Şimdi Ara

Desteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dansöz MSDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

Yeni yayınlanan bir araç, desteklenmeyen donanımlarda rahat bir şekilde Windows 11 kurulumu yapmanıza ve güncellemeleri almanıza olanak tanıyor.

Microsoft, Windows 11 gereksinimleri için katı şartlar uygulamıştı ve bundan vazgeçmeye niyeti yok gibi görünüyor. Ancak bu gereksinimleri karşılayamıyorsanız endişelenmenize pek gerek kalmayacak. İşletim sistemini bilgisayarınıza kurabilir ve şirketin engellemelerine rağmen güncellemeleri almaya devam edebilirsiniz.

Microsoft’un güncellenen PC Health Check aracıyla birlikte sistem uyumluluğunuzu kontrol edebiliyorsunuz. Gereksinimler arasında yeterli RAM ve depolama alanı, uyumlu bir CPU, en önemli gereksinimlerden TPM 2.0 ve bununla birlikte Secure Boot (Güvenli Önyükleme) özelliği yer alıyor.

Kullanıcıların en çok yakındığı gereksinimlerin başında TPM 2.0 teknolojisi yer alıyor ve destekli olan sistemlerde BIOS tarafından bu ayarı aktif etmek mecburi. Bu şartları karşılamayan kullanıcılar, Windows Update üzerinde bir yükseltme ekranı göremeyecek. Microsoft, bu durumda Windows 10’da kalmanızı öneriyor, ancak ISO dosyaları aracılığıyla temiz önyükleme yolunu da tercih edebilirsiniz.

Çok daha önemli bir uyarı daha var. Eğer sisteminiz gereksinimleri karşılamıyorsa, Microsoft PC’nize sunulacak olan güncellemeleri durdurma hakkını saklı tutuyor. Örneğin desteklenmeyen Core i7 7700K bir işlemci kullanıyorsunuz veya TPM 2.0 sisteminizde aktif değil. Durum ne olursa olsun, güvenlik ve özellik güncelleştirmelerini alamayabilirsiniz.

Windows 11 Kurulum Aracı

Bunların hepsi bir kenara, Microsoft sunucularıyla yapılan kontrolleri geçen ve TPM 2.0 dahil uyumlu donanım kontrollerini atlayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurmanıza imkan tanıyan Universal MediaCreationTool isimli bir araç yayınlandı. Araç sayesinde yeni bir ISO dosyası oluşturmak veya USB bellek hazırlamak mümkün hale geliyor. Bu açık kaynaklı bir proje ve Windows 11’i doğrudan Microsoft sunucularından alıyor.

Kurulum yapmak isteyen kullanıcılar ilk uyumluluk kontrollerini atlatabilir, ancak Microsoft’un gelecekteki bir güncellemeyle değişiklikler yapma ihtimali hatırlatmakta fayda var.

• EKLEME: programla 11 yıllık eski sisteme isoyu indirip güncellemeyi yaptım sorunsuz isodan yükseltti tpm sormadanDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Ekim 2021; 20:11:31 >

• bizimkiler sahtecilik oldumu uzaya kağıttan roket fırlatırlar :D

• @YAHYA@ kullanıcısına yanıt

bu sahte değil yalnız ms nin haberi varDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

• Processor   AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Mobile Gfx, 2000 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)

sorun cikaran kisim bende islemci oldu. iso`yu indirip rufus ile boot etsem sorun cikarir mi?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

programla istersen flash belleğe de indirebiliyorsun ben isoyu indirmeyi seçip isodan güncelledim zaten w11 yüklüydü gerek bile yokmuş çünkü insidere verileni tam sürüm yapmışlar. rufusa gerek yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Ekim 2021; 2:55:4 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

benim laptop aspire 3 ... Allah`in belasi aptal muhendisleri uefi`yi nasil yaptiysalar mbr yapinca boot edilen isoyu goruyor. yani senin gosterdigin yontem malesef isime gelmiyor. ben sifirdan kurucam. o yuzden iso+rufus tek cozum benim icin. ama islemci uyumsuzlugu sorun cikarir mi? sonucta ryzen mimarisi var. hala x86 bu makinalar. ms`da sacmaliyor durduk yere karin agrisi cikariyor millete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Ekim 2021; 2:57:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Dene o zaman indirdiğin isoyu rufusa atıp belki olur  işlemci uyumsuzluğu palavra dostum çakal ms isoya bir dosya koyuyor ve bu bu işlemciyse kurdurma diyor olay bu yani 

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Dene o zaman indirdiğin isoyu rufusa atıp belki olur  işlemci uyumsuzluğu palavra dostum çakal ms isoya bir dosya koyuyor ve bu bu işlemciyse kurdurma diyor olay bu yani 

bu ozelligi yakinda hackerlar deaktif eder. sorun ileriki surumlerde sorun yasanir mi? Ben MacOS icin intel toplamayi dusunuyorum hala. ama yeni nesil ryzen 7000 serisi uzerinde entegre gpu olacagi icin, ayri bir gpu olmadan da calisacak. o yuzden ryzenlara karar kildim ama sorun iste amd islemciler icin her hackintosh kurum muhabbetinde islemci uyumsuzlugu muhabbetinin olmasi.

daha cok sey var...

paylastigin bilgiler icin tesekkurler.

valla 1 aydır w11 kurulu İşlemci Amd Phenom II X4 965 3.4GHz. Anakart M4A88TD-V EVO/USB3. bunlar 11 yıllık ve hiç sorun yok dediğim gibi ms nin derdi amd ve intele pc sattırmak kesin aralarında anlaşma var yoksa böyle çakalca işlerle uğraşmazdı msDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

• @mito1172 dostum ilk mesajda verdiğin linkdeki program ile programın en üstde yer alan seçeneği ile usb ye yazdırmadan direk Win 10 üzerine kurdum hiçbir uygulamam ayarım değişmeden windows 11 kuruldu.Teşekkürler.Sistemim eski 4 gb ram işlemci desteklemiyordu ssd de yok.Bu şekilde devam edip hafta sonu formatlayıp temiz kurulum yapmayı düşünüyorum.Saygılar.

• desarj45 kullanıcısına yanıt

güle güle kullanDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

• desarj45 kullanıcısına yanıt

Hocam tam olarak hangi dosya ve hangi seçenek?

• Venomstr kullanıcısına yanıt

Ben İlk mesajdaki resimde görünen Auto Setup dan kurulumu yaptım.

eyvallah. lakin benim tpm ile sorun yok. benim sorun cpu ve notebook kaynakli boot sorunu. ama daha once verdigin bilgi ile mevcut win 10 kurar gibi rufustan win11 kurulmasi guzel olmus.

• Benim cihaza kurdum sonunda media creation tool sayesinde. Sadece işlemciyi desteklemiyordu kurulum. Gayet iyi çalışıyor şimdi Windows 10'dan daha hızlı oyunlarda felan. Şimdi ben otomatik güncelleme hiç alamayacak mıyım?

• NaturundTechnik kullanıcısına yanıt

Alacak deniyor örnek ben aldım ilk yükselmede 134 falandı güncelleme geldi 194 oldu

Rahatladım şimdi. Teşekkür ederim yanıtınız için. Güncelleme olmasaydı Windows 10'a tekrar dönerdim.

• NaturundTechnik kullanıcısına yanıt

Rica ederimDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün almasa da bulunurdu yoluDesteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.