Şimdi Ara

Dersane Hocasından ASP.NET ,C#, SQL Dersleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kuduk Yüzbaşım , microsoft un kurslarıda 30 saat demişsin ama ne kursu.Ne kadar bilen adama göre 30 saat.Sıfır programlama dili bilen bi adama 30 saatte ancak toplama cıkartma yaptırırsın.Tabi eğer gerçekten anlayarak ve öğrenerek ilerlemesini istiyosan.Bence de KOMİK,30 saat te "html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment" gibi donanımların 30 saatte öğrenileceğine inanmak gerçekten KOMİK
  • Bu cevabı yazmak için 8 ay mı düşündün?
  • Cok mu rahatsız oldun MAlesef evde yatanlardan değil , vatani görevini yapanlardanız!!! 2. si içine dert olmus heralde bu kadar zaman geçmesi direk import etmişsin kendini muhabbete.Neyse sorun değil , eglen sen o şekilde kimse bozmaz seni
  • Evet çok eğlendim. Ben gece gündüz operasyona gidip bi tarafımdan ter akarkende sen yatıyordun bu işler karşılıklı. Yinede özür dilerim kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_berkan

Kuduk Yüzbaşım , microsoft un kurslarıda 30 saat demişsin ama ne kursu.Ne kadar bilen adama göre 30 saat.Sıfır programlama dili bilen bi adama 30 saatte ancak toplama cıkartma yaptırırsın.Tabi eğer gerçekten anlayarak ve öğrenerek ilerlemesini istiyosan.Bence de KOMİK,30 saat te "html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment" gibi donanımların 30 saatte öğrenileceğine inanmak gerçekten KOMİK

detayı burada:http://www.microsoft.com/learning/en/us/Course.aspx?ID=50392A&Locale=en-us#tab2

• Verdiğin linkle beni haklı çıkartmıssın zaten Dikkat ettiysen Audience(s): Developers
    2.si LEVEL=200 yazıyo.Bu da ikinci bi nokta tabii. Eeee daha da bişey sölemeye gerek kalmadı zaten sende anlamışsındır heralde. Kolay gelsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_berkan

Verdiğin linkle beni haklı çıkartmıssın zaten Dikkat ettiysen Audience(s): Developers
    2.si LEVEL=200 yazıyo.Bu da ikinci bi nokta tabii. Eeee daha da bişey sölemeye gerek kalmadı zaten sende anlamışsındır heralde. Kolay gelsin!

mutluluğunu bölmek istemem ama;
    tabiatı ile öyle yazacak, yazılım geliştiricilere yönelik, sistem mühendislerine değil.
    eğer ki, konuyu başından takip etmiş olsanız;

quote:

Orijinalden alıntı: AmonRaBravo

ASP.Net kursiyerlerinin temel C# bildikleri kabul edilir. Temel C# için kurs öncesi 30Saatlik temel C# ve Framework eğitimi verilebilir.

Fiyat ve zaman bilgisi için onay.yalciner[at]hotmail.com

bu polemiğe 8 ay gebe kalmazdınız.

kursun ön gereksinimlerinde de

"Before attending this course, students must have:
    •Experience using C# or VB.NET with Visual Studio 2005 or newer.
    •Previous Web development is helpful but not necessary."

aynı gereksinim belirtiliyor.

hayırlı olsun

• Şaka gibi.Birader ben nediyorum zaten .Farklı bişeymi dedik işte aynen böle dedik.Başta ısrar eden sendin.Ben en başından beri bi teml oldugu takdirde yeterli olucagını öbür türlü 30 saatin yeterli olmicagını sölüyodum sense 30 saat te bu egitimler verilebilir bunlar zaten temel egitimler diyodun.Bak şimdi kendinle çelişkiye düşmüşsün Allah aşkına ne yazdıklarını bi gözden geçir. Neyse yada geçirme daha fazla devam etmek istemiyorum bu polemiğe , sende agzınla demişsin işte daha ben nediim anlayan anladı zaten .Hadi kolay gele

• Ezberci ve ststikocu yaklaşımı benimseyen arkadaşlar tabiki durumu anlamakta yada kabul etmekte zorlanacaktır. Siz lisede ünide vs, sınıf geçmek için ezber vs kullanmış olabilirsiniz, ama yazılım işinde ezber sökmez. Sizin için dersin süresi ezberleme sürenizdir. Bunun için kos koca framework ü öğrenmeyi 30 saat ile bağdaştıramıyorsunuz. Kaldı ki; Framework ü öğrendim dediğiniz zaman üzerine 2 versiyon daha çıkmış bildikleriniz outdate olmuş olacaktır.

Mesele frameworkun nasıl kullanılacağını öğrenmektedir. "Ya bu fotoyu resize etmem lazım, frameworkte böyle bir class vardır, onu bir araştırayım." diye düşünebilme noktasında frameworkun yarısı öğrenilmiş olur. Diğer yarısı da kullanımı ise ilgili kısımlardır.

