Şimdi Ara

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI) FİNAL (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
13.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @arg-ist Ali abiden aldığımız griller mükemmel ötesi oldu kasada.. Gerçekten çok güzel çok beğendim..:):) Özellikle yandaki radyatörler için tasarladığı tek parça uzun grill gerçekten mükemmel durdu.. Kendisine çok teşekkür ediyorum...

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL

• Griller O kadar güzel durduku masa böyle bile kalsa olur..::):)

Masa alev almış gibi..:):)

Masa içinde radyatörlerin ve kenarlardan bıraktığımız 2 şer cm boşluktan ışığın süzülüşü..:):)

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL [simage][/simage]

• Hocam yapistirdiginiz kaplama resmini siz mi sundurdunuz?Yakindan goze biraz kotu geliyor kuplerin sünük olmasi. Bu konu disinda herseyiyle cok guzel gidiyor. Finalini baya merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrelio kullanıcısına yanıt
    Yok hazır bi resimdi Fakat photoshop ile küpleri tek tek renklendirdim... Fotoğrafta biraz daha sönük görünüyordur ama Canlıda daha net...

Fakat baskıda hatada oldu.. Ben pcde tasarlarken netti adobe rgb renk standardında baskı aldırmadık... ben direk jpeg olarak içe aktardım resmi sonra öyle baskıya verdik. O çok büyük hata oldu.. O yüzden dediğin gibi sönükte duruyor...:( Adamlar yaptıktan sonra yapıcak bişey kalmadı. baştan bastırsak tekrar masraf açıkçası..:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moslevon -- 22 Şubat 2016; 14:35:11 >
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    Elinize emeğinize sağlık hocam takipteyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim..:):)
  • Led aydınlatma ve griller güzel olmuş. Kolay gelsin abi, takip.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Sağolasın..:):)

Bugün akşam veya yarın iç donanımıda yerleştirmeye başlarım. Sen birde o zaman gör..:):) fazla eksik parçam kalmadı bitiririm yakında zaten..:):)
  • Hocam bu sistem tamamen hobi amaçlı mı yoksa mesleğiniz doğrultusunda falan gerekli mi Donanıma baktım da 10-12 tane 2tb harddisk 4 tane raid 5 ssd falan depolama çok ütopik geldi Ana parçalardan söz etmeye gerek bile yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

Hocam bu sistem tamamen hobi amaçlı mı yoksa mesleğiniz doğrultusunda falan gerekli mi Donanıma baktım da 10-12 tane 2tb harddisk 4 tane raid 5 ssd falan depolama çok ütopik geldi Ana parçalardan söz etmeye gerek bile yok

Genelde hobi amaçlı..:):) Şu an sistem böyle oldu gerçi bu daha değişecek..:) Yani bundan sonra daha güzel daha dehşet bi sistem olacak... Onda slı lar 3'lü monitörler falan olacak... Hatta belki bu sefer hdd'ler iki katına bile çıkabilir..:):)

Hdd lerin çoğu program film müzik arşivi dolu genelde.. Yani bana aslında hdd çok lazım olan şeyler.. Fakat ssd den vazgeçip Yeni sistemde samsung 950 pro m2 ssd lere geçeceğim.. Hatta gigabyte z170 soc anakart alıp 3 adet bu m.2 ssd lerden takınca sistem havalanacak..:):) Yaklaşık 7gb/s- 4gb/s okuma yazma hızları ile sistem açılışını , programların oyunların hızlarını bi düşün..:):)

Ama tabi pahalı işlem..:):) sadece 3 adet m.2 ssd alsam 4.200 tl ediyor..:):) Çok para ama bu sefer bu aklımdakini yaparsam artık harbiden bi 15-20 sene bilgisayar değiştirmicem.

• Masa için Ön panelde gördüğünüz gibi logo takıldı.. @Westlife26 Arkadaşımızın tasarımıdır.. Kendisine çok teşekkür ederiz. Ellerine sağlık Çok beğendim..:)

Şu an daha ledlerini yakmadım. Bağlantısını yaptığım zaman tekrar resim ekleyeceğim... Çok güzel oldu çok beğendim gerçekten.. Tekrardan sağolasın...

