Şimdi Ara

Detaylarıyla microsdhc kartlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
35
Favori
58.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -----------------------------------------------------------------------
    Team MicroSDHC 32GB Class 10 + adapter (TG032G0MC28A) TEST SONUCU
    CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 20.743 MB/s
    Sequential Write : 16.775 MB/s
    Random Read 512KB : 20.878 MB/s
    Random Write 512KB : 2.840 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.034 MB/s [ 496.7 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 1.860 MB/s [ 454.0 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.040 MB/s [ 498.1 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 2.037 MB/s [ 497.2 IOPS]

Test : 100 MB [K: 33.3% (9.9/29.8 GB)] (x9)
    Date : 2012/05/12 16:54:42
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

• Team MicroSDHC 32GB Class 10 + adapter (TG032G0MC28A) TEST SONUCU

CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 20.871 MB/s
    Sequential Write : 16.618 MB/s
    Random Read 512KB : 20.909 MB/s
    Random Write 512KB : 3.036 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.037 MB/s [ 497.4 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 2.009 MB/s [ 490.6 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.044 MB/s [ 498.9 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 2.041 MB/s [ 498.3 IOPS]

Test : 50 MB [K: 33.3% (9.9/29.8 GB)] (x9)
    Date : 2012/05/12 17:08:00
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

• quote:

Orijinalden alıntı: abbasbas

Kartların İkiside İyi değil. Neden 4 class Kar aldınki varmış zaten. İki kartın hızları aynı olduğundan Tabiki Büyük olan daha yavaş olaçak. fotrağraf makinasına taktığın kart doğru seçim . ama 4 class karta para vermek yazık . yorum yapacak bir şey yok .
    ikiside rezalet doğrusu bu

Hocam fazla para vermek istemedim doğrusu bir arkadaşımda class 10 memorette var onu takıyorum telefona hiç bir fark hissetmiyorum bu farkı hissetmiyorsam neden class 10 a o kadar para vereyimki ;)

Edit : 2. kartı almamın sebebi ilk yorumdada belirttiğim gibi fotoğraf makinesindeki team hafıza kartının bozulmasından dolayı idi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 12 Mayıs 2012; 18:30:25 >
  • her klas 10 aynı değil şöyle bir yanılgı var klas 10 10 mb/s böyle bir durum yok. klas 10 bir kartın yazma hızı 12 mb/s ile 18 mb/s okuma 17 /20mb/sn arasında olmalıdır. 4 gb lık bir fullHd filimde denemelisin farkı acık görmek için. veya yüksek kalite bir vidyo çekerken
    bilmiyorum telefonunun markası ne. mesela internetten bir filim download edeceksin benim internet hızım net 54 mb/s aldığım hız 16 mb/s çünkü kartın yazma hızı okadar şimdi 2 klassla yapsak bu işi bir hafta wifayın yanında yatsak bitmez. tabikiherkesin telefonla yaptığı iş farklı ihtiyacın yoksa yoktur zaten.
    benimki sadece bilgilendirme amaclı
  • samsung wave ve xperia arc s telefonlar ancak sıfır fark var yinede denk getirirsem class 10 bir 32 gb almayı düşünüyorum .
  • yazacağım şey için doğru yer burası mı bilemiyorum ama yeni başlık açmamayım dedim,
    xperia neo da 8gb lık kart kullanıyorum 16gblık aldım artik içi doldu diye. yalnız şimdi merak ettiğim nokta şu: ben 8gb'da olan herşeyi nasıl 16gb'a aktarabilirim. yani pcye yedekleyip oradan da telefona 16gb'lıgı takıp aktarsam herşey geçer mi problemsiz? yoksa uygulamaların bilgileri mecbur sıfırlanacak mı? mesela atıyorum angry birds'in oynana levelleri da geçecek mi yoksa sadece angry birds uygulaması mı geçecek? of bu konulardan çok uzak kaldım oldukça cahilleşmiş haldeyim. ama bu işi de en zahmetsiz halde nasıl yapabilirim diye düşünüp duruyorum. yardımcı olursanız sevinirm...
  • Eski karttakileri bilgisayara kopyalayın sonra onları yeni karta aktarın, sorun olmaz. Yalnız her ihtimale karşı eğer sd karta taşıdığınız uygulama varsa önce onları telefon hafızasına taşımanızda yarar var. Aktarım işlemini tamamladıktan sonra uygulamalarınızı yeniden sd karta taşırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NS_85

