Şimdi Ara

Derece ile Tıp okuyanlara üzülüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek çoğu potansiyelinin çok altında kalmayı garantisi için kabul etmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 3 Ekim 2021; 16:20:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• potansiyelin çok altında kalmak derken ya ben sizi gerçekten anlayamıyorum

öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki gören de sadece bu ülkede tıp puanları yüksek tüm diğer ülkelerde tıp puanları çok düşük sanacak

tüm ülkelerde en iyi puanla girilen okul tıp fakültesi, mesela almanyada nc olarak 1.1den kötü kapatan okul bulamazsınız, keza ingilterede avrupayı geçelim iranda da aynısı tıp en yüksek puanla alan okullar arasında, keza amerikada da aynısı her yerde öyle

ama tıp okuyanlara üzülüyorsunuz ben anlayamadım

---------------------------------

tamam türkiyede düşük para kazanılabilir ama hatta dünyadaki en düşük hekim maaşı bizim ülkemizde olabilir senegaldaki doktor maaşı bile bizden fazla olabilir ama ben maaş için seçmedim bu mesleği

zaten başarılı olan insan her şekilde kazanır 

Bahsettiğim kitle daha çok robotlaşmış şekilde aynı işleri tekrar eden (ameliyat vs dahil) ve/veya doktorluğu garanti meslek olması sebebi ile yazan kitle. Ki çok büyük bir yüzdelik. Bunu da o zamana kadar başka bir meslek seçmek isteyen pek çok öğrencinin 12. Sınıfta karar değiştirmesinden anlayabilirsiniz.
  • Anlatım bozukluğu yapmışsın

• potansiyelin çok altında kalmak derken ya ben sizi gerçekten anlayamıyorum

öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki gören de sadece bu ülkede tıp puanları yüksek tüm diğer ülkelerde tıp puanları çok düşük sanacak

tüm ülkelerde en iyi puanla girilen okul tıp fakültesi, mesela almanyada nc olarak 1.1den kötü kapatan okul bulamazsınız, keza ingilterede avrupayı geçelim iranda da aynısı tıp en yüksek puanla alan okullar arasında, keza amerikada da aynısı her yerde öyle

ama tıp okuyanlara üzülüyorsunuz ben anlayamadım

---------------------------------

tamam türkiyede düşük para kazanılabilir ama hatta dünyadaki en düşük hekim maaşı bizim ülkemizde olabilir senegaldaki doktor maaşı bile bizden fazla olabilir ama ben maaş için seçmedim bu mesleği

zaten başarılı olan insan her şekilde kazanırDerece ile Tıp okuyanlara üzülüyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:3:43 >

• kimse vizyon misyon falan demesin abi %90 ayda 500-1000 euro almak için doktor oluyor
    Ankaratıplı hocamı hariç tutuyorum söylediklerimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilogrenmekzormusence -- 3 Ekim 2021; 14:6:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Mesela başka bir doktorun yapabileceğinden fazla ne yapabilirsin? Mesleki tatmini sağlayabilecek misin? Para konusuna girmiyorum bile o kısım zaten çok kötü durumda.

Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir estetik cerrahinin geliriyle bu devirde ancak muteahhitler yarisabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Mesela başka bir doktorun yapabileceğinden fazla ne yapabilirsin? Mesleki tatmini sağlayabilecek misin? Para konusuna girmiyorum bile o kısım zaten çok kötü durumda.

zaten mesleki tatmini en yüksek yaşamak için burayı seçtim cerrahi anlamda en fazla tatmin eden mesleklerden biri olacağını düşünüyorum umarım gireceğim ameliyatlarda o tatmini bulabilirim

ve hayat kurtardıkça da her gün eve gelip o kişilerin hayatlarını da kurtardım demek en büyük mutluluklardan biri benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4h062020

Maaş için seçmediyseniz bu ülkede kalıp milletinize hizmet edeceksiniz değil mi? Bir an Almanya'ya gitmeye çalıştığınızı sanmıştım da.

ya burada yanlışlık var mesela bir cerrah her ameliyatı yapamıyor o yüzden belirli merkezlerin puanları çok fazla çünkü asistanlık döneminde bazı ameliyatları hatta yan dalları görmeden mezun olanlar var

almanya tıp konusunda baya ilerlemiş ülkelerden biri hocalarımız da belirli bir vakit yurtdışına çıkıp oradan öğrendiği tekniklerle buraya dönmüş kimselerden oluşuyor

o yüzden hayatın bir döneminde yurtdışın o teknikleri öğrenmek şart

• quote:

zaten almanya avrupadaki en düşük maaş verenlerden biri cerrahlar orada iyi para alabiliyorlar

ama praxisler olsun normal doktorlar olsun fazla almıyorlar yine ortalama üstü alıyorlar da o kadar iyi almıyorlar

insanlar oraları maaş için seçmiyorlar türkiye daha fazla veriyordur hatta orada bir hekim günde 3-4 hastadan fazla bakmıyor aile doktoru da max 8-9 hastaya bakıyordur o da en dolu günü olduğu zaman ama ülkemizde bir normal polda 50-60tan az hastaya bakılmıyor bazı kliniklerde 100ü bile aşıyor

hatta bir psikiyatrı asistanın sadece sabah 2 hastaya bakıp öğleden sonra da onların dosyalama işlemi yaptıklarını söylemişti ama türkiyede olsa 45-50 hastadan az bakma psikiyatrici

asıl amaç bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:21:11 >

• Herkes kendi kliniğini işlemiyor ki.

Bu arada cerrahi bir branş kliniği açmak için ne kadar sermaye gerekir biliyor musun? @Ankaratıplı

• quote:

Herkes kendi kliniğini işlemiyor ki.

Bu arada cerrahi bir branş kliniği açmak için ne kadar sermaye gerekir biliyor musun? @Ankaratıplı

klinik değil de muayenesi olan hocalarımız var ankarada olanlar bilirler next levelde bir ofisin kirası 20den başlayarak 50bin tlye kadar aylık kirası olan yerler var

orada klinikleri çoğu hocalarımızın muayeneleri orada

ama muayeneleri bile 4basamaktan başlıyor

ama bahçelievlerde 10bin kira ödeyen de var düşük ücretli de olabilir 5bin kirası olan yerler de vardeğişiyor bu skala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2021; 14:30:23 >
    Muayeneyi ofiste ameliyatı hastanede yapıyor yani?
    Sıfırdan ameliyathane kurmak ne kadar? Ya da özelden kiralarsak?

• quote:

Herkes kendi kliniğini işlemiyor ki.

sadece klinik değil iyi avukatların ofisleri de orada bulunuyor ya da başka meslek kolundan olsun diyetisyenlikten başka meslek kollarına kadar

• mühendislik okuyunca bir şey olmuyor ki yine aynı

• Derece ile Tıp okuyanlara üzülüyorum
  • Niye ki Tıp en güzel bilim dallarından biri ilgisi olanlar için sıralama farketmeksizin gayet iyi bir tercih.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.