Arkadaşlar herkese selam öncelikle ben dershanemden ayrılmak istiyorum ama bana sözleşme dışında bir ücret ödetmeye çalışıyorlar. Sözleşme icerigi: "eğer öğrenci kaydını sildirmek isterse %10 cayma bedelı ve egitim aldigi gün kadar ücret öder" yazıyor. Bir de bu yaz kampı vardı yaz kampının ücreti ise 5K idi. Bense yaz kampına sadece 14 gün gittim ama gelip bizden tam 11k ücret talep ettiler. Neden bu kadar fazla diye sorduğumuzda cayınca katlanır falan dediler ama sözleşmede asla böyle bir madde yer almıyordu. Sadece %10 ve gittigim gün kadar ücret ödeyecektim, %10 3300 ediyor. Ben de bunun üzerine MEB'e dilekçe yazılmasını istedim ama hala ısrarla o ücreti ödememizi istiyorlar. Zaten dershanenin egitimi öğretmenleri kötüydü bende dershanenin eksi yanlarını Google yorumlarda belirttim ve bana dershane adını kötülemişim diye cayma bedelımı yükseltmeye karar vermişler. Durumlar bunlar. Tavsiyeleriniz nedir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dershanelerde Cayma Bedeli: Bilmeniz Gerekenler
Dershaneye kayıt olduktan sonra caymanız durumunda, çoğu dershane sizden cayma bedeli talep etmektedir. Bu bedelin miktarı ve koşulları değişebilir, bu nedenle dershaneye kaydolmadan önce sözleşmeyi dikkatlice incelemeniz önemlidir.
Cayma Bedeli Ne Zaman Geçerli Olur?
Cayma bedeli genellikle aşağıdaki durumlarda geçerli olur:
- Kayıt yaptırdıktan sonra derslere başlamadan önce cayarsanız.
- Derslere başladıktan sonra belirli bir süreden önce cayarsanız. Bu süre genellikle sözleşmede belirtilmiştir.
Cayma Bedeli Miktarı
Cayma bedeli, ödediğiniz toplam ücretin bir yüzdesi olarak belirlenebilir veya sabit bir miktar olabilir. Miktar, dershaneye, programa ve cayma süresine göre değişir.
Cayma Bedelinden Kaçınma Yolları
Bazı durumlarda, cayma bedelinden kaçınabilirsiniz, örneğin:
- Dershanenin sözleşmesinde cayma bedelinin geçerli olmadığı belirtilmişse.
- Ciddi bir sağlık sorunu veya ailevi bir acil durum gibi öngörülemeyen koşullar nedeniyle caymanız gerekiyorsa.
Cayma Bedeli Hakkında Bilgi Alın
Dershaneye kaydolmadan önce cayma bedeli politikası hakkında bilgi almak çok önemlidir. Dershane ile sözleşmeyi imzalamadan önce aşağıdakileri sormalısınız:
- Cayma bedeli miktarı ve ne zaman geçerli olduğu.
- Cayma bedelinden kaçınmanın herhangi bir yolu olup olmadığı.
- Cayma işleminin nasıl yapılacağı.
Dershanelerde cayma bedeli, kayıt sürecini anlama ve haklarınızı koruma için dikkate almanız gereken önemli bir husustur. Sözleşmeyi dikkatlice inceleyerek ve dershaneden gerekli bilgileri alarak, cayma bedeliyle ilgili sürprizlerle karşılaşmaktan kaçınabilirsiniz.