Eski karttakileri bilgisayara kopyalayın sonra onları yeni karta aktarın, sorun olmaz. Yalnız her ihtimale karşı eğer sd karta taşıdığınız uygulama varsa önce onları telefon hafızasına taşımanızda yarar var. Aktarım işlemini tamamladıktan sonra uygulamalarınızı yeniden sd karta taşırsınız

ya öyle yapayım ama xperia neo nun kendi hafızası çok az ya mümkün değil hepsini telefon hafızasına geçireyim. o zaman artık mecuren en önemli olanları telefona aktararak yaparım :(
  • Telefonda kullanacağınız kartları 32 kb ile formatlamanızı tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgahan93

Telefonda kullanacağınız kartları 32 kb ile formatlamanızı tavsiye ediyorum.

onu nasıl yapıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukihuki

quote:

Orijinalden alıntı: mgahan93

Telefonda kullanacağınız kartları 32 kb ile formatlamanızı tavsiye ediyorum.

onu nasıl yapıyoruz?

Pc den bicimlendirmede fat32 nin altındaki seçenekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukihuki

yazacağım şey için doğru yer burası mı bilemiyorum ama yeni başlık açmamayım dedim,
    xperia neo da 8gb lık kart kullanıyorum 16gblık aldım artik içi doldu diye. yalnız şimdi merak ettiğim nokta şu: ben 8gb'da olan herşeyi nasıl 16gb'a aktarabilirim. yani pcye yedekleyip oradan da telefona 16gb'lıgı takıp aktarsam herşey geçer mi problemsiz? yoksa uygulamaların bilgileri mecbur sıfırlanacak mı? mesela atıyorum angry birds'in oynana levelleri da geçecek mi yoksa sadece angry birds uygulaması mı geçecek? of bu konulardan çok uzak kaldım oldukça cahilleşmiş haldeyim. ama bu işi de en zahmetsiz halde nasıl yapabilirim diye düşünüp duruyorum. yardımcı olursanız sevinirm...

eski karttakileri yeni karta aynen kopyalayın. bütün uygulamaları aynı şekliyle kullanabilirsiniz. telefona atmaya gerek yok. tecrübeyle sabit.

• yıllar sonra eski kullanıcıma dönebildim . eski mailimi hatırladım ve kullanıcımı aktivasyonu ile kazandım. mga93 & mgahan93
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5mhmtr7

Detaylarıyla microsdhc kartlar

Bunlarda benim hafıza kartları 8gb olanı 1 yıl önce almıştım 16 gb yi daha yeni aldım 26 Liraya . Hangisi daha iyi acaba telefonda bir fark hissetmedim :) ama 8gb sanki dahamı hızlı arkadaşlar yorumlarsanız çok makbule geçer.

8gb yi foto makinesine taktım .

ya elindeki kartlar sahte yada test ettiğin telefon/kat okuyucu cihazda bir sorun var. kart değerleri abartı düşük ve açıkcası 16gb lık kartın fiyatıda bana abartı düşük geldi.

• sayın abbasbas .
    konuya birçok ekleme yapmanız çok güzel olmuş. fakat verdiğiniz bilgilerin bazıları benim yazdıklarımla zıt bilgiler. kafa karışıklığı olmaması açısından zıt fikir yazdığımız bilgileri bir argüman olarak tartışıp tek bir doğru sonuca ulaşalım. sonuçta bu bir teknik konu ve "bence böyle" değil "bu böyledir" diye bir sonuç çıkar. kısacası birimizin diğerini ikna etmesi iyi olur bence

izninizle hemen gözüme çarpan birkaç bilgiyi eleştirerek başlıyorum. lütfen özel mesaj değil burdan tartışalımki bu sırada verebileceğimiz kaynak veya aklımıza gelebilecek benzer bilgiden diğer okuyanlarda katılsın veya faydalansın.

- bir mesajınızda özetle class 4 kartlara para vermek yazıktır class 10 hızı yeter demişsiniz. hatta örneklemek için aktarım hızı hesaplamışsınız fakat aynı hesabı bende yapmıştım. birimizin atladığı bir nokta var veya birimizin matematiği yanlış olmuş :). ben bu konuyu tekil hız ve random hızlara göre ayrı incelemiştim (ilk mesajımda ve sonrasında) ve dslr gibi makinalar için class 10 fakat tablet veya telefon gibi bol ve küçük boyutlu dosyalar için random hız daha yüksek olduğundan class 4 önermiştim.

