Şimdi Ara

Ders çalışma günlüğü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
16
Favori
12.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neinname

Sanirim daha benim kadar uzun süre günlük tutan yok

aynen öyle bence basaracaksın ama düşüşlerinide hesaba katarak çalış ve agır ilerliyorsun özel mesaj attım ama (tavsiye için) hata verdi ve gönderilemedi bende o kadar uzun yazınca geri yazamadım neyse takipteyiz başarılar :D
  • powerarda P kullanıcısına yanıt
    Yine de teşekkürler

Ders çalışırken çok yavaşim, aynı şekilde sınavlarda da öyle. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum o konu için :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Düşündümde bu konu ilerde her türlü birilerine yararlı olur. Kötü bir şey yaparsam başlığı sütçü imam bilgisayar mühendisliği öğrencisinin çalışma günlüğü okuyun ibret alın diye değiştiririm

Sanmıyorum ama derece falan yaparsam derece yapan birinin gün gün çalışmasını görmüş olursunuz

• Gecemi çalışıyorsun

• mustafa1524 M kullanıcısına yanıt
    Bazı günler gece kalkıyorum ama çoğunlukla gündüz çalışıyorum.

• Güncel

• Hangi kanallarmış iyi kimya kanallari?Bizede söyle.

• Biri khan academy diğeri şu

https://youtu.be/1ZlnzyHahvo

• Uppdullah

• Rekor çalışma dolayısıyla farklı bir şekilde uplayayim

Ders çalışma günlüğü

• Up

• İzlediğin film ne?
  • sensibleman kullanıcısına yanıt
    Filmi izlemişsindir muhtemelen. 3 idiots'u izledim.

• Up

• Cümleyi toparlayıp anlatmak biraz zor olacak cümleler dağınık olursa kusura bakmayın. Daha önce söylemiştim başlarda matematiğim çok kötüydü. Sonradan düzelttim diye. Nasıl duzellttigimi dün biraz düşündüm. Neden ygs mati hallettim de diğer dersler bu şekilde kaldı ve iki yıldır bir b×k değişmiyor.

Şunu farkettim. Dershane açılana kadar cer çöp kaynakları yarım yamalak çözmüştüm. Dershane açılınca uğur raunt vermişlerdi. Onu çözüyordum. Ama gidip saatlerce ders videosu izlemiyordum. Formülleri bir kağıda yazıp çözemediğim soruları öğreniyordum. Test çözerken öğrendiğim şeyleri de sticklera yazıp kitaba yapıştırıyordum. Okuduğum bir tavsiyede öyle diyordu çünkü.

Bu şekilde raunt bitti. Sonra karekok ygs matematiğe başladım. Yine video izlemiyordum. Sadece YouTube'a zor soru çözümü yazıp çıkan şeyleri izliyordum. Ardından karekok çözüyordum. Bu şekilde bu kitap da bitti.

Ondan sonra bu yöntemi ne olduysa bıraktım. Saatlerce videolar izleyip notlar çıkarıyordum. Her konudan. Sınıfta x ve y adında iki kişi daha vardı. Onlar benim matematiğe çalıştığım gibi çalışıyorlardi. Ama her derse. Konuyu konu anlatımli kitaptan falan çalışıp soru Çözüp cozemediklerini öğreniyorlardi. Eğer bu şekilde yeterli olmuyorsa çarpı ikide falan video izliyorlardi. Ben ise bu şekilde matematiği halletmiş olmama rağmen bu çalışma yöntemini çok saçma buluyordum. 11. Sınıfın sonunda yaptığımiz sınavlardaki puanı ve şu an nerede olduğumuzu yazayım. Sınav çok kolay değildi ama zor da değildi.

X: 280>>>> Bilkent bilgisayar mühendisliği (6k yapıp ücretli girdi.)

Y:290>>>>> İTÜ bilgisayar

Ben 260>>>> Ygs den iki ay önce mezuna kalmaya karar verip çalışmayı bıraktım. Ygs 90k, lys 145 k

X çok zekiydi y ise çok hızlı soru çözerdi. Üç günde falan apotemi türevi bitirdi. Ve bunu survivor izlerken yaptı.

Ben başarılarını hep bunlara bağlardim. Sonra dün şunu gördüm ve arkasının ekside yazdığını. Böylece kafamda her şeyi toparladım. Bundan başka bir sürü tavsiye yazısı daha okudum. Bir çoğu çok fazla video izlememiş. Gerçi attığım video izleme konusu ile ilgili o kadar da alakalı değil. Sadece kafamda her şeyi toparlamama yardımcı oldu diyeyim.

https://forum.donanimhaber.com/kirik-obp-dahil-her-turlu-felaketi-iceren-mezun-hikayesi--128152057#128152100

Evet onların zeki ve hızlı olması başarılı olmalarında etkendi. Ama asıl etken çalışma biçimiydi. Soru bankasında veya denemede yapamadığını öğrenince onu unutmuyorsun.

Her konudan video izlemek ara sınıfta yapılacak iş. Mezun ve 12. Sınıf senesinde çok fazla zaman kaybından başka bir şey değil. Günlüğü okursanız kimyada ne kadar yavaş ilerlediğimi görürsünüz.

Benim fen derslerim kötü seviyede olacak ama ben behzata günde beş saat ayıracam. Hiç mantıklı değil.

Öğrendiğim ikinci şey ise fen derslerine çok zor çalışmaya gerek olmadığı. Fen şu ana kadar hiç zor gelmedi. Fizik bir iki kez zor geldi bir tek.

Neyse bende çalışma şeklimi tamamen değiştirmeye karar verdim. Çünkü o şekilde devam etsem hiç bir şey yetismeyecekti.

Elimde bir tek raunt fasikulleri vardı bende onlardan trigonometri çalışmaya başladım. Şu an için güzel gitti. Zamanla ne olacağını hep beraber göreceğiz.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Bence hata ders videosu izlemekte değil.Yanlış dersler için video izlemekle alakalı.Lys kimya için olsa anlarım ama lys kimya için konu anlatımlı kitap oku not al soru çöz.1 konu 1 günden fazla sürmez.

• Bence video sadece konu anlatımlı kitapta çalışıp anlamadığın konudan izlenmeli. Ders farketmez. Ara sınıflar hariç tabi. Ben her ders, her konudan deli gibi video izliyordum. Dediğin gibi ygs kimyada konu anlatımlıdan çalışsaydim şimdiye on kez bitmişti.

Bu günden sonra ancak takıldığım konuda izlerim. Onda da her şeyi yazmam. En mantıklısı bu çünkü.

• Hocam geometri ne alemde bu arada, kaçar net geliyo tyt ayt denemelerinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktikitaktak -- 21 Ocak 2018; 15:21:50 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.