Şimdi Ara

Detroit: Become Human [ANA KONU] - TÜRKÇE - 25 Mayıs 2018 (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.858
Cevap
35
Favori
98.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: joof

plusla beleş indirdik oynuyoruz bakalım. yalnız çok fazla dişe dokunur mantık hataları var

bir androidin karakoldaki sorgusunda döve döve konuşturalım tarzında bir şey demişti oradaki komiser. conor da onlar acıyı hissetmez diye cevap verdi
    ee madem bunlar acı hissetmiyor efendileri bunları dövdüklerinde de bir şey hissetmemeleri lazım. suç işlemelerine, ayaklanmalarına başka bir kılıf uydursalardı keşke
    dokunma duyuları var ama acıyı hissetmiyorlar .. bullshit bence
    İstediklerinde duyularını kapatabiliyorlar, -ismi lazım değil- soğuktan üşüdüğünde diğer -ismi lazım değil- onun bir tarafına dokunarak üşüme duyusunu kapatmıştı, kimi zaman yaralandıklarında acı hissettiklerine şahit olurken aykırı durumuna geçince bunu görmezden geldiklerini yada savaşmaktan korkup kaçtıklartına şahit olduk. Oyunun sonuna gelip androidleri iyice tanımak lazım. Bu bakımdan en duygusal bölümler Kara bölümleri, bir süre sonra ağlatacak cinsten. Olay da zaten şiddet görmek vs. değil insanlarla eşit haklara sahip olmak, köle olmamak. Buradan sonra seçim sana kalmış ister Che olursun ister Ghandi. Oyunda mantıksızlık falan yok yani. Bu yıl oynadığım en keyifli oyun oldu, 2 kere bitirdim şimdi üçüncüye geçtim, her oynanışta detaylar kendini daha da belli ediyor, ilk başta dikkat etmediğimiz vaiz markus konuşması aslında bize neler anlatıyormuş oyunu birdaha oynayınca anlıyorsunuz. Şu oyunu beğenmeyen zaten oyun oynamayı sevmiyordur, oyun oynamak onun için arada bir tv de film izlemek gibidir, bunun kendisini sinemasever yapmadığı gibi sadece vakit öldürüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 17 Temmuz 2019; 10:36:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senaryo androidlerin suc islemelerini gordukleri siddete bagliyor. Conor ve hankin sorusturdugu cinayet davalarinda siddete maruz kalan androidlerin insanlari oldurdugu ortaya cikti.
    Kisesel haklar, birey olarak kabul gorme istekleri vs daha sonra filizlenen olaylar.
    Oyun kotu degil kesinnikle ama kurguda hatalar var.

• quote:

Senaryo androidlerin suc islemelerini gordukleri siddete bagliyor. Conor ve hankin sorusturdugu cinayet davalarinda siddete maruz kalan androidlerin insanlari oldurdugu ortaya cikti.
    Kisesel haklar, birey olarak kabul gorme istekleri vs daha sonra filizlenen olaylar.
    Oyun kotu degil kesinnikle ama kurguda hatalar var.
    Oyuna girer girmez Connor ile aykırı arasında yaptığımız arabuluculuk görevi onun şiddet sonucu değil yerine yeni bir android alınacağını öğrenmesi üzerine aykırıya geçtiğini anlatıyor, ortada şiddet gören bir makine yok, aldatılmış bir makine var. Yani daha başta şiddet değil duygular üzerine gidiliyor, ardından Karanın alice korumayı seçmesi yine kendine dayalı bir şiddet değil annelik duygusu ile olaya yaklaşması. Davalarda şiddet üzerine gidilmesi insanların bunu böyle görmesi ve androidlere ön yargı ile yaklaşmasıyla lakalı. Bunu da üçüncü bölümde markus polisleri kendisi aradığı halde onu şiddetle suçlayıp yok etmeleriyle görüyoruz, halbu ki markus bir şey yapmıyor. Bugün bile daha ortafda androidler yokken akıllanıp bizi yok ederler mi diye tartışıyoruz. İsyan başlayınca dergiler ve televizyon aracılığıyla artan yalan haber ve ön yargılar da bunu gösteriyor. Bu bakımdan sen hikayeyi çok yanlış anlamışsın kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 17 Temmuz 2019; 12:5:10 >

• joof kullanıcısına yanıt
    Çok sığ düşünüyorsun bence. Acıyı hissetmiyorlar diye "efendilerinin", insanların dövmelerine, "zarar vermelerine" izin vermiyorlar. Acıdan değil, yok edilme korkusundan dolayı bu savunmaya ve saldırıya geçiyorlar. Bir de Connor'ın o yavşak komisere bilerek öyle deme ihtimalide var.
    Ayrıca Kara bölümlerini bayık bulman oyunun mantığını kabullenmediğin, oyunun içine girmediğin için olabilir. Korku oyununuda, korku filminide benzer düşünceyle oynar, izlersen korkmazsın bir şey hissetmezsin, dümdüz oynarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 17 Temmuz 2019; 12:35:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Oyunu anlamadan bilmeden boş konuşuyorsun. Androidlerin ilk nesli aşırı mükemmel olduğu için insanlar tarafından kabul edilmeyince CyberLife yeni nesil androidleri insanlar gibi tasarladı. Hatta oyunun menüsünde gördüğün Chloe Turing testini geçen ilk android. O yüzden androidler insanlar gibi duygulara sahip, hatta kendi peygamberleri var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam vurmayin oldum
    Senaryo kusursuz kurgu muhtesem siz haklisiniz

Kardeşim senin yakındığın konu cevaplandı. Oyun bana hitap etmiyor, beni sarmadı diyebilirsin. İllaki mantık hatası vardır, hiçbir oyun kusursuz olamaz ama senin taktığın acı mevzusunun doğru cevabı var. Başka bir mevzuya takıldıysan onuda yazabilirsin, tartışırız.

