Kanarya, kümede kalmak için canını dişine takarak oynayan Horozlar'dan mutlu son vizesi alamadı. Mustafa Keçeli'nin golüne Tuncay'la karşılık veren sarı lacivertliler, şampiyonluğu getirecek vuruşu yapamayınca sahayı göz yaşlarıyla terk etti.
Göz göre göre şampiyonluk gitti. F.Bahçe Denizli'de intihar etti. Ligin son haftasına ikili averajla Galatasaray'ın önünde giren sarı lacivertliler, küme düşme hattındaki rakibi ile berabere kalarak, elindeki şampiyonluğu kaybetti: 1-1. Maçın ilk yarısında tamamen savunmayı düşünen Denizlispor, ikinci devrede müthiş goller kaçırdı. Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı ve üçüncü kez üst üste şampiyonluk umutlarını son maçta yitirerek tarihi hezimet yaşadı.
Aziz Yıldırım şokta Maçı protokol tribününden izleyen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son dakikalarda yerinde duramadı. Aşırı heyecanlandığı için karşılaşmayı bir süre ayakta seyreden Yıldırım, daha sonra protokol salonuna girdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından olduğu yere çöküp kalan Yıldırım, başını iki elinin arasına alarak uzun süre sessizce oturdu. Yönetici arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 1.5 saat protokol salonunda oturan Yıldırım, daha sonra takımının soyunma odasına gitti. Odanın kapısının dışardan kapatılması nedeniyle bir süre içerde kilitli kalan Aziz Yıldırım, kapının açtırılmasının ardından dışarı çıktı. Başkan daha sonra takım otobüsüne binerek, futbolcuları teselli edici bir konuşma yaptı
16 dakika konfeti rötarı Futbol Federasyonu'nun son hafta maçlarını aynı saatte başlatma planı tutmadı. Denizlisporlu taraftarlar, geçtiğimiz yıllarda birçok kez yapılan konfeti atma taktiğini uygulayarak, karşılaşmayı geciktirmeyi başardı. Seremoni öncesindeki konfeti yağmuru nedeniyle 7 dakika geç başlayan oyun, aynı gerekçeyle defalarca durduruldu. Karşılaşma bu nedenle, aynı saatte başlayan diğer maçlardan 16 dakika geç bitti.
Polise meşale! Denizli tribünleri maçı geciktirmek için önce ilk yarı, ardından 2. yarının başlamasıyla sahaya konfeti yağdırdı. Bir polisin kafasına yanan meşale isabet etti. Maç uzun bir süre durdu. Alex'in de korner atarken başına çakmak atıldı.
Zirve ikinci kez son hafta el değiştirdi Lig tarihinde ikinci kez, sezonun son haftasına lider giren bir takım şampiyonluğa ulaşamadı. Ligin 1962-1963 sezonu hariç bundan önceki bütün sezonlarında son haftaya lider giren takımlar şampiyon olmuştu. Bu sezon son haftaya 80 puanla lider giren Fenerbahçe, Denizlispor ile 1-1 berabere kalınca, aynı puanla haftaya başlayan Galatasaray, Kayserispor'u 3-0 yenerek, mutlu sona ulaştı. Daha önce iki aşamada yapılan 1962-63 Milli Lig Final Grubu puan durumunda son haftaya Galatasaray'ın 1 puan önünde lider giren Beşiktaş maçta Metin Oktay'ın penaltıdan attığı golle Galatasaray'a 1-0 yenilince, şampiyon Galatasaray olmuştu
Taraftar için kötü bir gündü Fenerbahçeli taraftarlar, Denizli'ye şampiyonluğu görmek için gitmişti. Ama beklenen olmadı. Sarı-lacivertliler deplasmanda 1-1 berabere kalınca trajik sahneler ortaya çıktı. Polisle yaşanan çatışmada ağır yaralanan 2 taraftar yoğun bakıma alındı. Amigo Pepe Metin, 10 metrelik boşluğa düşerek ciddi şekilde yaralandı. Karaman'da bir taraftar kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Tribünde sinir krizi geçiren, ağlayanlar, koltukları kırıp, yere atanlar da görüldü
Kadıköy'de üzüntü ve gözyaşı Bağdat Caddesi'ndeki çeşitli kafe ve barları tıklım tıklım doldurarak maçı izleyen sarı-lacivertli taraftarlar, kaçan şampiyonluk sonrası büyük üzüntü yaşadılar. Maç öncesi caddede şampiyonluk kutlamaları hazırlıkları yapan taraftarlar, buradaki barlar ve kafelerde takımlarının maçını, üzerlerinde formalar, ellerinde bayraklarla izlemeye başladılar. Barların dışına taşan taraftarlar, ilk yarı bitiminde gol olmamasına ve Galatasaray'ın ilk yarıyı önde kapamasına rağmen umutlarını yitirmediler. Maçın ikinci yarısını "Fener gol gol gol" tezahüratlarıyla izlemeye başlayan taraftarlar, dakikalar ilerledikçe hata yapan futbolculara ve teknik direktör Daum'a küfürlü tepkiler gösterdiler.
