Şimdi Ara

Tek ders yüzünden okulun yarım dönem uzaması sorunsalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Geçtiğimiz güz dönemi Erasmus'a gittiğim için (21 kredilik ders saydırabildim) dönem derslerim eksik. Geldiğim gibi toparlamak için çaba sarf etsem de, ön koşul belası yüzünden istediğim her dersi alamadım. Alttan 5 ders eksiğim var ve üstten 6 ders tamamladım. Kredi sıkıntım yok 42 kredilik de ders alabiliyorum bir dönemde.

Ancak, bu dönem açılan derslerimiz bugün açıklandı. Bir ders ne güz dönemi programıma ve bahar dönemi (geçmiş dönemlerde açılan derslere göre) uyuyor. Sırf bir ders için yarım dönem uzatmak zorunda kalacağım okulu. Ders, 4. sınıf güz dönemi dersi. Ben ise 3. sınıf güz ve bahar dönemi derslerini alıyor olacağım çoğunlukla o nedenle çakışıyor 2 dönem de.

Bununla ilgili alternatif bir çözüm yolu var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

• Yaz okulunda alabilecek misin ona bak, veya şu an aldığın derslerden yaz okulunda açılan varsa onu bırak bu bahsettiğin dersi al. Ben de önümüzdeki dönem erasmus ile gideceğim büyük ihtimal benim de okulum uzayacak sorunlar yaşanacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah be erasmus isteyip gidemememin tek sebebi :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam erasmus'taki karı kız ortamı nasıl

• Dersler çakışsın, derse gitmeden halledersin.

Bahar dönemi programı belli olmaz, değişebilir.

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Hocam yaz okulunda açılmıyor ders, yaz okulunda açılan 1-2 seçmeli ders var gerisi hep 1. 2. sınıf dersi maalesef

• bütün dersleri alsan 1 derse gitsen diğerine gitmesen olmaz mı yoksa kredi sınırı mı var

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam böyle bir uygulama var mı çakışsa dahi? Bahar dönemi programı son 4-5 senedir aynı değişeceğini hiç sanmıyorum maalesef

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Hocam kredi sınırım yok 42 kredi alabilmeme rağmen sadece 30 kredilik derslerden program oluşturabildim. Alsam alırım o dersi de ama çakışıyor, kredilik sorun yok

• çok iyi kanka

• uzaykunduxu U kullanıcısına yanıt

Danışmanın onaylarsa çakışsa da alırsın.

Yoklama işi çok katı ise problem, belki.

• uzaykunduxu U kullanıcısına yanıt

o zaman dersi al kesinlikle. birine girersin diğerine girmesin. notlardan, çıkmış sorulardan yararlanarak dersi geçersin. yoklama sorun olursa hocaya anlatırsın durumu. al dersi riske almaya gerek yok bence.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

bu konuda yönetmelikte şöyle yazıyor: İlk kez kayıt olunan derslere, haftalık ders programında kısmen de olsa zaman çakışması ile kayıt olunamaz. Daha önce notu oluşmuş bir dersin başka bir ders ile çakışarak alınabilmesi ile ilgili kurallar, fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile belirlenir.

ama yine de akademik danışmanıma soracağım hocam teşekkür ederim

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam öğrenci işleri ve akademik danışmanım ile konuşup mümkün mü değil mi bakacağım

• Hocalara danışmak lazım bölüm dersi değilse açılıyorsa başka bölümden alınabilir belki. Tek ders sınavı tarzı bir uygulama olabilir başka okuldan alabilirsen saydırma olabilir aklıma bunlar geldi bölümle konuşmak lazım onlar sana çözüm bulsunlar.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam özel öğrencilik durumunu araştırdım, başka okuldan alabilmek adına. Medipol Üniversitesi'nde açılıyormuş benzer kapsamda aynı başlıklı ders. Ancak kendi okuluma devam ederken Medipol'e haftanın bir günü gidebilmem gibi bir uygulama mümkün mü bilemiyorum. verdiğiniz tavsiyeler ışığında danışmanıma soracağım çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.