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL  DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL

DESK CASE PROJE FİNAL ##MOD ART DESK##(SIVI SOĞUTMALI)  FİNAL

• Masamızda bulunan ön orta taraftaki yükseltiye 4 adet ssd bağlayacağız.. SSD diskler üstten bakınca çapraz şekilde görünecek.. Yan yana 4 tane SSD olacak.

Ssd leri koymak için pleksiden bi yükselti yaptık. Düz 5 mm kalınlığında şeffaf pleksi vardı yan taraflarından bükerek eyme yaptık. Ve eğdiğimiz ayak kısımlarından tekrar eyerek içeri eğim verdikki hem plakanın çapraz durmasını hemde plakayı sabitlemek için vida atmalık payımız olmasını sağladık. Bundan sonraki aşama bunu siyah renge boyamak...

Çünki bunun altından çok kablo geçecek ve şeffaf pleksi tüm alttaki kabloları gösterir ve çirkin olur... Kablolar her halukarda arka tarafa kıvrılırken görünecek ama bu bi nebzede olsa o kirliliği azaltacak...

Aslında bu daha farklı olacaktı fakat malesef olmadı şimdilik...:(

abi ben bu konuya girdikçe morelim bozuluyor ya :D bizim niye yoh böyle masamız bilgisayarımız valla abi eline sağlık on numara oluyor
  • sukruneng kullanıcısına yanıt
    Sabah sabah benimde moralim bozuldu valla..:):)

Şaka maka ama gerçekten üzülüyorum. Öncelikle çok sağol.. Bi bitse daha güzel olacak ama az kaldı... Son bir kaç parça var yurt dışından onları bekliyorum..:(

Üzülmemin sebebide şu, Türkiyede gerçekten böyle sistemler toplamak aslında zor değil ama lüks e giriyor malesef.. Çünki bizde çoğu şey çok pahalı.. Hep söylerim gönlüm herkeste böyle sistemler olmasını istiyor ama bizim türkiyede böyle bi olayın yaşanması belki bi 20 sene sonra olur.. hani fiyatlar düşer her parçayı türkiyeden alabilecek duruma gelirsek eğer herkes yapabilir..:) Ama şu an gerçekten sıkıntı..

Adamlar yurt dışında bu bizim yaptığımız sistemlerin daha iyilerini bi seferde yapıyorlar.. Adam tüm malzemeyi bi sipariş veriyor en geç 3 gün içinde sıvı soğutma parçalarına varana kadar elinde oluyor.. Sonra tak 2-3 günde bitiriyor.. ee parada var maaşları iyi ne olacakki adamlarda asgari ücret 3.500 dolardan başlıyor..:):) Zaten o paraya 1 aylık maaşı ile mis gibi sistem kurup topluyor adamlar..:):) Bizde burda ayda 1300-1500 tl ile para biriktirip sistem kurmayı hayal ediyoruz maalesef..:( Ne kadar acınası bi durum dimi 2 aylık maaş ile anca bi tane gtx980 alabiliyoruz..:( Yani türkiyede 1 yıl çalışıp anca güzel bi sistem toplarız....

malesef öyle :( almanyada işsizlik maaşı bile 1500 EURO
  • Almanyada işsizlik maaşı (nach Regelbedarf ALG II) 404 Euro 2016 yılı itibari ile. Kim 1500 Euro veriyor sacmalamayın. Bekar iseniz Vergi sınıfı 1 tabi tutuluyorsunuz ve tam zamanlı herhangi bir iş yerinde calısıtıgınızda maaşınız max. 1300 Euro NETTO elinize gecer. Tabi bu durum Gece mesaisi calısıp saat başı ücretlendirmenin artmasıyla ufak oynar ama işsizlik maası kesinlike 1500 Euro degil abartmayın.