Gözyaşını tutmaya duaları yetmedi Dizilerde oyunculuk yapan Göksun Çam, Fenerbahçe'nin sahasında galip geldiği stresli bir maçta gözyaşlarına hakim olamamıştı. Ekranlara ağlarken yansıyan genç kızın görüntüleri, Fenerbahçe TV'de klip bile yapılmıştı. Fanatik Fenerbahçe taraftarı Göksun Çam, Denizli deplasmanında da tribündeydi. Zaman zaman elindeki kitaptan dua okudu, ancak son düdük çaldığında bu kez gülemedi. Gözyaşları bu kez son maçta kaçan şampiyonluk içindi.
Denizlispor 2. kez zirveyi değiştirdi Fenerbahçe ile berabere kalarak rakibinin yaşadığı puan kaybı sonrası şampiyonluğunu engelleyen Denizlispor, 19 yıl önce de aynı şeyi Beşiktaş'a yapmıştı. Yeşil-siyahlılar, 1986-87 sezonunda Beşiktaş ile Galatasaray arasında yaşanan şampiyonluk mücadelesinde 31 Mayıs 1987'de, 36 maçlık lig maratonunda 35. haftada İstanbul'da Beşiktaş ile berabere kalarak Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda önünü açmıştı. Ligin 35. haftasına Beşiktaş, aynı puanla, ancak gol averajıyla lider girerken, Denizlispor karşısında kaybettiği puanla şampiyonluktan olmuştu. Maçın 86. dakikasına kadar 1-0 önde olan Beşiktaş, Denizlisporlu Erol'un frikikten attığı gole engel olamayınca1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray, Beşiktaş'ın aldığı bu beraberlikle son haftaya önde girerken, ligdeki son karşılaşmasını da kazanarak, 15 yıllık aradan sonra şampiyonluğunu ilan etmişti. Denizlispor, 19 yıl sonra bu sefer 2005-06 sezonunda ligin son haftasına averajla lider olarak giren Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etti. Yeşil-siyahlılar, kendileri için de kritik olan karşılaşmadan 1-1 berabere kalarak hem ligde kalma başarısı gösterdi hem de Galatasaray'ın şampiyon olmasını sağladı.
oabilir sonunda ölüm yokya. her yıl şampiyon olunacak bir kaidede yok.
hatırladıkça sadece miğdem bulanıyor (anlayan anladı)
quote:
Orjinalden alıntı: Susturucu10Şanlı
miğde değil mide...
quote:
Orjinalden alıntı: Claymoré
quote:
miğde değil mide...
Beyler youtube videosu var sandim ben mesajda, macin ozeti felan, var mi bulan ?
halbuki o sene FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM için neler söylenmişti ne iddaalar atılmıştı..
Pankartlar açıldı, 1 sezon boyunca ağlanyanlar oldu.. Bazı Spor yorumcuları deli gibi FB ye saldıyordu..
