Şimdi Ara

Dersane Yerine İse Gitsem Babam Anlarmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Alpacino99

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Orijinalden alıntı: gzm83

Neden bunu yapmak istiyorsunuz?
    Kesinlikle dersane YERİNE işe gitmeyin. O dersaneye gideceksiniz diye çabalayan ücretini ödeyen ailenize yazık. 5-7 dersaneye geçerseniz bu sefer sabah evden çıktığınızda nereye gittiğiniz sorgulanmayacak mı?
    Açık liseye geçiş yapma sebebiniz nedir?

+1

Konu sahibi daha farkında değil ama ilerde çok pişman olacak.

Hocam 2 saat dersane

Eve gelincede doping hafiza ile calisicam

Sen bilirsin başarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Ailenden gizli kapaklı iş yapma, onlar seni dershanede bilecek.Hadi diyelim dershane arayıp aileni bilgilendirmedi.Ya dışarıda başına bir iş gelirse ozaman ailene nasıl açıklayacaksın durumu.Öyle bir durumda ailene yaşayacağın sıkıntıyı üzüntüyü düşün bir.Sana benden bir tavsiye, geç babanın karşısına adam gibi ciddi bir şekilde açık açık konuş sebepleriyle birlikte açıkla durumu.

Dayak yerim oyle kardes

Yakalanınca sanki çiçek mi uzatacak baban ozaman daha çok kızacak.Biz adamı dershanede biliyoruz o ne haltlar karıştırıyor diyecek küplere binecek.Sürekli böyle davranmaya devam edersen ailenin güvenini kazanamazsın, sana hiçbir konuda güvenmezler kardeşim.Senin yaşlarındayken bende bu yollardan geçtim, birşey biliyorum da söylüyorum.Doğru olan oturup konuşmak, kendine çizdiğin yolu ailene anlatmak.İzin verirler vermezler orası ayrı konu, aile yapınızı bilemem ama kimse çocuğunun iyiliğinden başka birşey istemez.Sana birşey diyorlarsa doğrudur, asilik yapma dinle onları.Yaşın ilerlediğinde vakti zamanı gelince kendi ayakların üzerinde durup kendi istediğin gibi hareket edersin zaten kimse karışamaz.Ama şuan ailenden habersiz başka yollara saparsan dönüşü mümkün olmayan çıkmazlara girebilirsin.Arkadaşlarına da fazla güvenme, onların gazıyla ve buradaki milletin lafına bakıp hareket edersen çok yanılırsın.Boşuna dememişler; ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.Ailen iyidir veya kötüdür, iyi kötü bir ailem var diyeceksin.Onları karşına almayacaksın.Git adam gibi dershanene, yok illede kaçıcam dershaneden çalışacam diyorsan ailene söyle.En fazla bi sopa yersin, sonra yine bildiğini yaparsın en azından bilirler ne yaptığını artık bırakırlar sana karışmayı.Sen sanıyor musun ki çalışıcam paramı koyacam cebime herşey yolunda gidecek.Var mi öyle bir dünya ? Kim bilir nasıl insanlarla tanisacaksin, seni iyice yoldan raydan çıkaracak insanlar.Sen farkında olmadan eğlenip para sayarken onlar senin kuyunu kazacak.İş hayatına girince anlarsın ne demek istediğimi.Yani sen hem çalışır hem okurum ikisinide idare ederim derken, bir bakacaksın ki çok yanlış insanlarla birlikte çok yanlış bir yoldasın ve olmak istediğin noktadan çok uzaktasın.Sonra geri dönüp baktığında, acaba keşke hiç dershaneyi bırakmasamıydim? Dediğinde ne olacak ? Ailenin yüzüne nasıl bakarsın ve durumu öğrenirse ailene bunu nasıl açıklarsın?

Ya özetle şunu diyorum, diyelim ki gizli saklı bi sekilde yaptın ve çalışmak seni kötü bir noktaya getirdi pişman oldun durumu telafi edebilecek misin ? Ailene ve kendine kaybettirdiklerin, kazandığın üç kuruştan daha fazla olacaksa hiç bulaşma bence.

Para herzaman gelir, istediğin zaman iş bulur kazanırsın.Ama şu yaşların, ailenin sana sunduğu bu imkanlar.Ya da ne bileyim eğitim hayatındaki fırsatların...Bunları bir kere kaçırdın mı, ikincisi yok geçmiş olsun.

