Şimdi Ara

Detaydaki Oyunlara Göre Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, umarım gününüz iyi geçiyordur.

Uzun yıllar boyunca istediğim oyunları en yüksek ayarlarda oynayabileceğim kasmayan bir sistem istedim, maalesef ya imkanım olmadı yada zamanım. Son zamanlarda işler biraz rahatladı, yılların yorgunluğunu atmak için bir PC toplamak istiyorum. Müsaitlik olursa arada oyun oynayacağım, genellikle yazılım ve grafik işlerinde kullanılacak. Depolama 2 TB civarında yeterli olur diye düşünüyorum. Oyunların bazılarını çocuğumla kontroller ile oynamak istiyorum. Bilgisayar toplama konusunda çok tecrübem yok ama sizin tavsiyelerinizle güzel bir sistem toplayabileceğimi düşünüyorum.

Bu sistem için aklımdaki bütçe 50 bin civarı ama şartsa bütçemi artırabilirim, altta yazdığım oyunları en yüksek ayarlarda oynayabileceğim fiyat performans sistem tavsiyesi verirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Oyunlar:

Detaydaki Oyunlara Göre Sistem Tavsiyesi

• İşlemci Intel ; Core İ5-14600KF (6+8/20) . . . En Ucuzu Akakçe

Anakart Intel ; Z790 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe

Bellek ; XMP, 32GB (2x16GB) 5600/6000Mhz . . . En Ucuzu Akakçe

İşlemci Soğutucu ; sıvı, 280 mm . . . En Ucuzu Akakçe

SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 2TB . . . En Ucuzu Akakçe 

Kasa ; ATX, (PSU yok) . . . En Ucuzu Akakçe

PSU ; PCIe 5.0 (ATX 3.0) uyumlu, 600-800W 80plus, gold, tam modüler . . . En Ucuzu Akakçe

Ekran Kartı ; RTX 4070 12GB (650W) . . . RTX 4070 Fiyatları

Ekran Kartı ; RX 7800 XT 16GB (700W) . . . RX 7800 XT Fiyatları

Ekran Kartı ; GeForce RTX 4070 SUPER 12GB (650W) . . . RTX 4070 Super Fiyatları

Ekran Kartı ; Radeon RX 7900 GRE 16GB (700W) . . . RX 7900 GRE Ekran Kartı Fiyatları

~ 1.500 $ civarı

Hem oyun hem uygulama işi için İntel sistemi tercih edebilirsiniz.

Ağır iş uygulamalarında İntel 14600K rakibi 9600X % 25 daha hızlıdır.

İhtiyacınz olan veya gelecekte kullanmanız muhtemel yerleşik Wi-Fi' li ve/veya 4 adet bellek yuvalı ve/veya PCIe 5.0 M.2 yuvalı anakart seçebilirsiniz!

XMP'li bellek kitleri, Intel sistemleri için tasarlanmış otomatik bir bellek hız aşırtma ayarıdır,

EXPO'lu bellek kitleri, hız aşırtma için AM5 soket Ryzen işlemcileri destekler

• n201 kullanıcısına yanıt

Bu sistemi al gec hocam, gayet guzel olmus. Butceyi asiyorsa ekran kartini 2. el RTX 3080 dusunebilirsin, bu oyunlarin hepsi icin o da yeterli olacaktir. Diger parcalarda degisiklik yapmani onermem, 2k icin 7500f gayet uygun, oyunlari yuksek ayarda oynayacagin icin zaten tum yuk ekran kartinda olacak, yani aldigin FPS'de limitin ekran karti olacak, bu parcalari sectikten sonra butcene uyan en iyi ekran kartini almaya bak.

• Önerileriniz için çok teşekkürler, tavsiyelerinize uyarak sistemi toplamaya başladım. RTX 4070 Super ekran kartlarında Palit, Galax, Zotac, MSI vs. şeklinde birçok model var, Gainward'da mesela 3 fan bulunuyor. Bunlar arasında büyük farklar var mı yoksa bütçeme en çok uyanı mı seçmeliyim?

• d4nger044 D kullanıcısına yanıt

https://www.techpowerup.com/review//

Burada incelemelerine bakabilirsiniz. Bizde satılan ucuz modellerin incelemesi de var. En büyük fark sıcaklık ve fan gürültüsünde oluyor. Buna göre seçim yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.