C: 250gb Samsung 860 Evo SSD D: 3TB WD Green HDD E: 500gb Crucial MX500 SSD F: 4TB WD Green HDD G: 8TB WD Green HDD HDD'lerin yedeklemesi için de ayrı bir kasada Windows Server üzerinde 1TB + 3 adet 2TB WD Green HDD'ler bulunmakta. |
Depolama Stratejiniz Nasıl? (2. sayfa)
-
-
- 500 GB Sata SSD Windows ve bütün programlar yüklü
- 480 GB Sata SSD her türlü geçici dosya ve indirme işlemleri için kullanıyorum.
- 3 TB Sata HDD oyunlar yüklü
- 20 TB NAS disk, bunu RAİD 0 olarak kullanıyorum, yani 10 TB kadar kullanım alanı var, içerisinde fotoğraf, video ve dokümanlarım bulunuyor.
- 10 TB harici HDD bunu da belirli periyotlarla nas yedeğini almak için kullanıyorum.
- 5 TB harici HDD kullandığım program kurumları ve oyun kurulum dosyalarını tutuyorum.
- 1 TB harici SSD, yanımda taşımam gereken dosyaları bunda tutuyorum, sürekli çantamda duruyor.
- 1 TB harici HDD bu da boşta duruyor, format vs işleri ile uğraşırken imaj almak veya yedekleme yapmak için kullanıyorum.
- Ayrıca dolapta çekmece de duran eskiden kalma 500 gb, 250 gb gibi harici HDD ler var, içlerinde ne var bilmiyorum açıkcası.
Bulduğum her boş vakitte dosya silmekle uğraşıyorum, tavsiyem gereksiz dosyaları tutmayın hemen silin. Sonra benim gibi silmek için de ayrıca vakit aramayın.
-
240 gb ssd - windows + en sık oynadığım oyun
240 gb ssd - arada oynadığım oyun
1 tb hdd - nadir oynadığım oyun + program + aile fotoları/videolar vs.
daha bu hafta 1tb m2 aldım. hdd çok eski patlar diye korkuyorum artık. zaten orada yüklü oyunları oynarken garip bir takılma yaşıyorum.belki psikolojik bilemedim. hdd yi artık kullanmayı düşünmüyorum. en azından önemli dosyaları oraya koymayacağım fakat merak ettiğim bir konu var;
windows un olduğu ssd de kurulu olmayan oyun ile aynı yerde kurulu olan oyun arasında performans farkı olabilir mi? eğer aynı yere kur az da olsa fark olur derseniz yeni gelecek olan m2 ye kuracağım windowsu. diğer ssd lere çok kullanmadığım dosyaları yüklemeyi düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X