Şimdi Ara

DEVAM ZORUNLUĞU OLMAYAN HUKUK FAKÜLTESİ (GÜNCEL SORU ACİL!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
12.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazilanlarin hicbirini okumadım yukarida. Bir hukuk ogrencisi olarak ve cevremden de gozlemlediklerim esiginde yazacagim simdi. Mezun olacaksiniz ve bir hukukcu olacaksiniz umarim. Boşanma davasi gelecek, tazminat davasi gelecek, babalik davasi gelecek ve sizin bunları 1.sinifta ogrenmis olmaniz gerekecek. Okula gelmedigin icin bilmeyeceksin cunku derse gelmeden aldigin notlar sana onlari ogretmeyecek.Mezun olduktan sonra 2.75 ortalama ile yuksek lisans yapmak isteyeceksin ama ortalaman tutmayacak evet sinifini gecmis olacaksin ama yuksek notlarda degil. Eger derslere gelmeli miyim, gelmemeli miyim diye aklinda bir soru varsa acikcasi hukuka bulasmamani tercih ederim. Derslere gelmeden yapilacak bir sey degil bu bolum. Cogu okulda zaten ana derslerde yoklama alınmıyor( medeni hukuk, anayasa hukuku, roma hukuku...) fakat secmeli ve dusuk kredili derslerde (ingilizce, inkilap, Türkçe ) gibi derslerde yoklama aliniyor. Ana derslerin hocalari zaten bu isin bilincinde oldugu icin " okuyacak olan insan yoklama alinsa da gelir alinmasa da gelir. Kimseyi zorla getirecek degiliz o yuzden yoklama almayalim" diyorlar. Ben okulda hicbir dersi aksatmadim ortalamam 3.05 , asanlar 2 ile 2.5 arasi. Ayrica sunu da belirteyim ozel hukuklarda insanlar parayi verir gelmez, devletlerde para verilmez ama herkes gelir. Garip bir denge.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anadolu hukukta yok
  • Arkadaslar devam zorunlulugu ol
    mayan hukuk fakutelerini yazabilirmisiniz vakıf veya devlet farketmez..

• Arkadaslar ozellikle cankayayi bilen varmi

• marmara dokuz eylül
  • Vakıf hukuk fakulteleri peki??

• Yokmu bilen

• benim bildigim kadarıyla özel üniversitelerin büyük çogunlugunda derslerin %80 - 85 ine girme zorunlulugu gibi bir kural var.
  • Hukuk tercih edenler hic mi arastirmadi bu konuyu arkadaslar devam zorunlulugunu

• Baskent hukukmu senin

• Baskent Hukuk icin konusuyorum : Medeni Hukuk, Anayasa hukuku, iktisat ve 2.donem roma hukuku derslerinde yoklama alinmiyor genelde. Sinif az olursa hoca kanaat kullanmak icin alabiliyor. Hukuka giris hocasi ulker hoca aliyor muydu hatirlamiyorum. Onun haricinde , academic english, turk dili, ilk donem felsefe, ikinci donem sosyoloji, bilgisayar teknolojileri ( muafiyet sinavi aciliyor muaf olabiliyorsun) , inkilap tarihi ve yine ikinci donem sececegin secmeli derslerde devam zorunlulugu var.

• Diger vakif univ hakkinda bilgin varmi cankaya mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: 44asLan

Diger vakif univ hakkinda bilgin varmi cankaya mesela

Bir bilgim yok yanlis yonlendirmeyeyim.

• Baska bilen varmi

• Omü Hukukta devam zorunluluğu varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyimser bir gül

quote:

Orijinalden alıntı: iyimser bir gül

quote:

Orijinalden alıntı: amd1712

Baskent Hukuk icin konusuyorum : Medeni Hukuk, Anayasa hukuku, iktisat ve 2.donem roma hukuku derslerinde yoklama alinmiyor genelde. Sinif az olursa hoca kanaat kullanmak icin alabiliyor. Hukuka giris hocasi ulker hoca aliyor muydu hatirlamiyorum. Onun haricinde , academic english, turk dili, ilk donem felsefe, ikinci donem sosyoloji, bilgisayar teknolojileri ( muafiyet sinavi aciliyor muaf olabiliyorsun) , inkilap tarihi ve yine ikinci donem sececegin secmeli derslerde devam zorunlulugu var.

Tesekkur ederim

Ya bu arada bilgisayar teknolojileri dedigin btu dimi hazirlikta muaf oldum ondan tekrar girmem gerekmez heralde? Bi de zahmet olmazsa ders almayi onerdigin ya da onermedigin hocalar varmi?

Anayasa Hukukunda hoca secme sansin var. Pazartesi gunu NurUlusahin, Cuma gunu ise Gazi Üniversitesi Eski bolum baskani AttilaOzer ders vermektedir. Tam olarak ogreneyim ama zorlanarak gecerim dersen Nurhoca, daha rahat olsun dersen Attila hocayi seçebilirsin.

• Hukukcu arkaaslar nerede

• Hukuk ve devam zorunlulugu bilgisi olanlar yok mu?

• İstanbul Üniversitesinde yoklamaya pek önem verilmiyo diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum
  • Vakiflar peki??

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.