Selamlar forum ahalisi. Yaklaşık 2-3 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve hala bi çözüm bulabilmiş değilim. sorunum şu ;
ilk başlarda 19 inchlik philips (1366x768) monitör kullanıyordum zamanla bu monitör bana küçük gelmeye başlayınca daha büyük bir TV alayım dedim hem TV izlemek hem de pcye bağlamak maksadıyla. 1080p Full HD Led tv aldım. TVyi VGA kablosuyla bağladım fakat 1600x1200 çözünürlüğün yukarısına çıkmıyor çözünürlük. olması gereken çözünürlük ise 1920x1080. AMD Catalyst control centerdan çözünürlüğü yükselttiğim zaman desteklenmiyor hatası alıyorum ekran kararıyor ve 10sn sonra eski çözünürlüğüne geri dönüyor. Masaüstünden sağ klik ile ekran çözünürlüğü değiştirmeye giriyorum fakat burda da 1600x1200 den yukarısını göstermiyor.
Kartta da sıkıntı yok sanırım. Sorun vga arabiriminde olabilir. Bağlantıyı hdmi yada dvi çıkışı ile denediniz mi?
Sah!n
kullanıcısına yanıt
DVI ile denemedim ama HDMI ile denedim 1920x1080 çözünürlük oluyor fakat bu sefer görüntü inanılmaz kötüleşiyor. keskinleşiyor diyebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: valfor
DVI ile denemedim ama HDMI ile denedim 1920x1080 çözünürlük oluyor fakat bu sefer görüntü inanılmaz kötüleşiyor. keskinleşiyor diyebiliriz.
Zaten yapcağınız baplantının en sağlıklı olanı hdmi olur. Keskinliği ya tv'nin ayarlarından yada control centre ayarlarından kendinize göre yapılandırmanız gerekiyor.
Sah!n
kullanıcısına yanıt
TV'nin ayarlarından keskinliği en düşüğe aldığım da çok çok az düzeldi ama Control Center'da Keskinlik ayarını bulamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: valfor
TV'nin ayarlarından keskinliği en düşüğe aldığım da çok çok az düzeldi ama Control Center'da Keskinlik ayarını bulamadım.
Emin değlim ccc'de keskinlik ayarı olduğundan ama hdmi'de öyle kötü görüntü vermesi benim garibime gitti. Tam tersi olması gerekirken.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme