Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok çok iyi 40k altında olmasın uzman için iyi yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Bıçak parası diye birşey duyan olursa bu arada cimere şikayet etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aleksey Ivanovich -- 3 Ekim 2022; 0:58:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt

Bir anlam ifade etmiyor halk tabiri ile aynen devam ediyor bu işler.Neden mi denirse ameliyat kabul eden prof sayısı çok az sanıyorum.En son Türkiye'ye geldiğimde durum dahada ciddi noktaya gelmişti.Sorumluluk almak isteyen uzman olmayınca eski usül bu işler devam ediyor.Çünkü sağlıkta çare yok zora düşersen maalesef.

• Littleworld2 L kullanıcısına yanıt
    Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır

Hayır tabii ki herkese saygı duymak zorundasın. Maalesef Norveç yahut Kanada' da yaşamıyoruz ki milletin saygısı veya tahmmülü olsun birbirine. Ben yukarıda doktora tapın gibi bir söylemde bulunmadım. Sadece adamların okudukları itüden odtüde fizik okuyan makine okuyan adamdan da fazla kardeşim bunu vicdanınızla düşünün. Ek olarak çöpçüye de bankacıya da aynı olmak güzel tabii ki ama bir yere kadar. Gidip de doktor 10K alırken " Kardeşim bak asgari ücrete yeni zam yaptınız 5500 TL oldu, ben alıyorum şurada 10K nedir bu? " dediklerinde de " Hebele hübele bunlar paraya tapıyor. " demek biraz vicdansızlık. Sözün özü şu, gidip de 12 yıl ortaöğretim sonrasında 11 yıl doktorluk/uzmanlık ( ingilizce tıp için hazırlıkla 12 yıl. ) toplamda 23-24 yıl okuyan adam ile 12 yıl ortaöğretim üstüne 4 yıl okuyup toplamda 16 yıl okuyan adam eşit değildir abi. Arada hiç yoktan 7 yıl var. 7 Yıl. 7. O 7 yılda minimum maaştan çalışan mühendis dahi birikmiş olarak önüne geçiyor, illa paradan konuşmak gerekirse. Ama hiçbir koşulda hiçbir şekilde gelip de bana 23 yıl okuyan adam ile 16 yıl okuyan adamın eşit yorulduğunu, kendine okuduğunu, eşit yıprandığını kimse söyleyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 3 Ekim 2022; 7:18:20 >

• Xetherian kullanıcısına yanıt

Öyle mi olmuş knk djdmdndndnd

(Kreşle beraber 31 sene okudum ehuhehe) (bana para werrrr)

--------------

E tmm işte herkese saygı duyuyom dedim ya ben herkese eşitim kimsenin karşısında eğilip bükülmem

He ama sana anladığın dilden konuşmak gerek avam bi tipsin belli sana insan gibi konuşmak yaramaz

Kendine calismissin, diğer insanlarla eşitsin, yipranmis olman sadece seni ilgilendirir senin seçimin,

Yallah bide sana laf mi anlaticaz hiç uğraşamam blokluyorum istediğin kadar havla ama benden uzakta

Bide Norveç kanada diyo sen kim oralar kim ahahaha sen onlar kadar medeni misin de milletten o seviyeyi bekliyorsun. 40 yaşına geldiğinde gidebilirsen de diğer uyumsuz tipler gibi göçmenlerle takilirsin çok gördük senin gibi boş tipleri

Anca köylü akrabalarina, iş hayatinda da garip gurebaya hava basarsin "ehuhehe bak ben ana sınıfıyla beraber 30 yıl okudum ben üst sınıfım ehuheh"

Hadi yallah şimdi git akrabalarina ben 30 sene okudum de dndndmdk sen hayatı kendi ufak çevrenden ibaret sanıyorsun belli

Odtu itu okuyan adam senle tabii ki eşit değil bu arada onlar daha öğrenciyken yurt dışına remote çalışıyor euroyla maaş aliyor mezun olunca imkanlar gırla senin 7 değil 14 sene okusan beceremeyecegin işler yapiyorlar birikim olarak tabii ki önüne geçecek zaten yakalayamazsın ki kendini onlarla kiyaslaman da saçma o adamların iyilerini el üstünde tutuyolar bütün dünyada imkanlar sonuna kadar açık zaten. Kiskaniyorsan filan yatay geçişini ver puanin yetmiyorsa tekrar gir oku boşuna afkurma o adamlar senle bir mi olacaktı

