Şimdi Ara

Devreye paralel bağlanabilen volt ve ampermetre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herhangi bir DC güç kaynağına paralel olarak bağlanabilen volt ve amper değerlerini ekranda gösterebilecek bir devreye ihtiyacım var. İhtiyacım olan aralıklar aşağıdaki gibidir.

0~80V
    0~100A

Yardımcı olabileceklere ve konuyla ilgileneceklere şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Forumda aradım ama ulaşamadım. Daha önce yayınlandıysa ve ben bulamamışsam kusura bakmayın.

• Ampermetreyi paralel bağlayamazsınız, seri bağlamanız gerek.
    Hazır kit olarak satılıyor, iki tane alıp birini seri diğerini paralel bağlarsınız lâkin 100A biraz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 15 Şubat 2012; 21:10:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Ampermetreyi paralel bağlayamazsınız, seri bağlamanız gerek.
    Hazır kit olarak satılıyor, iki tane alıp birini seri diğerini paralel bağlarsınız lâkin 100A biraz zor.

Merhaba;

Öncelikle iliginiz için çok teşekkürler. Aşağıda verdiğim linkte bir devre var ancak devreye ne şekilde bağlanması gerekiyor olabilir. Aynı ekranda hem V hem de A değerlerini gösterdiğine göre benim istediğim gibi olduğunu düşünüyorum. Tabiki yorumlar benim için çok önemli.

http://elektrobilim.org/forum/pic-uygulamalari/3145-3310-lcd-ile-voltmetre-ve-ampermetre-devresi-ccs-c.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nneecoo -- 16 Şubat 2012; 0:04:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.