Şimdi Ara

Denon PMA720 vs Yamaha As500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmirde malesef stereo üzerine öyle çok fazla deneme yapılablecek yer yok. Yamaha AS500 ü Balçova Mediamarkt ta Yamaha 777 kabinlerle dinledim. Farklı kabinlerle dinleme şansım olmadı. Denon cd çalar bağlıydı. Mevcut cd hem kaydı net değildi hem de müzik pop tarzıydı bir iki enstüman vardı dolayısıyla frekans dağılımı dar bir aralıktaydı , detayları dinlemeye pek uygun değildi. Amfinin loudness i potansiyometre ile ayarlanabilmesini, 4 ohm 8 ohm switch olmasını sub çıkışı olmasını beğendim.
    Denon a gelince Çankaya da, Gaziemir Mediamarkt ve Balçova Mediamarkt ta Denon PMA 720 malesef yoktu. Olsa da eşit şartlarda kıyaslayacak ortam izmirde zor bulunur. Denon ile ilgili yorumları daha çok İngilizce Almanca ve Rusça dillerinde bulabildim. Bazıları Denon u çok daha iyi bulurken bazıları Yamaha demiş. Yamaha için bahsedilen ses ayarındaki lineerlik sorunu ise benim denediğim as500 de yoktu. Bir yerde yamaha nın İngiliz kullanıcısının beğenisine uygun olarak üretildiğinden bahsedilmiş. BAşka bir yerde Denon Pma 720 nin ise Avrupa pazarı hedef alınarak üretilen bir model olduğunu okudum.Kağıt üzerinde ayarlanabilir loud, 4 ohm 8 ohm switch i sebebiyle Yamaha daha iyi gibi.Ağırlık olarak da yamaha daha ağır. Bu iki amfi arasında dinlemiş olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 27 Aralık 2013; 20:17:07 >

• İkisini de dinlemedim ancak ki yamaha nedense bir tık öndeymiş gibi geliyor. Dinlemiş olduğunuz Yamaha 777 nolu hoparlörler genel de tiz-bass ağırlıklı çalan hoparlörler. Hatta üst frekansların aşırı parlak oldugunu düşündüğüm hoparlörler. Sesi hiç hoşuma gitmeyen kuleler. Çok açık çalıyorlar bana göre tizleri de baş ağrtici cinsten.

Yamaha genel olarak eski yaptiği ürünlerden beri parlak ayrıntılı çalan amfiler olmuştu.

Kendime uzaktan tercih edecek olsam büyük ihtimal Yamahayı seçmiştim. Hoparlör seçerken de bir o kadar dikkatli olmuştum yerinizde olsam.

İki amfi de çok yakın amfiler. İçlerini azıcıkta olsa inceledim Yamaha yine bir tık önde gibi.

Dediğim gibi amfiden çok şuan sizin seçiminizi hoparlörler etkileyecek. Ve bunların yanında cd player, kablo seçimi de altın kadar değerli sizin için.

• selamlar, bende ilerde almak istediğim yamaha a-s500 amfiyi (tesadüfen) mediamarktta öncelikli alacağım dali zensor 1 hopları test ederken dinleme şansım olmuştu, cd player da şu anda kullandığım yamaha cd-s 300 idi, yani kurmak istediğim stereo sistem karşımdaydı :) ve dinledikçe oluşturmayı düşündüğüm bu konfigürasyonun çok hoşuma gideceğini anladım, dalinin yumuşak karakterinden olsa gerek seste rahatsızlık verecek parlaklık yoktu gayet dengeliydi. Zensor 1 ler küçük ebatlarına rağmen kocaman alanı çok güzel dolduruyordu hatta gayet güzel bas performansı vardı (tabii ki boyutuna göre). ses çok berrak ve net idi, zaten internetten araştırdığımda da yamaha a-s500 fiyatına göre başarılı bulunan bir amfi olarak da dikkat çekiyor. denon u ise dinleme şansım olmadığından bir kıyaslama yapamam. gökhan beyin dediği gibi amfi yanında hoparlör seçimi de sizin için çok önemli olacaktır.

