Şimdi Ara

Dexonic BT3548HR Media Player Güncelleme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
6.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sistemtasarim

quote:

http://users.esc.net.au/~mastercatz/Firmware/IMG_20100929_182506.jpg

İşte bizde cihazın devresi

http://www.fudio-digital.com/URAKU_S100.html

http://www.1e2.it/forum/bluetimes-bt3549hd-bt3550hd-altri-57/recover-brick-vtek-bluetimes-bt3548-bt3549hd-bt3550hd-1439.html

Teşekkürler, son link haricinde diğer bilgilere ben de ulaşmıştım bu bilgi ayrıca güzel oldu. Elimizde eski firmware'ler olsa rahat rahat çalışabilirdik esasında. Geri dönme şansı olduktan sonra URAKU gibi farklı cihazların yazılımları da test edilebilirdi. Benim için kritik olan eski kasetlerimin kayıtları, esasında sornasında da en çok kayıt özelliğine ihtiyacım olacak. Bu süreçte kayıtlarımı tamamlayayım halen yeni firmware çıkmazsa şansımızı deneriz.

Aynı altyapıyı kullanan bir cihazı (markayı hatırlayamadım) açılışta power tuşuna basılı tutarak usb'den firmware yükleyebiliyorsunuz. Keşke böyle bir imkan olsaydı da resetlemek için cihazı açmak gerekmeseydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCMIII

quote:

Üstadım .Şöyle bilgi versem yardımcı olabilir miyim ? Cihazın chipseti Realtek 1283 DD olarak firma yetkilileri sözlü konuşmalarımda iletmişlerdi. Cihaz üzerindeki yazılım derlenmiş ve bazı servisleri çıkarılmıştır. Bir diğer özellik ise yazılımda imza olayı var. Bu da yetmez rom belleğin kapasitesinde de sanırım kısıtlama yapılmış. Cihaza konsol ile bağlanacaksınız. Yanlız hangi portlardan bağlanılıyor bunu bilemiyorum. Benim anlamadığım şey şu madem son çıkan firmware de sorun var . Zira test yapsalar koymazlardı. Farzet ekledin bari sana şikayet geliyor test etsen bu kadar eleştiri yemezsin. Çinliye suç atacağına ben reproduce etmişim ve etmek zorunda da değilim neden böyle birşey yapayım. Firmaysan problemi yarat (reproduce) gönder üretici firma bluetimer teknolojiye adamlar düzeltsinler. Boot Loader olayına da dikkat et diyorum. Bu esnada firma yeni firmware vermeyi düşünmüyor mu ?

Chipseti digitaltrend'in sitesinde de 1283 yazıyor. İlginçtir cihazın yazılımından sorguladığımda 1073 olduğunu söylüyor. Hadi burada da topu yazılıma atalım bir ihtimal versiyondan dolayı yanıltıyor olabilir. Cihaza yazdığım gibi telnet üzerinden bağlanıyorum. İçeride kart üzerinde seri bağlantı imkanı varsa Hyper Terminal ile de iletişim kuruluyor olabilir o kadar derine inmedim. Cihaza kendileri hakim değilken bu kadar sınırlama koymaları da komik olmuş. Buna kafa yoracaklarına zamanlarını işleyişine harcasalarmış daha hayırlı olurmuş. Samba ve bittorrent paketlerini manuel install etmeyi başardım. Elbette işimi görmedi çünkü temp olarak install edildiğinden reboot ettiğinizde herşey başa dönüyor.

Bu arada cihaz sahiplerine bir sorum olacak, format menüsüne girdiğinizde erişilemeyen ve gri olarak işaretlenmiş HDD1 sizde de görünüyor mu? Cihazı aldığımda o bölümde tek bir disk görüyordum o da takmış olduğum disk oluyordu. Güncellemeden sonra da firmada düzeltildikten sonrada o bölümde HDD1 söylediğim gibi gri ve müdahale edilemez şekilde, taktığım disk ise HDD2 isminde ve müdahale edilebilecek şekilde listeleniyor.

