Şimdi Ara

DESENLİ BAHÇE DUVARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, dostlar evin çevresine desenli beton duvar yaptırmak istiyorum. Ankara'da bu işi yapan bir çok firma ve ustadan fiyat aldım. Ben bu işin bu kadar maliyetli olacağını hiç düşünmemiştim. Duvar için metrekare fiyatı veriyorlar, duvar temelinide ayrı ölçüyorlar, kolon babalarada adet olarak fiyat veriyorlar. Daha bunun aydınlatması ve demir korkuluğuda var. Konu ile ilgili bilgisi veya atvsiyesi olan var mı acaba ?

• İzmir'de kıştan önce bir arkadaş, 2 dönümlük bahçesinin çevresine duvar yaptırdı. Eğimli bir yer olduğu için bahçenin alt tarafı ve yanları temel dahil 3-4 metreyi buldu. Üstüne kalın demir parmaklık yerine daha ince perde gibi olan demirlerden yaptırıp boyattı. Bütün masrafı 15 bin tl oldu. O da 25 gibi bir fiyat almıştı. Taşları kendisi bir köyden traktörle getirtti. İşçisini kendisi ayarladı. Pazarlıkla falan minimum düzeye indirdi masrafı. Firmalardan en düşük tekliften 10 bin lira daha ucuza yaptı.
  • Cevap için teşekkürler. Anladığım kadarı ile bu senin bahsettiğin yığma taş duvar, benim dediğim tamamen hazır betondan çelik kalıp ile yapılan desenli duvar. Şu an Ankara'da metrekaresi 130-140 TL den aşğı yapılmıyor. Buna birde aydınlatma ve korkuluk eklenince 230-240 TL arasında metre maliyeti çıkıyor benim duvar 300-350 metrekare geliyor. Durum kötü yani :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratakdir

Cevap için teşekkürler. Anladığım kadarı ile bu senin bahsettiğin yığma taş duvar, benim dediğim tamamen hazır betondan çelik kalıp ile yapılan desenli duvar. Şu an Ankara'da metrekaresi 130-140 TL den aşğı yapılmıyor. Buna birde aydınlatma ve korkuluk eklenince 230-240 TL arasında metre maliyeti çıkıyor benim duvar 300-350 metrekare geliyor. Durum kötü yani :)

Hazır betonlar baya pahalı tugladan felan yapıp üzerine farklı çalışmalar olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvar toprak yükü çekecek. dış taraftan toprak basıyor bu yüzden içinde sağlam demir donatı olması lazım. Tuğla pek dayanıklı olmaz zannedersem. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman başka kolay gelsin

• Ankara da bahçe duvarı yapmaktayız. 3 çeşit Farklı desenlerle ve istenilen yükseklikte yapmaktayız
    http:/www.ankarabahceduvari.net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.