Şimdi Ara

Ders saydırmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben İstanbul'da özel bir üniversitede %50 bursla %100 ingilizce mühendislik okuyorum. Bu sene sınava daha iyi bir okul kazanmak tekrar hazırlanmak istiyorum. 2.sınıfım ve ikinci yarı yıl okulu donduracağım. Eğer daha iyi bir okul kazanırsam derslerimi saydırabilir miyim? Bunu deneyen var mı? İstediğim okulda da dersler %100 ingilizce ve benim saydırmak istediğim dersler c ve c üstü notlarda.

Teşekkürler

• Öncelikle dert etme sen puanını al, tercih yapmadan önce tercih listendeki okullarla transkriptini alır konuşursun hangi derslerin sayılacağını netleştirirsin.

Daha önceden yatay geçiş yapmış biri olarak anlatayım, iki okulda ders kredilerinin ve içeriklerinin tutması gerekiyor. Mesela senin eski okulunda verdiğin ders 8 krediydi, yeni okulunda aynı ders 5 kredi diyelim, verdiğin ders sayılır burada bir problem yok. Senin eski okulunda 5 kredilik bir dersi verdiğini var sayalım, aynı ders yeni okulunda 6 krediyse o dersi tekrar almak zorunda kalırsın. Medipol Hukuk'tan 3. sınıfta Beykent Hukuk'a yatay geçiş yapacaktım, Medipolde 165 AKTS ders vermiştim, Beykent sadece 95 AKTS saydı, bu durumda 3. sınıf olarak gözüksem de seçmeli ve zorunlu bir çok dersi 1. ve 2. sınıftan alttan almam gerekti, mantıksızdı vaz geçmiştim.

2.sınıftayken okul değiştirmek çok bir şey etkilemez ancak sayılmayan dersleri alttan alabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.