bir seviyeden sonra alacağınız avr in teknolojik yada klasman, kalite olarak pek bir farkı olmayacaktır. sadece ses performansının sizi nasıl ilgilendirdiği önemli olacak. o da haydi haydi belli çizgisi olan her avr yeterli gelir.
ONKYO-DENON un BU MODELLERİ İYİDİR.................. BUNLARDAN BİRİNİ ALACAK OLURSAN STEREO SESİNİ DİNLE HOŞUNA GİDENİ AL.
SEN YİNEDE **RX-V659 - RX-V657 **YAMAHA YI UYGUN FİYATA BULABİLİRSEN AL DERİM....
***DİKKAT EDECEĞİN ŞEY BU AV/ RECEIVERLERE UYGUN HOPARLÖR SEÇİMİ DİR...... WATT -OHM VE FREKANS ARALIKLARI UYGUN OLSUN YAMAHA ALIRSAN TAVSİYEM DANİMARKA VE ALMAN MENŞEİ Lİ Bİ HOPARLÖR MARKA SEÇMEN DİR.
Zaten Denon'u dinleme. Şimdi bir sürü masrafa girersin ayıp olur.
quote:
Orjinalden alıntı: eiskent
Bir onkyo kullanıcısı olarak memnun olacağınızı düşünüyorum. Denon hiç dinlemedim yorum yapamayacağım.
Saygılarımla.
Siz gene de dinleyerek almaya bakın. Belki Denon hoşunuza gitmez neme lazım. Cevaplar çoğaldıkça anfiler de üst seviyeye çıkmaya başladı yavaş yavaş. Sanırım sonunda marantzın 10.000.-YTL'lik modeline yorum yapacağız hadi hayırlısı.
Yamaha 659 Yamaha'nın giriş seviyesinden hem fiyat hem performans seviyesi ile üstün (üst-orta denebilir herhalde) bir modeli. 7*150 W(6 ohm) çıkış gücü 8ohm 'da 95 W gibi bir rakam tekabül edecek şekilde hesaplanmış. Forumdaki genel eğilimlere göre canlı karakterli sese sahip bir model, kullanıcıları agresifliğinden memnun. Eisa ödülü almış olması da cabası ama bu ödül geçen sene pioneer 1015'e verilmiş ki THX'e sahip bir anfi. Yani pioneer sınıf olarak bir üst anfi ama ödül verilirken klasmanlar demek ki farketmiyor.
Denon'u Sn. Teknika anlatsın ben bilmiyorum.
Onkyo'yu da ben anlatayım. Forumdaki yazılarımı takip ettiyseniz çiçeği burnunda Onkyo kullanıcısıyım. Gerçi siz farklı modeller üzerinde duruyorsunuz ben 674'ü kullanıyorum, genel anlamda çok memnunum. Ayrıntıları forumda okuyabilirsiniz. Ses karakteri oldukça yumuşak, abartısız, her kanaldan gelen sesi ayrı ayrı hissettiren bir anfi.
Ancak burada bu şekilde anlatılanlar nafile tabi. Ses harici aklınıza takılan teknik özellikleri konusunda her sorunuza yardımcı olurum, ses göreceli olduğu için yorumu dinledikten sonra size kalır.
Saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: teknika
Zaten Denon'u dinleme. Şimdi bir sürü masrafa girersin ayıp olur.
quote:
Orjinalden alıntı: eiskent
Bir onkyo kullanıcısı olarak memnun olacağınızı düşünüyorum. Denon hiç dinlemedim yorum yapamayacağım.
Saygılarımla.
onkyo yu kullandım,pioneer ı da , sony yi de dinledim, yamaha yı da kullanıyorum...sonunda bana aldıracaksın şu denon u üstad.
Al kardeşim yakışır.
Yaşlı ve eski motorcular arasında söylenen bir laf vardır. Bütün motorsikletleri kullan. Ama son motorun BMW olsun diye.
Ben de aynısını Denon içim söylüyorum.
Ben zaten biliyorum. Ama bilmeyenler için incelemelerini ve dinlemelerini isterim.
Site adı da malum. Girip inceleyin arkadaşlar. Product bölümünde modellerini bir iyicene araştırın.
Varsa daha üstünü söyleyin. Deyin ki al şu marka şundan dolayı daha iyi. Şu markanın şu özelliği aynı klansmanda dah üstün diye.
Saygılar...
Yalnız karşılaştırmalı testleri okurken dikkatimi çekti Yamaha 659 ve Onkyo 603E'yi Denon AVR1907'den ziyade AVR2106 ile kıyaslamışlar ki 2106nın fiyatı bayağı yüksek (1700 YTL civarında).
quote:
Orjinalden alıntı: teknika
Al kardeşim yakışır.
Yaşlı ve eski motorcular arasında söylenen bir laf vardır. Bütün motorsikletleri kullan. Ama son motorun BMW olsun diye.
Ben de aynısını Denon içim söylüyorum.
Ben zaten biliyorum. Ama bilmeyenler için incelemelerini ve dinlemelerini isterim.
