tedavisi de zor onların herkesin cildine bakıp ona göre tedavi planları uygulamaları son yıllarda baya arttı cildiyeye gitme oranları
zor işleri gerçekten:(:( ![]() Duygulardan hastalıklara vücudumuzun aynası derinin hassas tedavileri ve tabi ki TUS'un uzmanları dermatologlar bu hafta ASİSTALKS'ta. TUS 6.sı Dr. Ecem Bostan ile TUS'u ve Dermatoloji uzmanlığını derinlemesine inceledik! https://www.youtube.com/watch?v=bPIZ3Ikw4dI |
Derece ile Tıp okuyanlara üzülüyorum (3. sayfa)

-
-
Güzel bilim dalı mi olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Genelde cilt sorunlarının çözülmesi çok zor oluyor ama anlaşmalı oldukları dermokozmetik markalarını övdükleri doğru.
Ayrıca doktorun reçeteye direkt ilaç markası yazması çok saçma. Hem gereksiz bilgi yükü hem de etik değil.
ABD'deki gibi sadece etken madde, doz ve kullanma talimatı yazmalı hasta ilacını eczanede seçmeli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4h062020
Genelde cilt sorunlarının çözülmesi çok zor oluyor ama anlaşmalı oldukları dermokozmetik markalarını övdükleri doğru.
Ayrıca doktorun reçeteye direkt ilaç markası yazması çok saçma. Hem gereksiz bilgi yükü hem de etik değil.
ABD'deki gibi sadece etken madde, doz ve kullanma talimatı yazmalı hasta ilacını eczanede seçmeli.ama orada reçeteleri hemşireler yazıyor doktor falan fazla yazmaz hatta bir ara türkiyede de gündemdeydi sonradan çıktı
bence de bu gelmesi gerek insanlar bu şekilde haksız kazanç elde etmemeleri gerek ahlaki açıdan etik değil zaten de
Medimagazin
Hemşirelere 'reçete yazma yetkisi' tartışması: ABD ve İngiltere'de durum nasıl?https://www.medimagazin.com.tr/saglik-calisanlari/genel/tr-hemsirelere-recete-yazma-yetkisi-tartismasi-abd-ve-ingilterede-durum-nasil-6-48-73156.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 19:51:56 >
-
Neden olmasın
-
Doktorda reçete yazıyor araştırmanı öneririm ✍
Hemşirelerin yazdıkları çok kısıtlı
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4h062020
Doktorda reçete yazıyor araştırmanı öneririm ✍
Hemşirelerin yazdıkları çok kısıtlıaynen onlar da yazar ama genelde hemşireler yazar diye biliyorum ben (fazma yazmaz diye yazmışım fazla yazmaz olacak)
o tarafa doktor çok fazla karışmazlar (ama onun da eğitimini alıyorlar)
bizim ülkemize de bu düzen gelecekti ama covid den ertelendi diyorlardı hocalarımız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 19:53:5 > -
Aynen örneğin en popüler bölümlerden birisi olan bilgisayar mühendisliğini okuyanlar da sabah akşam bilgisayar bilimine katki sağlamak için kafa harcıyorlar.Yurtdışında yaşama hayali de neymiş?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aq sen onlara üzülceğine git trnin haline üzül adamlar durumu kavramış trde kendini geçindirip güzel standatrlara sahip olacagın 2,3 mrslekten biridir, gelip boş yapıyorsunuz adamı sinir ediyorsunuz .d
yakınımda birçok doktor var. iki abim doktor. iki abimin eşleri var onlar da doktor.ablam tıp fakültesini bitirmeye yakın. az çok biliyorum ne yaşadıklarını, ne kazandıklarını. çok net söylüyorum bu devirde 10k sıralama yapıp tıp okumak avelliktir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fantilatöryakınımda birçok doktor var. iki abim doktor. iki abimin eşleri var onlar da doktor.ablam tıp fakültesini bitirmeye yakın. az çok biliyorum ne yaşadıklarını, ne kazandıklarını. çok net söylüyorum bu devirde 10k sıralama yapıp tıp okumak avelliktir.
tıp fakültesini para için seçmek kadar saçma bir şey yok idealist insanlar önemli, yoksa her hastaya aspirin yazan insanlar olmaktan bir öteye geçilmez
ama karı koca doktorsa iyi de alırlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 21:47:50 >
-
Kendim ve çevremdeki arkadaşlarım adına konuşursam yaptığımız uygulamaların insanlar tarafından kullanılıp beğenildiğini görmek hoşumuza gidiyor.
Ne para kazanıyoruz ne de yurt dışına gidiyoruz.
Batan gemiyi önce fareler terk eder
Hocam sende tıp okusaydın hastane açardınız
Yaptığınız işten memnun olmanıza sevindim
Pardon da size ne bundan. Adam isterse 1. olur felsefe okur senin keyfine göre bölüm seçecek hali yok. İlk 1000 e girip tıp yazan arkadaşlarımın hepsi iyi yerlere gelmek için yazdılar aile hekimi olmak için değil. Olum karışmayın lan bu kadar insanların hayatına isteyen tıp okusun isteyen mühendislik isteyen edebiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X