Şimdi Ara

Derslerden dolayı çok stres yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği okuyorum 2.sınıftayım. Bu dönem alttan 3 ders bıraktım ve kredileri yüksek. Sınav haftasına 2-3 hafta kala stres yapmaya başlıyorum çalışmama rağmen yetersiz kalıyorum. Okulum uzayacak diye çok korkuyorum ya da düşük ortalama ile mezun olacağım diye. Çünkü iş verenlerin bunlara baktığını duymuştum. Bu dönem artık stresten ilk defa egzema çıktı ve aşırı derece de arttı saçlarım dökülmeye başladı. Arkadaşlarım geçtiği derslerden ben kalınca daha fazla stres yapıyorum. Seneye ilk dönem 1 tane dersimi alamıycam alttan 3 dersimden dolayı. Bazen bu kadar stres yapmama değer mi diyorum ama engel olamıyorum. Sınavlarda çok daha fazla stres yapıyorum sırf stresi kaldıramadım diye sınavdan erkenden çıktığım olmuştu. Bu durumlardan geçmiş abilerimiz ablalarımız varsa bir fikir verirse aydınlatırsa çok mutlu olurum.

Ayrıca üniversitelerin derslerine de çok sinir oluyorum. Keşke üniversite de aldığımız tüm dersler alan derslerimiz olsa. Alan derslerimde başarılıyım çünkü bölümümü isteyerek seçtim. Mat 1-2 fizik1-2 derslerini verdiğim halde bunları hala üniversite de görmemiz çok saçma. Zaten mühendislik okuyan adamın bunları bilmesi bunlardan muaf olması lazım bu denli temel dersleri lise de zaten görüyoruz. Ben cidden böyle eğitim sisteminden bıktım. Bilgisayar mühendisliği okuyorum bazen okuduğumu unutuyorum çünkü alanımda 1 ders veriyorlar. Bazı hocalar o kadar çok zorluyor ki artık alanımda gelişmem için bana vakit kalmıyor. Programlama dili öğrenmem gerek zamanda sabah akşam diferansiyel çalışıyorum. Bu ülke cidden adamı stresten öldürür. Bir de bunu mezun olduktan sonraki iş bulma süreci var. Ne yapacağım hiç bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam mühendislik okuyorsun en fazla dönem uzatırsın o da mühendisliğin şanındandır. Takma kafana elinden geleni yap gerisini boş ver. Mezun olmadan bir iki staj yaparsan iş bulma kısımında faydası olur tatil dönemlerinde staj yapmaya çalış.
  • Kaldığın dersi uzatır yine verirsin ama stresin etkilerini geri döndüremezsin. Değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir zamanlar senin şuan olduğun durumun aynısı durumdaydım. Çare her zaman bellidir, gerçekten ıstiyorsan hayatında köklü bir değişim yapmalısın. Cep telefonunu, bilgisayarı, interneti herşeyi bırak derslerine odaklan. Düzenli çalışırsan emin ol derslerin hepsini verirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.