H1R83-0423-220-100709-11-BT-301_N (Cihazı aldığımda üzerinde bulunan firmware)

H1R83-0816-220-110408-11-BT-301_N (Problem yaşanan son firmware)

H1R83-0816-220-110224-11-BT-301_N (Firmada yüklenen ve şu an kullandığım firmware)

Hocam firmware versiyonlarını iyi tespit etmişsin. Senin dediğin HDD1 olayı herkesde aynıdır. Sanırım bu cihazda çift sata girişi var. Ama görünen o ki diğer sata disable konumunda yanlız makyaj hatasından kaldırmamışlar. Peki firma bu bugı neden düzeltmek için çaba sarf etmiyor. Ben ve diğer dexonic kullanıcıları servise mi ürün gönderecekler. Bu çok saçma bir durum olarak geliyor. Sonuçta bu hatayı düzeltmeleri gerekiyor.

• Securecrt programını kullanabilirsin. Baud değerlere dikkat et en düşük 9600 den başlayan bağlanmayı denemelisin.
  • quote:

Hocam firmware versiyonlarını iyi tespit etmişsin. Senin dediğin HDD1 olayı herkesde aynıdır. Sanırım bu cihazda çift sata girişi var. Ama görünen o ki diğer sata disable konumunda yanlız makyaj hatasından kaldırmamışlar. Peki firma bu bugı neden düzeltmek için çaba sarf etmiyor. Ben ve diğer dexonic kullanıcıları servise mi ürün gönderecekler. Bu çok saçma bir durum olarak geliyor. Sonuçta bu hatayı düzeltmeleri gerekiyor.

HDD1 olayı cihazı aldığım versiyonda yoktu. Son güncellemyi kendim yaptığımda ortaya çıktı, firmanın yüklediği ara versiyonda da aynı şekilde devam etti. Bu yüzden merak etmiştim.

Komik birşey daha söyleyeyim, telnet konsoldan baktığınızda usb olarak görüyor sabit diski :)

Sorunuzu atlamışım, distribütör firma yakında yeni güncellemenin çıakcağını üreticinin üzerinde çalıştığını söyledi. Böyle kritik bir durumda bu kadar süre beklendiği düşünülünce pek inandırıcı gelmese de birşey söylenmez elbet. Üretici site tasarımının bile ücretsiz bir template ile yapılmış olması durumun vehametini özetliyor. Dediğim gibi merdiven altı bir üretici tanımlamasına uygun bir durum.

Görüşmemde sadece kendi adıma değil, burada okuduklarımdan sonra insanların mağdur olduğundan ve kötü bir imaj oluştuğundan da bahsettim. Şimdilik durumu sakin karşılıyorum ancak mağduriyet uzarsa emin olun ben de sert çıkışırım. Ayrıca distribütörden fazla sahiplendiğimi hissediyorum. Ne kadar süredir sattıklarını bilmiyorum ancak ellerinde birçok veri vardır, üreticiyi bekleyene kadar geçici de olsa çözümler üretmek için çaba sarfedebilirlerdi diye düşünüyorum. 1 haftalık bir süreçte yeni tanışıp hiç tanımadığım cihaz hakkında onca bilgiye sahip olabiliyorsam kendileri çok daha iyisini yapabilirdi.

• Sizin yaptığınız açıklamaları daha önce bende kendileri ile uzun telefon görüşmeleri ve hatta yerlerine giderek yaptım. Biz forumları muhatap almıyoruz. Siz yaşadığınız problemi biz yaşamıyoruz. Siz cihazın orasını burasını kurcalayıp bozuyorsunuz. Biz test ettik sorun yok. Sorun sizde gibi görüşmelerde konuşmalarım oldu. Sonuç olarak bakarsanız benim bu firmaya güvenim kalmadı. Firmwareleri kontrol edildiğini sanmıyorum. Kontrol edilse ne siz ne de ben sorun yaşardık. Kaldı ki bu cihaz ilk olarak wifi adaptörüde yoktu. Şimdi var.
  • quote:

Sizin yaptığınız açıklamaları daha önce bende kendileri ile uzun telefon görüşmeleri ve hatta yerlerine giderek yaptım. Biz forumları muhatap almıyoruz. Siz yaşadığınız problemi biz yaşamıyoruz. Siz cihazın orasını burasını kurcalayıp bozuyorsunuz. Biz test ettik sorun yok. Sorun sizde gibi görüşmelerde konuşmalarım oldu. Sonuç olarak bakarsanız benim bu firmaya güvenim kalmadı. Firmwareleri kontrol edildiğini sanmıyorum. Kontrol edilse ne siz ne de ben sorun yaşardık. Kaldı ki bu cihaz ilk olarak wifi adaptörüde yoktu. Şimdi var.