Öğrencilerim kursa kendileri istedikleri için gelirler, 3-4 saat ders anlatırım, kendileri bi okadarda evde tekrar ederler, sizin 30 saat diye hesapladıklarınız size olur 200 saat. 200 saat derste uyuklatmaktansa, kendi evinde bişeyler yaptırarak yol almış oluruz. Bunun için öğrencimin cebinden daha az para çıkar, pratikte iş yapmayı öğrenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AmonRaBravo

Ezberci ve ststikocu yaklaşımı benimseyen arkadaşlar tabiki durumu anlamakta yada kabul etmekte zorlanacaktır. Siz lisede ünide vs, sınıf geçmek için ezber vs kullanmış olabilirsiniz, ama yazılım işinde ezber sökmez. Sizin için dersin süresi ezberleme sürenizdir. Bunun için kos koca framework ü öğrenmeyi 30 saat ile bağdaştıramıyorsunuz. Kaldı ki; Framework ü öğrendim dediğiniz zaman üzerine 2 versiyon daha çıkmış bildikleriniz outdate olmuş olacaktır.

Mesele frameworkun nasıl kullanılacağını öğrenmektedir. "Ya bu fotoyu resize etmem lazım, frameworkte böyle bir class vardır, onu bir araştırayım." diye düşünebilme noktasında frameworkun yarısı öğrenilmiş olur. Diğer yarısı da kullanımı ise ilgili kısımlardır.

Öğrencilerim kursa kendileri istedikleri için gelirler, 3-4 saat ders anlatırım, kendileri bi okadarda evde tekrar ederler, sizin 30 saat diye hesapladıklarınız size olur 200 saat. 200 saat derste uyuklatmaktansa, kendi evinde bişeyler yaptırarak yol almış oluruz. Bunun için öğrencimin cebinden daha az para çıkar, pratikte iş yapmayı öğrenir.

gördüğüm kadarı ile sistematik bir eğitime ihtiyaç duymayan bir kitle mevcut. o nedenle bahsedilen eğitim gibi bir eğitim almadan, gereksiz önyargı ve saçma inatların ispatına zaman ayırmamak gerektiğini düşünüyorum. en iyisi böylesine dayayıp 5000 saati, senet karşılığı evini arabasını sattırmak.

hala bilgi edinmeye yönelik birikimi olmayana hazır çorba misali ders anlatacak (dua sure ezberletecek ) hocaya da ihtiyaç var ne de olsa bitli baklanın kör alıcısı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuduk

firsati kacirmayayim ve polemige ben de atlayayim:

0. kimsenin zekasini, bilgisini, kazancini, tecrubesini incelemek, arastirmak ve yorumlamak bir forum iceriginin konusu olmamali.

1. asp.net bir dil degil teknoloji. aslinda micosoft lisansli bir urun. iis'in istisnai bir sekilde code block icersindekileri bir program parcacigi gibi yorumlamasina dayanan bir urun.

2. bahse konu egitim asp.net'in kendine ozgu niteliklerini icermiyor. bunlar ne olmali idi: html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment. bu konulari icermeyen bir kurs iceriginiz var ise asp.net egitimi verdiginizi soylemek pek dogru olmaz.yine de taktir sizin.

3. Turk programcilarinin genel eksikliginin dil, urun ve teknoloji uzerine olmadigini dusunuyorum. daha cok dil, urun ve teknolojinin sagladigi imkanlari metodolojik bir yaklasim ile kullanip yeni bir urun uretememek kaynakli sorun var. bu eksikligi gidermenin yolu bence kurslara degil. esasen workshoplara yonelmek gerekli. boylece eger kabul gormus bir iceriginiz yok ise, bir projeyi (diyelim ki web tabanli siparis takip uygulamasi) ogrencileriniz ile beraber geliştirebilir ve onlarin gercek ihtiyacini karsilamis olursunuz. boylece kursu (daha dogrusu workshop u) bitirenler hem kendine guven kazanir hem de urun gelistirme metodolojisini yasayarak ogrenirler.

kardeş 0 dan başlamıssın 1den başlasaydın daha düzenli olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: NobbLe

quote:

Orijinalden alıntı: kuduk

firsati kacirmayayim ve polemige ben de atlayayim:

0. kimsenin zekasini, bilgisini, kazancini, tecrubesini incelemek, arastirmak ve yorumlamak bir forum iceriginin konusu olmamali.

1. asp.net bir dil degil teknoloji. aslinda micosoft lisansli bir urun. iis'in istisnai bir sekilde code block icersindekileri bir program parcacigi gibi yorumlamasina dayanan bir urun.

2. bahse konu egitim asp.net'in kendine ozgu niteliklerini icermiyor. bunlar ne olmali idi: html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment. bu konulari icermeyen bir kurs iceriginiz var ise asp.net egitimi verdiginizi soylemek pek dogru olmaz.yine de taktir sizin.

3. Turk programcilarinin genel eksikliginin dil, urun ve teknoloji uzerine olmadigini dusunuyorum. daha cok dil, urun ve teknolojinin sagladigi imkanlari metodolojik bir yaklasim ile kullanip yeni bir urun uretememek kaynakli sorun var. bu eksikligi gidermenin yolu bence kurslara degil. esasen workshoplara yonelmek gerekli. boylece eger kabul gormus bir iceriginiz yok ise, bir projeyi (diyelim ki web tabanli siparis takip uygulamasi) ogrencileriniz ile beraber geliştirebilir ve onlarin gercek ihtiyacini karsilamis olursunuz. boylece kursu (daha dogrusu workshop u) bitirenler hem kendine guven kazanir hem de urun gelistirme metodolojisini yasayarak ogrenirler.

kardeş 0 dan başlamıssın 1den başlasaydın daha düzenli olurdu

indeks hesabı

• yaşlanmışım:(
  • Kilit lütfen ya:S
    Konu nerden nereye gelmiş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.