Beni dinle veya dinleme umrumda değil, keyfin bilir.Ben sadece 24 yasinda biri olarak, sana bi ufak hayat tecrübesini aktarmak istedim okadar.30 yaşını aşmış aklı selim kime gidersen git benim söylediklerimin aynısını söyleyecek bunada emin ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ailenden gizli kapaklı iş yapma, onlar seni dershanede bilecek.Hadi diyelim dershane arayıp aileni bilgilendirmedi.Ya dışarıda başına bir iş gelirse ozaman ailene nasıl açıklayacaksın durumu.Öyle bir durumda ailene yaşayacağın sıkıntıyı üzüntüyü düşün bir.Sana benden bir tavsiye, geç babanın karşısına adam gibi ciddi bir şekilde açık açık konuş sebepleriyle birlikte açıkla durumu.

Dayak yerim oyle kardes

Yakalanınca sanki çiçek mi uzatacak baban ozaman daha çok kızacak.Biz adamı dershanede biliyoruz o ne haltlar karıştırıyor diyecek küplere binecek.Sürekli böyle davranmaya devam edersen ailenin güvenini kazanamazsın, sana hiçbir konuda güvenmezler kardeşim.Senin yaşlarındayken bende bu yollardan geçtim, birşey biliyorum da söylüyorum.Doğru olan oturup konuşmak, kendine çizdiğin yolu ailene anlatmak.İzin verirler vermezler orası ayrı konu, aile yapınızı bilemem ama kimse çocuğunun iyiliğinden başka birşey istemez.Sana birşey diyorlarsa doğrudur, asilik yapma dinle onları.Yaşın ilerlediğinde vakti zamanı gelince kendi ayakların üzerinde durup kendi istediğin gibi hareket edersin zaten kimse karışamaz.Ama şuan ailenden habersiz başka yollara saparsan dönüşü mümkün olmayan çıkmazlara girebilirsin.Arkadaşlarına da fazla güvenme, onların gazıyla ve buradaki milletin lafına bakıp hareket edersen çok yanılırsın.Boşuna dememişler; ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.Ailen iyidir veya kötüdür, iyi kötü bir ailem var diyeceksin.Onları karşına almayacaksın.Git adam gibi dershanene, yok illede kaçıcam dershaneden çalışacam diyorsan ailene söyle.En fazla bi sopa yersin, sonra yine bildiğini yaparsın en azından bilirler ne yaptığını artık bırakırlar sana karışmayı.Sen sanıyor musun ki çalışıcam paramı koyacam cebime herşey yolunda gidecek.Var mi öyle bir dünya ? Kim bilir nasıl insanlarla tanisacaksin, seni iyice yoldan raydan çıkaracak insanlar.Sen farkında olmadan eğlenip para sayarken onlar senin kuyunu kazacak.İş hayatına girince anlarsın ne demek istediğimi.Yani sen hem çalışır hem okurum ikisinide idare ederim derken, bir bakacaksın ki çok yanlış insanlarla birlikte çok yanlış bir yoldasın ve olmak istediğin noktadan çok uzaktasın.Sonra geri dönüp baktığında, acaba keşke hiç dershaneyi bırakmasamıydim? Dediğinde ne olacak ? Ailenin yüzüne nasıl bakarsın ve durumu öğrenirse ailene bunu nasıl açıklarsın?

Ya özetle şunu diyorum, diyelim ki gizli saklı bi sekilde yaptın ve çalışmak seni kötü bir noktaya getirdi pişman oldun durumu telafi edebilecek misin ? Ailene ve kendine kaybettirdiklerin, kazandığın üç kuruştan daha fazla olacaksa hiç bulaşma bence.

Para herzaman gelir, istediğin zaman iş bulur kazanırsın.Ama şu yaşların, ailenin sana sunduğu bu imkanlar.Ya da ne bileyim eğitim hayatındaki fırsatların...Bunları bir kere kaçırdın mı, ikincisi yok geçmiş olsun.

Beni dinle veya dinleme umrumda değil, keyfin bilir.Ben sadece 24 yasinda biri olarak, sana bi ufak hayat tecrübesini aktarmak istedim okadar.30 yaşını aşmış aklı selim kime gidersen git benim söylediklerimin aynısını söyleyecek bunada emin ol.

