Şimdi Ara

Dersane Hocasından ASP.NET ,C#, SQL Dersleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dilerseniz tek başınıza, dilerseniz 3-4 kişilik gruplar ile , kısa süreli özel ders veriyorum.
    Dersler saat ile sınırlı değildir, Bir hedef proje seçilir, bu proje bitirilince derste sona erer.
    Proje , Admin paneli olan, ajax , flash gibi teknolojilerin dahil edildiği, çoklu dil desteği olan(İngilizce, Rusça sayfa gibi) örnek bir web sitesidir.

ASP.Net kursiyerlerinin temel C# bildikleri kabul edilir. Temel C# için kurs öncesi 30Saatlik temel C# ve Framework eğitimi verilebilir.

Fiyat ve zaman bilgisi için onay.yalciner[at]hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonRaBravo -- 20 Kasım 2009; 10:13:55 >

• Temel C# eğitimine 135 saatimi vermişim, 30 saat biraz az değil mi hocam
  • Teşekkürler,
    Sizin 135 saat içinde Framework varmıydı bilmiyorum. Ama 30 saat içinde framework ve oop yok, sadece çok gerekli C# yapıları(for, foreach,if,switch) anlatılacak. ASP.Net uygulamaları içinde yetecek kadar yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmonRaBravo

Teşekkürler,
    Sizin 135 saat içinde Framework varmıydı bilmiyorum. Ama 30 saat içinde framework ve oop yok, sadece çok gerekli C# yapıları(for, foreach,if,switch) anlatılacak. ASP.Net uygulamaları içinde yetecek kadar yani.

Ne?
  • quote:

Teşekkürler,

Asp.Net için gerekli olacak kadar if ,for , switch vss... peki asp.net için yeterli olacak kadar veritabanı anlatmayacakmısınız ? Keza anlatmayacaksanız benim görüşüm bu kusr iş yapmaz

• Bazan birşeyi çalıştırdıktan sonra nasıl çalıştığını öğrenmek daha hızlı ve kolay olur. Bende biliyorum 30 yada 130 saatte tüm Framework u tek tek anlatılıp öğrenilemeyeceğini. Öğrensende frameworkun yenisi çıkmış olur zaten ;)
    Amaç
    Bir sene framework ve oop un teorisini öğrenip bir senenin sonunda bir ASP.NET sitesi mi yapmak yoksa
    Aynı siteyi önce yapapıp, detaylarını oop ve framework sonradan öğrenmek mi olmalı

Ha ben isteyene OOP ve Framework ü dibine kadar anlatır öğretirim, yanına XNA WPF Silverlight da tuz biber niyetine eklerim. Benim amacım bütçeleri zorlamadan öğrencilerimi ASP.NET sitesi yapabilecek hale getirmektir. Bunu yaparken de örnek site üzerinden yapıyorum. Dersleri Videoya çekip avi olarak öğrencime veriyorum.

amone: Siz ASP.NET application geliştiriyorsanız kod yazmaya ne kadar az ihtiyaç olduğunu biliyor olmalısınız.

Emre: Veri tabanı anlatılacak tabiki, Haber yada blog sitesinin veri tabanı olmadan yapılması mümkün değil.

• quote:

Bazan birşeyi çalıştırdıktan sonra nasıl çalıştığını öğrenmek daha hızlı ve kolay olur. Bende biliyorum 30 yada 130 saatte tüm Framework u tek tek anlatılıp öğrenilemeyeceğini. Öğrensende frameworkun yenisi çıkmış olur zaten ;)
    Amaç
    Bir sene framework ve oop un teorisini öğrenip bir senenin sonunda bir ASP.NET sitesi mi yapmak yoksa
    Aynı siteyi önce yapapıp, detaylarını oop ve framework sonradan öğrenmek mi olmalı

Ha ben isteyene OOP ve Framework ü dibine kadar anlatır öğretirim, yanına XNA WPF Silverlight da tuz biber niyetine eklerim. Benim amacım bütçeleri zorlamadan öğrencilerimi ASP.NET sitesi yapabilecek hale getirmektir. Bunu yaparken de örnek site üzerinden yapıyorum. Dersleri Videoya çekip avi olarak öğrencime veriyorum.

amone: Siz ASP.NET application geliştiriyorsanız kod yazmaya ne kadar az ihtiyaç olduğunu biliyor olmalısınız.