• Bahsettigim sey kurgudaki kopukluklar .
    Teknik acidan da kontrollerin kabizliigi

Onun haricinde begenmedigim bir yani yok . Kara bolumleri fazla yesilcam arabeski barindiriyor . Surekli hankle olan bolumleri hatta bizzat hankin kendisini oynamak istiyorum en sevdigim karakter
    Ha bi de markusla vandallik yapmak keyifliydi

• byvolcan kullanıcısına yanıt
    Bazı kupalar için oyuna baştan mı başlamak lazım? Bölümde geriye sarıp oynayınca yeni yaptığım değişiklikler oyuna işlemiyor. Eski yaptığım seçimlerle hikaye devam ediyor.

• Venomstr kullanıcısına yanıt
    hangi kupa olduğuna bağli hocam. bazi kupalar için bölüm seçip ilerleyişi kaydet demek lazim. bazi kupalar için en baştan başlamk lazim.

Hank'in Connor'ı öldürmesi için Tracis kızları Connor ile öldürmem gerekiyormuş. İlk oynadığımda öldürmemiştim. Geriye dönüp öldürdüğümde ilerki bölümde yine öldürmemişim gibi devam ediyor. Geçmişe döndüğümde yaptığım farklı seçimler oyuna işlemiyor. Aynı şekilde tavanarasındaki andoridi bulduktan sonra andoridi sorgulama bölümü açılıyormuş. Fakat o bölüm aktif olmuyor. İlk oynadığımda andoidi bulamamıştım.

Bahsettiğim iki kupa şunlar:
    - CONFESSION
    - JUST A MACHINE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 20 Temmuz 2019; 15:8:2 >
    CONFESSION için bölüm tekrari yeterli izlemen gereken yol -->
    PowerPyxyoutube
    Detroit Become Human - CONFESSION Trophy Guide (Connor Makes Android Confess)
    https://youtu.be/nj_t5Ayy26s

JUST A MACHINE kupasi için Partners bölümünden Bridge bölümüne kadar oynaman lazim. izlemen gereken yol -->
    www.playstationtrophies.org
    JUST A MACHINE Trophy - Detroit: Become Human - PlaystationTrophies.org
    https://www.playstationtrophies.org/game/detroit-become-human/trophy/221658-JUST-A-MACHINE.html

Confession için tavan arasında androidi buldum. Bulduktan sonra sorgulamak için Interrogation bölümü açılması gerekmiyor mu? Bende direkt sonraki Kara'lı bölüme geçti. Farklı tercihlerim oyuna işlemiyor sanki.
  • quote:

Bahsettigim sey kurgudaki kopukluklar .
    Teknik acidan da kontrollerin kabizliigi

Onun haricinde begenmedigim bir yani yok . Kara bolumleri fazla yesilcam arabeski barindiriyor . Surekli hankle olan bolumleri hatta bizzat hankin kendisini oynamak istiyorum en sevdigim karakter
    Ha bi de markusla vandallik yapmak keyifliydi
    Kara bölümlerini sevmediysen kolayı var.

Todd sana kıpırdama dediğinde kıpırdamazsan bir daha Kara ve Alice'i görmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 20 Temmuz 2019; 19:18:11 >
    Sorgulama bölümü sonra

• Hmm eski bölüme geri sarıp farklı karar verince, ileri atlamadan aynı kayıttan devam etmek gerekiyor sanırım değil mi? İleri bir bölüme atlayınca eski değiştirdiğim seçimleri görmedi çünkü. Sorgulama bölümü kaç bölüm sonraydı acaba?
    Evet sanırım devam etmeniz gerekiyor çok uğraştırdığı için salmıştım ben, sorgulama bölümü android'i yakaladıktan sonra tekrar bölümün connor'a gelmesi lazım o zaman diye hatırlıyorum yani Kara'ya dönmesi normal

• Oyundaki en muhtesem karakter olan hank
    Hankle oynamamiza izin vermeyen salak yapimcilara buradan sovmek istiyorum. Olay sadece hank de degil. Surekli androidleri yonetmek yerine bir tane de insan koysaydiniz bari kontrolumuze

Adamin hikayesine taniklik ederdik
    Ben yaraticimla gorussem ona sorcagim sorular olurdu tarzi bir seyler demisti. Bu karaktere boyle bir diyalog yaziyorsun ama ana karakter yapmiyorsun . Bullshit

Conorla suc mahalinde takilirken kontrolu hanke gecirme sansi neden vermediler mesela. Bir boku tam anlamiyla beceremiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 21 Temmuz 2019; 3:50:48 >
  • Blokladım geçtim arkadaşı size de tavsiye ederim

• Bu oyun kesinlikle başyapıt kalitesine çok yakın bir yapım.Bu tür oyunları seven arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum..
    Oyundaki yönlendirdiğimiz karakterlerin gelişimini,hayatını çok iyi bir şekilde baştan sona kadar görüyoruz.
    Oyunda yeterince alternatif son bulunuyor ayrıca da gerçekten seçim anlarında birşeylerin değiştiğini farkediyoruz, karşı cinsin halkın Vs. Bize olan tutumu davranışı da değişiyor.
    Quantic Dream'in Heavy Rain'den sonraki en başarılı oyunu hatta Heavy Rain den yer yer daha fazla zevk aldım diyebilirim Detroit 'den.

Bu arada benim favori karakterim Connor oldu :)

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.