Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dgs ile zirve üniversitesi duim geliyor ama okul hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
  • Özel şartlar hakkında bilgisi olan var mı ? .Şimdi ben rte uni arıyorum orda müdür yardımcısıyla görüştüm diyorum hocam burda 1 yıl zorunlu alip kaptanın yurdununda kalmak zorunludur yazıyor bana diyor yok öyle bişey ordaki yanlış pri reis uni arıyorum yaş sınırınız varmı diyorum yok diyor mantıkende yani özel olmaması lazım kafam karıştı
  • Skolyoz kaptan olmak için sorun yaratır mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Skolyozun dereceleri var. Skolyoz dedigin sey yanlis hatirlamiyor isem omurgadaki egrilik gibi birseydi. Kardesimede skolyoz demislerdi bakinca sirtindan 0.5 cm lik kemik gozukuyordu cikik sekilde. Disardan bakinca hic belli olmuyo sadece ciplakken dikkat cekiyordu biraz.yurumesine oturup kalkmasima bi engel degildi yani. Seninki ne durumda ciddi engel teskil etmiyosa bi sorun cikaricaklarini sanmiyorum. Renk korubyada diyabette degilsen mulakatlarda elenmezsin.

9 eylul universitesinde bir cocuk duz tabanliktan elenmisti. Elenen tek kisi oydu onun disinda herkes geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Skolyozun dereceleri var. Skolyoz dedigin sey yanlis hatirlamiyor isem omurgadaki egrilik gibi birseydi. Kardesimede skolyoz demislerdi bakinca sirtindan 0.5 cm lik kemik gozukuyordu cikik sekilde. Disardan bakinca hic belli olmuyo sadece ciplakken dikkat cekiyordu biraz.yurumesine oturup kalkmasima bi engel degildi yani. Seninki ne durumda ciddi engel teskil etmiyosa bi sorun cikaricaklarini sanmiyorum. Renk korubyada diyabette degilsen mulakatlarda elenmezsin.

9 eylul universitesinde bir cocuk duz tabanliktan elenmisti. Elenen tek kisi oydu onun disinda herkes geçti.

Skolyoz omurganın bel veya goğus bölgesinde sağa sola eğilmesi oluyor.Benim daha 8-10derece falan ancadır başka bilgisi olan

• quote:

Hocam diyabetli olanlar kesinlikle kalıyor mu mülakatta?Diyabetli değilim ama ailemde diyabet hastası çok.Baba tarafım hep şeker hastası.Genetik yani.Bende çıkar mı bilmiyorum.Seneye mülakat olacak.Ne yapmam lazım?

• daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Ben bu 3 yildir bolumu arastiriyorum. Bu yil tercih yaptım. Duim yerine gmim yazdim. Ama bu sayfada gordugum kadari ile daha once yazilanlar mulakatlarda renk koru ve diyabet degilseniz kesin gecersiniz yonundeydi. Diyabet ciddi sikinti diyebilirim yani. Ve bu gemi adami olur saglik raporuda 2 yil gecerli. Her 2 yilda bir saglik kontrolunden geciyosun. Diyelim suan diyabetin yok ama 4 yil sonra cikarsa gemi adami olur saglik raporu alamazsin dolayisiyla denize cikamazsin. Bu biraz kumar gibi birsey oluyor yani

• quote:

Ben bu 3 yildir bolumu arastiriyorum. Bu yil tercih yaptım. Duim yerine gmim yazdim. Ama bu sayfada gordugum kadari ile daha once yazilanlar mulakatlarda renk koru ve diyabet degilseniz kesin gecersiniz yonundeydi. Diyabet ciddi sikinti diyebilirim yani. Ve bu gemi adami olur saglik raporuda 2 yil gecerli. Her 2 yilda bir saglik kontrolunden geciyosun. Diyelim suan diyabetin yok ama 4 yil sonra cikarsa gemi adami olur saglik raporu alamazsin dolayisiyla denize cikamazsin. Bu biraz kumar gibi birsey oluyor yani

Dikkat etmek gerekiyor o zaman.Renk körü değilim zaten.Çıkmaz heralde diyabet bundan sonra.

Spor yapmaya basla. Spor yapmak diyabeti belli oranda azaltiyormus. Duzenli beslenip spor yapmaya bak. Hic bisey yapamiyosan aksam uzeri cik 1 saat 1.5 saat yuru yani. Internette bununla ilgi seyler var diyabet nasil onlenir diye aratirsan dikkat etmen gereken seyleri ogrenmis olursun.