• Hangi mediamarkt ta baktınız? Fiyat neydi? İzmirde 1190 lira. Bir de rs700 var bu da düşünülebilir bir cihaz. Radyosu da var. Radyo da olması önemli avantaj bence. Flac arşivi cd plak wave sınırsız değil sonuçta.
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    fiyatını hatırlamıyorum birkaç ay önceydi, 1190 TL'ye düşmüş ise bence hiç kaçırmayın bu fiyata bulamazsınız. ben şahsen radyosu içinde olan amfileri artık tercih etmiyorum, hem radyonun performansının ayrık sistemdeki gibi iyi olmadığını hemde amfinin bileşenleri ne kadar çoğalırsa (ekran, radyo gibi) sese olumsuz etkisi olduğunu bende forumlardan öğrendim. (maddiyat olarak) uzun bir zamana yaymam gerekse de radyo katını mutlaka ayrı alacağım, belki de hiç almam.
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    daha önceki konularda mediamarkt ta 1000 lra civarlarına satıldığından bahsedilmiş. Tabi dolar düşükken. Bir de bir ara dnr da 700 e satılmış, google cache lemiş haberim olsa kaçırmazdım.
    https://www.google.com.tr/search?q=yamaha+as500+d+r&oq=yamaha+as500+d+r&aqs=chrome..69i57j69i60l3.7259j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&espv=210&q=yamaha+as500+fiyat++d+r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 1 Ocak 2014; 2:22:53 >

700 TL mi , haberim olsaydı bende kaçırmazdım

Bahsettiğiniz ilana baktım D&R da böyle yanlışlıklar oluyor, sitenin içine girince fiyat farklı oluyordu, google da farklı görünüyor, yani hiçbir zaman o fiyata satılmamıştır. bende bir an için heyecanlandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 2 Ocak 2014; 18:21:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha AX-870 mı Denon PMA-1060
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    Orada o fiyat olmasa google ın cache leyeceğini sanmam. D R da hiç satış yapmadığı bir fiyatı siteye koymaz. O fiyat tahminlerimce ilk partinin satıldığı fiyat. Siteye girince gördüğünüz D R ın sonradan zam yaparak stoğunu bitirene ya da satıştan çekene kadar satışa devam ettiği fiyat. Muhtemelen o fiyattan bir süreliğine satıldı ve kapan kaptı. Daha önce D R a uğradığımda başka bazı ürünlerde de bedava diyeceğim, yurtdışı fiyatının bile neredeyse yarısı fiyatlar gördüğüm oldu. D R ın sağı solu belli olmuyor takibe almak gerek. Mediamarkt ta şuan benim bulduğum en iyi fiyat. Bir müsait zamanımda mediamarkt ta pink martini flac dosyalarıyla test edip fiyatı da sorarım ekstra indirim uygulayabiliyormu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 2 Ocak 2014; 19:06:17 >
  • Hangi anfi? demişsiniz ancak (başlangıçta) anfi+kolon ikilisi uyum açısından ciddi önem taşıyor. Ben de şimdiye kadar 9-10 anfi ve bir o kadar kolon değiştirdim. Marka fanatiği değilim ancak yıllar sonra bana hitap eden sistemin Denon PMA880R (japon üretimi) + Jamo S 606 + Jamo sub 300 (bas tutkusu) olduğunu farkettim. Yamaha, denon, nakamichi, marantz vs kıyaslamaları ve odyofilliğe uzanan detayları hiç bitmez. Anfi ne seçerseniz seçin kolonlarla test etmeden almayın. Aksi taktirde 2 büyük markanın ürünü uyumsuzluk sebebiyle 'teneke' gibi ses verebilir. Sert ve tok bir tarz söz konusu ise Denon; daha yumuşak ve keskin hatları olmayan seslerde ise yamaha daha çok tercih ediliyor ama sizin tamamlayıcı kolonunuz ne?