Az önce tekrar görüştüm, dün de samba kuramadığım için görüşmüştüm. Kullandığım USB belleğin boot özelliği vardı problemin kaynağı olabilir diye düşünüyordum ki kurulum dökümanına bakınca bunun sorun yaratacağının belirtildiğini başka bir usb bellek ile denememi istediler. Üreticinin sitesinde samba güncelleme dosyasının içerisinde kurulum dosyası geleceği söyleniyor ama yok, olsa zaten okuyacaktım. Her neyse dün akşam başka bir usb bellekle denediğimde de samba kurulumu yapılamadı.

Az önceki görüşmemde de cihazı değiştirebileceklerini söylediler. Ben de son gidişimde yükledikleri firmware versiyonunun son versiyon olmadığını, bir önceki yüklememde yaşadığım problemi yaşamayacaksam önce güncelleme yapabileceğimi belirttince denememi istediler. Akşam tekrar yeni firmware deneyeceğim, problem devam ederse de artık gidip cihazı değiştireceğiz.

Söylediğiniz şekilde problem çözmek yerine suçlamak gibi bir tutum takınsalar benim de tavrım farklı olurdu, neyse ki en azından çözüm için işi yokuşa sürmüyorlar. Ben de atacağım adımlarda hata yapmadan onaylarını alarak yapıyorum uygulamayı. Örneğin son güncellemeyi onaylarını almadan yapmak istemedim, güncelleme yaptıktan sonra problem devam etse top bende kalacaktı. Şimdi rahatça bunu da deneyeblirim, bu sayede test yapmış ve sonuçları burada paylaşmış olacacağım.

• quote:

Securecrt programını kullanabilirsin. Baud değerlere dikkat et en düşük 9600 den başlayan bağlanmayı denemelisin.

Teşekkür ederim, bu yola son çare olarak başvuracağız artık. Siz bu konuda bir çalışma yaptınız mı daha önce? Şansızlığımız markanın neredeyse sadece Türkiye'de satılmış olması çünkü başka bir yerde rastlamadım henüz. Yoksa benzer problemler yaşanınca yabancı forumları da kaynak olarak kullanabilirdik ve muhtemelen çözüm kolaylaşırdı.
  • quote:

quote:

Sizin yaptığınız açıklamaları daha önce bende kendileri ile uzun telefon görüşmeleri ve hatta yerlerine giderek yaptım. Biz forumları muhatap almıyoruz. Siz yaşadığınız problemi biz yaşamıyoruz. Siz cihazın orasını burasını kurcalayıp bozuyorsunuz. Biz test ettik sorun yok. Sorun sizde gibi görüşmelerde konuşmalarım oldu. Sonuç olarak bakarsanız benim bu firmaya güvenim kalmadı. Firmwareleri kontrol edildiğini sanmıyorum. Kontrol edilse ne siz ne de ben sorun yaşardık. Kaldı ki bu cihaz ilk olarak wifi adaptörüde yoktu. Şimdi var.

Az önce tekrar görüştüm, dün de samba kuramadığım için görüşmüştüm. Kullandığım USB belleğin boot özelliği vardı problemin kaynağı olabilir diye düşünüyordum ki kurulum dökümanına bakınca bunun sorun yaratacağının belirtildiğini başka bir usb bellek ile denememi istediler. Üreticinin sitesinde samba güncelleme dosyasının içerisinde kurulum dosyası geleceği söyleniyor ama yok, olsa zaten okuyacaktım. Her neyse dün akşam başka bir usb bellekle denediğimde de samba kurulumu yapılamadı.

Az önceki görüşmemde de cihazı değiştirebileceklerini söylediler. Ben de son gidişimde yükledikleri firmware versiyonunun son versiyon olmadığını, bir önceki yüklememde yaşadığım problemi yaşamayacaksam önce güncelleme yapabileceğimi belirttince denememi istediler. Akşam tekrar yeni firmware deneyeceğim, problem devam ederse de artık gidip cihazı değiştireceğiz.