Neyse hadi yürü şimdi ağlayarak günlüğüne yaz ben üstünüm diye, boş insan seni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• FerikXI F kullanıcısına yanıt

90k olmasın 50k olsun o da iyi

• Littleworld2 L kullanıcısına yanıt

Hadi ordan cerrah kaç yıl oluyor itü mezunu daha iyimş iyi bir ortopedi uzmanı kbbci ODTÜ -İTÜ mezunundan saygı maaş olarak kat kat iyi kabul et bunu

• ne kadarmış

• Öğrenemedim hocam ama bence 55-60k dan başlar

• up

• @Littleworld2 ama her hekim maaşı konusu açıldığında da aşağıya

hekimleri yermen ve onları ezmeye çalışman da gülünç, onlar senin düşmanın değil ve saygı duymak zorundasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ekim 2022; 15:19:28 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam bloğu açtım sizinle konuşarak anlaşabileceğimi düşünüyorum

Ewet tabii ki hekimler düşmanım değil zaten niye olsun banane

Saygıyı herkese duymak zorundayım hekimlere özel bir durum yok bankacıya da çöpçüye de patrona da işçiye de doktora da ben aynıyım. Bir bankacıya bir işçiye ne saygı gösteriyorsam aynısını doktora da gösteririm elbette.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Littleworld2

PAHAHAHAHAHAHAA

AAAAAAAAAHAAHHAAH

Bak şimdi, ilk olarak bi gümlettin beni helal olsun sana iyi güldüm. Klavyeyi ısırıyorsun sinirinden ve çekememezliğinden. Bu kadar hümanist olduğunu iddia eden herkese eşit saygı duyan adam iki satır cümlenin sonucunda klavye ısırma boyutuna gelmiş. İşte sana yukarıda yazdığım tahammül seviyesi bu. Ben senin bu yazdıklarına " EYNEN KENKE YAUWW PLIAWRUGIOLAŞGJLŞ ÖYLE KESİN ÖYLEDİR PIQEKWROUIEQWRW " diye yazmıyorum, üslubumu koruyacağım elbette. Bak şimdi, benim anladığım dil senin troll ağızlı iqsu düşük, tripli ağzın değil. Onu başta bi söylemek lazım. Yazdığım hiçbir şeyde zerre hakaret içermeden, gayet düzgün biçimde açıklamaya çalıştım lakin sen fotoğrafa trigggerlandın galiba, mühim değil. Yenisini buluruz sana. Havla mavla falan hayırdır oğlum şizofreni hastası mısın sen? Gerçekten en ufak muhabbette karşındakine köpek falan diyebiliyorsan senin bi ruh hastalıklarına gözükmen gerek 0 şaka. Norveç Kanada' da yaşaycak kadar medeniyetim yokmuş da vay efendim cart curt. Ulan " Dalyarak " ( Dalyarak yahut dalyaraklık küfür değildir. Arkadaşın konuştuğu gibi argodan ibarettir bkz. TDK - Budalalığı yüzünden her zaman densizlik, küstahlık eden (kimse). ) sen misin benim düzeyimi ölçecek merci? 40 yaşım hakkında da yorum yapıyor bak bide, ulan gerçekten mental problemlerin var senin köylü akrabalrın curt sen gerçekten sorunlu bir insansın. Hayatı bana öğretecek adam 24 yaşında üni bitirmeyi planlıyor? :D hem de normal 4 senelik bölümde, bkz ( https://forum.donanimhaber.com/23-24-yaslarinda-uni-bitirmek-gec-midir--153963251 ) bak gerçekten de garip. Ha ayrıca bu arkadaş o kadar mühendislik fanı ki şöyle bir konusu bile var ( https://forum.donanimhaber.com/en-kutsal-meslek-muhendisliktir-ciddi-konu--153917117 ) hatta arkadaşımız o kadar üstün ki Atatürk' ün lafını değiştiriyor. Mühendislerin eseriymiş her şey. Ulan dalyarak, bu kadar azı dişlerini gösterecek kadar mühendislik savunan bir elemansın, gerçekler yüzüne çat diye vurulunca veya farklı bir görüş söyleyince yazdığın cümlelere bak :D Neyse konumuz bu değil. Ha bu arada ne kadar doktor varsa hiçbirinin yapamayacağı işleri ODTÜ İTÜ mezunu adamlar yapıyormuş. Fakat atladığı muhabbet şu ki, senin gibi bir adama senin gibi bir cevap veriyorum şimdi iyi izle, hasta olduğund ameliyatını yapan adam olmazsa buluş mu yapabileceksin? Tabii bu bayağı bi dalga muhabbet, iki mesleğin alanları farklı uğraşları farklı bu iki mesleğin yapabileceği şeyleri karşılaştırmak ancak senin gibi bir elemana düşer. Neyse mühim değil, eğleniyorum seninle. Ha ayrıca mühendisler de benimle bir olmayacakmış fakat bunu diyen adam herkese eşit saygı gösteriyor, garip. Eşit olmayan insanlara eşit saygı göstermek çok büyük aptallık.

