Şimdi Ara

Deprem Fırtınası-Son 31 Ekim/07:26--4,8 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
504
Cevap
0
Favori
8.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu seferki hakikaten korkuttu.Biz 3 aile bizim fabrikaya geldik.En azından üst kat filan yok daha güvenli.Yarında yazlığa gidicez ama böyle göçebe yaşam olmaz ya.Ya dursun yada gebereyim artık böyle bi psikoloji ile insan delirecek gibi oluyor.
  • yahu beyler su koyu vermeyin duracak elbette
  • kandilli rasathanesinin sitesinde yazanlar sadece bazılarıymış depremlerin.Toplam 1300 küsür tane deprem olmuş.
  • Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML MS Yer
    ---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -----------
    2005.10.21 04:30:59 38.1333 26.6632 16.4 3.1 -.- -.- SEFERİHİSAR AÇIKLARI-İZMİR (EGE DENİZİ)
  • quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

kandilli rasathanesinin sitesinde yazanlar sadece bazılarıymış depremlerin.Toplam 1300 küsür tane deprem olmuş.

Sitede son 200 deprem veriliyor.

Şimdi EGE tv'de seyrettim söylendiğine göre İzmir bölgesinin tipik hareketleriymiş. Adam geçmiş depremleri söyledi en büyüğü benim yukarıdaki mesajımda da yazdığım 92 senesindeki depremmiş. Büyüklüğü 6.0 (yukarıda yanlış yazmışım). Yalnız, bölgede oluşabilecek depremlerin en büyüğü 6 civarında olabilir dedi huylandım azıcık.......
  • Ya nolacak böyle ben hiç bu kadar sık deprem duymadım yaşamadım.
  • Arkadaşlar yokmu bildiğiniz bir site. Okuyup öğrenelim bu depremlerin şiddetleri neye göre hesaplanıyor. Oluşan hareket nasıl etkiler (dikey yada yatay deprem)?
  • kandilli rasathanesinin sitesinde yazıyor hepsi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Can

Ya nolacak böyle ben hiç bu kadar sık deprem duymadım yaşamadım.

Hocam birisi çıktı dedi ki; depremlerin enerjilerini sık sık ve düşük ölçekte boşaltması iyi bir olay. Eğer bu yaşanan 5.7-5.9-5.6-5.9 şiddetindeki depremler tek seferde çıksa idi 6'nın üzerinde olacaktı. Herkes bir şey söylüyor, temennim odur ki daha büyükleri olmasın

Bu arada çok iyi yapmışsınız fabrikaya giderek
  • quote:

Orjinalden alıntı: oct

quote:

kandilli rasathanesinin sitesinde yazanlar sadece bazılarıymış depremlerin.Toplam 1300 küsür tane deprem olmuş.

Şimdi EGE tv'de seyrettim söylendiğine göre İzmir bölgesinin tipik hareketleriymiş. Adam geçmiş depremleri söyledi en büyüğü benim yukarıdaki mesajımda da yazdığım 92 senesindeki depremmiş. Büyüklüğü 6.0 (yukarıda yanlış yazmışım). Yalnız, bölgede oluşabilecek depremlerin en büyüğü 6 civarında olabilir dedi huylandım azıcık.......

siteye yazmadıkları depremlerde varmış.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oct

quote:

siteye yazmadıkları depremlerde varmış.

Evet hocam yazmıyorlar hepsini

Bi tane daha

Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML MS Yer
    2005.10.21 04:32:01 38.1853 26.6967 17.4 -.- 3.8 -.- SEFERİHİSAR AÇIKLARI-İZMİR (EGE DENİZİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oct -- 21 Ekim 2005, 5:36:37 >

• Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML MS Yer
    2005.10.21 04:32:01 38.1853 26.6967 17.4 -.- 3.8 -.- SEFERİHİSAR AÇIKLARI-İZMİR (EGE DENİZİ
  • Deprem bilinmez bir durum olduğu için bu şekilde tutarsız açıklamalar oluyor olabilir.
  • benim de aklıma geldi , bu sonuncusu çok şiddetli oldu ,diğerlerinden büyüktü gibi

dedim acaba milleti korkutmamak ve panik çıkmasın diye mi 5.9 dediler aslında 6.0 ,6.1 falan mı diye düşündüm

ama heralde tek ölçen kandilli değildir heralde , böyle bir oynama yapsalar gazetelere haber olmaz mı , yakın mesafede yunanlılarda ölçmüştür heralde
  • Bizim Varda Yunanlıların Yokmu
    2005.10.21 01:24:54 37.7633 26.7155 66.9 3.2 -.- -.- SİSAM ADASI (EGE DENİZİ)
    Bunu Kesin ÖlçmüşlerdiR
  • Sanmıyorum oynama yapabileceklerini.Dünyanın herhangi bir yerindeki sismik hareket,dünyanın herhangi bir yerinden takip edilebilir.yani her ülke bunu ölçebilir.
  • uyumaya gö*üm yemedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

benim de aklıma geldi , bu sonuncusu çok şiddetli oldu ,diğerlerinden büyüktü gibi

dedim acaba milleti korkutmamak ve panik çıkmasın diye mi 5.9 dediler aslında 6.0 ,6.1 falan mı diye düşündüm

ama heralde tek ölçen kandilli değildir heralde , böyle bir oynama yapsalar gazetelere haber olmaz mı , yakın mesafede yunanlılarda ölçmüştür heralde

Bencede bu çok daha kötüydü ama sanırım yerin ne kadar derinliğinde olduğuyla alakalı bi durum.
  • Herkese iyi sabahlar arkadaşlar..Sakin bir gün geçmesi dileğiyle...
  • Vallaha daha uyumadım.Hele bi gün aydınlansın gidip eşyaları alıp doğru yazlığa...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.