Emre: Veri tabanı anlatılacak tabiki, Haber yada blog sitesinin veri tabanı olmadan yapılması mümkün değil.

Bir şeyi çalıştırdıktan sonra nasıl çalıştığını öğrenmeye gerek duyan kişi yazılımcı değil, meraklısıdır. 30 saatte olmasada 50 saatte Framework anlatılır, düm namespace leri işlemeye gerek yoktur işini bilen bir kişi zaten bunun mümkün olamıyacağını ve bunun sadece öğrenci kazıklamak olucağını zaten bilir, yenisinin çıkmasının bi anlamı yoktur, temeli öğretebiliyorsanız gerisi zaten anlaşılır.

Anladığım kadarıyla yeni nesil (drag & drop) programlama öğrenmiş insanlardansınız, ASP.NET öğretmeniz demek birine bak bu AuthorizationControl bunu burdan sürükleee sayfana bırak şuna buna tıkla tabloları oluşturur zaten aa bak üyelik ekledin derseniz ben öğrencilerinize salak muamelesi yaptığınızı anlarım, lakin sürükle bırak gayet kolay öğrenilebilen bir hareketttir.

İsteyene öğretebileceğiniz şeyler gerçekten ilginç Xna, wpf, Silverlight hepsi yeni teknolojiler ve bunlar için açacağınız 5000 saatlik sağlam bi kursa sağlam öğrenciler daha sağlam para verirler başlangıç öğrencileriyle uğraşmaz daha çok kazanırsınız bunu deneyin.

ASP.NET application geliştirirken ne kadar yeni nesil(drag & drop) kullanıcıysanız o kadar az kod yazar bir o kadar çok kod kalabalığı yaparsınız uygulamanızda. Bunuda biliyor olmanız gerek, webde performans önemlidir bir kullanıcının bir siteden ayrılmaz süresi ortalama 3.7sn (chip dergisi araştırması).

@amone veritabanı için oop a ihtiyaç yok, ama işte dediğim gibi DataGridView sürükle bırak datasource ına tıkla veritabanını göster olsn bitsin, kod yazmana bile gerek yok hazır stilleri bile var.

Yukarıdakiler düşüncelerimdi, şimdi eleştrime geleyim;

- Kursa katılacaklar programlama öğrenemeyecek basit mouse hareketleri öğrenecek. Güncel kurslarda yaptıkları gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LGS MATEMATİK KAYNAK ÖNERİSİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

bir insan asp.net site yapmayı kendi de öğrenebilir, bu kadar az bilgi verilen bir kursun hiçbir işe yaramayacağı düşüncesindeyim

if,switch vs. geçin bunları ne kursu? IQ'su 70'in üzerindeki herkes bunları bir kitaptan okuyarak anlayabilir, insanların visual studio'dan yeni proje başlatması için bir kursa ihtiyacı yok

bence illa kursa gidecek biri para biriktirip adam gibi bir kursa gitsin çünkü oop bilmiyorsanız veritabanına bağlantıyı öğrenemezsiniz ancak ezberlersiniz, oop yok ama veritabanı var, ilginç

Kusura bakmayın sizin iq seviyenize ulaşamadığımız için bununla idare ediyoruz, o adam gibi para biriktirip gittiğin kurslarda eğitmenlik yapıyorum ben, if switch for bilmeyipte bu işe başlamak isteyen halktan insanlar var yüce efendimiz onlara biraz merhamet edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

quote:

Bazan birşeyi çalıştırdıktan sonra nasıl çalıştığını öğrenmek daha hızlı ve kolay olur. Bende biliyorum 30 yada 130 saatte tüm Framework u tek tek anlatılıp öğrenilemeyeceğini. Öğrensende frameworkun yenisi çıkmış olur zaten ;)
    Amaç

Bir şeyi çalıştırdıktan sonra nasıl çalıştığını öğrenmeye gerek duyan kişi yazılımcı değil, meraklısıdır. 30 saatte olmasada 50 saatte Framework anlatılır, düm namespace leri işlemeye gerek yoktur işini bilen bir kişi zaten bunun mümkün olamıyacağını ve bunun sadece öğrenci kazıklamak olucağını zaten bilir, yenisinin çıkmasının bi anlamı yoktur, temeli öğretebiliyorsanız gerisi zaten anlaşılır.