Söylediğiniz şekilde problem çözmek yerine suçlamak gibi bir tutum takınsalar benim de tavrım farklı olurdu, neyse ki en azından çözüm için işi yokuşa sürmüyorlar. Ben de atacağım adımlarda hata yapmadan onaylarını alarak yapıyorum uygulamayı. Örneğin son güncellemeyi onaylarını almadan yapmak istemedim, güncelleme yaptıktan sonra problem devam etse top bende kalacaktı. Şimdi rahatça bunu da deneyeblirim, bu sayede test yapmış ve sonuçları burada paylaşmış olacacağım.

Hocam senin yaptığın çalışmaların bazılarını yaptım. Firmadan görüştüğüm kişilerin isimlerini vermiyorum.

Samba server kurulumu için HDD formatlanmaması gerekiyor. Firmadakiler ise o zaman gerekiyor demişlerdi bu bir hatadır. Smartmedia ,Dark gibi cihazlarda formatlama yok ve hemen aktifleniyor.

Cihazlar farklı marka olsa da firmwareler arası geçiş yapılabiliniyor.

Samba için gerekli dosyaları yükleme yapmak için Dexonic ve yurtdışındaki farklı markalarında nasıl yükleneceği bilgisi şöyledir

Öncelikle cihazın arayüzünden harddiskini formatla daha sonra firmware güncelleme kısımında geniş paket güncelleme linkinden dosyayıları yüklemeyi denemeni tavsiye ederim. Cihazı satın aldığındaki firmware de sambada sorun yok.

Üretici firmanın olaya destek konusunda yaklaşımını beni soğuttu.

• quote:

Hocam senin yaptığın çalışmaların bazılarını yaptım. Firmadan görüştüğüm kişilerin isimlerini vermiyorum.

Samba server kurulumu için HDD formatlanmaması gerekiyor. Firmadakiler ise o zaman gerekiyor demişlerdi bu bir hatadır. Smartmedia ,Dark gibi cihazlarda formatlama yok ve hemen aktifleniyor.

Samba için gerekli dosyaları yükleme yapmak için Dexonic ve yurtdışındaki farklı markalarında nasıl yükleneceği bilgisi şöyledir

Öncelikle cihazın arayüzünden harddiskini formatla daha sonra firmware güncelleme kısımında geniş paket güncelleme linkinden dosyayıları yüklemeyi denemeni tavsiye ederim. Cihazı satın aldığındaki firmware de sambada sorun yok.

Samba kurulumunu söylediğiniz şekilde denedim. Dosylara erişim sıkıntı olacağı için kayıt yapmıyorum şu anda. Kayıtlarımı sadece USB'den bilgisayara bağlayarak alabilirim ve bu sıkıcı bir durum olur. O nedenle sambayı çalıştırmak için uğraşıyorum. Akşam son versiyonu yükleyerek şansımı deneyeceğim ancak açıkçası pek umudum yok. Samba dosyalarını elle de install edebildim ancak nereye kurulum yapıldığını anlayamıyorsunuz ve seçemiyorsunuz muhtemelen temp bir dizine kuruyor. Aslında sorunu da tahmin ediyorum, formattan sonra sistem reboot istiyor ve bu aşamada samba kuramıyorsunuz, sonrasında da konsoldan formatlanan diske yazma yetkiniz olmuyor. Daha öncesindeki versiyonda formatın hemen ardından reboot emeden sambayı kendisi kuruyordu.

Farklı markaların firmware'leri denenebilir ancak kayıt özelliği olana rastladım mı hatırlamıyorum. Genelde içlerinde digital tuner var. Sanırım anakart üzerinde farklı farklı modüller bulunabiliyor. Dexonic'te de daha önce digital tuner varmış, tunerin yerini şimdi av-in girişleri ile kayıt özelliği almış.

Merakettiğim bir konu da firmware cihazın yazılımını sil baştan yapılandırmıyor mu? Bir bakıma bilgisayarı formatlayıp yeni bir işletim sistemi kurulumuna benzer mantıkta değil mi? Firmanın yaklaşımına göre sanki yapılandırmıyor. Yoksa en azından eski firmware yükleyip sıkıntı giderilebilirdi. İnsanlar da ihtiyaçlarına göre farklı versiyonları kullanarak geçici bir çözüm üretebilirlerdi. Sizin de bahsettiğiniz içeriden seri bağlantıyla müdahale ediliyor olması, firmware'in sadece uygulama kısmına müdahale ettiği şeklinde olduğunu düşündürüyor.

