Şimdi Ara

Deprem Çantası Fırsatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
2.822
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boynerin Deprem Çantası morsitede indirime girmiş. ilk üyelikte de hediye çeki veriyor. boynerin kendi sitesinde 615 tl olan 48 saatlik kit mor sitede indirmle 467 tl'ye geliyor.

Deprem Çantası Fırsatı
    Deprem Çantası Fırsatı
    Deprem Çantası Fırsatı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu bu kadar değerli kılacak ne var ki içinde?
    Elazığ depremi zamanında deprem paketini 50 lira civarına satmıştı tchibo

• içinde stanley 1.9 lt termos var sanırım , ondan pahalı
  • içeriğinde şunlar yaziyor
    üzerinde belirtilmiştir. • Şarj cihazını tam olarak şarj edip saklamanızı ve belirli aralıklarla şarj durumunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Yemek Seti : • 4 adet tahin helva 40 gr • 1 adet etli kuru fasulye 200 gr • 2 adet salçalı nohut 200 gr • 2 adet sebzeli bulgur pilavı 200 gr • 4 adet vanilyalı kurabiye • 2 adet hurma 50 gr • 4 adet alevsiz ısıtıcı • 1 adet yemek ısıtma poşeti • 4 adet su arıtma tableti • 4 adet su 0.5 lt • 1 adet metal çatal kaşık seti.

Afet Seti : • 1 adet yağmurluk • 1 adet termal battaniye • 1 adet radyo • 1 adet iş eldiveni • 1 adet düdük • 1 adet toz maskesi • 1 adet koruyucu gözlük • 1 adet çakmak • 1 adet kibrit • 1 adet ledli fener 1w • 1 adet çok fonksiyonlu çakı • 1 adet bloknot • 1 adet kurşun kalem • 1 adet tükenmez kalem • 10 adet plastik bağ kelepçesi • 1 adet tamir bandı 10 mt • 10 adet çöp poşeti • 2 adet el, ayak ısıtıcısı • 2 adet vücut ısıtıcısı • 1 adet su matarası 700 ml • 1 adet ayna • 1 adet kafa feneri • 1 adet boyunluk • 1 adet powerbank • 1 adet tente • 1 adet multi şarj kablosu

İlk Yardım Seti : • 1 adet üçgen bandaj • 4 adet gaz kompres • 2 adet sargı bezi • 1 adet lateks eldiven • 10 adet yara bandı • 5 adet alkollü swap • 5 adet antiseptik swap • 1 adet pamuk • 1 adet makas • 12 adet çengelli iğne • 1 adet tekstil turnike • 1 adet suni solunum maskesi • 1 adet yanık jeli 3,5 gr • 1 adet yanık örtüsü 10x10 cm • 1 adet elastik bandaj • 2 adet göz kapama pedi • 1 adet göz yıkama suyu 20 ml • 1 adet kan durdurucu 2 gr • 1 adet ilk yardım kitapçığı.

Hijyen Seti : • 1 adet diş fırçası • 1 adet diş macunu • 1 adet şampuan paket • 1 adet sabun • 3 adet kulak pamuğu • 5 adet kağıt mendil • 5 adet ıslak mendil • 1 adet cımbız • 1 adet tırnak makası • 1 adet tarak • 1 adet dikiş seti • 2 adet hijyenik ped

• Yemek seti gereksiz ağırlık, ama onun dışında içindekiler gayet iyi ve yeterli.

Ben de senelerdir evde 1 adet yatak yanı 1 adet dışarı çıkmak gerekirse diye 2 çanta tutuyorum, yemek kısmı hariç içindekiler aşağı yukarı aynı.

• Gereksiz
  • Aslında bu konu ana başlık yapılarak farklı alternatifler paylaşılabilir. Kendi çantasını yapanlar öneride bulunabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dış fırçası, macunu. Sampuan. Tarak falan. Deprem sonrasında bunlarla bir bağ kuramadım açıkçası. İçerik çok görünsün diye ıvır zıvır da eklemişler bence.

• Deprem sonrasında başka bir yere gidersen kendine ait kişisel ürünler olsun diye koymuşlardır.

Ben misafirlikte başkasının evinde kalacaksam bile havluya kadar hepsini alırım yanıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

Deprem sonrasında başka bir yere gidersen kendine ait kişisel ürünler olsun diye koymuşlardır.

Ben misafirlikte başkasının evinde kalacaksam bile havluya kadar hepsini alırım yanıma.

Öyle bir deprem olmuş ki, çıkarken alabildiğin tek şey bu çanta ve derdin kendine özel havlu, şampuan mı hocam?

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Dostum ne demek istediğini anlamadım.

Cümlende problem var.

• quote:

Deprem sonrasında başka bir yere gidersen kendine ait kişisel ürünler olsun diye koymuşlardır.

Deprem olmuş, belki de evim yikilmis. Kapıda bacada kalmışım. O ara kişisel bakım falan yapamam ben. Deprem Çantası Fırsatı 

• Afad deprem çantanıza neler koyacağınız söylüyor.

Afet ve Acil Durum Çantasının İçerisinde Neler Olmalı?

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)
    Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri
    Zorunlu Deprem Poliçesi
    Diplomalar
    Pasaport, banka cüzdanı vb.
    Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

İç çamaşırı
    Çorap
    Yağmurluk
    İklime uygun giysiler

Su
    Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler

Sabun ve Dezenfektanlar
    Diş fırçası ve macunu
    Islak mendil
    Tuvalet kâğıdı
    Hijyenik ped

Diğer malzemeler

İlk yardım çantası
    Uyku tulumu veya battaniye
    Çakı, düdük, küçük makas
    Kâğıt, kalem
    Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

• Pi kullanıcısına yanıt

O sırada kimse yapma da zaten. Allah kimseye yaşatmasın ama paketin içindeki diş fırçası kimseyi rahatsız etmez zaten.

Olması çok güzel bir şey.

• quote:

O sırada kimse yapma da zaten. Allah kimseye yaşatmasın ama paketin içindeki diş fırçası kimseyi rahatsız etmez zaten.

Olması çok güzel bir şey.

Elbette. Öyle tabi. De benim aklima daha minimal bir liste geliyor. Hayati diyebileceğimiz şeyler mesela. Onun dışındakiler bana göre olmasa da olur. Dediğiniz gibi zararı da yok olmasının tabi. Ha şöyle olur. Çok kalabalık bir çanta da işimizi zorlaştırır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.