< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 6 Ekim 2008; 3:42:10 > |
AÖF'de Geçilen Dersleri Örgünde Saydırmak
Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) başarılı bir şekilde tamamladığın dersleri örgün öğretim programlarına saydırma imkanın bulunmaktadır. Bu sayede, daha önce aldığın dersleri tekrar almak zorunda kalmadan, örgün öğretimdeki eğitimine devam edebilirsin.
Örgünde saydırma işlemi için öncelikle, almak istediğin örgün öğretim programının bulunduğu üniversiteye başvurman gerekmektedir. Üniversite, AÖF'de aldığın derslerin müfredatını ve örgün öğretim programındaki karşılık gelen derslerle karşılaştıracaktır.
Eğer AÖF'de aldığın derslerin örgün öğretimdeki derslerle eşdeğer olduğu tespit edilirse, bu derslerden muaf tutulabilirsin. Bu sayede, örgün öğretimdeki eğitimine daha hızlı bir şekilde devam edebilir ve zamandan tasarruf sağlayabilirsin.
Örgünde saydırma işlemi için başvuru yaparken, AÖF'den aldığın derslerin transkriptini ve ders içeriklerini gösteren belgeleri sunman gerekecektir. Üniversite, başvurunu değerlendirdikten sonra sana sonuç hakkında bilgi verecektir.
Bazı üniversiteler, örgün öğretimdeki derslerden açıköğretimde muaf olma imkanı da sunmaktadır. Bu durumda, örgün öğretimde aldığın dersleri AÖF'de tekrar almak zorunda kalmazsın. Ancak, örgünde saydırma işlemi için olduğu gibi, bu işlem için de üniversiteye başvurman gereklidir.
Örgünde saydırma ve örgün öğretimdeki derslerden açıköğretimde muaf olma imkanları, öğrencilerin eğitim sürelerini kısalmalarına ve maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olabilir. Bu nedenle, bu imkanlardan yararlanmayı düşünüyorsan, almak istediğin örgün öğretim programının bulunduğu üniversiteye başvurarak daha detaylı bilgi alman faydalı olacaktır.