• quote:

quote:

Samba kurulumunu söylediğiniz şekilde denedim. Dosylara erişim sıkıntı olacağı için kayıt yapmıyorum şu anda. Kayıtlarımı sadece USB'den bilgisayara bağlayarak alabilirim ve bu sıkıcı bir durum olur. O nedenle sambayı çalıştırmak için uğraşıyorum. Akşam son versiyonu yükleyerek şansımı deneyeceğim ancak açıkçası pek umudum yok. Samba dosyalarını elle de install edebildim ancak nereye kurulum yapıldığını anlayamıyorsunuz ve seçemiyorsunuz muhtemelen temp bir dizine kuruyor. Aslında sorunu da tahmin ediyorum, formattan sonra sistem reboot istiyor ve bu aşamada samba kuramıyorsunuz, sonrasında da konsoldan formatlanan diske yazma yetkiniz olmuyor. Daha öncesindeki versiyonda formatın hemen ardından reboot emeden sambayı kendisi kuruyordu.

Farklı markaların firmware'leri denenebilir ancak kayıt özelliği olana rastladım mı hatırlamıyorum. Genelde içlerinde digital tuner var. Sanırım anakart üzerinde farklı farklı modüller bulunabiliyor. Dexonic'te de daha önce digital tuner varmış, tunerin yerini şimdi av-in girişleri ile kayıt özelliği almış.

Merakettiğim bir konu da firmware cihazın yazılımını sil baştan yapılandırmıyor mu? Bir bakıma bilgisayarı formatlayıp yeni bir işletim sistemi kurulumuna benzer mantıkta değil mi? Firmanın yaklaşımına göre sanki yapılandırmıyor. Yoksa en azından eski firmware yükleyip sıkıntı giderilebilirdi. İnsanlar da ihtiyaçlarına göre farklı versiyonları kullanarak geçici bir çözüm üretebilirlerdi. Sizin de bahsettiğiniz içeriden seri bağlantıyla müdahale ediliyor olması, firmware'in sadece uygulama kısmına müdahale ettiği şeklinde olduğunu düşündürüyor.

Bu cihazın belleğinin nasıl yapılandırıldığı konusunda bilgim yok. Ama aklıma şöyle bir mantık geliyor. Tabii ki bu cihazda olmadığını düşünüyorum. Yanılabilirim.

aslında çift partion veya bios olmalıdır Ya da Cisco markasında configrasyon dosyanızı (starttup-config) olayını nvram dediğimiz bir bellektede duruyor. Çalışan konfig (running-config) ise sürekli çalışıyor. Eğer bu konfig bozulursa eski configrasyon dosyasından açıp copyalama yapabilirsin. Backup firmware /os/ios gibi diyorum. Gelelim başka bir olaya firmanın burada beceremediği eski firmwareleri bile sitede yayınlasa kullanıcı eski firmware yükleyerek daha önceki çalıştırdığı servisi çalıştırmak kolay olur. Şimdi yeni firmware ile çalışıyorsa çalışsın isterse eskiye dönebilsin.

• quote:

Bu cihazın belleğinin nasıl yapılandırıldığı konusunda bilgim yok. Ama aklıma şöyle bir mantık geliyor. Tabii ki bu cihazda olmadığını düşünüyorum. Yanılabilirim.

aslında çift partion veya bios olmalıdır Ya da Cisco markasında configrasyon dosyanızı (starttup-config) olayını nvram dediğimiz bir bellektede duruyor. Çalışan konfig (running-config) ise sürekli çalışıyor. Eğer bu konfig bozulursa eski configrasyon dosyasından açıp copyalama yapabilirsin. Backup firmware /os/ios gibi diyorum. Gelelim başka bir olaya firmanın burada beceremediği eski firmwareleri bile sitede yayınlasa kullanıcı eski firmware yükleyerek daha önceki çalıştırdığı servisi çalıştırmak kolay olur. Şimdi yeni firmware ile çalışıyorsa çalışsın isterse eskiye dönebilsin.

Çalışmayı tamamlamadan veya vezgeçip sonlandırmadan süreci aşama aşama yazıyorum sanırım böylesi bilgi alışverişi için daha iyi oluyor.

Bugün firmadan aldığım son versiyonu yükleme onayından sonra uyguladım.