Anladığım kadarıyla yeni nesil (drag & drop) programlama öğrenmiş insanlardansınız, ASP.NET öğretmeniz demek birine bak bu AuthorizationControl bunu burdan sürükleee sayfana bırak şuna buna tıkla tabloları oluşturur zaten aa bak üyelik ekledin derseniz ben öğrencilerinize salak muamelesi yaptığınızı anlarım, lakin sürükle bırak gayet kolay öğrenilebilen bir hareketttir.

İsteyene öğretebileceğiniz şeyler gerçekten ilginç Xna, wpf, Silverlight hepsi yeni teknolojiler ve bunlar için açacağınız 5000 saatlik sağlam bi kursa sağlam öğrenciler daha sağlam para verirler başlangıç öğrencileriyle uğraşmaz daha çok kazanırsınız bunu deneyin.

ASP.NET application geliştirirken ne kadar yeni nesil(drag & drop) kullanıcıysanız o kadar az kod yazar bir o kadar çok kod kalabalığı yaparsınız uygulamanızda. Bunuda biliyor olmanız gerek, webde performans önemlidir bir kullanıcının bir siteden ayrılmaz süresi ortalama 3.7sn (chip dergisi araştırması).

@amone veritabanı için oop a ihtiyaç yok, ama işte dediğim gibi DataGridView sürükle bırak datasource ına tıkla veritabanını göster olsn bitsin, kod yazmana bile gerek yok hazır stilleri bile var.

Yukarıdakiler düşüncelerimdi, şimdi eleştrime geleyim;

- Kursa katılacaklar programlama öğrenemeyecek basit mouse hareketleri öğrenecek. Güncel kurslarda yaptıkları gibi.

Drag drop göstereceğim tabiki yanlış mı yapıyorum yoksa?!. Yeni nesil programcıların olduğu bir şirket var Microsoft diye, belki duymuşsundur, asp.net i geliştirmişler onları bir uyandırda boşuna uğraşmasalar bari.

Az kod yazıp , çok kod kalabalığı nasıl yapılır bir görmek lazım sizden. Yada hiç göstermeyin kalsın.

Sürükleyip bıraktığın datagridview i inline yapmaya kalksan bir haftanı alır, yapma demiyorum, yapılmazda demiyorum, ama yeni başlayan ve yeni başlamı bir öğrenciden bunu bekleme, bırak adam kurs bitiminde bir admin paneli yapabilsin.

Ben ilk kodumu 1983 te yazdım. Ozamanki makinaların ram leri şimdi sim kart üzerindekiler kadardı. Kimin neyi öğrenip öğrenemeyeceğini biliyorum.www.kcell.kz gibi gsm operatörlerinin sitelerini de yaptım hemde dediğin gibi inline kod yazarak. ASP.NET kontrolleri kullanmadan inline kod ile daha fazla uygulama yazdım.

Sonuçta yeni başlayan birine herşeyi anlatıp ta kur sonunda hiçbirşey yapamaz halde mezun etmek mi kazıklamak olur yoksa bir işi bitirebilecek kadar pratik bilgiyi vermek mi.

Birde kurs almak istemiyorsan almazsın niye gelip burada msg yazıyorsun, beğenirisin alırsın beğenmezsin almazsın, Beğenmediğin notebook için gidip HP binasına notebooklarınız çok kötü demeye benzer bu, ha diyenede "beğenmiyorsan alma kardeşim" derler.

• amone: söyledim kardeşim ADO.NET i oop, c# dibine kadar anlatırım, bu kursun maliyetini ve süresini karşılayacak olana tabii ki anlatılır. Elma ile armutu karıştırıyorsun.
  • Yorum istemiyorsanız ilan sitelerine yazın, forum sitelerine değil. Buda yeni moda oldu forumda "cevap yazmak zorunda değilsin yazma" diye.

