Şimdi Ara

Denon AVR-1907 mi Onkyo TX-SR602E mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam. Arkadaşlar 1 haftadır av receiver için araştırma yapıyorum. Bu işlere nereden bulaştıysam. 2 ay kadar önce laptopumu 55 ekran TVme bağlayıp divx seyredip gayet mutlu bir şekilde hayatıma devam ediyodum. Dolayısıyla forumlarla da hiç alakam yoktu. Bir gün yolum İstanbul'a düştüğünde laptopuma hoparlör alayım diye Vatan bilgisayara girdim. Mağazada gezerken Minton'un 1304 model divx-dvd playerını gördüm, fiyat da uygun olunca laptop tv bağlantı işinden kurtulmak açısından almış bulundum. Divx seyrederken baktım ki altyazılar çok küçük, google'da arattım bi şeyler bulurum diye, kendimi bi anda forumlarda buldum. Neyse altyazı işini halettik ama sorunlar bitmedi hatta daha da büyüdü. Baktım millet plazma lcd falan diyo içime bi kurt düştü. Dedim bi tane de ben alayım. Yaklaşık 1,5 ay gece yarılarına kadar forumları araştırdım, en sonunda gittim panasonic pv60 aldım. Ses sistemi olmayınca sinema keyfi olmaz dediniz, bi de ses sistemi yapalım dedik. GGden uygun fiyata Onkyo HTP-103 hoparlör seti buldum ve aldım. E bu hoparlörler tek başlarına bi işe yaramıyor, bi de amfi lazım!!!
    Bu iki receiverı uygun fiyatlara buldum, birini almayı düşünüyorum. İkisinin de özellikleri aşağı yukarı aynı. Pek fazla müzik dinlemediğimden benim için sinema performansı daha önemli. Ayrıca çok yüksek sesten hoşlanmadığımdan ses kalitesi de benim için ön planda. Maaesef bulunduğum yer itibariyle gidip bu sistemleri dinleyip canlı olarak test etme imkanım da yok. Aramızda bu sistemlere sahip olan veya dinleme imkanı bulmuş olan var mı? Bi yardım edersiniz artık

Ürünlerin özellikleri :
    Denon AVR-1907http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=297&action=start&ver=&check=1
    Onkyo TX-SR602Ehttp://www.eu.onkyo.com/products/product_en_42754.html

• onkyo tx-sr602E daha önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

onkyo tx-sr602E daha önde.
    hocam ben ilk baktığımda denon daha önde gibi geliyodu ama sen öle diyosan doğrudur
    aradaki fark nedir bir söleyebilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zart

hocam ben ilk baktığımda denon daha önde gibi geliyodu ama sen öle diyosan doğrudur

Alıntıları Göster
    onkyo daha güçlü, daha oturaklı.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Onkyo 602 model olarak daha eski bir model anladığım kadarıyla. 603 var hatta 604 çıkmış ama adamlar hala piyasaya 602 veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakbul30

Onkyo 602 model olarak daha eski bir model anladığım kadarıyla. 603 var hatta 604 çıkmış ama adamlar hala piyasaya 602 veriyorlar.

Alıntıları Göster
    Bir onkyo kullanıcısı olarak memnun olacağınızı düşünüyorum. Denon hiç dinlemedim yorum yapamayacağım.

Saygılarımla.
  • Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Benim de gönlüm Onkyo'dan yana. Zaten review'larda da daha fazla puan almış.
  • quote:

Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Benim de gönlüm Onkyo'dan yana. Zaten review'larda da daha fazla puan almış.
    Her zaman Denon. Asla Denon gibi olamazlar. Asla!

Önünde saygı ile eğiliyorum.

www.denon.com uk'yı seçin ve product bölümüne bir göz atın.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Her zaman Denon. Asla Denon gibi olamazlar. Asla!

Önünde saygı ile eğiliyorum.

www.denon.com uk'yı seçin ve product bölümüne bir göz atın.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    denon ben de severim.
    1907 amfiye bakınca
    onkyo tercih ederim.onkyo sıcaklık bile hissetmezken.
    ama eski selefler denon 1605 mi nedir onu sony mf-450 kolon ile dinlememde; surround seste ambiyans için çok hoş ses üretmişti. mf-450 ile iyi anlaşmıştı.

