Şimdi Ara

DENİZCİLİK HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıllık Deniz ulastirma,gemi makineleri,gemi insaat gibi denizle ilgili bir bölüm okumak istiyorum fakat bolumleri arastirdim okumayan mezun olmayan bilgisizce video paylasanlar tarafindan yorum yapilmis burada bolum mezunlarindan veya bu bolumden is sahibi olanlardan bana yol gostermesini istiyorum beni bilgilendirirlerse sevinirim isteyenlerde yararlanmis olur. İş imkanlari nasil staj bulma sikintili bir sureç mi mezun olduktan sonra nasil bir yol izlemeliyiz rahat bir is bulabilmek icin internette paylasilan kurslara yazilanlar ne kadar dogru soylediklerinin ne kadarini gerceklestiriyorlar yol gosterirseniz sevinirim..Tesekkurler simdiden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2 yıllık bölümlerden mezun olursan maddi olarak da kariyer olarak da yarım kalırsım. 4 yıllık bir okuldan ki itudf(YDO) dan mezun olursan önü çok açık, staj sorunu asla yok hatta staj sorunu olmayan tek fakülte diyebilirim. Deniz ulaştırma işletme müh(güverte) oku bence. Gemi mak işl müh.(makine) artık gemilerde iş yükü sürekli artan bir departmsn oldu. Sürekli çevre ile ilgili yeni regülasyonlar geliyor. Ayrıca teknik olarak kafan mühendisliğe yatkın değilse de hiç bulaşma.(makine için konuşuyorum.)
    Denizcilik hiyerarşik düzenlidir. Özel sektörde olmasına rağmen. Asi yapılı otoriteye kafa tutma gibi davranışlar bu mesleği kısa sürede bıraktırır.
    Bizim sektörde şöyle bir laf vardır. İnsanın delisi denizci, denizcinin delisi makineci olur diye. Çok şeyler anlatılır denizcilikle ilgili. Bence özeti ise bir büyüğümüzün dediği üzere diplomalı ameleliktir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunuyum. Şöyle söyleyeyim nerede devam etmek istiyorsunuz ? Kara mı yoksa deniz mi ?

Genelde stajdan sonra çoğu kaptan karada çalışmak istiyor zira kaldırması zordur. Karada bizim bölümümüz bir DUİM mezununa göre daha geniş imkanlara sahip zira biz ithalat ve ihracat prosedürleri gibi farklı alanları da görüyoruz.

Denizde ise bildiğimiz şekilde vardiya zabiti olarak başlarsın yavaş yavaş yükselirsin. Deniz gençken yapılacak iştir genelde yaşlanınca genelde limanların pilot departmanlarına geçiyorlar.

İş imkanı olarak deniz daha zor diye duyuyorum ancak karada satış danışmanlığından tut ithalat ihracata kadar her türlü deniz ile ilgili olan lojistik işini yapabilirsiniz. Bu konuda karar tamamen size bağlı.

Denizde staj bulmakta zordur genelde ancak ben karada hiç staj sorunu çekmedim hatta Türkiye'nin büyük limanlarından birinde de staj yaptım.

NOT : Arkadaşlarımdan işsiz kalan sayısı çok az. Ben bir tek başvurmadım zira Liman Yazılımlarına yönelmek istediğim için DGS sonucu bekliyorum. Olmazsa bir acentede başlayıp seneye inşallah olursa hayalimi gerçekleştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanali1881 -- 7 Eylül 2021; 18:57:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.