Şimdi Ara

Devlet Üniv. Masrafları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bağğğyanlar ben bu üniversite işlerinden hiç anlamam. Sınava da hiç çalışmadım TYT sıralamam 1 milyon civarı geldi.
    ------------------------------------------------
    Bu sınava ilk girişimdi yaşım 18. Zaman değerli o yüzden sınava tekrar hazırlanmayı düşünmüyorum zaten ders çalışmayı sevmiyorum çalışsam bu sene çalışırdım awk.

Bilgisayara ilgim var ve bazı yazılım dillerinde temel bilgim var o yüzden devlet üniversitesinde 2 yıllık bilgisayar
    programcılığı okumak istiyorum herhangi bir ücret ödeyecek miyim?

Ailemle aram iyi değil, sanırım onlardan maddi yardım alamayacağım. Geri ödemeli kyk kredisi almam gerekiyor nasıl alabilirim?

Kredi alırsam yurt vb masrafların hepsini çıkarır mı?

Aha buda yazacağım okul ve bölümünün adı sanı;

Devlet Üniv. Masrafları?

AYDINLATIN BU CAHİLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ?ø??ıs Official -- 2 Ağustos 2020; 15:49:9 >

• devlet ünisinde herhangi bir masrafın olmaz. ama benim tavsiym bu sene ata aöfte açıktan bilgisayar programcılığı açıldı. ona yazılıp kendin de dışardan işe girip çalışırsan hem daha az masrafla diploma almış olursun hem cebinde paran olmuş olur.
    ama aöflere kredi burs vs çıkmaz.

örgün için normal tercihini yapacaksın sonra kyk kredi başvuruları olur zaten ordan başvuracaksın. burs zor ihitmal ama kredi her isteyene çıkar. ama dediğim gibi aöf olanaklarını değerlendir.

normal örgünde okulun ücreti olmaz. aöflerde dönem başı 300-400 tl gibi harç olur.
  • quote:

Bilgisayara ilgim var ve bazı yazılım dillerinde temel bilgim var o yüzden devlet üniversitesinde 2 yıllık bilgisayar
    programcılığı okumak istiyorum herhangi bir ücret ödeyecek miyim?

Devlet üniversitesinde örgün öğretim okursan harç ödemezsin.

quote:

Ailemle aram iyi değil, sanırım onlardan maddi yardım alamayacağım. Geri ödemeli kyk kredisi almam gerekiyor nasıl alabilirim?

Güz dönemi başladıktan bir süre sonra KYK burs/kredi başvurusu açılıyor. İnternet üzerinden başvuru yapıyorsunuz. Yaklaşık 1 ay sonra ise sonuçları açıklanıyor. Ya burs kazanıyorsunuz ya kredi alıyorsunuz.

quote:

Kredi alırsam yurt vb masrafların hepsini çıkarır mı?

Aylık 550 tl gibi bir ücret yatıyor hesabına. Yemek, yurt, yol vb. hesaba katsan çıkarmaz. Başka bir yerden burs alman veya okurken çalışman gerekir.

• Konu henüz açıkken buradan bilenlere bir şey sormak istiyorum, kendime konuma hiç cevap gelmedi :(. Ben önlisans yani 2 senelik bölümün ikinci öğretimine kayıtlıyım devlet üniversitesinde ve 2 senelik ikinci ögretim okul şu an 3. senesine uzadı ben bu sene üniversite sınavına girdim ve 4 senelik bir bölüm yazıcam birinci öğretim olucak. 4 senelik birinci ögretime geçtigimde harç ödemem gerekecek mi? Şu an okudugm bölüme ödüyorum zaten harç çünkü ikinci ögretim şu an kayıtlı oldugum bölüm. Fakat 3 gün sonra tercih edeceğim bölüm ise 4 yıllık ve birinci ögretim, bu durumda harç katkı payı ödemem gerekecek mi?
  • çalışmadan olmaz o iş kyk yurdunda kalsan ve en adi yiyecekleri yesende zor 550tl ile geçinmek
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Ata üniversitesi aöf inceledim orada 2.üniversite yazıyor. Yani sanırım zaten bir üniversitede okuyanlar oraya kayıt yaptırabiliyor.
    Eğer ben doğru anladıysam şöyle bir şey yapabilir miyim?

-Anadolu üniversitesi aöf, bir üniversiteye kayıtlı olmasan bile yks puanıyla kayıt yapmana izin veriyor.

+Yani ben önce Anadolu üniversitesinde herhangi bir bölüme kayıt olup daha sonra ata aöf pc programcılığına kayıt yaptırabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ?ø??ıs Official -- 5 Ağustos 2020; 8:50:9 >
  • ?ø??ıs Official kullanıcısına yanıt
    Yapabilirsiniz ama iyice araştırın
  • ?ø??ıs Official kullanıcısına yanıt
    yks kılavuzunu inceleyin. doğrudan tercih de olabilir.

isterseniz örgüne kaydolup sonra ikinci üni olarak da terchi edebilirsiniz. örgüne devam etmenize vs. gerek yok.
    ama ata bilg programcılığı bölümü biraz karışık iyi araştır.
    bi ara sadece üni sınavıyla tercih edenler girebiliyordu ikinci üniyle almıyorlardı. şu an değişmiş sanırım dediğin gibi olmuş iyi araştır
  • cancanediz C kullanıcısına yanıt
    Bu sayfayı oku:https://www.unibilgi.net/universite-harc-ucretleri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ?ø??ıs Official -- 6 Ağustos 2020; 14:54:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.