• quote:

denon ben de severim.
    1907 amfiye bakınca
    onkyo tercih ederim.onkyo sıcaklık bile hissetmezken.
    ama eski selefler denon 1605 mi nedir onu sony mf-450 kolon ile dinlememde; surround seste ambiyans için çok hoş ses üretmişti. mf-450 ile iyi anlaşmıştı.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dün yabancı test sitelerini araştırdım. Kafam iyice karıştı. Denon AVR-2106, Kenwood KRF-X9090D, Onkyo TX-SR603E , Yamaha RX-V757 karşılaştırmasında Denon birinci olmuş, Onkyo ve Kenwood eşit puan almış, Yamaha sonuncu olmuş (September 2005). Yine aynı sitede ve aynı kişi tarafından yapılan testde (Juli 2006) Yamaha RX-V659 film performansında Denon AVR-2106, Onkyo TX-SR603E , Onkyo TX-SR703E, Pioneer VSX-916, Harman Kardon AVR-335, Harman Kardon AVR-140, Kenwood KRF-X9090D'dan daha dinamik ve hacim hissi güçlü (5.1 seslerin odayı doldurmasından bahsediyorlar herhalde) olarak değerlendirilmiş. Ayrıca sesleri Onkyo'dan daha iyi detaylandırabildiği ifade ediliyor. 550 €luk fiyatıyla 1000€luk modellereden bile daha iyi film peformansı olduğu söyleniyor.
    Peki bu 659 , 757den daha düşük bir model değilmidir. Nasıl daha iyi receiver oluyor anlıyamadım.

Almanca bilen varsa linkler
    yamada 459, 659 testi http://www.areadvd.de/hardware/2006/yamaha_rx_v459_659_7.shtml
    kenwood onkyo denon yamaha karşılaştırması http://www.areadvd.de/hardware/2005/onkyo_tx_sr603e_2.shtml

• quote:

Arkadaşlar dün yabancı test sitelerini araştırdım. Kafam iyice karıştı. Denon AVR-2106, Kenwood KRF-X9090D, Onkyo TX-SR603E , Yamaha RX-V757 karşılaştırmasında Denon birinci olmuş, Onkyo ve Kenwood eşit puan almış, Yamaha sonuncu olmuş (September 2005). Yine aynı sitede ve aynı kişi tarafından yapılan testde (Juli 2006) Yamaha RX-V659 film performansında Denon AVR-2106, Onkyo TX-SR603E , Onkyo TX-SR703E, Pioneer VSX-916, Harman Kardon AVR-335, Harman Kardon AVR-140, Kenwood KRF-X9090D'dan daha dinamik ve hacim hissi güçlü (5.1 seslerin odayı doldurmasından bahsediyorlar herhalde) olarak değerlendirilmiş. Ayrıca sesleri Onkyo'dan daha iyi detaylandırabildiği ifade ediliyor. 550 €luk fiyatıyla 1000€luk modellereden bile daha iyi film peformansı olduğu söyleniyor.
    Peki bu 659 , 757den daha düşük bir model değilmidir. Nasıl daha iyi receiver oluyor anlıyamadım.

Almanca bilen varsa linkler
    yamada 459, 659 testi http://www.areadvd.de/hardware/2006/yamaha_rx_v459_659_7.shtml
    kenwood onkyo denon yamaha karşılaştırması http://www.areadvd.de/hardware/2005/onkyo_tx_sr603e_2.shtml

Alıntıları Göster
    doğru demiş adamlar ama bazıları.
    denon 2binli modeleller iyi. yalnız rx-v757 yabana atılır amfi değil. bazı siteler yönlendirme amaçlı ve torpil güdümlü.hepsine inanmayın!!
    area isminde sanırım alman test sitesi var.orası iyi.
    yalnız rx-v659 bu sene EISA ödüllü. Ödüle bakmayın da 659 iyi amfidir. denon -1605, 1907, 2106, onkyo tx-sr603 vs yerine direkt yamaha rx-v659 bakarım. kaldı ki onkyo tx-sr703, 704 sıkı amfiler.
    kıyaslamalarda bir terslik veya ses beklentileri nasıl olmuşsa biraz karışık duruyor manzara.