Site adı da malum. Girip inceleyin arkadaşlar. Product bölümünde modellerini bir iyicene araştırın.
Varsa daha üstünü söyleyin. Deyin ki al şu marka şundan dolayı daha iyi. Şu markanın şu özelliği aynı klansmanda dah üstün diye.
Saygılar...
Ben de aynı kelamları marantz için söyliyebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: rammstein_
ONKYO-DENON un BU MODELLERİ İYİDİR.................. BUNLARDAN BİRİNİ ALACAK OLURSAN STEREO SESİNİ DİNLE HOŞUNA GİDENİ AL.
SEN YİNEDE **RX-V659 - RX-V657 **YAMAHA YI UYGUN FİYATA BULABİLİRSEN AL DERİM....
***DİKKAT EDECEĞİN ŞEY BU AV/ RECEIVERLERE UYGUN HOPARLÖR SEÇİMİ DİR...... WATT -OHM VE FREKANS ARALIKLARI UYGUN OLSUN YAMAHA ALIRSAN TAVSİYEM DANİMARKA VE ALMAN MENŞEİ Lİ Bİ HOPARLÖR MARKA SEÇMEN DİR.
Dostum zaten elimde Onkyo HTP-103 hoparlör seti var (6 ohm). İlerde sistemi yüseltmek istersem belki iki tane kaliteli front hoparlör alabilirim.
Stereo perfomansı da benim için çok önemli değil çünkü evde pek müzik dinleyemiyorum. ( Bizim ufaklık bütün gün BabyTv seyrettiğinden gündüz başka birşey seyretmek veya dinlemek pek mümkün olmuyor)
Arkadaşlar sonunda Yamaha RXV659 aldım. Gerçi alalı 1 hafta oldu ama adamlar kutunun içine optimizer mic'i koymayı unutmuşlardı. O yüzden filmlerde istediğim gibi surround ses elde edememiştim. Doğrusu biraz da moralim bozulmuştu. (DVDyi Sony müzik setime bağladığımda daha doyurucu bir ses almıştım). Optimizer mic bugün elime geçti. Hemen auto setup yaptım. Şimdi gerçekten birşeye benzedi. Gerçi onkyo htp103 hoparlörler biraz küçük kaldı gibi, özellikle sub dışındakilerin basları çok zayıf. Herhalde iki tane front hop almam gerekecek. Herkese teşekkür ederim.
@hakbul hayırlı olsun, sende benim gibi bass tiz takıntısı var anlaşılan, bizim kenwood topicinde çok söylenmiştim bende :)
O yüden bu bass tiz konusunda sanırım herkesinde dediği gibi ONKYO bir numara :)
quote:
Orjinalden alıntı: eozen81
@hakbul hayırlı olsun, sende benim gibi bass tiz takıntısı var anlaşılan, bizim kenwood topicinde çok söylenmiştim bende :)
O yüden bu bass tiz konusunda sanırım herkesinde dediği gibi ONKYO bir numara :)
Sağol dostum. Bence sorun amfiden çok hoparlörlerden kaynaklanıyor. 10 cmlik wooferdan ne kadar bas alabilirsin ki. Gerçi amfide bas tiz ayarı var ama hiç kurcalamadım.
@hakbul, bence ampli ayarlarını kontrol et keza o yabana attıgın HTP 103 sistemdeki bass bu yorumunu duysa kalkar yerinden basar evini
Hop sistemin aktif sub hemde, bass konusunda sistemin bir eksiği yok onu garanti edebilir herkes
Subwoofera birşey demiyorum da satellitler sonuçta küçük.
ona bakarsan tweeter dediğimiz olay de ufacık şeyler ama yaptıkları büyük, ben bu ses konusunda ebat a çokda itibar etmiyorum, ayrıca benim Kenwood da o küçük dediğin uydulardan çıkan bass a biz bass sevmeyen biri olarak bile hayran kalmıştım, yani yigidi öldürmemek lazım
Acaba ohm'lardan kaynaklanan bi sıkıntı mı var diyeceğim ama, böyle bir probleme yol açmamalı. Kalibrasyon mikrofonu sesin duyulma oranlarını optimum şekilde ayarladığı için değişiklik olacaktır elbette ama bu kadar farklı boyutlarda olmaması lazım, aksi takdirde daha düşük model anfi kullanan arkadaşların aynı hoparlör setinden sıkıntıları olması gerekirdi.
Ben onkyo receivera bağlı olan bu hoparlör sesini duyduğumda ses oldukça kaliteli ve parlaktı. Basları da güzeldi tizleri de. Bas, tiz ayarını kurcalamadım demişsiniz,belki sebep bu yada bildiğim kadarı ile yamaha anfide 3 band EQ ayarları da vardır. Bunların ayarlanmaması da sesin rengini değiştirecektir. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra hoparlörlerin performansı sizi memnun edecektir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
denon için hangi siteyi incelemek lazım, birde 1500 ytl ye hangi model denon receiver önerirsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme