Şimdi Ara

Devreye Nem ve Hareket Sensörü Ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 tane elimde banyo fanı mevcut,bunlara harici olarak nem sensörü ve zaman veya hareket sensörü eklemek istiyorum.Bu aparatları koyabilecek tavanda alan var.

Hazır devreler kullanarak yapayım diyorum fakat sistem nasıl işleyecek tam bilemedim.Nem sensörü ve hareket sensörünün aynı anda çalışmasını nasıl sağlayabilirim.Yani Nem varsa hareketten bağımsız çalışssın istiyorum.Haraket oluncada nemden bağımsız çalışssın gibi...

Fan 220v ile çalışıyor,fan ile şebeke hattı arasına bunları bağlamam gerekiyor.5v/12 v düşürücü ile araya bağlantı yapabilirim sensörler için.
    Örneğin nem sensörünü şu gibi birşeyle yapabilirmiyim?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler

(Neden hazır sistem almıyorsun diyebilirsiniz,hem fiyatı çok çok yüksek hemde bu ürünler bir nevi elimde kaldı,değerlendirmek istiyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 25 Kasım 2014; 21:19:16 >

• Hocam sen her şeyi hazırlamışsın zaten. Bu kadar bilgin var git yap.

Yada ne isitediğini kısaca yaz buraya. uzun uzun yazma.
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam aşağıdaki şekilde bağlantı yaparsanız istediğiniz şeyi yapmış olursunuz. Paint'te çizdim umarım anlaşılır olur.

KISACA.

İki devredeki rölelerin de COM'uclarını birleştirip 220VAC hattının faz ve ya nötr'üne bağlayın.
    Sonra iki rölenin NO uclarını birleştirip FAN'a girin.

220VAC'nin diğer ucunu da FAN'A bağlayın.

Örneğin nem varsa nem sensöründeki röle çekilir ve FAZ ve ya NÖRT hattı o röle üstünden akar sistem tamamlanır ve çalışır.
    Eğer hareket algılanırsa bu sefer hareket sensöründeki röle çekilir hat bu röle üzerinden tamamlanır ve Fan çalışır.
    Eğer iki durumda sağlanıyorsa iki rölede çekilir en son hangi durum normal şarta bindiyse sistem o zaman kapanır.

• Arduino ile pır ve nem sensörüne 2 çıkışlı röle ekle.
    Yazılımdan iyi anlayan birinden yardım al, bağlantı basit ama yazılım zor..
    Arduino nano ile ufacık bir devre yapabilirsin..
    Belirlediğin nem seviyesine göre veya hareket sensörüne göre fanları devreye soksun.

Nem uzun iş dersen sadece sensörlü tavan lambasının devresi ile fan sürebilirsin..
    Ben aynı şekil şerit led yakıyorum koridorda.
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    İstediğim cevap buydu hocam,çok teşekkür ederim,ellerine sağlık
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işi yapabilecek birini biliyormusun forumdan filan? Küçük olması işime gelir tabi,ücreti dahilinde yapabilecek birisi varsa harika olur Yada bunun hazır yapılmışı filan yokmudur ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.