Şimdi Ara

Dereceli Maç Sistemi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
31.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lig sistemi hakkında hala bir çok kişinin kafasında sorular var, bu başlıkta bu sorunu çözebiliriz diye umuyorum.

Dereceli(Ranked) Maç Sistemi

Bu sistemin amacı kendi seviyenizdeki kişilerle karşılaşıp zamanla oyununuzu geliştirip oyunu daha iyi oynayabilmek. Siz mevcut seviyenizin üstünde bir beceriyle oyunlar oynadığınız sürece lig atlamanız kolay olacaktır.
    Peki bu seviyeler nasıl belirleniyor? 1. ve 2. sezonda elo sistemi vardı. Sezon 3te ise yeni bir sisteme geçildi. Sihirdarların Lig Puanlarına(LP) ve Match Making Ratinglerine(MMR) göre seviyeleri belirleniyor.

Lig Puanları
    MMR sistemine göre her maç sonucunda belirli bir miktarda mevcut MMR'ınıza göre belli bir miktar LP kazanır ya da kaybedersiniz. Bunun haricinde eğer 28 gün hiç ranked oynamazsanız, 28 günden sonra her 7 günde bir bulunduğunuz lige göre puanınız düşer.

Bronze - 0
    Silver - 10
    Gold - 25
    Platinum - 35
    Diamond - 50

Hesabınızla rankedda 28 gündür oynamamışsanız, diğer oyuncular sizi lig sıralamasında göremezler. Sadece kendiniz görebilirsiniz. Ama MMR ratinginizde bir değişme olmaz. Yani oyuna tekrar döndüğünüzde hızlıca atlarsınız ligleri.

Ligler ve Kümeler

6 Çeşit lig ve her lige ait 5'er Küme vardır.

En düşükten en yükseğe Ligler:

Bronze
    Silver
    Gold
    Platinum
    Diamond
    Challenger

En düşükten en yükseğe Kümeler:

V
    IV
    III
    II
    I

Lig Yükselme ve Lig Düşme

Yükselme
    Eğer bir kümede 100 LP'ye ulaşırsanız, bir üst kümeye yükselme şansınız doğar. Sonrasında oynayacağınız 3 maçın 2sini kazanırsanız bir üst kümeye çıkarsınız.
    Eğer yükselme serisinde maç kaybederseniz LP'niz kaybettiğiniz maçlara göre azalır. Mesela 100LP iken 2 maçı da kaybettiniz ve diyelimki ikisi de -10 LP verdi.
    Bunun sonucu olarak seri tamamlamakta başarısız olursunuz ve kümenize 80 LP ile dönersiniz.

Eğer bulunduğunuz küme bir ligin en iyi kümesiyse(Gold 1, Silver 1, Plat 1..), 100 LP'ye ulaştıgınızda bir üst lige çıkma şansınız doğar. Burada 5 maçın 3ünü kazanmanız sizi bir üst lige çıkarır.

Düşme
    Rankedda oyun kaybederek bulunduğunuz ligde bir alt kümeye düşebilirsiniz. Bir alt kümeye düşünce 75LP'den başlar puanınız.
    Her ligin en düşük kümesinden oyun kaybederek düşmek mümkün değildir. Mesela istediğiniz kadar oyun kaybedin plat 5 ten golda düşemezsiniz. Ancak bu oyun kayıpları MMR'ınızı etkilediğinden, bulunduğunuz ligde kazandığınız puanlar bir hayli azalır.
    Maç başına 3,5 puan kazanmaya başlayabilirsiniz. Onun için ne de olsa buraya kapağı attım şeklinde oyun oynamayın.

Ligden düşmenin tek yolu ise inaktif kalmaktır. İnaktif kalırsanız hesabınız lig düşebilir. Bu yüzden 28 günde bir en az bir ranked oyun oynayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpistar -- 29 Haziran 2013; 11:02:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dereceli Maç Sistemi

Dereceli Maç Sistemi, oyuncuların becerilerini ölçmek ve onları eşit seviyelerdeki rakiplerle eşleştirmek için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, oyuncuların adil ve dengeli maçlarda rekabet etmelerini sağlar ve becerilerini geliştirmeleri için bir yol sunar.

LOL Rank Sistemi

League of Legends (LOL) oyununda, Dereceli Maç Sistemi "Rank Sistemi" olarak bilinir. Bu sistem, oyuncuları bronz, gümüş, altın, platin, elmas, ustalık ve meydan okuyucu gibi farklı kademelere ayırır. Oyuncular, maçları kazanarak ve kaybederek kademe atlar veya düşer.