Fenerasyon denildi, Aziz Yıldırım Mafya hakemleri kullanıyor denildi..
SONUÇ ne oldu bütün bu çirkinlikleri, bu pis iftiraları atanlar GS şampiyon olunca PARAYLA DEĞİL YÜREKLE demeye başladılar....
Ben o sezonu ÇİRKEFLİKLERLE hatırlıyorum...
aklıma geldikçe gülüyorum sinirden ve midem bulanıyor yapılan pislikler aklıma geldikçe.....
tamam da denizli maçına kadar fener basbayağı kollanıyordu.anelka ve nobre nin gollerinin dışında ayhana 3 maç ceza veriliyordu aynısını yapan semihe ceza verilmiyordu.daha birçok hata fb lehine yapıldı.denizlide topçularınız top mu oynadı.utanmadan o sezon için söz söylemeyin komik olursunuz.
Layy Lay fenerbahçe olamadı Şampiyon
quote:
Orjinalden alıntı: ax
tamam da denizli maçına kadar fener basbayağı kollanıyordu.anelka ve nobre nin gollerinin dışında ayhana 3 maç ceza veriliyordu aynısını yapan semihe ceza verilmiyordu.daha birçok hata fb lehine yapıldı.denizlide topçularınız top mu oynadı.utanmadan o sezon için söz söylemeyin komik olursunuz.
oynayamadılar işte onu diyoruz.
Saol hatırlattığın için Şu 16 dakikayı bir daha izleyeyim, ve maç sonrasını tabii ki..
aaa ben hatırlıyorum alisamiyendeydim o gün
şaka maka ama çok fena bi durum abi ya vallahi o gün inanılmaz sevinmiştim şampiyonluğumuza ama inanın içim sızlamıştı çünkü fenerbahçeli diye adamlar düşmanımız değil ya haberlerde falan taraftarlar birbirlerine sarılıp ağlıyolar falan harbiden üzülmüştüm.. çok acı bi durum olsa gerek.
denizli piskopat takımdır valla yaparmı yapar, korksun beşiktaş
quote:
Orjinalden alıntı: chiller
halbuki o sene FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM için neler söylenmişti ne iddaalar atılmıştı..
Pankartlar açıldı, 1 sezon boyunca ağlanyanlar oldu.. Bazı Spor yorumcuları deli gibi FB ye saldıyordu..
Fenerasyon denildi, Aziz Yıldırım Mafya hakemleri kullanıyor denildi..
SONUÇ ne oldu bütün bu çirkinlikleri, bu pis iftiraları atanlar GS şampiyon olunca PARAYLA DEĞİL YÜREKLE demeye başladılar....
Ben o sezonu ÇİRKEFLİKLERLE hatırlıyorum...
Türk futbolunda malesef gelenek haline geldi bu çamur atma olayı. Her kaybeden çıkıp onu bunu suçluyo. Kimse kendi çürüğüne bakmıo haliyle. Fenerbahçeside Galatarasayıda Beşiktaşıda hatta tüm takımlar aynı. Sivas başkanı bile çıkıp "bizi şampiyon yapmazlar" diyecek kadar aciz ve korkak bi demeç verebiliyosa vah vaaah diyip gerisini siz düşünün!
Bir beşiktaşlı olarak inşallah denizlide aynı tabloyu yaşamayız. Kalbim dayanırmı bilemiyorum. Ama şuda bir gerçekki birtane şampiyon çıkıcak.
Bu maçın rövanşı niteliğinde bir maç olmalı ve onlar bizi şampiyonluktan etti bizde onları kümeye yollamalıyız..
hatirladikca deliriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: [KEO]
quote:
Orjinalden alıntı: Claymoré
quote:
miğde değil mide...
Beyler youtube videosu var sandim ben mesajda, macin ozeti felan, var mi bulan ?
o maçın özeti mi olur düşünsene tüm olayların özetini çıakrtsalar 30 dk çıkar
denızlının kume dusmesı lazım. o anlamda yenmemız mubah