Şimdi Ara

Depresyondan çıkamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Genel olarak aynı duygulardayız yalnız değilsin,yalnız değiliz.İntiharla haşır neşir kafası çok bulanık ümitsiz insanlar olarak tutunmaya çalışıyoruz.Ailemiz için ve ya sevdiklerimiz varsa birkaç kişi.Du bakalım.En azından yalnız olmadığını hissetmek kolaylaştırıcı.
  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt
    Hocam nefes almamın sebebi o. sırf onun psikolojisi beni tutuyor bir şeylerden alıkoyuyor. kafile yürüyor da hocam ben çoktan çok gerisinde kaldım. yalnızlığımla kararsızlığımla yüzleşmek beni böyle dibe sokuyor. yenemiyorum bir türlü bu halimi.
  • crzy24 C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam biraz daha sakinleştirici. buraya kaçıncı açtığım konu bilmiyorum. sürekli birilerinin bir şeyler yazması sakinleştiriyor beni. çaba göstermeme itiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

Hocam nefes almamın sebebi o. sırf onun psikolojisi beni tutuyor bir şeylerden alıkoyuyor. kafile yürüyor da hocam ben çoktan çok gerisinde kaldım. yalnızlığımla kararsızlığımla yüzleşmek beni böyle dibe sokuyor. yenemiyorum bir türlü bu halimi.

Ben gerekeni söyledim dostum .Senin yardımına ihtiyacı olduğunda olmaz abim ben dipteyim mi diyeceksin ?

Ya ona yardım edecek gücü bulamazsan ?
  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt
    onun bir derdi olsun ben kendimi unutur, gerekirse seve seve canımı veririm hocam.
  • Majör depresyon tedavisini tamamladim simdi iyiyim cok sukur... yaklasik 1 yil surdu... son bir haftadir ilaci tamamen kestim ve gayet iyiyim... onceki yillarda(2014-2015) sgk nin dandik doktoru ve prozac ile inanmadigim tedavi denemelerim olmustu ama 2016 boyunca ozel hastanede uzman bir psikiyatrdan duzenli yardim aldim gorusmelerimi ve ilaclarimi hic aksatmadim... duloksetin iceren cymbalta ile yola devam ettik... ani ofke patlamalarim, tahammulsuzluk, usengeclik, sadece uyuma istegim vs vs hepsinden kurtuldum... bunun yaninda dehb teşhisi de koydu doktor ama o cok onemli degil doktorun kendisinde de vardi onun icin medikinet retard ictim bir sure ama dikkat eksikligi falan yok bende aslinda gunluk hayatimi etkileyecek derecede... belki de moxo testi denen teshis yonteminin ufak bir sapmasi ya da benim testi ciddiye almamamdan kaynaklaniyor diye dusunuyorum dehb uzerinde ne doktorum ne de ben fazla durmuyoruz... isime falan gayet odaklaniyorum... bu arada isim demisken major depresyonumun ana nedeni isimdi aslinda cok cekilmez olmustu... ve tabi ki cok agir bir kredi yukum var ayda 4000 Tl civari duzenli odeme stress yapiyordu cok...

Soruma gelince senin tedavi sureci nasil basladi nasil gelisti ve ne kadar surdu hangi ilaci hangi dozlarda devam ettin? Biraz bahseder misin? Tedavide ne gibi etkiler gordun? Tedaviye inandin mi hayirsa neden inanmadin??