• dehard kullanıcısına yanıt
    Ozel sartlar osymnin tercih klavuzunda yaziyor. Oradan bakabilirsin ama misal itu ve deu de boy kilo sarti var. Mulakatlarda obez degilsen geciyormussun. Misal boyun 185 kilonunda en az 70 olmasi lazim o sarta gore ama sen diyelim 65 kilosun kalmiyosun mulakatlarda kilo alirsin diyip geciriyorlarmis. Ozel sartlari rehberlik.osym.gov.tr den uniyi bulup yanindaki sayilara bakicaksin o sayilara gore listeden neleri istediklerini bulabilirsin ozel sartlarda

• quote:

Ozel sartlar osymnin tercih klavuzunda yaziyor. Oradan bakabilirsin ama misal itu ve deu de boy kilo sarti var. Mulakatlarda obez degilsen geciyormussun. Misal boyun 185 kilonunda en az 70 olmasi lazim o sarta gore ama sen diyelim 65 kilosun kalmiyosun mulakatlarda kilo alirsin diyip geciriyorlarmis. Ozel sartlari rehberlik.osym.gov.tr den uniyi bulup yanindaki sayilara bakicaksin o sayilara gore listeden neleri istediklerini bulabilirsin ozel sartlarda

O zaman skolyozlu biri için gemicilik sakat biraz çünkü her yaşta ilerleme riski var.

Tabiki universiteyi kazandiginizda sizden gemi adami olur raporu istiyor. Orda ortopediyede giriyosunuz. Girdiginiz bolumlerin hepsi heyet. Soyle bastan assagi bi bakiyo size, gorunurde birsey yoksa comelin kalkin filan diyor bi bozukluk var mi gibisinden. Daha sonra oluru veriyor lakin bu raporun gecerlilik surwsi dedigim gibi 2 yil. 2 yilda bir almaniz gerekiyo. Simdi alirsiniz belki 10 yil sonra ilerler o zaman alamazsiniz almazsanizda gemiye cikamazsiniz haliyle.

Ben cok bilgili olmasamda kardesimede skolyoz demislerdi cok ilgilenmedim bilmiyorum ama fizik tedavi seylerine falan gitti ilerlemesi durdu hatta iyilesti sanirim yani artik gitmiyo. Eger sizinde bu egzersizlerle ilerlemesi duracaksa dikkat ettiginiz surecede ilerlemeyecekse bi sorun olusturmayabilir simdilik ama tabi buyuk kumar. Ilerlediginde raporu alamazsaniz resmen issiz kalirsiniz. Risk almak istemiyorsaniz hic bulasmayin derim. Sakasi yok bu isin yani.

• quote:

Tabiki universiteyi kazandiginizda sizden gemi adami olur raporu istiyor. Orda ortopediyede giriyosunuz. Girdiginiz bolumlerin hepsi heyet. Soyle bastan assagi bi bakiyo size, gorunurde birsey yoksa comelin kalkin filan diyor bi bozukluk var mi gibisinden. Daha sonra oluru veriyor lakin bu raporun gecerlilik surwsi dedigim gibi 2 yil. 2 yilda bir almaniz gerekiyo. Simdi alirsiniz belki 10 yil sonra ilerler o zaman alamazsiniz almazsanizda gemiye cikamazsiniz haliyle.

Ben cok bilgili olmasamda kardesimede skolyoz demislerdi cok ilgilenmedim bilmiyorum ama fizik tedavi seylerine falan gitti ilerlemesi durdu hatta iyilesti sanirim yani artik gitmiyo. Eger sizinde bu egzersizlerle ilerlemesi duracaksa dikkat ettiginiz surecede ilerlemeyecekse bi sorun olusturmayabilir simdilik ama tabi buyuk kumar. Ilerlediginde raporu alamazsaniz resmen issiz kalirsiniz. Risk almak istemiyorsaniz hic bulasmayin derim. Sakasi yok bu isin yani.

Ameliyatla duzeltiliyor tabi platinde takılıyor sanırım platin takılınca yine rapor vermezler dimi ?

• 9 eylülde okuyan arkadaşlara soruyorum lys ile yada dgs ile bölüme gelenlerden 25 yaşını geçmiş biri var mı? . Okulunuzda yaş sınırını bi açıklarmısınız özel şartlarda okulun söylediği tutmuyor bazen. Piri reis özel şartlar 21 diyor arıyorum uniyi yok yaş sınırımız diyor puanı yap gel diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dehard -- 14 Ağustos 2015; 21:42:59 >
    Soyle soyliyim ben rapor icin gittim elime kocaman bi kagit verdiler.

Goze girdim heyete 3 metre ilerde kafam kadar harfleri sordular gozlerimde astigmat olmasjna ragmen gozluksuz okuyup onu gectim. Daha sonra ortopedi icin girdim adam cok takmadi yani soyle bi bakti otur kalk saga sola bak ellerini birlestir vs vs sonra oluru verdi.

