Şimdi Ara

Denis Villeneuve: 'Star Wars, 1983'te yolunu kaybetti'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki parça hâlinde çektiği Dune uyarlamasıyla son yılların en başarılı bilim-kurgu filmlerine imza atan Denis Villeneuve, bugün artık Hollywood'un en gözde yönetmenlerinden birine dönüşmüş durumda. Bu yüzden de Star Wars'tan James Bond'a kadar, neredeyse bütün büyük seriler için ismi anılıyor. Ancak yönetmenin son açıklamaları, özellikle Star Wars tarafında bir iş yapmaya pek hevesli olmadığını gösteriyor.

Matt Belloni'nin The Town adlı podcast'ine konuk olan Denis Villeneuve, Star Wars'a ilgisini yıllar önce kaybettiğini söylüyor. Çocukken tam anlamıyla bir Star Wars fanatiği olduğunu belirten yönetmen, bugüne kadar hiçbir filmi The Empire Strikes Back'i beklediği kadar heyecanla beklemediğini ve çıktığında da defalarca sinemada izlediğini söylüyor. Villeneuve için tüm serinin tadını kaçıran ise orijinal üçlemenin son filmi olan Return of the Jedi olmuş.

Ayrıca Bkz.Christopher Nolan yeni filmi için yıldız isimleri toplamaya devam ediyor

Denis Villeneuve: Star Wars Çocuklar İçin Yapılmış Bir Komediye Dönüştü

Star Wars, 1983'te Return of the Jedi ile yolunu kaybetti diyen Villeneuve, pek çok Star Wars hayranı gibi Ewoklar'dan yakınıyor ve Return of the Jedi'ın Star Wars'u çocuklar için yapılmış bir komediye dönüştürdüğünü söylüyor. O dönem Los Angeles'a gidip George Lucas'la konuşmak isteyecek kadar kızgın olduğunu söyleyen Villeneuve, bugün bile o hayal kırklığını atlatamadığını belirtiyor.

Denis Villeneuve, Star Wars'un zamanla daha dogmatik bir hâl aldığını ve artık sürprizlere yer bırakmayan bir tarife dönüştüğünü düşünüyor. Bu yüzden de bir Star Wars işi yapmayı düşünmediğini belirtiyor.

Kaynak:https://www.worldofreel.com/blog/2024/11/27/denis-villeneuve-has-no-interest-in-star-wars-it-all-derailed-in-1983

• Boşver star warsı sen bizim üstümüze kürekle dune filmini at yeter ki :D

• Keşke Dune'un 3. kitabı ve sonrasını da çekse Dennis. Ağzımıza bir parmak bal çalıp çekilecek sahneden.

• KuvvetMira27 kullanıcısına yanıt
    Bu Dune filminde ne var ya bu kadar övüyor herkes. Ben biraz izledim filmi de öyle pek sarmadı beni.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonuna kadar haklı, nerde Akira kurosava'nın ilham verdiği Jedi düzeni nerede ewok'ların kurtardığı galaksi, ewok diye küçümsedim sanılmasın burda hobbitlerin orta dünya uzerindeki katkısı gibi işlense belki ewok'ları sevebilirdik ama tam tersine çocuksu birer ırk haline getirildiler aksiyona harman edilip bir kenara atıldılar

• Star Wars hiçbir zaman "yolunu kaybetti" ifadesini hak edecek çapta bir iş olmadı. Çoğu kişiye göre son üçlemede yolunu kaybetti, bazısına göreyse ondan da önceki son üçlemede. Ama bana sorarsanız Anakin/Vader karakterine, karanlık-aydınlık düalizmine inanılmaz derecede bağımlı kalmış sığ bir seri Star Wars. Özünde Anakin gibi kendi oğlunu - o da bencillikten - bağışladı diye bir çocuk katilinin dahi bağışlanabileceğini ima eden boş beleş bir Hıristiyan propagandası. Kötü karakterlerin illa deforme olan veya sonunda olacak karakterler olması da bence bu serinin sığlığının en açık ifadelerinden. Star Wars'ın "kötü adam" imgesi 1) deforme tip 2) çocuk veya subay katili olmak. 3) Üç lafından birisinin karanlık taraf olması. Tamamen gülünç. Star Wars'ın özü sonradan çocukça olmadı, zaten her zaman çocukçaydı. Son üçlemenin de bence batırma sebebi yapımcıların felsefe bazında bu kadar çocukça ve sığ bir materyal ile ne yapacağını tam bilememesi ve keyfi biçimde kendilerine ait daha modern yorumlarla doldurması.

Star Wars bir şekilde yükseldiyse bu ağır ağır anlatılan bir hikaye çerçevesinde popüler kültüre işleyen imaj ve imge yaratma becerisinde. Ama özünde hep çocukçaydı ve içi yavan tutarsızlıklarla dolup taşan boş bir işti. Ki son üçlemede bu imaj ve imge işleme becerisinin de yitirildiğini ve Star Wars'ın geçmiş sermayeden - yani geçmiş imge ve ikonlarından - yiyen ve tamamen cılkı çıkarılan bir meta haline gelişine tanık olduk.

Mesajım biraz sert kabul ediyorum ama hem Star Wars'ın kendisi hem de başkaları Star Wars'ı o kadar ciddiye alıyor ki, sert eleştirmek elzem gibi. Millet bu evrende gerçekten ne buluyor? Star Wars materyali tüketemiyorum; ciddiyim. Katlanamıyorum. İnanılmaz "overrated". Fantastik kurgu severim bu arada. LOTR serisini defalarca kez izledim. Olağanüstü karakterle müthiş bir destansı yolculuk ve savaş. Tam bir modern destan. Dune 2'yi de severek izledim. Kurgusal bir uzay bağlamında gerçekten şahane bir Yakın Doğu havalı sosyolojik gösterim. Ama Star Wars'ın gerçekten iç bayan bir tarafı var. Bu kişisel görüştür. Başkası için öyle olmayabilir ve kimse benim gibi düşünmek zorunda değil. Ama bence öyle.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.