Bildirim
Detaylarıyla microsdhc kartlar (16. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhabalar,
Konu üzerinde bir süredir takipteyim fakat yazmaya pek fırsat bulamamıştım. 16 GB Sandisk Ultra Class 10 SDHC kart siparişi verdim. Az önce elime ulaştı ve diskmark testlerini paylaşmak istedim sizinle. Samsung Galaxy S2 kullanıcısıyım. Dahili 16GB arkasından bir 16 GB daha ilavenin yeterli olacağını düşündüm. Bunun öncesinde başıma gelen kötü bir olayı da paylaşmak isterim sizinle. Gitti gidiyor üzerinden satın aldığım Samsung 32 GB Class 10 kart replika çıktı :) cihazın performans testleri berbat ötesi dolayısıyla ürünün iadesini yaptım. Firma da geri almam diyemedi elbette... Mey iletişimden aldığım Sandisk Ultra 16 GB Class 10 SDHC performans testleri aşağıdaki gibi çıktı.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 42.827 MB/s
Sequential Write : 13.497 MB/s
Random Read 512KB : 41.734 MB/s
Random Write 512KB : 8.639 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 5.501 MB/s [ 1343.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.427 MB/s [ 348.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 5.279 MB/s [ 1288.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.473 MB/s [ 359.6 IOPS]
Test : 50 MB [G: 0.0% (0.0/14.8 GB)] (x1) <0Fill>
Date : 2012/11/09 12:24:03.
OS : Windows 7 Home Basic Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
CrystalMark Sonuçları
SD Tools
SD Card Tester
Gördüğüm kadarıyla fena bir performansı yok kartın tabi bilen kişilerin yorumları önemli gene benim için. Bu arada bilgisayar üzerindeki ve telefon üzerindeki farklar bariz belli oluyor :) ben zaten alacaktım diyerekten Class 10 aldım ama illaki olmalı mı hakikatten tartışılır :) Herkese iyi forumlar...
-
Arkadaşlar merhaba!ben xperia active kullanıyorum ve hafıza kartını yükseltmek istiyorum gsmarena sitesinde 32 gb'ye kadar kullanılabilir diye yazıyor.
Kingston 32GB Micro Class 10 - SDC10/32GB veya Toshiba 32GB Micro Class 4 düşünüyorum fiyatları aynı ama birisi class 10 diğeri class 4 acaba farkı nedir?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ps:Ben ağırlıklı olarak müzik dinlemek için istiyorum bu kartı bir de foto çekeceğim tabii ki netteki videolar harici film yüklemeyeceğim. -
öncelikle maalesef kartınız sahte olabilir.
bunu test etmek için kaynak bilgi :http://sosfakeflash.wordpress.com/2008/09/02/h2testw-14-gold-standard-in-detecting-usb-counterfeit-drives/
download linki :http://translate.google.ca/translate?hl=en&sl=de&u=http://www.heise.de/software/download/h2testw/50539&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&prev=/search%3Fq%3DH2testw%26hl%3Den%26sa%3DG
test yapmadan önce kartı kesin yedekleyin.
test sonunda kart sağlam ise ve kapasitesi tam gösteriyor ise kartı fırmatlayıp yedeğinizi geri yükleyin. belki format akıllandırabilir.
yok hala sorun yapıyor ise telefonda bir sorun olabilir belkide. custom rom kullanıyorsanız sorun ondanda kaynaklanıyor olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hakkopowa
Merhabalar,
Konu üzerinde bir süredir takipteyim fakat yazmaya pek fırsat bulamamıştım. 16 GB Sandisk Ultra Class 10 SDHC kart siparişi verdim. Az önce elime ulaştı ve diskmark testlerini paylaşmak istedim sizinle. Samsung Galaxy S2 kullanıcısıyım. Dahili 16GB arkasından bir 16 GB daha ilavenin yeterli olacağını düşündüm. Bunun öncesinde başıma gelen kötü bir olayı da paylaşmak isterim sizinle. Gitti gidiyor üzerinden satın aldığım Samsung 32 GB Class 10 kart replika çıktı :) cihazın performans testleri berbat ötesi dolayısıyla ürünün iadesini yaptım. Firma da geri almam diyemedi elbette... Mey iletişimden aldığım Sandisk Ultra 16 GB Class 10 SDHC performans testleri aşağıdaki gibi çıktı.
