< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 3 Ekim 2021; 16:20:19 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Derece ile Tıp okuyanlara üzülüyorum
-
-
Anlatım bozukluğu yapmışsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
potansiyelin çok altında kalmak derken ya ben sizi gerçekten anlayamıyorum
öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki gören de sadece bu ülkede tıp puanları yüksek tüm diğer ülkelerde tıp puanları çok düşük sanacak
tüm ülkelerde en iyi puanla girilen okul tıp fakültesi, mesela almanyada nc olarak 1.1den kötü kapatan okul bulamazsınız, keza ingilterede avrupayı geçelim iranda da aynısı tıp en yüksek puanla alan okullar arasında, keza amerikada da aynısı her yerde öyle
ama tıp okuyanlara üzülüyorsunuz ben anlayamadım
---------------------------------
tamam türkiyede düşük para kazanılabilir ama hatta dünyadaki en düşük hekim maaşı bizim ülkemizde olabilir senegaldaki doktor maaşı bile bizden fazla olabilir ama ben maaş için seçmedim bu mesleği
zaten başarılı olan insan her şekilde kazanır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:3:43 >
-
kimse vizyon misyon falan demesin abi %90 ayda 500-1000 euro almak için doktor oluyor
Ankaratıplı hocamı hariç tutuyorum söylediklerimden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilogrenmekzormusence -- 3 Ekim 2021; 14:6:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesela başka bir doktorun yapabileceğinden fazla ne yapabilirsin? Mesleki tatmini sağlayabilecek misin? Para konusuna girmiyorum bile o kısım zaten çok kötü durumda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir estetik cerrahinin geliriyle bu devirde ancak muteahhitler yarisabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Astrian
Mesela başka bir doktorun yapabileceğinden fazla ne yapabilirsin? Mesleki tatmini sağlayabilecek misin? Para konusuna girmiyorum bile o kısım zaten çok kötü durumda.zaten mesleki tatmini en yüksek yaşamak için burayı seçtim cerrahi anlamda en fazla tatmin eden mesleklerden biri olacağını düşünüyorum umarım gireceğim ameliyatlarda o tatmini bulabilirim
ve hayat kurtardıkça da her gün eve gelip o kişilerin hayatlarını da kurtardım demek en büyük mutluluklardan biri benim için
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4h062020
Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.ya burada yanlışlık var mesela bir cerrah her ameliyatı yapamıyor o yüzden belirli merkezlerin puanları çok fazla çünkü asistanlık döneminde bazı ameliyatları hatta yan dalları görmeden mezun olanlar var
almanya tıp konusunda baya ilerlemiş ülkelerden biri hocalarımız da belirli bir vakit yurtdışına çıkıp oradan öğrendiği tekniklerle buraya dönmüş kimselerden oluşuyor
o yüzden hayatın bir döneminde yurtdışın o teknikleri öğrenmek şart
-
quote:
Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.zaten almanya avrupadaki en düşük maaş verenlerden biri cerrahlar orada iyi para alabiliyorlar
ama praxisler olsun normal doktorlar olsun fazla almıyorlar yine ortalama üstü alıyorlar da o kadar iyi almıyorlar
insanlar oraları maaş için seçmiyorlar türkiye daha fazla veriyordur hatta orada bir hekim günde 3-4 hastadan fazla bakmıyor aile doktoru da max 8-9 hastaya bakıyordur o da en dolu günü olduğu zaman ama ülkemizde bir normal polda 50-60tan az hastaya bakılmıyor bazı kliniklerde 100ü bile aşıyor
hatta bir psikiyatrı asistanın sadece sabah 2 hastaya bakıp öğleden sonra da onların dosyalama işlemi yaptıklarını söylemişti ama türkiyede olsa 45-50 hastadan az bakma psikiyatrici
asıl amaç bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:21:11 >
-
Herkes kendi kliniğini işlemiyor ki.
Bu arada cerrahi bir branş kliniği açmak için ne kadar sermaye gerekir biliyor musun? @Ankaratıplı
quote:
Bu arada cerrahi bir branş kliniği açmak için ne kadar sermaye gerekir biliyor musun? @Ankaratıplıklinik değil de muayenesi olan hocalarımız var ankarada olanlar bilirler next levelde bir ofisin kirası 20den başlayarak 50bin tlye kadar aylık kirası olan yerler var
orada klinikleri çoğu hocalarımızın muayeneleri orada
ama muayeneleri bile 4basamaktan başlıyor
ama bahçelievlerde 10bin kira ödeyen de var düşük ücretli de olabilir 5bin kirası olan yerler de vardeğişiyor bu skala
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:30:23 > -
Muayeneyi ofiste ameliyatı hastanede yapıyor yani?
Sıfırdan ameliyathane kurmak ne kadar? Ya da özelden kiralarsak?
quote:
Bu arada cerrahi bir branş kliniği açmak için ne kadar sermaye gerekir biliyor musun? @Ankaratıplısadece klinik değil iyi avukatların ofisleri de orada bulunuyor ya da başka meslek kolundan olsun diyetisyenlikten başka meslek kollarına kadar
-
mühendislik okuyunca bir şey olmuyor ki yine aynı
-
Niye ki Tıp en güzel bilim dallarından biri ilgisi olanlar için sıralama farketmeksizin gayet iyi bir tercih.
potansiyelin çok altında kalmak derken ya ben sizi gerçekten anlayamıyorum öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki gören de sadece bu ülkede tıp puanları yüksek tüm diğer ülkelerde tıp puanları çok düşük sanacak tüm ülkelerde en iyi puanla girilen okul tıp fakültesi, mesela almanyada nc olarak 1.1den kötü kapatan okul bulamazsınız, keza ingilterede avrupayı geçelim iranda da aynısı tıp en yüksek puanla alan okullar arasında, keza amerikada da aynısı her yerde öyle ama tıp okuyanlara üzülüyorsunuz ben anlayamadım --------------------------------- tamam türkiyede düşük para kazanılabilir ama hatta dünyadaki en düşük hekim maaşı bizim ülkemizde olabilir senegaldaki doktor maaşı bile bizden fazla olabilir ama ben maaş için seçmedim bu mesleği zaten başarılı olan insan her şekilde kazanır |
kimse vizyon misyon falan demesin abi %90 ayda 500-1000 euro almak için doktor oluyor
Ankaratıplı hocamı hariç tutuyorum söylediklerimden |
Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.
|
Siz cidden ilk 1000deki filan elemanların olmadı aile hekimi oluruz kafasiyla mi tip okuduğunu saniyonuz
|
Anlatım bozukluğu yapmışsın
|
mühendislik okuyunca bir şey olmuyor ki yine aynı
|
Bahsettiğim kitle daha çok robotlaşmış şekilde aynı işleri tekrar eden (ameliyat vs dahil) ve/veya doktorluğu garanti meslek olması sebebi ile yazan kitle. Ki çok büyük bir yüzdelik. Bunu da o zamana kadar başka bir meslek seçmek isteyen pek çok öğrencinin 12. Sınıfta karar değiştirmesinden anlayabilirsiniz.
|
Aynen örneğin en popüler bölümlerden birisi olan bilgisayar mühendisliğini okuyanlar da sabah akşam bilgisayar bilimine katki sağlamak için kafa harcıyorlar.Yurtdışında yaşama hayali de neymiş?
|
Benzer içerikler
- sözel ilk 100 netleri
- kırık obp ile tıp kazanmak
- lise diplomamı kaybettim
- adana deneme sınavı yapan yerler
- sulinex 75 kullanıcı yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X