- başka bir mesajınızda küçük boyutlu kartın büyük boyutlu karttan daha hızlı olacağını yazmışsınız. benim blgim dahilinde bu bir şehir efsanesidir. hatta 90 lı yıllarda pek bir popülerdi. sebebi ise başarısız yazılmış bir işletim sistemi veya donanımsal tasarım hatası olabilir (eski nokia symbian larda bu sorun çok olurdu). teknik olarak böyle bir sonuç çıkması için bir sebep yoktur ki bugün gayet hızlı ve yüksek kapasiteli kartlar görebiliyoruz.
    bu sorun şöyle ortaya çıkabilir. üstüne birçok kez yazma silinme işlemi yapılmış bir kart zamanla genel veya bazı sektörlerde(cluster) performans düşüşü gösterebilir. veya ciddi derecede fragmante olmuş bir kart da performans düşüşü göstericektir.fakat flash kartlarda fragmante sebepli performans düşünü hdd lere göre çok daha az hissedilir olucaktır. Hdd lerde manyetik okuyucu başın okunacak sektörler arasında mekanik olarak gezmesi ciddi performans kaybı yaratırdı ama son yıllarda bu bile minimale indi. flash sürücülerde mekanik bir sistem olmadığından bu yönde performans kaybı yok sayılabilecek kadar azdır ve defrag işlemi gerekmemektedir. hatta defrag etmeyin kartın ömrünü yersiniz.

- bir mesajınızda "klas 10 bir kartın yazma hızı 12 mb/s ile 18 mb/s okuma 17 /20mb/sn arasında olmalıdır." demişsiniz.
    bilgim dahilinde kart için class standartı o kartın ulaşabilmesi gereken minimal yazma/okuma hızını gösterir.
    bunda kaynak olarak wiki sunuyorum:http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#Speed_Class_Rating

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 20 Mayıs 2012; 1:58:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nestra

quote:

Orijinalden alıntı: 5mhmtr7

Detaylarıyla microsdhc kartlar

Bunlarda benim hafıza kartları 8gb olanı 1 yıl önce almıştım 16 gb yi daha yeni aldım 26 Liraya . Hangisi daha iyi acaba telefonda bir fark hissetmedim :) ama 8gb sanki dahamı hızlı arkadaşlar yorumlarsanız çok makbule geçer.

8gb yi foto makinesine taktım .

ya elindeki kartlar sahte yada test ettiğin telefon/kat okuyucu cihazda bir sorun var. kart değerleri abartı düşük ve açıkcası 16gb lık kartın fiyatıda bana abartı düşük geldi.

Toshiba icin normal degerler bence. Bende de vardı ve bunun gibi sonuc veriyodu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önceden verdiğim 16gb toshiba testi:

Sequential Read : 20.013 MB/s
    Sequential Write : 6.811 MB/s
    Random Read 512KB : 19.729 MB/s
    Random Write 512KB : 1.135 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.466 MB/s [ 846.1 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.024 MB/s [ 5.9 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.565 MB/s [ 870.3 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.061 MB/s [ 14.8 IOPS]

16gb fark az gibi görünsede random değerlerdeki fark bayağı hissedilir boyutta olucaktır. ama bu büyük ihtimalle karttan değil okuyucu cihazdan olabilir. ama esas ciddi fark 8gb lıkta çünkü son test işlenmemiş bile. sahteliğinden şüphe ettiğim kart o zaten yazmayı unutmuşum. gerçi tekrar düşününce sahte olsa 11MB yazma hızınada çıkması zor. başka bir cihazı kullanarak tekrar test etmek lazım veya kartlar formatlanırsa sonuç değişebilir.
  • Merhaba, başlık sahibi arkadaşımıza ve diğer tüm emek verenlere teşekkürler :)

tüm mesajlara bakıldığında ; bunun neredeyse bir şans işi olduğu, güvenilir firmaların, bazı inceliklere dikkat edilmek kaydıyla (adroid tel.için) ilgili Sony Ericsson Xperia Ray ana başlığında sıkça önerildiği gibi mutlaka class 10 olmasının her kullanıcı için gereksizliği, class 4 ve 16 GB civarı alınıp denenebileceği sonucuna vardım şimdilik.

Konu ile ilgili olarak size verdiğim 2 linkteki ürünlerin fiyat, ambalaj , içerik özelliklerini değerlendirir misiniz lütfen? Tereddüt etmekte hatalı mıyım?