CrystalMark Sonuçları
SD Tools
SD Card Tester
Gördüğüm kadarıyla fena bir performansı yok kartın tabi bilen kişilerin yorumları önemli gene benim için. Bu arada bilgisayar üzerindeki ve telefon üzerindeki farklar bariz belli oluyor :) ben zaten alacaktım diyerekten Class 10 aldım ama illaki olmalı mı hakikatten tartışılır :) Herkese iyi forumlar...
sandisk in yeni seri class 10 kartları güzel random sonuçlar veriyor. sizin kartınızda gayet güzel sonuç vermiş bence.
bu arada CrystalMark temasına bayıldım
güle güle kullanın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: volga tuygun
Arkadaşlar merhaba!ben xperia active kullanıyorum ve hafıza kartını yükseltmek istiyorum gsmarena sitesinde 32 gb'ye kadar kullanılabilir diye yazıyor.
Kingston 32GB Micro Class 10 - SDC10/32GB veya Toshiba 32GB Micro Class 4 düşünüyorum fiyatları aynı ama birisi class 10 diğeri class 4 acaba farkı nedir?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ps:Ben ağırlıklı olarak müzik dinlemek için istiyorum bu kartı bir de foto çekeceğim tabii ki netteki videolar harici film yüklemeyeceğim.
kingston ile şahsen birkaç kötü deneyimim oldu. son zamanlarda usb bellekleri (dtse3 metal kasa) fiyatına göre beni nirvayaya ulaştıracak güzellikte performans verdi ama yeni kartlarını hiç denemedim.
toshiba ise genelde ortalama performans veriyor .
class 10 class 4 farkına pek aldanmayın. önceki testleri incelediyseniz uçan class 4 lerde var yerlerde sürünen class 10 larda. çoğu paket üzerindeki yazı maalesef sadece reklam kalıyor.
şimdi kart alıcaksanız sandisk extreme veya ultimate serilerini öneririm. henüz memnun olmayan çıkmadı. ama aldığınız yere göre sahte olması şansı var tabi o zaman sonuç kötü olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nestra
quote:
Orijinalden alıntı: hakkopowa
Merhabalar,
CrystalMark Sonuçları
SD Tools
SD Card Tester
sandisk in yeni seri class 10 kartları güzel random sonuçlar veriyor. sizin kartınızda gayet güzel sonuç vermiş bence.
bu arada CrystalMark temasına bayıldım
güle güle kullanın.
Teşekkür ederim :) anime severler de bu temaya bayılacaktır hehe :))
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: volga tuygun
Ps:Ben ağırlıklı olarak müzik dinlemek için istiyorum bu kartı bir de foto çekeceğim tabii ki netteki videolar harici film yüklemeyeceğim.
kingston ile şahsen birkaç kötü deneyimim oldu. son zamanlarda usb bellekleri (dtse3 metal kasa) fiyatına göre beni nirvayaya ulaştıracak güzellikte performans verdi ama yeni kartlarını hiç denemedim.
toshiba ise genelde ortalama performans veriyor .
class 10 class 4 farkına pek aldanmayın. önceki testleri incelediyseniz uçan class 4 lerde var yerlerde sürünen class 10 larda. çoğu paket üzerindeki yazı maalesef sadece reklam kalıyor.
şimdi kart alıcaksanız sandisk extreme veya ultimate serilerini öneririm. henüz memnun olmayan çıkmadı. ama aldığınız yere göre sahte olması şansı var tabi o zaman sonuç kötü olabilir.
Sandsik Mobile Ultra Class 10 MicroSD Hafıza Kartları Stoklarımızdadır.
64GB
32GB
16GB
8GB
Modelleri mevcuttur. Aynı gün kargoluyoruz.
İlgilenenler için ilanımız;
http://forum.donanimhaber.com/m_64233640/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64233640
-
Merhaba arkadaşlar.
Bir hafta kadar önce samsung galaxy s3 aldım. Şimdi de bir hafıza kartı almayı düşünüyorum. Hepsiburada'da şöyle bir tane buldum:
http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-16-gb-class-10-high-speed-profblister-sdhc-hafiza-karti/productDetails.aspx?productId=ft00276&categoryId=1100011&SKU=FT00276
Fiyatı çok uygun. Fakat kartın micro olup olmadığı yazmıyor. s3 de yalnızca micro sd ve micro sdhc kartlar kullanılabilir diye biliyorum. Bir de yorumların çoğunda, fotoğraf makinası için kullanıldığı yazıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Bu kart galaxy s3'e uyumlu mudur? Uyumluysa s3 için nasıl bir seçim olur? Uyumlu değilse nasıl bir kart önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: omeren83
Merhaba arkadaşlar.
