiğim var 345 alıp konu konu eksik olduğumda eyüp boncuk izleyip kitabı bitirsem bu yazın sonuna kadar eylülde falan da 3d çözsem nasıl olur? geometri de eksiğim var o yüzden acil geo ilacı ile başladım

• caginyks2025 kullanıcısına yanıt

Hocam hem eyüp b video ders izleyip hem 345 cozdukten sonra 3dye gerek bile kalmayabilir siz başlayın büyük ihtimal 30a yakın hatta fazla bile net çıkarırsınız. Acil geoda gayet iyi başlangıç geometride bol soru üzerinde durun klasik yeni nesil fark etmez. Her gün paragraf problem çözmek hiçbir işe yaramıyor bence ama her gün 15 geometri falan çözmek çok işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vannessa -- 20 Haziran 2024; 21:3:28 >
    hocam 345 kolay orta diye biliyorum 30 nete çıkarır mı sence emin misin? bide türkçede dilbilgisi sıfır benim ne yapmamı önerirsin youtube kullanmicam hocalar berbat,limit el kitabı alıp 1 tane de kitap bitirsem yeterli olur mu sence?

• Vanessa sen mezunmuydum 12.sinifmiydin

• caginyks2025 kullanıcısına yanıt

345 tyt matematik kolay orta. Son 3 senenin çıkmış tyt matı direkt kolay :D. Gayet yeterli olacaktır. Temel kavramlardan 2.sbye dibin dibi değilsen hiç gerek yok.

12 soru temel yerler (1 kaynak + sayısız deneme)

13 soru problemler (maksimum 1 kaynak ya da fasikül çözülür gerisi denemelerde süre kısaltmaya bakar)

3 soru küme mantık fonksiyon (fonksiyon ve devamı ayt zaten)

30 sorunun 27-28i bu kalan 3 soru pkob bunlardan 2.kaynaga asla gerek yok sadece düzenli deneme

• dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

12

Bana salliyon gibi geldi MSu sonucunu da atmamistin

hocam dilbilgisş

• Hayal dünyasında yaşıyor bu. Max 150k yapacak

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.