Saygılar.

http://www.bimeks.com.tr/urun/123589/toshiba-16gb-micro-sdhc-class-4-.aspx#photos (kart okuyucu olarak belirtiliyor ancak ambalajda micro sd var ??)

http://www.teknosa.com/kategori/telekom/hafiza_karti/1522/145051345/toshiba_16_gb_micro_sd_hafiza_karti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi COCKPIT -- 17 Haziran 2012; 20:30:48 >

• Öncelikli olarak @Nestra'ya ve bu başlığa katkıda bulunan herkese teşekkürler.
    Gerçekten çok güzel bir konu olmuş. Asus TF-101 tabletime bir micro-sd kart almayı düşünüyordum bu konuya rast geldim ve baştan sona okudum. Hafıza kartları konusunda büyük bilgi sahibi oldum ve alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anladım.

Şimdi ilk başta @Nestra hocamızın da dediği gibi eğer hafıza kartınızı kameralarda full hd çekmek isterseniz class 6-10 idealmiş. Ancak telefon-tablette küçük uygulama-oyun için kullanılacaksa düşük classlar 2-4 gibi tercih edilmeliyiş. Tabi bu classlar sadece sequental yazma hızlarının minimum değeriymiş.(class 2 bir kart 10MB/s okuma yazma değerlerine de sahip olabilir yani).

Yalnız telefon-tabletlerde kullanırken önemli olan random access timeların düşük olması(yani testlerdeki 512k ve 4k random read-write speedlerin yüksek olması lazımmış: 1-2 MB/s civarı random write hızları çok iyiymiş)

kullanıcıların kendi hafıza kartlarının testlerini koyarak random write hızlarına göre sıraladığı bir liste buldum. Bu listede hafıza kartlarının modellerini de vermişler. Aynısından bulabilirsek almak lazım. İşte liste
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjPE3ZAD2eVudE9vZmQ3aHlfTkFvU2J4ZUplRDJQTEE#gid=0

alttaki linkteki liste daha önce paylaşılmış bu konuda. ilk olarak sequental hızlara göre sonra da random hızlara göre sıralama yapılan tablolar mevcut
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/1582172

ilk verdiğim linkten de anlaşılacağı gibi eğer random read-write hızlarının iyi olmasını istiyorsanız Sandisk markası tercih edilmeli. Genel olarak Sandisk 16 GB ve 32GB ardından 8 GB class 4 ler bu konuda istekleri karşılıyor.
    Sandisk class 2 de güzel random read-wrire hızları veriyor ancak pek tercih eden yok sanırım classının düşüklüğünden. Göreceğiniz gibi ister class 2 ister class 4 olsun sequental read hızları 10MB/s leri aşarken, sequental write hızları 5-6MB/s leri aşıyor. Yani orjinal bir Sandisk aldıktan sonra class değerinin bir önemi yok. Çünkü orjinal Sandisk class 2 ler class6 ya yakın yazma, class 10 civarı okuma hızları verebiliyor.

Ayrıca her sandisk 16GB class4 aynı performansı vermiyor. Piyasada çeşitli modelleri var Sandiskin ve bazı modelleri çok iyi sequental ve random read-write hızları verirken, bazı modellerin random read-write hızları yerlerde.(sahte olanlardaki olduğu gibi)
    Şimdi geldik en önemli konuya. İstediğimiz modeldeki Sandisk micro-sdhc kartlarını nasıl temin ederiz?
    Türkiyede özellikle internette satılan hafıza kartlarında bırakın kartın modelini, üretim yerini bile bile bilemiyoruz. Orjinal olduğunu bilsek modeli falan da önemli değil ancak sahte ürünler de satılıyor.

Arkadaşlar acaba istediğim modeldeki bir sandisk microsd yi nasıl temin edebilirim.
    SDSDQM-032G-B35N (sandisk 32GB class 4) modeli testlerde baya iyi sonuç vermiş mesela. bunu nasıl ve nereden alabilirim. Türkiyeden modele göre bulabileceğimi sanmıyorum. Yurtdışından hangi sitelerden alabilirim acaba? Daha önce dealextreme hariç yurtdışından birşey almadım onun için bilmiyorum:)
    Hafıza kartı getirtip random write hızlarından memnun olan varmı acaba?
    Ya da Türkiyeden alıp ta random write hızları 1 MB/s üstünde olan varsa bana nerden aldığını söyleyebilirmi?