• quote:

doğru demiş adamlar ama bazıları.
    denon 2binli modeleller iyi. yalnız rx-v757 yabana atılır amfi değil. bazı siteler yönlendirme amaçlı ve torpil güdümlü.hepsine inanmayın!!
    area isminde sanırım alman test sitesi var.orası iyi.
    yalnız rx-v659 bu sene EISA ödüllü. Ödüle bakmayın da 659 iyi amfidir. denon -1605, 1907, 2106, onkyo tx-sr603 vs yerine direkt yamaha rx-v659 bakarım. kaldı ki onkyo tx-sr703, 704 sıkı amfiler.
    kıyaslamalarda bir terslik veya ses beklentileri nasıl olmuşsa biraz karışık duruyor manzara.

Alıntıları Göster
    verdiğin site ismi için teşekkürler.

• quote:

verdiğin site ismi için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    onkyo son zamanlarda iyi ürünler çıkarıyo ama denonda bir dev kabul edilmelidir
    onkyo tavsiyem çünkü karşılaştırmalarda o daha iyi (sadeca bu iki üründe)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cece35

onkyo son zamanlarda iyi ürünler çıkarıyo ama denonda bir dev kabul edilmelidir
    onkyo tavsiyem çünkü karşılaştırmalarda o daha iyi (sadeca bu iki üründe)

Alıntıları Göster
    Galiba Yamaha 659 modeli alıcağım. Birkaç yerde okudum, hepsinde de Yamahanın özellikle aksiyon sahnelerinde çok başarılı olduğu belirtilmiş.(demek ki gerçekten iyi). Önümüzdeki hafta İstanbul'a gideceğim, İstanbul'da bilen varsa Yamaha nereden alınır acaba?

• quote:

Galiba Yamaha 659 modeli alıcağım. Birkaç yerde okudum, hepsinde de Yamahanın özellikle aksiyon sahnelerinde çok başarılı olduğu belirtilmiş.(demek ki gerçekten iyi). Önümüzdeki hafta İstanbul'a gideceğim, İstanbul'da bilen varsa Yamaha nereden alınır acaba?

Alıntıları Göster
    1907 testlerde yabana atılmaz perf var
    1906 değil ama 7
    yamahada 659 ve 759 da cok iyi ama su gercek
    yamaha tr cok asırı faiş rakamlara satılıyor
    659 enplusta 1300 kusure 12 ay vade ile satılyor
    onyko 604 ise 1210 12 ay vadeli

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Sirkeci / Yazıcıoglu İş Hanı'nda ve civarında bir çok model AVR yi açıkta dinleten dükkanlar var, böylece canlı canlı tecrübe etmiş olursun hem, keza bu işlerin mekanı orası.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Sirkeci / Yazıcıoglu İş Hanı'nda ve civarında bir çok model AVR yi açıkta dinleten dükkanlar var, böylece canlı canlı tecrübe etmiş olursun hem, keza bu işlerin mekanı orası.

Alıntıları Göster
    Yamaha 659 faturalı garantili nakit 600€. Sizce fiyat nasıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakbul30 -- 28 Mart 2007; 0:59:33 >

• quote:

Yamaha 659 faturalı garantili nakit 600€. Sizce fiyat nasıl.

Alıntıları Göster
    Enplusta vadeli 1390 civarı fiyatı var yanılmıyorsam.www.enplus.com adresinden isterseniz akabilirsiniz.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Enplusta vadeli 1390 civarı fiyatı var yanılmıyorsam.www.enplus.com adresinden isterseniz akabilirsiniz.

Saygılarımla.

Alıntıları Göster
    Peşin alacaksan, SERTAÇ bey'in Sıcak Fırsatlardaki ilanına bakmadan alma derim, kendisi iyi fiyat veriyor

http://forum.donanimhaber.com/m_12778326/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Peşin alacaksan, SERTAÇ bey'in Sıcak Fırsatlardaki ilanına bakmadan alma derim, kendisi iyi fiyat veriyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Dostum zaten fiyatı Sertaç beyden aldım. Bana uygun gibi geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.