Şimdi Ara

Ders: Kablonette İP adresi değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başka bir başlık altında sorulan bir soruya http://forum.donanimhaber.com/m_6335517/tm.htm
    bunu yazmıştım ama arada kaynayıp gidecek bende yeni bir başlıkta açmaya karar verdim çünki çoğu kişi bilmiyor ama ip adresini değişik nedenlerden değişmek istiyor hatta müşterilerim arasında servis çağırtıp ücret ödeyek yaptıranları bile tanıyorum
    Kablonette ip adresi nasıl değişilir:
    Kablonette statik ip yoktur o standart aylık fiyatlara , eğer statik ip almak isterseniz aşşağı yukarı 700-800 dolar verip onlara özel , onlardan bir alet almanız gerekir ip ler hep dinamiktir ama dinamik olmasına rağmen ortalama 3 ayda bir değişir yada 1 hafta modemi açmazsanızda değişir yada bazen birden bire değişir süreye bakmadan.
    eğer ipinizi değişmek isterseniz ethernet kartının mac numarasını bulup son iki hanesinin kafanıza göre (istediğiniz her değer olabilir) değiştirmeniz gerekir. Değiştikten sonra pc ve modemi açıp kapatırsanız yeni bir ip alırsınız.

önce en alta yazan yöntemle o anki mac adresinizi bulun sonra değişimi uygulayın

ethernet kartının mc nosunun nasıl değiştirileceği hakkında:
    1* masaüstünde systraydaki bağlantı iconu çift tıklayın
    2* açılan yerel ağ penceresinde özellikleri tıklayın
    3* açılan pencerede bağlanırken kullan yazan ethernet adapter yapılandırı tıklayın
    4* açılan pencerede gelişmişi tıkllayın
    5* network adresi sekmesini işaretleyin ve yok yerine değeri işaretleyin ve boş olan yere mac nosunu yazın
    örnek:000D255645DA(bu sallama bir mac nosudur bunu yazmayacaksınız ,kendi aktüel mac adresinizi bulmanız lazım önce) gibi burda son iki haneyi 0-9 ve A-F istediğiniz değeri girebilirsiniz
    5* tüm pencereleri uygulatarak ok değip kapatın
    6* pc ve modemi kapatın yeniden başlat yapmayın
    7* pcyi açın
    8* modemi açın
    9* yeni ip adresiniz hayırlı olsun

aktuel mac adresini nasıl bulursunuz ( değişik yolları var)
    bunun için internete bağlı olmanız lazım
    1* masaüstünde sağ alt systrayda bağlantı (modeme bağlı olan yerelağbağlantısı) iconunu çift tıklayın
    2* desteği tıklayın
    3* ayrıntıları tıklayın
    4* fiziksel adres yazan yer mac adresiniz bunu bir yere not edin ilerde arasında çizgi işaretleri olmadan kullanacağız

yukarıda anlattıklarım router özelliği olmayan modemlerde geçerli aslında hep böyledir ama DHCP li modem çıkarttılarmı bilmiyorum son zamanlarda ama yoktur(yani kablonetten aldığı ip adresini direkt veren dhcp ile yeni ip atamayan modemler kullanılır hep)
    eğer modeminiz router özellikli yada normal modemden sonra bir router yada accesspoint kullanıyorsanız
    modemin yada routerin kendi ayarlarından (genellikle explorerle web ara yüzlü ulaşılır) onların mac adresini değişmeniz gerekir
    kolay gelsin
    NOT: bu anlattıklarımı istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz

• Kablonette en pratik ip değiştirme yolu manuel olarak kendi ip'nizin biraz üstü ya da altını deneyerek almaktır. Çok sık kullandığım bir yöntemdir. O anda kullanımda değilse rahatlıkla alabilirsiniz. Hatta birkaç gün bu şekilde kullanınca tekrar ip'yi otomatik al seçeneğine gelseniz bile yeni aldığınız ip'nin kalıcı olduğunu görüyorsunuz.
  • Doğru ya o yöntemde olabilir bak unutmuşum ama tabi mac üzerinden en sağlıklısı yoksa başka bir ağa düşebilme imkanı var yada kullanımda olabilir dediğin gibi.
    en iyisi mac değişip kablonete atatırmak çünki kablonette yeniden atarken yoğunluğa göre dağıtıyorki millet sıkışıp kalmasın
    ayrıca senin yöntemde DNS olayıda devreye girer ki çoğu zaman otomatik dns almak en iyisidir
    ipi değişirsen manuel olarak dns yide kendin girmen gerekir xpde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muya123 -- 23 Mart 2006; 14:26:40 >
  • Peki söylediğiniz bu iki yöntemin kablo net firması açısından bir mahzuru var mı? Ne değiştiriorsun kardeşim mac adresini demesinler sonra.
  • Hiç bir şey söyleyemezler hakları yok.
    mesela network kartınızı değiştirseniz bozulduğu için mac no da değişeceğinden ip de değişir
    bu mantıktan bir şey diyemezler
  • Yardımcı olun lütfen ?

Gerekli olan CD yi kurdum ama KABLO net USb ile bağlanamıyor

hata verdi ÜNLEM işareti çıktı ( ip veya sınırlı bağlantı)

YAPMAM gereken başka bir şey mi var ?

ETHERNETLE kullanmak istemiyorum çünkü

2. bilgisayarada internet bağlamak niyetindeyim
    eth.kablosu ile modemdeki ethernet girişine ona bağlayacağım..??

TAVSİYELERİNİZ nelerdir bana ?
  • İP değiştirmenin ne gibi bir faydası vardır acaba?!
    Önce onu bir öğrenelim dimi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pullsarr

İP değiştirmenin ne gibi bir faydası vardır acaba?!
    Önce onu bir öğrenelim dimi :)

eskiden mircde banlanınca ipyi değiştirip giriyorduk tekrar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.