Dikkat ettiyseniz 3-5 yıl önce alınan hafıza kartlarının gerek sequental gerekse random read-write hızlarında neden bu kadar başarılı olduklarını anlatan bir yazı buldum. Paylaşmak istedim...

quote:

The older high capacity cards had to make do with relatively lower density NAND. As a result, to achieve 16 or 32gb, they had to use multiple NAND chips which then have great random read and write performance. Newer 32gb cards like the Lexar class 10 make use of higher density NAND, which are also much higher speed. However, now they only need 1 NAND chip to achieve 32gb, random read and write performance suffers as a result. That's why the old high capacity class 2 cards have awesome random performance.

Arkadaşlar aklıma takılan tek birşey kaldı. Hafıza kartının boyutunun artması kartın stabilitesini ve hızların azalmasına mı sebep oluyor? Testlere bakıyorum sağlam 32 GB lık Sandiskler bile güzel sonuçlar vermiş. Sanırım önemli olan herşeyden önce üretilen malın kalitesi. Gerisi yalan:)

Öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Umarım işinize yarar...

• quote:

Orijinalden alıntı: COCKPIT

Merhaba, başlık sahibi arkadaşımıza ve diğer tüm emek verenlere teşekkürler :)

tüm mesajlara bakıldığında ; bunun neredeyse bir şans işi olduğu, güvenilir firmaların, bazı inceliklere dikkat edilmek kaydıyla (adroid tel.için) ilgili Sony Ericsson Xperia Ray ana başlığında sıkça önerildiği gibi mutlaka class 10 olmasının her kullanıcı için gereksizliği, class 4 ve 16 GB civarı alınıp denenebileceği sonucuna vardım şimdilik.

Konu ile ilgili olarak size verdiğim 2 linkteki ürünlerin fiyat, ambalaj , içerik özelliklerini değerlendirir misiniz lütfen? Tereddüt etmekte hatalı mıyım?

Saygılar.

http://www.bimeks.com.tr/urun/123589/toshiba-16gb-micro-sdhc-class-4-.aspx#photos (kart okuyucu olarak belirtiliyor ancak ambalajda micro sd var ??)

http://www.teknosa.com/kategori/telekom/hafiza_karti/1522/145051345/toshiba_16_gb_micro_sd_hafiza_karti

internetten aldığınız kartın üretim yeri hakkında bir garanti yok maalesef. bunun en garantili yolu kendiniz mağazada görerek almak. o resimlere hiç bakmayın bir arkadaşım internette japan üretim resmi olan toshiba aldı ve taiwan üretim geldi. buldukları resmi koyuyorlar detaya dikkat etmeden haliyle temsili resim hepsi.
    örnek vereyim ben izmirde bir kırtasiye buldum ve adam direk toptancıdan orjinal sandisk buldu. 32gb class 4 ve hızları çok iyi. internet veya birçok teknoloji mağazasının fiyatlarından daha iyi fiyata geldi.
    yani biraz şans faktörüde var. bunun sebebide maluk tr deki çoğu müşterinin kartın performansa etkisinden haberdar olması. "kartmı kart tamam aldım gitti" deyip geçiyorlar genelde. böyle olunca ürünü getiren firmalarda dikkat etmiyor.
    benzer ama alakasız bir örnek daha vereyim. birkaç forumda metedilen hi-level markasının usb belleğini aldım indirimde. 16gb lık bellek 7 tl idi. sonuç: hayatımda kullandığım en yavaş usb bellek. okuma yazma hızları 2mb/s yi geçemiyor bile. random hızlara hiç girmeyeyim. haliyle şimdi bu belleği ancak firmware backup ları için kullanıp çekmeceye atıyorum.

çok uzatmadan size önerim.toshiba alacaksanız mağazaya gidin kendi gözlerinizle üretim yerini görün öyle alın. sandisk alacaksanız şansınıza güvenin çünkü sahteside örjinalide iyiside kötüsüde china üretim. iyi çıkarsa toshibadan daha iyidir.
    belki bana kızıcaksınız "abi dakka başı fikir değiştirme sende" diye ama sıralamamda eskiden toshiba 1. sırada iken son aldığım sandisk ten sonra sandisk 1. sıraya yükseldi. tekrar ediyorum bu çok şans işi.

birde son günlerde kingston usb bellek aldım ve performansı muhteşem çıktı. hafıza kartı konusunda kingston eskiden bana çok sorun çıkartmıştı fakat bu usb bellekten sonra kingston a tekrar şans verebilirim. deneyen arkadaş olursa lütfen sonuçları paylaşsın.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.