Şimdi Ara

Desktop PC tavsiye - 2000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

En son 7-8 yil once sistem toplamistim sektorden biraz uzak kalmisim dolayisi ile forumdaki arkadaslara danismak istedim...
    1500 - 2000 TL araliginda bir sistem toplamak istiyorum, oyun oynamiyorum, grafik tasarimi gibi islerlede ugrasmiyorum, overclock yada CPU upgrade yapmayacagim, uzun sure kullanabilecegim bir sistem olmasini hedefliyorum bu nedenle iyi bir islemci oursa daha iyi olur (RAM, SSD , Ekran karti sonradan ilave/upgrade edilebilir ama anakart ve islemci sabit kalacak).

Sistem icin belirledigim kriterler (tavsiyelerinize gore degistirilebilir);
    islemci: i5/i7 hashwell uzun sure idare edebilecek iyi bir INTEL islemci
    Anakart: overclock yada cpu upgrade dusunmedigim icin H81 yada H87 chipsetli iyi bir anakart olabilir (Z chipset e gerek yok diye dusunuyorum). Islemci ve diger donanimlar ile max uyumlu calisacak kaliteli bir anakart olmasi ilk onceligim.
    Bellek: Tek slot 8 GB RAM olabilir ileride yanina bir 8 daha eklerim...
    Kasa: PS li kaliteli bir kasa (600W olabilir),
    Ekran Karti: oyun oynamayi dusunmedigim icin cok onemli degil eger butceyi asarsam onboard ekran karti da idare eder simdilik ama tavsiye edebileceginiz F/P iyi olan bir ekran karti konulabilir.
    Disk: SSD olmasi sart degil 2x1TB Raid de isimi gorur, SSD olursa cok daha iyi olur tabiki...

Hazir Kasalara goz attim, ASUS M70AD-TR002S ilgimi cekti (Gold ve Bimeks te 2399 TL) ama kendim toparlasam daha iyi olur dusuncesindeyim. Fakat ayni ozelliklerde bir pc yi vatanbilgisayar'dan kendim topladigimda daha pahaliya cikti (win 8.1 ilave edildiginde kasa haric 2300 TL, ayrica UPS li ve NFC li muadil kasa bulamadim ama ortalama 300TL dersek 2600 e cikiyor..).
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-4770-34-ghz-8-gb-ddr3-2-tb-hdd-4gb-nvidia-gt640-win81.html

Tavsiye ve yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...

• nexis N kullanıcısına yanıt
    işlemciyi k olmayan i7 koyayım dedim ama bütçeyi zaten aştım ssd koyarak bu işlemci anakart şu an en uygun fiyatlı ürünler bios tan girip işlemci çarpanı 40 çekersin 4 ghz de sorunsuz çalışır en kötü ihtimal

ipnot (anakartı filan sakın internetten alma git bayiden kendin al atta orda toplasın versinler daha garanti )

Desktop PC tavsiye - 2000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flagbearer -- 10 Ekim 2014; 14:41:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 bin TL notebook tavsiye
    geçen ay açıldı
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.