Görüyorumki eleştri kaldıramıyorsun nasıl olurda eğitim verirsiniz orasını bilemem zaten ona karışmam. Ama bi kaç şeyi açıklıyım 83 den beri anlamamışsan anlarsın belki;

- Daha az kod yazıp daha çok kod kalabalığı yapmak;
    Drag & drop ile sürüklediğin bi kontrol ile kendin yazdığın bişeyin arasında fark vardır, sen gider drag drop yaparak "hiç" kod yazmazsın ama drag drop ettiğin kontroldeki senin işine yaramıyacak "gereksiz" belki binlerce satır kod olur. İşte bu az kod yazıp daha çok kod kalabalığı yapmaktır.

Microsoft YENİ nesil programcılarla dolu olsaydı, Emin ol C++ gibi bir dil kullanıyor olmazdı böyle saçma bir mantalitenin olmasıda üzücü.

Garip ve üzücü, eğitmenlik yapabileceğinizi sanmıyorum. Kendi fikrimdir.

• quote:

quote:

Birde kurs almak istemiyorsan almazsın niye gelip burada msg yazıyorsun, beğenirisin alırsın beğenmezsin almazsın, Beğenmediğin notebook için gidip HP binasına notebooklarınız çok kötü demeye benzer bu, ha diyenede "beğenmiyorsan alma kardeşim" derler.

1.si burası bir forum, ilan sitesi değil, isteyen istediği gibi mesaj yazabilir, kimse de kimseye neden yazıyorsun gibi bir soru soramaz

2.si WPF,silverlight,XNA yada c# gibi konuları anlatsanız çok daha iyi para kazanırsınız, neden bu kadar kısıtlıyorsunuz?

3.sü anlatmayın yada anlatın demiyorum, sadece yeni başlayacak biri drag&drop ile admin paneli yapmayı öğrense ne olur öğrenmese ne olur onu anlamaya çalışıyorum, profesyonel yazılımcılar gridviewe ekrana sürükleyip bırakıyorlar ancak arkada tüm sistemin nasıl işlediğini biliyorlar

bu yüzden yeni başlayacak birinin işin temelini öğrenmesi taraftarıyım, ayrıca sürükle bırak yaparak veritabanı vs. heryer de anlatılıyor, öğrencilere butonu sürükle ekrana bırak şimdi çift tıkla MessageBox.Show yaz, şimdi soldan datasource sürükle bırak oraya çift tıkla sunucu adını şifresini yaz demek bana dalga geçmek gibi geliyor, yada kazıklamak bilemiyorum...

bu sadece benim görüşüm

Görüşünüzü belirttiğiniz sürece saygım sonsuz,

1. yukarıdan başlayarak tekrar okuyunuz. Siz benim verdiğim ilanı ve hizmetimi beğenmemekte serbestsiniz, bende sizin mesajlarınızı kabul etmemekte serbestim.

2. Komple eğitim için saati 40-50 TL den 500 saat (ki 25000TL eder) eğitim alacak birini bulamayabilirsiniz, zaten bu işler için dersaneler ve sınıf ortamı mevcut. Zaten böyle bir eğitim için üniversiteleri ve dersaneleri önereceğim.

Bu kısmın iyi anlaşılmadığını düşünüyorum -> Vakti ve maddi olanakları kısıtlı olanlar için bir eğitimdir bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

Yorum istemiyorsanız ilan sitelerine yazın, forum sitelerine değil. Buda yeni moda oldu forumda "cevap yazmak zorunda değilsin yazma" diye.

Görüyorumki eleştri kaldıramıyorsun nasıl olurda eğitim verirsiniz orasını bilemem zaten ona karışmam. Ama bi kaç şeyi açıklıyım 83 den beri anlamamışsan anlarsın belki;

- Daha az kod yazıp daha çok kod kalabalığı yapmak;
    Drag & drop ile sürüklediğin bi kontrol ile kendin yazdığın bişeyin arasında fark vardır, sen gider drag drop yaparak "hiç" kod yazmazsın ama drag drop ettiğin kontroldeki senin işine yaramıyacak "gereksiz" belki binlerce satır kod olur. İşte bu az kod yazıp daha çok kod kalabalığı yapmaktır.