Mesajıma bu kadar triggerlanan adamın, herkese saygısı var ama ufak bir mesaj dizisine ve fotoğrafa saygısı yok ki boş insan olarak itham ediyor beni ve klavyeyi ısırarak kendince dalga geçiyor, dalyarak seni.

Neyse asıl mevzuya gelelim, şimdi benim burada bahsetmek istediğim bir önemli nokta ise mühendis ve doktor maaş karşılaştırması. Şimdi babacım kısa olacak bu bölüm. Babacım sizin average aldığınız mühendislik maaşları ne kadar? Çok basit bir araştırma ile bak 0 bilgi ile gerçekten ortalama ve doğru bir bilgi elde edebiliyoruz. Piyasa şu şekilde. Ortalama bir yazılımcı maaşı yıllık 126.366 USD iken ( Piyasa ortalaması ) Bilgisayar mühendisi maaşı 51.081 USD, ( bkz. www.indeed.com/career/ ) neyse, şimdi gelelim doktorlara. Yine site verilerine göre Amerikada ortalama pratisyen doktor maaşı 209.730 USD. Plastik cerrahide ise bu rakam 299.910 USD. Sitenin rakamları tam olarak doğru bir veri sunmasa da aşağı yukarı doğru denilebilir. Siz istediğiniz yeri araştırın, bakın sorun soruşturun. 200.000 USD veya üstü yıllık alan bir mühendis NADİREN bulacaksınız. Lakin Amerikada bu rakam pratisyen doktorlar için gayet normal. Şimdi be " Boş " kardeşim, sen gidip de kendi programını yapmak için gerekli yatırımları kovalayıp şansın yaver giderse ancak o şekilde para kazanabilecek veya bir şirkete girebilmek için yıllarını harcayacaksın, kimse seni beklemiyor üzgünüm. Kendi hayal dünyandan çıkman gerekiyor. Fakat ben, doktor olup orada da çalışıp sadece basit bir şekilde konularımı iyi özümseyip USMLE adlı sınava girip, kazanıp ardından staj yapıp tavsiye mektuplarımla paşa paşa gidip Amerikada uzmanlığımı alacağım. Yani bu dediğim süreç de şöyle işleyecek, Tıp 2 sonunda USMLE Step 1 alacağım, sonrasında 5. dönem sonunda Step 2 alıp Amerika stajlarımı ayarlayacağım. Okul sonunda ise match olup Amerika da yaşamaya başlayacağım. Bak seninki gibi homeoffice çalışmıyorum senin çok beğendiğin o mühendisler gibi. Ben gidip paşşşşa paşa minimum gelirin 3.500 USD olan ABD' de aylık 20.000 USD minimum gelirle yaşayacağım. Yani sözün özü kardeşim, doktorlar daha çok kazanıyor boş boş konuşmayın, dalyaraklık yapmayın burada. Paraya kanalize diyorsunuz ya, sen açtın dövizle gelir mevzusunu, kim kanalize paraya? Neyse konu bu değil. Sen git ol mühendisini, inşallah şirketler sana kollarını açıp bekler seni hahahaha. Bak şirketler seni bekler mi bilmem ama ABD, doktor eksikliğinden banko her yıl alıyor doktor ve dünyanın her yerinden garrrranti alınıyor doktorlar. Neyse bu kadar yeterli galiba.

Bir dakika, vazgeçtim. Bunların hiçbirine gerek yoktu. Muz yemeye devam edebilirsin, al muz.

Ya bu arada yazmayı unutmuşum da, git bi Türkçe kursuna falan yazıl ya. Türkçe yazmayı bilmeyen adama neler anlatmışım burada. " V " harfi kullanılmıyor elemanın lügatında. 0 imla bilgisi. Ha bir de fark ettim bana kendi çevreme çok çalıştım diye kendimi pazarlamamı söyleyen adam konuda güzel detaylara yer vermiş ya :D Kanka nasıl iyi mi millete ahkam kesip kendin uygulamak, iyi iyi aferin. Milletten akıl istemek için " Ben emek verdim ulan, ona göre cevap verin. " demeyi biliyorsun lakin ben doktorlar bu kadar emek veriyor ile konuya girdiğimde " kendilerine veriyorlar lan bana mı veriyorlar? " demeyi biliyorsun hahaahahahaahah. Ne komik elemansın sen ya haha, gerçekten...

