Şimdi Ara

ders çalışırken konsantrasyon kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yardım edin ders çalışırken aklım hep başka yerlere gidiyor çalışamıyorum konsantrasyonumu kaybediyorum ne yapabilirim şimdiden teşekkurler

• aklına olabilir bir şey geliyorsa yap misal(sevgilinle buluşma, pes oynama, yemej yeme vs.) ama olağanüstü düşünüyorsan gözlerini ov derin nefes al kafayı toplamaya çalış gene mi olmadi kalk 10 dk sonra yeniden başla özellikle konu çalışmıyorsan bütün sorularını süre tutarak çöz odaklanırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Su içmek
    -Meyve yemek
    -Odayı havalandırmak
    -Hedeflediğin yerde kendini görmek
    -Rakiplerin çalıştığını düşünmek
    -Müzik (özellikle melodi-ilahi) dinlemek
  • Bir sigara iç devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanycl -- 10 Şubat 2014; 19:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanycl

Bir sigara iç devam et

sakın bunu yapma sigara icmedigin zamanlar dikkatin dagılır.hem dikkatinden olursun hem sağlığından.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şey bende var. Soru çözerken bi anda silgiyle oynuyo bulabiliyorum kendimi.
    Ama gerçekten çalısmak istedigim zamanlarda olmuyor bu.
    Belli bi süreyi geçtikten sonra çok fazla kasmaya çalışma derim.
  • zaa12345sayısal Z kullanıcısına yanıt
    zırvalıkları çöpe at beynindeki herşeyi sil ve sadece ders çalışmam lazımde ve gir konuya konu calsırken konu hakkında dusunmeye cals istesende konsantrasyon bozulmaz denendı uygulandı sonuc %100 :) 2gundur salam ders calısıyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat400 -- 11 Şubat 2014; 13:01:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Çalışırken Süre Tutmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bu ben de dahil herkesin az çok başına gelen bir şey, kimse %100 verimli ders çalışamıyor zaten. Önemli olan bu verimi en üst seviyelerde tutabilmek, bunun için de odanın ferah olması, etrafta dikkatini dağıtacak şeylerin olmaması, odanın dağınık ve kalabalık olmaması, kendini psikolojik olarak sınava hazırlanma gerektiğine inandırman önemli faktörler tabi. Aşırı dikkatin dağıldığı zamanlarda okuduğun bilgileri veya soruları sesli okumayı dene, ya da başka birine anlatıyormuşsun gibi davran mesela...

Yani konsantrasyon meselesi de sana bağlı, bunun için ilaç kullananlar var fakat hem zararlı hem de gereksiz bana göre. Fakat gerçekten büyük konsantrasyon problemin varsa (hastalık ölçüsünde) bir psikologa (ya da psikiyatri, tam bilmiyorum ben) görünmen iyi olabilir. Gerekliyse ilaç takviyesini vesaire uzmanlar sana önerir zaten...

Tabii bu meseleyi bu kadar kafana takman da büyük bir konsantrasyon eksikliği, sadece derslere odaklanmaya çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.