Microsoft YENİ nesil programcılarla dolu olsaydı, Emin ol C++ gibi bir dil kullanıyor olmazdı böyle saçma bir mantalitenin olmasıda üzücü.

Garip ve üzücü, eğitmenlik yapabileceğinizi sanmıyorum. Kendi fikrimdir.

Yukardan okursanız yorumlara ve eleştirilere cevap vermeye çalıştığımı göreceksiniz. Tabi her seferinde yazdığımı anlayamayanlara tekrarlamak zorunda kalmasam iyi olurdu. Sen önce şu thread daki yazıları oku anla sonra milletin 30 senelik bilgisine dil uzat.

C++ ve ya C gibi diller cihaz programlama amaçlı bir dilerdir. Ekran kartını , işlemciyi, modemi vs direk programlama gibi ihtiyaçlar için daha uygundur. Siz C++ ile ASP.NET karşılaştırarak olayın ne kadar dışında olduğunuzu ortaya koydunuz zaten. Hani C++ ile C# karşılaştırsanız bi derece. C# ise kullanıcı arayüzü geliştirmede, database uygulamaları için daha uygundur.
    Buna ilaveten ASP.NET de hiç bilmiyorsunuz. Kara gürültü bodoslama inline kod yazıyorsunuz. O gereksiz kod yığını dediklerinizin çoğu ViewState kriptosudur ve sizingibi ASP.NET i bilmeyenler gereksiz kullanımda bol bol base64 kripto görür. Bilmedikleri ve anlayamadıkları içinde gereksiz kod satırı zanneder. haahhahaha

Şuraya bak konu da anlattırdılar bana ya

• Sizin gibileri seviyorum, iki dakika bişi deyince hemen duruşlarını bozup hahaha huhaha tarzı yazılara sinirlerini gizlemeye çalışıyorlar :) C++ ile ASP.NET i karşılaştıran kim? Okuduğunudamı anlamıyorsun ?

C++ ve C Cihaz dilleridir demek, ASSEMBLY nedir peki? Oyuncakmı, töbe yarabbim ya. C++ cihaz dili demek, demek oyun yapımcıları bişi bilmiyo cihaz diliyle oyun yazıyolar. Allah'ım sen büyüksün.

C# Kullanıcı arayüzünde, database uygulamaları için uygundur demek, o zaman Microsoft boşuna Console Application diye bir uygulama türü koymuş vah vah... Senin durum hakkaten vahim yanlız. Hem bişi bilmiyosun hem öğreticem diyosun.

ViewState Runtime da base64 encode üretir, design time da ne encode ı ?

Kuru gürültüsünüz.

• Assembly falan yazınca millette bişey bildiğini zannedecek bunu mu umuyorsun. Forumlardan okuduğun kulaktan dolma bilgilerle altı boş konuşuyorsun okuyanların bişey bilmediğini ön görüp laf kalabalığı yapıyorsun

ASP.Net den bahsederken C++ sen ortaya attın ben değil.

Oyun programcılarının c++ kullanmasının sebebi yüksek hızlara ihtiyaç duymalarıdır. Onun için cihazı direk programlamaya ihtiyaç duyarlar. Tabi çok biliyorsun ya Assembly falan parçalarken: "EA daki programer lara DirectX falan boşuna yapılmış ya Assembly varken niye library falan kullanıyorsunuz SDK kullanıyorsunuz" de bakalım sana ne diyecekler. hahaaha.

Console Application templateinin olması C# cihaz programlama dilimi yapıyor? Kaldıki Console Application template i VB de, C++ ve J# ta da var. Sen olayın çok küçük bir kısmını bildiğin için herşeyi birbirine karıştırıyorsun. İkiside aynı mantıkla çalışır ama sen nalburdan aldığın pense ile diş çekemeye çalışan biri gibisin.

Design time de üretilen kodların hepsi client e response mi edilitor sanki? isterse 100milyon satır olsun cliente response edilen sadece html js css vs. Mesele design time deki satırların ne olduğunu bilmiyor olman ve bundan rahatsızlık duyup , bilenlere saldırman. İstediğin kadar saldır ASP.NET bilmediğin gerçeğini değiştiremezsin.