Bir hafta kadar önce samsung galaxy s3 aldım. Şimdi de bir hafıza kartı almayı düşünüyorum. Hepsiburada'da şöyle bir tane buldum:
http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-16-gb-class-10-high-speed-profblister-sdhc-hafiza-karti/productDetails.aspx?productId=ft00276&categoryId=1100011&SKU=FT00276
Fiyatı çok uygun. Fakat kartın micro olup olmadığı yazmıyor. s3 de yalnızca micro sd ve micro sdhc kartlar kullanılabilir diye biliyorum. Bir de yorumların çoğunda, fotoğraf makinası için kullanıldığı yazıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Bu kart galaxy s3'e uyumlu mudur? Uyumluysa s3 için nasıl bir seçim olur? Uyumlu değilse nasıl bir kart önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
O kart size uymaz.
S3 için uygun kartlar satıyoruz. İlanımıza göz atabilirsiniz.
http://resim.donanimhaber.com/m_64233640/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64233640
-
@nestra
Detaylı bilgi için çok teşekkürler dostum. -
Kutu içinden çıkan markasız 4gb class 2 hafıza kartı hız sonuçlarımda yazma hızı çok düşük. Hemen bir adet sandisk ultra 16gb sdhc class 10 alıcam :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 24 Kasım 2012; 21:08:22 > -
Merhaba arkadaşlar, bugün 77 TL ye 32 Gb Sandisk Ultra Microsdhc Class 10 aldım S2 için, ve test sonucum böyle; 32 bit ile formatladım Windows üzerinden, nasıl sizce sonuçlar? :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cold.Fusion
Merhaba arkadaşlar, bugün 77 TL ye 32 Gb Sandisk Ultra Microsdhc Class 10 aldım S2 için, ve test sonucum böyle; 32 bit ile formatladım Windows üzerinden, nasıl sizce sonuçlar? :)
tekil hız olarak çok iyi bir sonuç bence.
ama christaldiskmark ile test etme şansınız var ise birde rastgele değerlere bakmak iyi olucaktır. -
quote:
SD Tools programı hakkında birşey soracağım; şimdi sd tools ile nasıl hafıza kartının okuma ve yazma hızını test ediyoruz ? Sd tools programı bendeki hafıza kartını görmedi bi türlü ? Aşağıda resimlerde gösterilen sonuç cıkıyor bende
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 27 Aralık 2012; 21:05:40 >
-
sandisk 16 gb class 10 2 gün önce gittigidiyordan aldım.sizce iyi mi performans. ürünü gg 'da daha onaylamadım. deneme aşamasındayım.bilgisayarda adaptör ile veri aktarırken 10mb/s nadir buluyor.telefonda ise kingston 8 gb class 4 e göre oyunlarda bi hız artışı yakaladım aslında.
sd card tester : 5 mb/s writing 14 mb/s reading
sd tools : 8 mb/s writing 26 mb/s reading
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Sequential Read : 20.482 MB/s
Sequential Write : 10.358 MB/s
Random Read 512KB : 20.197 MB/s
Random Write 512KB : 3.026 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 3.620 MB/s [ 883.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.843 MB/s [ 205.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 3.659 MB/s [ 893.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.885 MB/s [ 460.1 IOPS]
Test : 500 MB [J: 44.8% (6.6/14.8 GB)] (x5)
Date : 2013/01/09 13:06:20
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Sequential Read : 20.450 MB/s
Sequential Write : 10.223 MB/s
Random Read 512KB : 20.188 MB/s
Random Write 512KB : 9.002 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 3.364 MB/s [ 821.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.225 MB/s [ 299.1 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 3.803 MB/s [ 928.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.454 MB/s [ 355.0 IOPS]
Test :100 MB [J: 44.8% (6.6/14.8 GB)] (x5)
Date : 2013/01/09 13:15:22
-
quote:
quote:
tekil hız olarak çok iyi bir sonuç bence.
ama christaldiskmark ile test etme şansınız var ise birde rastgele değerlere bakmak iyi olucaktır.
Sizce nasıl üst mesajdaki değerlerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hızlarda kart okuyucu veya telefona göre değişiklik olabilir. hatta aynı donanımda bile aynı model 2 kart arasında biraz fark olması normal. önceden test eden arkadaş 32gb kullanmış siz 16gb almışsınız. ki bunlara 2 farklı model olarak bakmak lazım. o nedenle önceden test eden arkadaş ile aynı sonuçları almayı değil yakın sonuçlar almayı bekleyin. ki öylede olmuş. teorik olarak kart class 10 . bence rastgele yazma hızları biraz düşük kalmış ama buda sizin performans beklentinize bağlı.
kartın değerleri iyimidir kötümüdür sizin bileceğiniz şeydir. bakın arkadaşlar bana özel mesaj atan herkezede bunu söylüyorum. sonuçta herkezin performans beklentisi farklı. eğer aldığınız kart örneğin oyunlarda size performans artışı sağlamış ise ve bu artış sizi tatmin ediyor ise sonuç güzel. yok tatmin etmedi ise muhtemelen daha iyi bir kart almanızı öneririm. tabi buda fiyat farkı demektir. nasılki fiat ile ferrari aynı firma altında ama çok farklı kulvarlarda 2 araba markası ise ve ikisinin fiyatı ve performansı çok farklı ise nerdeyse her üründe aynı durum geçerlidir.