Tetkikler cok fazla ama hepsi ustun koru. Bi diyabette yirtamazsin tahlilde cikar bide renk korunde. Sayilari okutturuyolar okuyamazsin gidersin. Onun disinda hani eger ameliyatla kesin cozumu var ise ben sikiti olacagini dusunmuyorum cunku rapor alirken oyle ortopedide iste komple rontgen cekip neren yamuk neren duzgun diye bakmiyo. 30 saniyede oluru verdi direk adam. Ha gogus rontgeninde arkadaki platin cikarda bu nedir diye arastirirlarda sorun cikariri bu derlerse bilemem. Ama ortopedideki doktor ameliyatin var mi diyo yok dedim bende olsa bile yok desem haberi olmicak adamin zaten oyle detayli biseyler yapmiyolar. Sen onu en net sekilde bulundugun yere yakin bu saglik raporunu verme yetkisi olan bi hastaneye gidip danisma bolumunden ogrenebilirsin. Danisma bolumu bu konu hakkinda bilgi sahibi. Orda bi sekilde yonlendirirler seni.

Ben sahsen yanj tedavisi var ise eger sikinti olacagini dusunmuyorum cunku bu hani pilotluk gibi degil yani. Kaptan olacaksinda bi pilot gibi 4 5G kuvvete maruz kalmiyacaksin. Saglik raporu falan filan var ama cokta didik didik edip ince elemiyolar pilotluk gibi degil yani. Ben rapor almaya gitmeden once baya gergindim sira sira girdikce bu muydu yani dedim.

Soyle birsey yapabilirim suan 2. Kaptan bi akrabam var ben ona bi sorayim yakin zamanda bi geri donus yaparim sana kesin sekilde ogrenmeye calisicam

• quote:

Spor yapmaya basla. Spor yapmak diyabeti belli oranda azaltiyormus. Duzenli beslenip spor yapmaya bak. Hic bisey yapamiyosan aksam uzeri cik 1 saat 1.5 saat yuru yani. Internette bununla ilgi seyler var diyabet nasil onlenir diye aratirsan dikkat etmen gereken seyleri ogrenmis olursun.

Diyabet için bu tavsiyeleri biliyorum babamdan dolayı.Peki yara izine bakıyorlar mı mülakatta.Kolumda dikiş izi var ve parmağımda da var?

• dehard kullanıcısına yanıt
    Ozel okul ile devlet arasinda fark olabilir yalniz. Ayni sekilde deu yu arayipta ogrenebilirsin. Okuldski yetkililer oyle diyosa sorun olmaz. Cunku deu da boy kilo sarti var mesela ama bunu esnek tutmuslar kilon azsa kilo alirsin diyip geciriyolar. O sartlara pek bakma en dogru bilgiyi okulla irtibata gecip alabilirsin. Emin olmak icinde on sartlarinizda boyle böyle yaziyordu diyede soylersen iyi olur ulkede isi bilmeyenlerin iyi yerlerde oldugunu dusunursek yanlis yonlendirilmis olmazsin. Onu dedikten sonra emin degilse baska bi yere yonlendirirler seni

Ben yildiz teknik gmim kazandim bu yil. Bizde mulakat yoktu yalniz deu da duim okuyup mulakata giren arkadasim var. Bi ona sorayim. Gecen konuştuğumuzda sadece 1 kisi duz tabanliktan dolayi elendi dedi. Onun disinda kalan olmamis. Ben emin olmak icin bi sorayim onada. Geri donus yapıcam

• Ozel mesaj atarsaniz telefon numarami verebilirim daha hizli geri donuler yapabilirim. Sorulariniz hakkinda bilgi edinebilecegim 2. Kaptan bi akrabam ve ktu deu ve itu den arkadaslarim var yardimci olmaya calisirim.

• quote:

Ozel okul ile devlet arasinda fark olabilir yalniz. Ayni sekilde deu yu arayipta ogrenebilirsin. Okuldski yetkililer oyle diyosa sorun olmaz. Cunku deu da boy kilo sarti var mesela ama bunu esnek tutmuslar kilon azsa kilo alirsin diyip geciriyolar. O sartlara pek bakma en dogru bilgiyi okulla irtibata gecip alabilirsin. Emin olmak icinde on sartlarinizda boyle böyle yaziyordu diyede soylersen iyi olur ulkede isi bilmeyenlerin iyi yerlerde oldugunu dusunursek yanlis yonlendirilmis olmazsin. Onu dedikten sonra emin degilse baska bi yere yonlendirirler seni

Ben aradım 9 eylülü dedim ben deniz ulaştırma işletme mühendisliği hakkında bilgi alıcam bi adama bağladılar.Adama yaş sınırınız var mı dedim "valla hani tam bende bilmiyorum özel şartlarda ne yazıyor " dedim 24 o zaman olmaz ya dedim dgs birincisi oldum yine mi olmaz yok olmaz.Adamın kendinden haberi yok sinirlendim kapadım telefonu

• 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.