• quote:

Assembly falan yazınca millette bişey bildiğini zannedecek bunu mu umuyorsun. Forumlardan okuduğun kulaktan dolma bilgilerle altı boş konuşuyorsun okuyanların bişey bilmediğini ön görüp laf kalabalığı yapıyorsun

ASP.Net den bahsederken C++ sen ortaya attın ben değil.

Oyun programcılarının c++ kullanmasının sebebi yüksek hızlara ihtiyaç duymalarıdır. Onun için cihazı direk programlamaya ihtiyaç duyarlar. Tabi çok biliyorsun ya Assembly falan parçalarken: "EA daki programer lara DirectX falan boşuna yapılmış ya Assembly varken niye library falan kullanıyorsunuz SDK kullanıyorsunuz" de bakalım sana ne diyecekler. hahaaha.

Console Application templateinin olması C# cihaz programlama dilimi yapıyor? Kaldıki Console Application template i VB de, C++ ve J# ta da var. Sen olayın çok küçük bir kısmını bildiğin için herşeyi birbirine karıştırıyorsun. İkiside aynı mantıkla çalışır ama sen nalburdan aldığın pense ile diş çekemeye çalışan biri gibisin.

Design time de üretilen kodların hepsi client e response mi edilitor sanki? isterse 100milyon satır olsun cliente response edilen sadece html js css vs. Mesele design time deki satırların ne olduğunu bilmiyor olman ve bundan rahatsızlık duyup , bilenlere saldırman. İstediğin kadar saldır ASP.NET bilmediğin gerçeğini değiştiremezsin.

Bu forumdakiler ne bildiğimi ve ne olduğumu bilir, tavsiyem biraz araştırman. Öyle kızmışsınki ne dediğimi bile anlamıyosn saçma sapan cevaplar veriyosun

• quote:

c/c++ yalnızca cihaz programlama dili falan değildir,sistem programlama dili olarak tabir ediyor bir çok yazılımcı (mesela Kaan Aslan) ancak elbetteki c/c++ gibi dillerin kapsamı çok geniştir, bir oyundan, geliştirme ortamına, bir işletim sisteminden soket programına kadar bir çok konuda size yardımcı olur

ayrıca bir karşılaştırma yapmamış sehlor,

Ben yanlızca demedim , daha uygundur dedim, c++ ile web sitesi de yaparsın

quote:

30 senelik bilgim, dil uzat , eğitmenlik yapıyorum vs. havalarından kurtulun lütfen, gören de c#'ın kendisini siz programladınız sanacak, tamam herşeyi siz biliyorsunuz bizim bir şeyden anladığımız yok

Noldu IQ değerleri falan diyordun bazı şeyleri kabul etmeyemi başladın?

quote:

Bu kısmın iyi anlaşılmadığını düşünüyorum -> Vakti ve maddi olanakları kısıtlı olanlar için bir eğitimdir bu.

quote:

tabii buna birşey diyemem, sadece vakti ve maddi olanakları olmayan kimselerin zaten çok basit olan bu konuları ve hatta daha fazlasını kendi imkanlarıyla öğrenmeleri taraftarıyım

Başından beri niye vır vır ettin ozaman? şimdi "buna bişey diyemem" diyorsun. En başta demeseydin ozaman!

quote:

insanları yargılamadan önce tanımalısınız,biz nasıl bu forumdaki 3 mesaja bakarak sizin üçkağıtçı olduğunza dair bir yorum yapamazsak sizin de hiç bilmiyorsunuz vs. gibisinden insanlar hakkında atıp tutmanız kendinizi komik duruma düşürmenize yol açacaktır

arkadaşın dediklerini evirip çevirip yazmışınız, yani herhalde donanımhabere atılıp da bu kadar tersinden anlanan bir mesajdır bu

Haklısın, 2-3 mesaj ile bir kişinin bilgisini ölçmek doğru olmaz. Arkadaşın (sehlor) 1600 mesajı boş olmasa gerek. Ancak yukarıdaki ilk mesajı "Ne?" olan birinin , ve ardından gelen mesajların maksatlı ve yanlış olduğunu görünce ASP.NET bilgisinin olmadığı sonucuna varmak yada kasıtlı olarak yaptığını düşünmemek olanaksız.

