Şimdi Ara

Depom gercekte kac litre aliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yol bilgisayarı 0 km kaldı diye gösterdikten sonra ve aynı anda ışıkta yanıp sonmeye başladıktan sonra daha kaç km gidebilir Toyota yaris? Bunu merak ediyorum yol bilgisayarı 0 km gösterdikten sonra psikolojik sıkıntı yaratıyor ilk benzinlige dalmak durumunda kalıyorum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Kesinlikle bizim insanımıza güven olmaz. Opet ile ilgili aynı şikayeti 3. duyuşum bu. O yüzden depoyu tam doldur demeyin. 150 liralık doldur deyin vs.vs. en azından öyle hile yapamazlar diye düşünüyorum.

Koyu ile gösterilen yeri anlamadım ki.Sayaç fazladan dönüyorsa 150 liralık doldur deyince niye üçkağıt olmasın.Daha az yakıt almayacak mısınız yine?

Durum şöyle ki: Lira hesabı üzerinden, en azından verilen litre ile fiyatını çarpıp doğruluğunu kontrol edebilirsiniz yani. Mesela tabelada benzin 4.00 yazıyor diyelim 150 liraya 37.5 litreden 1 litre aşağıya ya da yukarı veremez. Ama depoyu fulle dediğinde araçta kaç litre kaldığını sayısal olarak göstermediğinden deponun içindekini bilmiyorsunuz. Nasıl olsa hile hurdayla fazaldan sayaç çevirmenin yolunu bulmuşlardır.

Bu dediğini hiç anlamadım. Arabayı fullasak ta, fullamasak ta litre miktarı ve tutar zaten pompada hesaplanıyor. Litre ile tutar hesabının şaşmasına zaten imkan yok. Eğer adam yakıt yerine hava basıyor ise bu durumda arabanı fullasan da, fullamasan da sizi kandırmış olur zaten.

O kadar büyük hileden bahsetmiyorum...Sadece depoyu fulle diyenlere böyle bir kazık atmış olabilirler. O ihtimali göze almadan böyle bir şey geldi aklıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 12 Nisan 2011; 14:52:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

Dunde ben FULL yeni açilan benzincinciye benzin bitmek uzereydi 8 litre 97 oktan aldim 20km sonra isik yandi gıttim shelle 8litre aldim 97oktan 60km yaptim daha isik yanmadi full un ya pompasi bozuk yada su katiyorlar aracim 10litre yakiyor 100km de sehir ici

Aynısı bana başka benzin istasyonunda oldu niye böyle oluyor ki.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

Deponun yarısı paslandı ne doldurması.

Pas sökücüler var. Benzine katın. Pası söker. Ucu yakılmış bir paçavrayı depodan içeri sarkıtın. Emin olun pas mas kalmayacak.

denemeye kalkan falan çıkar şimdi şaka şaka

• quote:

quote:

Dunde ben FULL yeni açilan benzincinciye benzin bitmek uzereydi 8 litre 97 oktan aldim 20km sonra isik yandi gıttim shelle 8litre aldim 97oktan 60km yaptim daha isik yanmadi full un ya pompasi bozuk yada su katiyorlar aracim 10litre yakiyor 100km de sehir ici

Benide sayın,Mazda 3'üm ile istasyona girerken 24 km mesafe kaldı gösteriyordu yol bilgisayarı(kırmızı ışıkyanalıçok olmuştu) lakin benim araç 40 Lt benzin aldı daha fazla almadı yani 15 Lt benzin var olması gerekiyor bu hesaba göre ama ben sanmıyorum ve 400 km yapmadan benzin bitti...

• quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

quote:

quote:

Benide sayın,Mazda 3'üm ile istasyona girerken 24 km mesafe kaldı gösteriyordu yol bilgisayarı(kırmızı ışıkyanalıçok olmuştu) lakin benim araç 40 Lt benzin aldı daha fazla almadı yani 15 Lt benzin var olması gerekiyor bu hesaba göre ama ben sanmıyorum ve 400 km yapmadan benzin bitti...

3 kişide bu sorun olduğuna göre isterseniz konu açalım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.