Cihazı satın aldığım versiyonu son versiyona yükseltince bahsettiğim üzere kayıt özelliğinin yerini tuner almıştı. Nedeni de satın aldıktan sonra fabrika ayarlarına dönmüş olmamdı. Bu güncellemede böyle bir durum oluşmadı video kayıt özelliği problemsiz devam ediyor. Tabi bütün bu uygulamalardan sonra taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor açıklayınca neden böyle söylediğim anlaşılacak.

Görüşmemde laf arasında bu sefer fabrika ayarlarına dönmediğimi söyleyince zaten dönemezdiniz gibi bir şey telaffuz edildi. Satın aldığımda olmadığı halde HDD1 isminde müdahale edilemeyen bir disk bölümünün oluştuğunu söylemiştim. Olay şu ki cihazın saçmalayan yeni versiyonunda yapılan bu uygulama sistem dosyalarını korumaya yönelik. Tabi korumak isterken daha büyük bir sorun yaratmış olduğu aşikar.

İlk versiyonda HDD1 sizin taktığınız sabit disk oluyor, samba uygulamasını da bu diske kuruyor (test edemediğim için tahmin ediyorum)
    Problem yaşanan sonraki versiyonlardaysa HDD1 isminde erişilemeyen sanal bir disk oluşturuluyor. Sizin takmış olduğunuz disk ise 2 bölüme ayrılıyor. İlk bölüm yaklaşık 500MB boyurunda extfs 3 unix bölümü, temp kurulumlar da buraya yapılıyor (samba, torrent vs) ancak cihaz kapanıp açılınca buradaki tüm veri siliniyor. İkinci bölümse sizin kullanımıza ayrılan NTFS formatındaki bölüm. Bu arada sabit diskinizi de usb disk olarak gördüğünü tekrardan belirteyim. Aşağıya ekleyeceğim torrent sayfasının görüntüsü bu konuda daha önceki tezimi doğrulamış oldu. Görüntünün alındığı esnada 3,5" 750GB disk ve 16GB USB bellek takılı durumda.

Dexonic BT3548HR Media Player Güncelleme

Son uygulamanın ardından samba ve torrent kurulumu gerçekleştiği halde ağdan dosyalarıma erişemiyordum. \\venus veya \\ip adresi olarak erişmeye çalıştığınızda esasında cihaza erişiyorsunuz ancak dosyalarınıza ulaşamıyorsunuz. Bunun nedeni de samba konfigürasyonunun eksik olması. Konsoldan samba config dosyasında gerekli düzenlemeleri yaptığımda amacıma ulaştım ve diskte istediğim yere erişebildim.

Sonraki aşamaya geçmeden önce oluşturduğum bu geçici düzeltmeyle biraz video kayıt yaparak ardından çalışmaya devam edeceğim, şimdilik bu kadar.

• Hocam kesin çözüm varsa paylaşabilirsen bari hem beni hem de diğer kullanıcıları kurtarırsın.
  • quote:

Hocam kesin çözüm varsa paylaşabilirsen bari hem beni hem de diğer kullanıcıları kurtarırsın.

Hocam zaten birşeyler çözebilirsem amacım paylaşmak. İlk kez küçük de olsa bir aşama kaydetmiş oldum. Ancak geçici bir çözüm olduğu için şimdilik paylaşıp kafa karıştırmanın anlamı olmadığını düşündüm. Sistemi kapatıp açtığımda uygulama sıfırlanacak ve her açışta bu işlemi yapmak gerekecek çünkü. Kalıcı bir çözüm olursa paylaşacağım elbet. İlerleyemazsem de son çare bu kadarını paylaşırım yine de. Birkaç adımlık kısa bir işlem.
  • ya bu firma o kadar basit olsa da olmasada neden bu kadar ay bu sorunun çözümü için atak yapmıyor .
  • quote:

ya bu firma o kadar basit olsa da olmasada neden bu kadar ay bu sorunun çözümü için atak yapmıyor .

Bence bu konuda bir çabaları yok, sadece üreticiden gelecek iyileştirmeyi bekleyip, durumdan rahatsız olanlara kendilerince çözüm üretiyorlar.
  • quote:

quote:

ya bu firma o kadar basit olsa da olmasada neden bu kadar ay bu sorunun çözümü için atak yapmıyor .

Bence bu konuda bir çabaları yok, sadece üreticiden gelecek iyileştirmeyi bekleyip, durumdan rahatsız olanlara kendilerince çözüm üretiyorlar.

