Şimdi Ara

DENON S650H'a mi box s'ten ses taşıma ve kablo önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Denon marka S650H modelinde bir AVR var. Bu AVR'ye kendisinden yaklaşık 7 metre uzakta olan Mi Box S'ten sesi taşımak istiyorum. Bunun için hangi tür kablo kullanmak en temizi olur? 7 metrelik kablo evin ortasından halının altından geçicek bu kablonun olabildiğince ince olması gerekiyor. HDMI kablosu kalın bir kablo bu yüzden tercih etmiyorum. Mi Box S'in yorumlarına baktığımda 3.5mm Jack aynı zamanda optik ses çıkışı olarak kullanılabiliyor. Sizce sesi bildiğimiz 3.5mm jackten mi yoksa optik ses çıkışı kablosu üzerinden mi taşımak daha iyi sonuç verir? Önerebileceğiniz kablo var mı?

• Kırılmamasına özen göstermek kaydı ile, ince yapılı optik kablo kullanılabilir.

• hocam tam olarak kullandığını donanımları bilmiyorum ama optik kablo veya 3.5mm ile bağlaman bazı kayıplara sebep olacaktır.

1. 3.5mm kablo ile bağlamak, ferrari alıp şoför kullanmak gibi olur :) dijital - analog dönüşümü gibi önemli bir görevi receiver yerine android tvye bırakmış olacaksın. Bu durumda avr'nin room correction'ı nasıl çalışır onu da bilemiyorum. Müzik için belki ama film için hiç tavsiye etmem. Ayrıca android tv'in dd+ çözebiliyor mu bilmiyorum, eğer çözemiyorsa zaten direk vazgeç. Ayrıca analog bağlantıda subwoofer için çok önemli olan LFE kanalını kaybedeceksin.
    2. Optik kablo ile bağlamak da, ferrari alıp 120'yi geçmemek gibi olur :) Optik kablo yüksek bitrateleri taşıyamaz yani dd+, truehd ve dts-hd gibi codecleri oynatamazsın. truehd veya dts-hd genelde blueraylerde oluyor - eğer blueray veya yüksek kaliteli rip izlemiyorsan seni etkilemeyebilir ama dd+ şu anda netflix, amazon, disney gibi platformlar kullanılan en yüksek kaliteli codec. Optik kablo ile çalışmayacağı için kalite kaybı yaşarsın veya uyumsuzluk olur.

AVR'yi bağlamanın en mantıklı yöntem, projeksiyonu (veya TVyi) receiver'daki hdmi arc girişine, android tv de avr'deki diğer hdmi girişlerinden birine bağlanır - bu şekilde AVR'den dijital veri işleme anlamında alınabilecek maksimum verim alınır - zaten AVR kullanmanın en önemli sebeplerinden biri de AVR'nin dijital veri işleme yeteneklerinden faydalanmaktır.

• syntax33345 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Avr hayırlı olsun ve de güle güle kullanın

Fakat Avr ve projeksiyon (mi stick) arasında bir kablo olacaksa artık o bir Hdmi kablo olmalı ki tüm kaynakları Avr’ye bağlayıp hepsinin sesini sistemden düzgün şekilde alabilirken hepsininin görüntüsünü de projeksiyondan alabilin.

Misal evde ps, PC yada Digitürk vs gibi bir tv kutusu varsa hepsini Avr’ye bağlayın, görüntüyü de Hdmi kablo ile projeksiyona aktarın. Bu sayede tüm kaynak cihazların görüntüsünü projeksiyondan alırken sesi de sistemden alırken senkron sorunu da yaşamazsınız. İleride sistemi 5.1’e tamamlarsanız da düzgün şekilde 5.1 ses alabilirsiniz

Bu arada Hdmi kabloyu halı altı vs gibi yerlerden geçirmeyin. Ezilme vs sebebiyle zarar görebilir.
    Onun yerine Avr’nin arkasından ince bir kablo kanalı ile köşelerden vs dolaştırarak projeksiyonun olduğu arka duvara getirin.

Bu şekilde olduğunda oda ebatlarına göre değişse de tahminimce 15mt’lik bir Hdmi kablo yeterli olacaktır. Tabii siz iyice ölçüp biçin ve gerekli metrajı belirleyin.

Fakat klasik bakır telli Hdmi kablolar 7mt üzeri mesafelerden sonra kayıp yaratabiliyorlar. Bu sebeple daha uzun mesafeler için fiber (optik) Hdmi kablo kullanılıyor. Fiyatları da 600-700 TL gibi oluyor.

Forumdan ve çevreden tanıdığım çoğu kişi fiyat performans olarak Paugge marka optik Hdmi kablo kullanıyor. Ben de uzaktaki PC-Avr arası ve Avr-projeksiyon arası için 15’er metre optik Hdmi kablo kullanıyorum ve de gayet memnunum

İthalatçısı (Entepe Teknoloji) İbrahim bey ile iletişime geçerek %10 kadar iskonto alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.