Bence en iyisi tarzınızın ne olduğunu imkan dahilinde dinleme odalarında bulmak ve doğru seçimi yapmak. Gerçi yaptıktan sonra da bitmiyor çünkü kulak zevki sürekli gelişir ve değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Hangi anfi? demişsiniz ancak (başlangıçta) anfi+kolon ikilisi uyum açısından ciddi önem taşıyor. Ben de şimdiye kadar 9-10 anfi ve bir o kadar kolon değiştirdim. Marka fanatiği değilim ancak yıllar sonra bana hitap eden sistemin Denon PMA880R (japon üretimi) + Jamo S 606 + Jamo sub 300 (bas tutkusu) olduğunu farkettim. Yamaha, denon, nakamichi, marantz vs kıyaslamaları ve odyofilliğe uzanan detayları hiç bitmez. Anfi ne seçerseniz seçin kolonlarla test etmeden almayın. Aksi taktirde 2 büyük markanın ürünü uyumsuzluk sebebiyle 'teneke' gibi ses verebilir. Sert ve tok bir tarz söz konusu ise Denon; daha yumuşak ve keskin hatları olmayan seslerde ise yamaha daha çok tercih ediliyor ama sizin tamamlayıcı kolonunuz ne?

Bence en iyisi tarzınızın ne olduğunu imkan dahilinde dinleme odalarında bulmak ve doğru seçimi yapmak. Gerçi yaptıktan sonra da bitmiyor çünkü kulak zevki sürekli gelişir ve değişir.

Yamaha as500 + hoparlör ya da denon pma 720 + hoparlör tavsiyelerinize de açığım. Her tür müzik dinlerim orkestra müziklerinin sıkıcı olmayan örnekleri, jazz , klasik, yine opera müziklerinin sıkıcı olmayan bazı örnekleri,bunlardan daha az daha az pop ,arada elektronik müzik, triphop dinlemeyi sevdiğim türler. Bass mid ya da tizlerden birinin dğerini bastırması, bazı enstümanların soluk kalması istemediğim şeyler. Ses kartım connexant hd audio 24 bit 192 khz şimdilik dac kullanmayı düşünmüyorum.Mevcut ses kartımla iyi bir kulaklıkla dinlediğimde detaylar, netlik tatmin edici düzeyde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 4 Ocak 2014; 15:24:09 >

• sn. someone74 'ün dediği gibi (konunun başında da bahsi geçmişti) amfi ve hoparlör ikilisi şeklinde olaya bakmak lazım, o yüzden iki amfiyi de imkan varsa farklı markaların bütçenize uyan hoparlörler modelleri ile test etmekte fayda var. Ben yamaha sinema amfimde dali concept 6 kullanıyorum bu ikiliden gayet memnunum, mediamarktta da yamaha a-s 500 ile dali zensor dinlemiştim bu ikili de çok hoşuma gitmişti bu yüzden kendimce dali önerebilirim. ama herkesin kulak zevki farklı olduğundan siz beğenmeyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asafak76

sn. someone74 'ün dediği gibi (konunun başında da bahsi geçmişti) amfi ve hoparlör ikilisi şeklinde olaya bakmak lazım, o yüzden iki amfiyi de imkan varsa farklı markaların bütçenize uyan hoparlörler modelleri ile test etmekte fayda var. Ben yamaha sinema amfimde dali concept 6 kullanıyorum bu ikiliden gayet memnunum, mediamarktta da yamaha a-s 500 ile dali zensor dinlemiştim bu ikili de çok hoşuma gitmişti bu yüzden kendimce dali önerebilirim. ama herkesin kulak zevki farklı olduğundan siz beğenmeyebilirsiniz.