@Ankaratıplı uğraşma abi bu adamla, deli olursun manyak olursun. Samimi söylüyorum bak. Ha ayrıca sana yanıtla yapmışım yanlışlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 3 Ekim 2022; 18:57:48 >

• 13 sene bekleyebilirseniz bildiricem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hadi hocam bekliyoruz bordronuzu asistan olunca da at

ABD'de hekimler, hekimken aldiklari yillik maasin 2-3 katini universiteye vermis oluyorlar, sen belese okuyorsun. Almanya'da da beles, orada da hekim maaslari dusuk. Yok ABD'de hekimlere deger veriyorlarmis bilmem ne sacmaligini birak yani.

Ortalama maaslari da 200K kusurlerde, sen bir sekilde denklik alsan da 500K'yi ruyanda gorursun.

Turkiye'de aldigin egitim geregi doktor degilsin zaten, sadece Turkiye'de taninan bir hekimsin. Doktorluk egitimin yok. Sabahtan aksama sana ezberletilen ilaclari recete eden bir saglik iscisisin, fazlasi degil. O yuzden elestirilere bu sekilde surreal yanitlar vermen komik kaciyor.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

ABD' de hekimlerin üniversitelerden yüksek meblağlarda mezun oldukları doğru. 2-3 bilemedin 5 yılda o parayı çıkardıktan sonra gayet yüksek meblağlarda maaş alıyorlar. Hayır ortalama maaş 200K küsürlerde değil. Bkz.

Source: MedScape Physician Compensation Report, 2022

Türkiye de aldığım eğitim gereği doktor değil miyim? Saçma cümle hocam saçma cümle. Sürreal yanıt diyip eleştirinin en aptalcasını yapmışsın. Olur mu kardeşim öyle? Tıp eğitimi standarttır, Türkiye' de de olsan Mogadişu' da da olsan sadece ilaç ezberlemezsin. Ha verilen eğitimin " Kalitesi " değişir, " İçerik demiyorum kalite diyorum. " ama yine de sana öğretilen bilgiler aynıdır. Ha ama bak şey kafası varsa, " Üniversiteye gittiysem lisedeki gibi hocalar anlatacak ben dinleyeceğim. " o kafa varsa çok ilerlemezsin ama sadece ilaç da ezberlemezsin. Yani aptalca bir argüman bu söylediğin ( no offense ). ABD' nin yaptığı denklik sınavı, TUS' tan daha kolay geliyor çoğunluğa. Çünkü TUS gibi saf bilgi istemiyor adamlar. Ha eğer ki benim doktorluk eğitimim olmasaydı bir Türko olarak, bugün hiçbir Türk doktor ABD' de hekimlik yapamazdı, ki yapan sürüyle Türk hekim var. Yani kısacası sürreal yanıtı benim verdiğimi iddia edip böyle bir yanıtla gelmen saçma, Sağlıcakla.

Kisacasi, deger verdikleri icin degilmis, degil mi?

Ayrica,

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırwww.bls.gov
    Physicians and Surgeons : Occupational Outlook Handbook: : U.S. Bureau of Labor Statistics
    https://www.bls.gov/ooh/healthcare/physicians-and-surgeons.htm#tab-5

Medyan maas ≥ 208K, ortalama maaslar da yaziyor orada.

Doktorluk meselesine gelirsek, hangi bilimsel arastirman var? Yazdigin tez nerede? Uluslararasi hakemli dergilerde (impact factor'u 5-10 civari olsa bile olur) nerede? ABD'de denklik alsan bile pat diye hekimlik yaptirmiyorlar, yine egitimden geciyorsun. Neyse yani sen Turkiye'de tip mezunu olunca tezsiz yuksek lisans mezunu oluyorsun, doktor degil. Uzmanlik yapsan bile bu boyle, Turkiye'de yaptigin uzmanligi da yurt disinda kimse tanimiyor, mezsleki egitim oldugu icin herhangi bir akademik niteligi yok. Ayrica Turkiye'deki uzmanligi mesleki acidan da tanimiyorlar.

• Asistanları 30 40 bin alıyor 60 70 bin rahat alır var uzmanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.