Aynı oyun örneğinden devam edeyim; telefonunuz o oyunu tam performas ile çalıştırabilecek kapasitede ve kart size yükleme süreleri vs bakımından performans kazandırdı ise ve karta ödediğiniz fiyattanda memnun iseniz onayı verip kullanmaya devem edin bence. yok ben daha fazla performans istiyorum diyorsanız konunun amacı bu zaten. diğer kart testlerini inceleyip size uygun olanı seçebilirsiniz. örneğin konunun başlarında toshiba öneriyordum fakat daha sonra sandisk (özellikle ultimate ve extreme serileri) çok beğenildi ve öncelikle onları önermeye başladım.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
quote:
hızlarda kart okuyucu veya telefona göre değişiklik olabilir. hatta aynı donanımda bile aynı model 2 kart arasında biraz fark olması normal. önceden test eden arkadaş 32gb kullanmış siz 16gb almışsınız. ki bunlara 2 farklı model olarak bakmak lazım. o nedenle önceden test eden arkadaş ile aynı sonuçları almayı değil yakın sonuçlar almayı bekleyin. ki öylede olmuş. teorik olarak kart class 10 . bence rastgele yazma hızları biraz düşük kalmış ama buda sizin performans beklentinize bağlı.
kartın değerleri iyimidir kötümüdür sizin bileceğiniz şeydir. bakın arkadaşlar bana özel mesaj atan herkezede bunu söylüyorum. sonuçta herkezin performans beklentisi farklı. eğer aldığınız kart örneğin oyunlarda size performans artışı sağlamış ise ve bu artış sizi tatmin ediyor ise sonuç güzel. yok tatmin etmedi ise muhtemelen daha iyi bir kart almanızı öneririm. tabi buda fiyat farkı demektir. nasılki fiat ile ferrari aynı firma altında ama çok farklı kulvarlarda 2 araba markası ise ve ikisinin fiyatı ve performansı çok farklı ise nerdeyse her üründe aynı durum geçerlidir.
Aynı oyun örneğinden devam edeyim; telefonunuz o oyunu tam performas ile çalıştırabilecek kapasitede ve kart size yükleme süreleri vs bakımından performans kazandırdı ise ve karta ödediğiniz fiyattanda memnun iseniz onayı verip kullanmaya devem edin bence. yok ben daha fazla performans istiyorum diyorsanız konunun amacı bu zaten. diğer kart testlerini inceleyip size uygun olanı seçebilirsiniz. örneğin konunun başlarında toshiba öneriyordum fakat daha sonra sandisk (özellikle ultimate ve extreme serileri) çok beğenildi ve öncelikle onları önermeye başladım.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
İlginiz için teşekkürler.Ben kartın telefondaki performansından memnunum fakat merak ettiğim aynı model kartlarla arasında ne kadar performans farkı var orjinal mi yoksa sahtemi onu anlamak istiyorum .bana daha fazla performans sunabilir miydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkese Merhaba,
Arkadaşlar bir tablet pc alacağım. Fakat kendi hafızası yeterli olmadığından, yeni bir hafıza kartı almaya karar verdim. Yalnız bu kartı sadece Oyun,Uygulama ve Program yüklemek için kullanacağım. Makul olarak Class 4 önerdiğiniz için bir kaç tane ürüne göz attım. Bunlardan hangisini önerirsiniz acaba?
http://www.vatanbilgisayar.com/Haf%C4%B1za%20Kart%C4%B1/toshiba-1220805005-8-gb-micro-sdhc-class-4-hafiza-karti/productdetails.aspx?I_ID=41467
http://www.vatanbilgisayar.com/Haf%C4%B1za%20Kart%C4%B1/lexar-lsd8gbasbeu-8-gb-sdhc-hafiza-karti/productdetails.aspx?I_ID=44352
http://www.vatanbilgisayar.com/Haf%C4%B1za%20Kart%C4%B1/transcend-ts8gsdhc4-8-gb-sdhc-class-4-hafiza-karti/productdetails.aspx?I_ID=48566
Aslında Sandisk'in class 10 olan bir kartıda vardı fakat oyun ve app gibi dosyalar için class 4 önerdiğiniz için listemden çıkardım
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X