Şimdi Ara

Klima Soğutma Konumunda Hava Yönü Nasıl Olmalıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
20.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar klimamı soğutma konumunda üst tarafa bakarak çalıştırıyordum.Bugun kanatları durdurmadım otomatik olarak yukarı aşağı yönde çalışıyor.Sadece üst tarafta çalıştırdığımda içerisi daha serin oluyordu.Bugun denizde çok yandım serinliği ondan mı hissedemedim acaba?

Soğutma konumundayken hava akımını yukarı yönlendirmek daha mı iyidir.

• Isınan (sıcak) hava üst kısımda olacağı için soğutma modunda konum yukarı olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewre -- 27 Temmuz 2011; 23:21:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Merhaba arkadaşlar klimamı soğutma konumunda üst tarafa bakarak çalıştırıyordum.Bugun kanatları durdurmadım otomatik olarak yukarı aşağı yönde çalışıyor.Sadece üst tarafta çalıştırdığımda içerisi daha serin oluyordu.Bugun denizde çok yandım serinliği ondan mı hissedemedim acaba?

Soğutma konumundayken hava akımını yukarı yönlendirmek daha mı iyidir.

yönlendirme sizin kullanımdan rahatsız olmayacağınız bir yönde olursa bizim gibi boyun ve omuz ağrılarından korunmuş olursunuz sanıyorum arada birde baş ağrısı olabiliyor.
  • Bu konuda tam olarak bir bilgi yok sanırım bazı arkadaşlarda farklı yazmış.
  • Klimanin kullanim klavuzuna goz atarsan yaziyordur orada.
  • gecen sene ben de bu konuda gorusumu paylasmıstım. ısınan havanın yukseldigi dogrudur. yani tavana dogru cıkıldıkca sıcak hava, asagılarda ise serin hava vardır. eger klima kanadı yukarda olursa, biz yukardaki sıcak havayı sogutup asagıya gonderene kadar asagıdaki soguk hava ısınıyor. ben kanatları hareket halinde bırakmadıgım surece odadayken serinligi hissetmem uzun surer dolayısıyla.eger kanatlar acıksa, uflenen serinlik ustunuze gelecegi icin klima derecsini cok dusurmeniz gerekmez.klimayı ilk aldıgımız sene full ufleme hızında 18 derecede ayarlayarak doyumsuzca serinlerdim.sonrasında havale gecirmis gibi haftalarca battaniye altında dondum yaz ortasında.

bu yaz 5.5 barda olacak sekilde gaz dolumu yapılan 12500btu sogutm kapasiteli arcelik klimanın dijital gosterge ile agız cıkıs sıcaklıgının 8.5-9 derece arasında olması saglandı. boylece inanması guc ama cogunlukla klimayı 29dereceye ayarlayıp kanatları hareketlendirince 11metrekare odada usudugum bile oluyor. o yuzden klima acık uyuyacaksam 30dereceye ayarlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dewre

Isınan (sıcak) hava üst kısımda olacağı için soğutma modunda konum yukarı olmalıdır.

+1 yukarıdaki sıcak hava soğudukça aşağı doğru ineceğinden en verimli kullanım palleri yukarı kaldırmaktır ısıtmada durum tam tersidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.