Sabah gidip aksam gelecegim icin anlamaz kardesim
    Anlasa bile part time diyip gecistiririm.Cunku ogrenirse bana para vermeyi birak dersaneyide sen ode.Herseyini kendin al dicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpacino99 -- 3 Kasım 2017; 10:44:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim anlamadığım mezunlar sabahtan aksama kadar dershanede ders görüyor,okuldan gelenler 2 saat diyorsun e baban 10 saat ile 2 saat için aynı parayı verecek aradaki enayilik senin burgerkingden alacagın maastan daha pahalı.Ayrıca anladıgım kadarıyla öyle paraya inanılmaz derece ihtiyacınız yok en azından dershane masrafın karşılanabiliyor nabıcan parayı dopinghafızaya ödemek yapacaksan geçmiş olsun allah akıl fikir versin.
  • quote:

quote:

Kesinlikle dersane YERİNE işe gitmeyin. O dersaneye gideceksiniz diye çabalayan ücretini ödeyen ailenize yazık. 5-7 dersaneye geçerseniz bu sefer sabah evden çıktığınızda nereye gittiğiniz sorgulanmayacak mı?

Hocam bos durunca canim sıkılıyor bu yuzden.Hemde biraz para iyi olur

Arkadaşım anlaşılan sınava hazırlanıyorsun. Boş durman gibi bir durum söz konusu değil ki. En azından canının sıkılacağı boş vaktin olmamalı. Zaten ailenin dersanede olduğunu düşündüğün zaman dersaneye gidersen de boş vaktin olmaz.
    Tamam oradan alacağın para bu yaşında sana tatlı gelebilir ama geleceğini, okuma hayatını sekteye uğratacak kadar bir para değil emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodcord

Benim anlamadığım mezunlar sabahtan aksama kadar dershanede ders görüyor,okuldan gelenler 2 saat diyorsun e baban 10 saat ile 2 saat için aynı parayı verecek aradaki enayilik senin burgerkingden alacagın maastan daha pahalı.Ayrıca anladıgım kadarıyla öyle paraya inanılmaz derece ihtiyacınız yok en azından dershane masrafın karşılanabiliyor nabıcan parayı dopinghafızaya ödemek yapacaksan geçmiş olsun allah akıl fikir versin.

Hocam dersane oyle degil.Okuldan gelenler 3 ders goruyor.Bizde 5 ders goruyoruz 9 dan 1 e kadar.2 e kadar oglen arasi.2 den sonrada 3ders etut oluyo 16:20 ye kadar

• quote:

quote:

quote:

Hocam bos durunca canim sıkılıyor bu yuzden.Hemde biraz para iyi olur

Arkadaşım anlaşılan sınava hazırlanıyorsun. Boş durman gibi bir durum söz konusu değil ki. En azından canının sıkılacağı boş vaktin olmamalı. Zaten ailenin dersanede olduğunu düşündüğün zaman dersaneye gidersen de boş vaktin olmaz.
    Tamam oradan alacağın para bu yaşında sana tatlı gelebilir ama geleceğini, okuma hayatını sekteye uğratacak kadar bir para değil emin ol.

Hocam dersaneyi aksatmiyorum.Ben sadece 5 ders goruceme 3 ders gorucem aksam.O zamana kadarda para biriktiricem Univ icin

• Alpacino99 A kullanıcısına yanıt
    Gerçekten üniversite okurken çok zor durumda kalıcam, belki şehir dışında okuyacağım o yüzden para kazanmam lazım diyorsan tamam. Zaten ailen de bunu anlayışla karşılar. Ama sadece üniversitede daha rahat etmekse amacın yapma. Derslerine asıl. Sadece 5 dersim var demekle olmaz. Rakiplerin bu sınava 7/24 hazırlanıyorlar nerdeyse. Şu anda çalışacağın ekstra bir saat bile belki sana daha iyi bir üniversite daha iyi bir bölüm olarak dönecek. Maddi açıdan çok büyük sıkıntılarınız yoksa çalışma işini ertele. Gerekirse üniversitenin ilk yılında ders yoğunluğun daha az olursa part time çalışır harçlığını çıkarırsın. Sen sanıyor musun burger kingde akşama kadar çalıştıktan sonra akşam çalışacak, derslerini anlayacak enerjin kalacak? Zorunluluk olur gerçekten anlarım. Ama zorunluluğun yoksa yapma, geleceğinle oynama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

ne yapmak istiyosa yapsın eli ayağı tutuyor bir engeli yok sonuçlarıyla kendi katlanır boşa dil dökmeyin hayat böyle öğreniliyor

Hocam tavsiye vereydin ?

• Alpacino99 A kullanıcısına yanıt
    kusura bakma ama bu kafayla sen dayağı zaten hakediyorsun.gizli kapaklı işler yapma.varsa bi durum,yapın açıkoturum

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

kusura bakma ama bu kafayla sen dayağı zaten hakediyorsun.gizli kapaklı işler yapma.varsa bi durum,yapın açıkoturum

Hocam oyle kavga cikmazmi ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.