• firsati kacirmayayim ve polemige ben de atlayayim:

0. kimsenin zekasini, bilgisini, kazancini, tecrubesini incelemek, arastirmak ve yorumlamak bir forum iceriginin konusu olmamali.

1. asp.net bir dil degil teknoloji. aslinda micosoft lisansli bir urun. iis'in istisnai bir sekilde code block icersindekileri bir program parcacigi gibi yorumlamasina dayanan bir urun.

2. bahse konu egitim asp.net'in kendine ozgu niteliklerini icermiyor. bunlar ne olmali idi: html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment. bu konulari icermeyen bir kurs iceriginiz var ise asp.net egitimi verdiginizi soylemek pek dogru olmaz.yine de taktir sizin.

3. Turk programcilarinin genel eksikliginin dil, urun ve teknoloji uzerine olmadigini dusunuyorum. daha cok dil, urun ve teknolojinin sagladigi imkanlari metodolojik bir yaklasim ile kullanip yeni bir urun uretememek kaynakli sorun var. bu eksikligi gidermenin yolu bence kurslara degil. esasen workshoplara yonelmek gerekli. boylece eger kabul gormus bir iceriginiz yok ise, bir projeyi (diyelim ki web tabanli siparis takip uygulamasi) ogrencileriniz ile beraber geliştirebilir ve onlarin gercek ihtiyacini karsilamis olursunuz. boylece kursu (daha dogrusu workshop u) bitirenler hem kendine guven kazanir hem de urun gelistirme metodolojisini yasayarak ogrenirler.

• Kesinlikle size katılıyorum AmonRaBravo,keşke tanışma fırsatımız olsaydı.Malesef haksız eleştiri yapıldığını düşünüyorum.Evet donanım haberin özellikle rütbe edinmiş çok ama çok bilgili kullanıcıları var ama bu herşeyi en iyi en güzel şekilde onların bildiği anlamına gelmez , bence AmonRaBravo'nun yazdıklarını bikere daha okumak lazım.Tabiki yapılan işin arka planını bilmek lazım ama gerektiği kadar,daha fazlasının öğreneceğimiz her yeni şeyin yerini dolduracagı kanısındayım.Açıkcası bir register'ın taşıdığı adresi ve başka bir register'a nasıl aktardığı yada ne bilim en basitinden 'A' harfine basıldığında ASCII Code 41 çağırdığını umursamazdım açıkcası,ama mühendislik fakültesi okudugumuz için evet öğrenmek zorundaydık. Ama programcılık başka mühendislik başka.Bence programcıyım diyen bir kişinin çokta fazla arka planı düşünmesi mantıksız;ulaşmak istediği yere ulaşşsın ve yapmak istediğini programa yaptırsın yeter.Bu açıdan AmonRaBravo ya kesinlikle katılıyorum.Kesinlikle bende kurs dahilinde "html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment" olması gerektiğine katılıyorum fakat,AmonRaBravo bunu zaten yukarıda belirtmiş,temel eğitim demiş ve 30 saat demiş.Bunların 30 saate sığması zaaten mümkün değil.
    Bilgi Paylaşımında Korsa Olmaz,Sonuna Kadar Paylaşalım...Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: by_berkan

Kesinlikle bende kurs dahilinde "html requests, session management, web services, user controls, server controls, localization, style sheets, web aplication deployment" olması gerektiğine katılıyorum fakat,AmonRaBravo bunu zaten yukarıda belirtmiş,temel eğitim demiş ve 30 saat demiş.Bunların 30 saate sığması zaaten mümkün değil.
    Bilgi Paylaşımında Korsa Olmaz,Sonuna Kadar Paylaşalım...Saygılar...

:) komik.

bu söylediklerim zaten temel web programcılığı mevzuları, bunlar anlatılmaycak ta ne anlatılcak.
    kaldı ki anlatana ve içeriğe hakimiyetine bağlı olarak 30 saate de sığar. zaten microsft kursları da en fazla 5 gündür 5*6 = 30 saat.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.