Gaziemir mediamarkt ta dali kulelerle as500 ü dinledim. Üst orta frekanslarda ciddi kayıplar algıladım. Kayıp olan aralığı kulak duyumuyla tam söyleyemem ama 8 khz ile 14 khz arasında bir veya birkaç aralıkta olduğunu söyleyebilirim. Neyin hangi frekansta olduğunu nereden anlıyorsun derseniz konuyla hobi olarak ilgilendiğim yıllarda başta tda2030, stk461, lm serisinin şuan hatırlamadığım bazı modelleri, transistörlü şemalar olmak üzere birçok amfi devresini elle yaparak test ettim ve osilakop, osilatör yardımı ile testler yaptığımız yıllardan gelen tecrübe anlıyorum. Bu arada karakteristik olarak jamo ları beğeniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 4 Ocak 2014; 16:49:39 >

dali zensor müydü
  • fxmaster @ dostum madem (pop ve stereodan ziyade ) tarzın belli o halde sen anfi olarak Yamaha serilerinden bütçene uygun olanı seç. Ancak binanın temeli anfi olacağından nekadar zorlayıp üst modele çıkarsan o kadar iyi. Ben karar verirken bayağı bir İNCELEMEDE bulunmuştum. Anfide karar kıldıktan sonra kolon aşaması beni çok yormuştu. Sana kolon marka tavsiyem Kef, Dali veya Klips olacak ancak biraz daha hesaplı olsun dersen Jamo nun sana uygun olacak modellerine bakabilirsin. Bakabilirsin derken mutlaka koltuğunun altında anfi ile deneyebildiğin kadar kolon dene. Eskilerden sağlam Jamo Classic 8 bulsan süper olurdu ama araştırma işi sana kalmış

asafak76 @ sinema anfisinde uyum için dali concept iyi bir seçim olmuş ama yazdıklarınız çok doğru. Kim ne derse desin olay kulakta bitiyor. Siz beğendikten sonra uzmanı gelse yorum yapsa önemli değil. 20-30 binlik sistem kurup 128 ve altı kbps de mp3 dinleyenler bile var.

Ayrıca ses kalitesinde bi-amping ve bi-wiring de bir parça katkı sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

dali zensor müydü

o ara zensor ve lektor u inceliyordum ikisinden biri olduğunu hatırlıyorum.
    Zensor se bencede dediginiz dogru lektor dinlemedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve artık bu fiyatlar geçersiz. Media markt güzel bir bindirim yapmış. Yoksa yılbaşı sonrası ötv bu cihazları da mı kapsadı?
  • AS500 ü mediamarkt ta bir kez daha dinledim, dali zensor lar bağlıydı. Bu sefer test edebilmek için pink martini den flac lar götürdüm. Üssteki mesajımda belirttiğim gibi belli frekanslarda kayıplar var. Ses sanki bir perdenin arkasından geliyormuş gibi bir izlenim verdi. Yamaha as500 ü 777 lerle başka bir yerde de dinlediğimde benzer bir izlenim edinmiştim. Alanın genişliğinden dolayı mı başka bir problem mi var anlamadım. AS500 için özel bir fiyat almama rağmen kararsızım.
  • denon pma 720ae satın aldım.. bose acustimas 5 ile nasıl olur.. gerçi media markta denon 520 ile denedim güzeldi.. karşılaştırma olarak yamaha nın yeni nesil as500 mü ne amfisi vardı.. denon o amfiye göre bose larda daha net derin ses vermişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtina34

denon pma 720ae satın aldım.. bose acustimas 5 ile nasıl olur.. gerçi media markta denon 520 ile denedim güzeldi.. karşılaştırma olarak yamaha nın yeni nesil as500 mü ne amfisi vardı.. denon o amfiye göre bose larda daha net derin ses vermişti...

Bose Acustimas 5 ile olmaz... yani gerek yok .. düzgün 2 tower hoparlör alın .. öyle ilerleyin ....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.