Dereceli Maç Sisteminin Faydaları

• Rekabetçi Maçlar: Dereceli Maç Sistemi, oyunculara rekabetçi ve heyecan verici maçlar sağlar. Bu sistem, oyuncuları desaf etmeye ve becerilerini geliştirmeye motive eder.
    • Eşit Eşleştirme: Sistem, oyuncuları beceri seviyelerine göre eşleştirir. Bu, oyuncuların benzer becerilere sahip rakiplerle maç yapmalarını sağlar ve adil bir oyun deneyimi sunar.
    • Beceri İlerlemesi: Dereceli Maç Sistemi, oyuncuların becerilerini ölçer ve onları daha ileri seviyelere geçmeye teşvik eder. Oyuncular, maçlar kazanarak ve kademe atlayarak ilerlemelerini görebilirler.
    • Ödüller ve Takdir: Birçok oyun, dereceli maçlardaki performansları için oyunculara özel ödüller ve takdirler sunar. Bu ödüller, oyuncuların başarılarını kutlamalarına ve motive olmalarına yardımcı olur.

Dereceli Maç Sisteminde İpuçları

• Pratik Yapın: Dereceli maçlara girmeden önce oyun mekanikleri ve stratejilerinde ustalaşın.
    • Takım Çalışması: Takım arkadaşlarınızla etkili bir şekilde iletişim kurun ve birlikte çalışın.
    • Tutkunuzu Kaybetmeyin: Maçlar kaybedebilirsiniz, ancak cesaretinizi kaybetmeyin. Hatalarınızdan ders alın ve gelişmeye devam edin.
    • Pozitif Olun: Olumlu bir tutum, dereceli maçlarda başarının anahtarıdır. Takım arkadaşlarınızı destekleyin ve saygı gösterin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pamuklu Don

Bilin bakalım ne oldum ?

Bence yeter artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ben açacaktım, emeğer 0 saygı duyulan bir forumda olduğumuzdan vazgeçmiştim.

Sorulara ben de yardımcı olabilirim ama.
  • Ben dün 10 maç attım Gümüş 5 e attı ondan sonra 2 kez ww ile zafer aldım puanım 61 oldu bu kadar hızlı gelismesi normal mi vede mmr yi biraz daha açar mısınız ? Yani bu hızla gidersem baya bi atlar gibi geliyo

• AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    ilk 10 maçta gümüşten başlaman güzel olmuş. ilk 10 maçın kaç win kaç lose buna da bağlı. bu hızla gidersen kısa bir sürede silver 1'e çıkarsın. önemli olan win sayın ile lose sayın arasındaki farkı sürekli arttırman. Bu fark arttıkça kümelerde 20+ puanlar çok rahat gelir. Ama senin aldığın gibi 30 puanlar sadece ilk maçlarda gelir. ilk maçlar bu yüzden çok öndemli ilk 50 maçında %65 %70 bir galibiyet oranı saglarsan inanılmaz avantajlı olur ilerisi için.
  • scorpistar kullanıcısına yanıt
    İlk 10 maçın 5 ini kazanarak silver 5 edüştüm arkadaşımla oynuyorum 10 maçin 8 ini oynadı ve hepsi zafer galiba o golda düşecek bu igidşle 10 da 10 yapacak :D Galibiyet oranıma nerden bakablirim kusura bakmayın derecelide yeniyim
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    win lose sayın yazıyor zaten profilinde. daha dogrusu oynadıgın total ile win yazıyor onun oranını da kendin hesaplarsın zaten kafadan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dota 2 maç bulma sorunu hakkında
    11 yıl önce açıldı
    MMR Nedir (Açıklama)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10da 10 yapan gold v e dusebiliyormu?

• Jjaackaal J kullanıcısına yanıt
    evet, ilk 10 oyunda çıkılabilecek en yüksek yer. önceki sezonlardan kalan ekstra bir elon varsa daha da çıakbilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpistar

evet, ilk 10 oyunda çıkılabilecek en yüksek yer. önceki sezonlardan kalan ekstra bir elon varsa daha da çıakbilirsin.

Onceki hesabimi satmistim hocam arkadaslarla oyunu birakmistik simdi yeniden basladimda 30 level olduk 5v5 ve 3v3 ranked teamler icinde gecerli mi bu ? Ayrica soyle bisey yapabiliyormuyuz mesela ranked teamden 6 kisi online 3 kisi bir olup mac atiyor diger 3 kiside ayni anda mac atabiliyormu? 3v3 ten bahsediyorum.

• Jjaackaal J kullanıcısına yanıt
    3vs3te gözlemlediğim kadarıyla oyuncuların bireysel MMR ve elosuna bakıyor gideceğin lig. Mesela biz 3vs3te 5 maçın 5ini de aldık gold V'ten başladık. ama aynı şeyi daha düşük elosu olan playerlarla yapınca silver 2 den başladık.
    3vs3 için aynı anda birden oyun oynayamaz tek takım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.