Şimdi Ara

Denon 1911 / HK30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Denon 1911 avr ile Harman Kordon HK30 setin uyumu hakkında fikri veya yorumu olan var mı?

Olumsuz görüş bildirenin aynı fiyat aralığında benzer alternatifi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahta_bacak -- 24 Ocak 2011; 17:08:33 >

• Kendim çalıp, kendim oynayayım bari

Şöyle karşı bir teklif geldi :

Pio 920 + Canton Movie 125 mx. ( Bu daha hesaplı oluyor )

Ancak HK 30 kolonlar sanki daha iyi gibi????

Şöyle linkleri vereyim de karşılaştırma için :

Canton 125 mx

HK 30

• Bende seninle aynı arayış içerisindeyim, Denon 1911 ve wharfedale diamond 8 serisinden oluşan bir sistemim var ve yer değişikliği sebebiyle hoparlörleri ebat olarak küçültmek istiyorum, bu sebeple ilk tercihim hkts-30 fakat bir yerde dinleme imkanı olmadığı için kararsızım aynı sorunun cevabını arıyorum. hk ürünleri belli bir kaliteye sahip olduğundan pişman edeceğini düşünmüyorum aslında. sen eğer avr'yide yeni alacaksan hkts-30 ile beraber harman kardon avr alman uyum açısından daha iyi olabilir.
  • Ben Hk-30'u dinledim.

Yamaha'nın üst bir modeli ile sürmüşlerdi. Tokyo Drift filmini seyrettim kısa bir süre, performans bayağı tatmin edici geldi de, neye göre kime göre? Ömründe ilk defa ciddi ciddi bir avr ile dinleme yapan bana ne versen zaten güzel geliyor

Yabancı bir forumda da adamın biri 1911 920'ye rahat rahat basar diyor, sordum kendisine neden diye. Ama görüşlerine çok güvendiğim bir arkadaş da kesinlikle canton ve pio diyor. HK hoparlör takımı alınmaz diyor..

Kafa bir karıştı ki sorma gitsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahta_bacak -- 25 Ocak 2011; 15:21:20 >
  • Seni çok iyi anlıyorum:) genelde böyle başlıyor ve başlangıçta hiç düşünülmeyen bir noktaya doğru gidiyor. hkts-30'u fiziksel olarak beğendim özellikle sub.'ı çok hoşuma gitti hem ebat olarak hemde tasarım olarak fakat dinleme imkanım olmadı. canton'da iyidir mutlaka ama tipleri benim pek hoşuma gitmedi açıkçası o yüzden ben hkts-30 almak üzereyim önce elimdeki hoparlörleri satmayı düşünüyorum.

Denon 1911 kullanıyorum daha öncede pioneer'ın birkaç sene önceki giriş seviyesi modeli olan vsx-515 modelini 4 sene kullandım şuan ki denon o anfiden çok çok daha iyi fakat 920 dinlemediğim için hakkında yorum yapmam yanlış olur. Denon'un müzikal kalitesi ve çevresel ses etkisi çok başarılı ayrıca pek bahsedilmiyor fakat denonun görüntü işlemeside çok başarılı özellikle dvd filmleri upscale işlemi çok başarılı, küçük bir ekranda farkedilmeyebilir fakat projeksiyon ile filmlerimi seyrettiğim için çok belirgin bir fark oldu görüntü kalitesinde. Denon 1911 işini görür fakat hkts-30 ile uyumu nasıl olur bilemiyorum o sebeple uyum konusunda sorun olmayacak hk avr'ler ile sürülmesi belki daha iyi sonuç verecektir mediamarkt gibi alışveriş merkezlerinde hk ürünlerini eşleştirip uygun fiyata satabiliyorlar böyle bir kampanya denk getirebilirseniz değerlendirilebilir.

• pm.

(gizli kapaklı işler )
  • İyi bir indirim yapıldığı için,

Denon 1911 + HKTS30 ikilisi şimdi sipariş verildi, akşama almaya gideceğim.

Özellikle 1911 hakkında bol bol yardımlarınızı isteyeceğim diye düşünüyorum, zira ilk ses sistemim olacak...
  • Hayırlı olsun güle güle kullan, sende bize hkts-30 ile ilgili izlenimlerini yazarsın
  • Teşekkür ederim, ilk sistem olunca bu set bana müthiş (!) gelecektir eminim.

Belirli bir süre sonra kaşınmaktan korkuyorum, zaten hanımla yeterli kavgayı yaptık...
  • merhaba,

Yeni sisteminizi güle güle kullanın. Sakıncası yoksa size maliyeti ne kadar oldu, ve nereden aldınız? Ben de bir müddet sonra ev sistemi düşünüyorum, sizin ve arkadaşların yorumlarını dört gözle bekleyeceğim
  • Dün hiç bir ayar vs. yapmadan ayaküstü seti bir bağladım.

İlk işim bir kaç DTS klip izlemek oldu. Daha sonrasında da Matrix, Braveheart, Underworld gibi bol vurdulu kırdılı filmlere göz attım. Henüz hiç bir şeye dokunmadığım için avr hakkında daha yorum yapamayacağım ama Harman Kardon HKTS30 hakkında ilk izlenimlerim :

- Bu ses sistemi doğal olarak kule tipi kaliteli hoparlörlerin yerini tutmaz, bunu baştan kabullenin. (Eh adamlar boşuna bir çift hoparlore bilmem kaç euro vermiyorlar )

- Boyutuna rağmen bas beni tatmin etti (en çok bundan çekiniyordum). Gayet tok vuruyor. Benim gibi salonunuz 25-30m2 m2 civarıysa ve apartman dairesinde oturuyorsanız kesinlikle yetecektir. Ancak daha büyük salonlar ya da sesi açma özgürlüğüne sahip alanlar için yeterli olmayabilir.