Kaynak: Almanya da işci kurumunda calısıyorum.
  • Ayrıca almanyanın durumu cok daha kötü. Her kösede dilenci var ve göcmenlerden dolayı iş yok. Piyasa cok kötü. Siz burda ki arabaların v.b ucuz olmasına aldanmayın. Ben ayda 1100 Euro Vergi ödüyorum. (3500tl+) Almanya vergilerle ayakta. Insanlar sadece agacın gövdesini görüyor ve yorum yapıyor buna katlanamıyorum ondan yazma geregi duydum, kusura bakmayın. Kolay gelsin, basarılar projenizde.
  • The Abyss kullanıcısına yanıt
    Doğru evet..:) Fakat şöyle bi durum var benim arkadaşımın kız arkadaşı orda ve önümüzdeki ay gelecek türkiyeye hemde. bir kaç melzeme istedim çünki..:) Kendisi sigortalı çalışmıyor ve devletten dediğin gibi maaş alıyor fakat o söylediğin rakamdan yüksek alıyor kocası yok ve birde çocuğu var belki o yüzdendir. Ve devletten aldığı maaşın dışında 600 euro da ev kirası için para alıyor bu.. o bile güzel bişey bence..:) ev kiran bedavaya geliyor..:) Kendiside sigortasız çalışıyor ki devlet para vermeyi kesmesin..:):) sigortasız 2 ayrı işte çalışıp ayda 1600 euro aldığını söylemişti kendisi..:) E kirası yok birde 400 euro devletten gelse eder ayda yine 2000 euro yine iyi para yada bize öyle geliyor...:)

Hadi almanyayı geçelim almanya o kadar iyi değil avusturalyaya bakın konsolosluğun açıklaması asgari ücrette göçmen falan ayrımı vatandaşlık ayrımı yapmaksızın vergiler kesilmiş hali ile yıllık 38.000-55.000 dolar arası..:) Yani buda ayda yaklaşık 3.500 dolar eder. Ve avusturalyada ev kiraları en ucuz 500-600 dolardan var..:) geriye cebe yine iyi para kalıyor..:)

Ama dediğin gibi almanyada şu an kötü durumda o konuda çok haklısın.. alınan maaşlar yiyecekleri zor karşılıyormuş..

• 1. Cocugun masraflarını karşılamak icin işsizlik parasında stok yapılmaz cünkü almanyada devlet her cocuga cocuk parası veriyor. (özel durumlarda ancak, sakatlık v.b var ise)
    2. Bir evin kirasını devlet karsılıyor ama bunun şartları var. Mesela Bir insana en fazla 50 metrekare düşüyor. Cocukla birlikte bu artabiliyor. Kira 460 Euro'ya kadar karsılanır.
    3. Sigortasız calısması yasadışı, cünkü ordan aldıgı ek geliri göstermek zorunda, zaten gösterdigi takdirde aldıgı yardım kesilir yada azaltılır.

Teorik olarak siz kendiniz devletin şartlarına uygun bir ev bulursanız ve işsizseniz alacagınız para toplamda 850/900 Euro gecmez, buda kira da dahil.

Ayrıca arkadasınız gizli de calıssa, yada ek işde yapsa 1500 Euro ile yasanılmaz, herseyin kısıtlı olur. Hayat sartları gercekten cok kötü. Su önümüzdeki birkac yılı türkiyem atlatırsa ben temelli vatanıma dönmek istiyorum cünkü yurtdısında her ne kadar basarılı olursanız olun onların gözünde yabancısınız. Bu hicbir zaman degişmeyecek. Burda rakamlar, maaşlar sizi inan ki aldatmasın. İyi bir tahsiliniz yoksa burda aldıgınız parayla sürünürsünüz ben bunu burda yasayan almanardan duyuyorum, kimse memnun degil şartlardan.

Selametle

• The Abyss kullanıcısına yanıt
    Doğrudur haklısın..:( Benim dayımlarda öyle diyor ama onlar emekli artık ordan ve onların hepsinin evi var kirada falanda değiller. o yüzden rahatlar.. Ama bizim türkiyede şRTLAR DÜZELMEYECEK HATTA BEN BİLE EN FAZLA 2 SENE DİYORUM. eğer 2 sene sonra düzelmezse zaten artık türkiyeden umudu kesmekten başka çare kalmaz...:(:( sende eğer atlayabilirsen başka ülkeleri dene derim. Şahsen ben avusturalyayı çok istiyorum... Almanyada fransada hollandada tüm akrabalarım orda.. Hayatta yaşamaya gitmem oralara zaten..:) Ama durumlar çok kötü olursada onun ayrımınıda yapamayız..:) Hepimiz için hayırlısı dostum..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.