• KötüKediŞero kullanıcısına yanıt
    Hocam yazınız çok umutlandırıcı teşekkürler. cevabıma gelince doktora gittim ve baya umutla artık kendime gelirim kendi hayatıma bakarım dedim. ilk saklamak istedim ailemden sonra ne var bunda deyip söyledim. inanmayı çok istedim ama ilk 1 haftadan sonra sadece mide bulantısından başka bir şey yaşamadığım fikrine kapıldım ve kendi kendime ilacı bıraktım. aldığım ilaçlar Prozac 20 mg kapsül ( sabahları tok), Abilify 5mg (akşamları) idi. gerçekten inanılmaz bir mide bulantısı yaptı. yemek yerken yiyemiyordum. çıkartmak desem çıkartamıyordum. bir etki de görmediğim için bıraktım. burada bazı arkadaşlar bir kaç ayda etki gösterir yazmış. doktor bana 2 hafta sonra gel etkisini göre doz belirleyelim demişti. kafam bu konuda karıştı. yani işin kısası ilk bir kaç günden sonra tedaviye inancım kalmadı. bir etki göremediğim için.
  • Güzel kardeşim birebir aynisini yasadim dedigim gibi 2014 ve 2015 yillarinda denemelerim oldu ama tedaviye kesin inanip basladigimda gercek etkilerini gordum... doz ayarlama isi de cok onemli... senin tedavi basinda karsilastigin durumlar sadece gecici yan etkiler... o da herkeste olmuyor mesela bende hemnprozac doneminde hem de cymbalta doneminde tek bir yan etki olmadi mide bulantisi bile... ayrica depresyon ve kabizlik iliskisini de cozmus bulundum eger kabizlik ve şişkinlik gibi sikintilarin varsa sirf bunun icin bile tedaviye devam edilir derim... bu dertleri ceken bilir huzurla tuvalete cikamayali yillar olmustu simdi cok sukur o da duzene girdi... simdi ne alaka diyeceksin beyin kimyasindaki olaylarin sindirim sistemiyle teknik iliskileri var simdi bunu anlatmam uzun surer... bu arada ben hic kimseden saklamadim psikiyatriste gittigimi ve ilac tedavisi aldigimi... ailem, esim, esimin ailesi(ki kardesi doktor) arkadaslar, is arkadaslarim, musterilerim... herkes bilirdi ve herkese olasi boyle durumlarda neler yapmasi gerektigini ve ilaclarin etkilerini seratonin dopamin duloksetin vs gibi mevzulari anlatirdim... gerialim inhibutoru vs vs herkes sayemde ogrendi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 31 Aralık 2016; 1:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanoğlu açgözlüdür.elindekilerle yetinme şimdi biraz toparlan sonra daha fazlası için çalış
    Hocam bende midem den rahatsızım sanırım şişkinlik. bunun nedeni de mi depresyon yani? geceleri sırt ve karın ağrısı çekiyorum.gündüzleri göğüs ağrısı çekiyorum. ve son bir kaç gündür ağrıdan bağırarak uyanıyorum. bu gece de aynı şekilde karnım taş gibi olmuştu ve inanılmaz bir sırt karın göğüs ağrısı vardı. tuvalette bir sorun yaşamıyorum ama uzun zamandır her gece bu ağrı var. doktora gittim faydasını görmedim. mide hapı vermişti içtiğim an çıkardım.
  • Kadınlar gibi direk teşhis koyamam kaynımda da vardı şeklinde ama şöyle bir ornek vereyim bende 2 tane sırt fıtığı var genelde sirt ve bel agrilari cekerim ve psikiyatrik ilac bunun agrilarini da hafifletiyor hatta ilaci icmedigimde artan agrilarimdan doktora da bahsetmistim o da ilaci almadigimdan oldugunu soylemisti... Bu tarz olumlu yan etkileri de oldugunu ben de degil doktor bizzat soylemisti agrıyı baskılaması açısından...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçine kapanıp herşeyi daha da zor duruma getirmene gerek yok. Yapacağın ilk şey psikiyatriste gitmek. Ayıp birşey değil bu, grip olduğunda kbb ye gitmek gibi, kolun bacağın ağrıdığında doktora gitmek gibi birşey. Muhtemelen ilaç yazacaktır, doktorun tavsiyelerine uy, ama unutma ki herşey beyinde biter. İnanırsan başarırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklısınız hocam en temizi önümüzdeki haftayı hastahanede geçirip tüm sorunlara çözüm bulmak sanırım.
  • Yapım bu hale geldi hocam. insanlara açılmaktan korkuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.