- Bu setin en güzel kısmı (benim de tercih sebebim) detayları boyundan çok güzel çalıyor. Muhtemelen bunda her hopun 2 mid'e sahip olmasının etkisi var. Özellikle dinlediğim müziklerden çok memnun kaldım; ya ben beklentimi çok aşağıya çekmişim, ya da detaylarda gerçekten başarılı.

Sonuç, fiyat-performans-25m salon-apartman dairesi kriterleri söz konusu olunca ben şimdilik memnunum diyebilirim.

İleride kaşınacağımı, ne yapıp edip üst düzey hop arayışlarına gireceğimi biliyorum. Ama şu anda kulaklarımın bu yeni deneyimde aldığı keyifle mutluyum, hele bir alışkanlık haline gelmeye başlasın, o zaman bakarız.

Bu arada Denon 1911 + HKTS 30 bana 2650 TL / 10 taksit e mal oldu.

• Ayarlarını yaptıktan sonra daha iyi olacaktır, denon'u ilk kurduğumda bumuymuş dediğimi hatırlıyorum fakat ayarlarını yaptıktan sonra sesde ciddi değişim olmuştu, özellikle dynamiq eq sesi çok olumlu etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 1 Şubat 2011; 11:32:13 >
  • Tam kurulum için maalesef haftasonunu beklemem lazım, kablo kanalları alınacak, surroundlardan bir tanesinin kablo boyu yetmiyor, ek kablo almam gerekecek, bütün hoplar duvara asılacağı için duvarlar delinecek vs.vs. İş var...Hopları tam monte edeyim ondan sonra 6 nokta oto kalibrasyonu yapacağım. Fabrika ayarı ile detaylar bu şekildeyse, ayardan sonra tadından yenmez o zaman. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahta_bacak

Tam kurulum için maalesef haftasonunu beklemem lazım, kablo kanalları alınacak, surroundlardan bir tanesinin kablo boyu yetmiyor, ek kablo almam gerekecek, bütün hoplar duvara asılacağı için duvarlar delinecek vs.vs. İş var...Hopları tam monte edeyim ondan sonra 6 nokta oto kalibrasyonu yapacağım. Fabrika ayarı ile detaylar bu şekildeyse, ayardan sonra tadından yenmez o zaman. :)

Nasıl gidiyor arkadaşım. Ayrıca sistem ne kadara aldın?
  • Dün akşam kablo kanalları, duvara montelere falan başladım; bitirdiğimde geceyarısı olmuştu. Gene bir şet deneyemeden yattım, sabah da işe geldim. Denon 1911'i bayağı bir kurcalamam gerekecek, sadece kumandasına bile baksam daha hiç bir şey anlamıyorum

Sistemi yukarıda da belirttiğim gibi toplam 2650 TL /10 Taksit aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahta_bacak

Dün akşam kablo kanalları, duvara montelere falan başladım; bitirdiğimde geceyarısı olmuştu. Gene bir şet deneyemeden yattım, sabah da işe geldim. Denon 1911'i bayağı bir kurcalamam gerekecek, sadece kumandasına bile baksam daha hiç bir şey anlamıyorum

Sistemi yukarıda da belirttiğim gibi toplam 2650 TL /10 Taksit aldım.

Merhabalar şu an elimde HKTS 30 ses sistemi var Avr konusunda çok kararsızım Harman kardonları araştırıyorum ses rengi çok süper ancak fiyat performans açısından Denon dan kötü. tabii ki ses rengi ve kalitesi de çok önemli kullandığın için senden bilgi almak isterim senin kıyaslamaların ve memnuniyetin nasıl ?? tavsiye edermisin ???

• Dinlemelerimden, kendi avr dan sonra bende şöyle bir kanı oluştu. Türkiye'de avr'lar çok pahalı, bu sebeple aslında bizim burada beğendiğimiz, aldığımız avr'lar hep giriş seviyesi ve onun bir üstü modeller. Bu modellerde bence öyle ahım şahım farklar yok. Zaten HKTS30 gibi kompakt bir sistem kullanıyoruz. Belirli kriterlerine uygun avr'ı uygun fiyata yakaladınmı al bence. Onkyo, Pio, Yamaha, Denon inan bu seviyelerde marka çok da fark etmiyor, çok düşük farklar olsada onu biz algılamıyoruz zaten. Rahat ol, hangisi uygun fiyatta ise al bir tane rahatla. Zaten sonu yok hep aklın dışarıda kalacak. :)
  • Dostum kara olarak ben de size uydum ve 1911 almaya karar verdım Bakalım Hkts 30 lar ile memnun kalacak mıyım ???
  • Ben memnun kalacağını düşünüyorum. Seti ilk kurduğunda hiç bir ayar yapmadan mutlaka bir dinle. Bu mu avr 1911 de, hatta küfür et. Sonra mikrofonu ile 6 nokta ses kalibrasyonunu yap, tekrar dinle. "Vay be, budur!" de. Psikolojik olarak çok faydalı oluyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.