Bence bu sayıda ciddi bir artış varsa mail atıyorlar. Yoksa bir halt edildiği yok. Bence herkesin bu markayı almak isterken iyi düşünmesi gerekiyor.
  • Selam arkadaşlar;

@MCMIII 26 Haziran'da bana mesaj bırakmışsınız ama ist. olmadığım için ancak şimdi görebildim.

Bende bu aleti ilk alanlardanım, 2.firmware ile aleti hala sorunsuz kullanıyorum. (bittorent ve sambayla işim olmadığı için onlara bulaşmadım) (Aradığım Film ve Albümleri genelde Bilgisayardan Filezilla ile FTP'lerden indiriyorum)

Oynatamadığı video formatı yok gibi, herkesin bildiği gibi altyazı özellikleri çok gelişkin, ben müziğe de meraklı olduğum için HDD'ye kaydettiğim yüzlerce Flac ve wav formatındaki kaliteli albümü Dexonic'i 5.1 ses sistemine bağlayıp dinleyebiliyorum. Aletin bu özelliğini de çok seviyorum. Salonda sanki Kocaman bir müzik sistemi var gibi oluyor.

TV'den kayıt özelliğinde hiçbir problem yaşamadım. Digitürk'teki dizilerimi programlayıp kaydediyorum. Hatta bazı dizileri arşivlemeyi bile düşünüyorum.

Kızım Youtube'daki video klipleri izleyebiliyor (Hala uygun usb Wi-Fi alamadığım için Ethernet kablosu ile idare ediyoruz) Bazı klipleri oynatmıyor belki format uyumsuzluğundandır.

Firmware konusunda çok haklısınız. Birsürü işe yaramaz sürüm çıkarıp insanların kafasını karıştırdılar. Hele fabrika ayarlarına dönenler sizin gibi birçok sorun yaşadılar.

Benim Software bilgim kısıtlı, sizin kadar değil. Ama Teknik Ressam ve Mak. Müh. olduğum için hertürlü aleti dağıtıp toplayabiliyorum, Elektronik aletlere duyduğum ilgiyi de ekleyince ilk aldığımda bu aleti de açıp kurcalamıştım. Cihazın üzerinde 1283dd chipset olduğunu görmüştüm, zaten Realtek'in web sitesine bakarsanız 1073 chipsette kayıt özelliği olmadığını görürsünüz.

Bence bu alet sorunlarına rağmen şu anda piyasada bulunabilecek en iyilerinden biri. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm.

Rapide yüklediğim dosya silinmiş, ilk kullandığım Firmware'i tekrar yükledim. Linki aşağıda. İşinize yararsa sevinirim. Hepinze selamlar.

https://rapid share.com/files/1363631797/bt_3548hr_07032001a.rar

rapid share birleştirin

• quote:

Orijinalden alıntı: point

Selam arkadaşlar;

@MCMIII 26 Haziran'da bana mesaj bırakmışsınız ama ist. olmadığım için ancak şimdi görebildim.

Bende bu aleti ilk alanlardanım, 2.firmware ile aleti hala sorunsuz kullanıyorum. (bittorent ve sambayla işim olmadığı için onlara bulaşmadım) (Aradığım Film ve Albümleri genelde Bilgisayardan Filezilla ile FTP'lerden indiriyorum)

Oynatamadığı video formatı yok gibi, herkesin bildiği gibi altyazı özellikleri çok gelişkin, ben müziğe de meraklı olduğum için HDD'ye kaydettiğim yüzlerce Flac ve wav formatındaki kaliteli albümü Dexonic'i 5.1 ses sistemine bağlayıp dinleyebiliyorum. Aletin bu özelliğini de çok seviyorum. Salonda sanki Kocaman bir müzik sistemi var gibi oluyor.

TV'den kayıt özelliğinde hiçbir problem yaşamadım. Digitürk'teki dizilerimi programlayıp kaydediyorum. Hatta bazı dizileri arşivlemeyi bile düşünüyorum.

Kızım Youtube'daki video klipleri izleyebiliyor (Hala uygun usb Wi-Fi alamadığım için Ethernet kablosu ile idare ediyoruz) Bazı klipleri oynatmıyor belki format uyumsuzluğundandır.

Firmware konusunda çok haklısınız. Birsürü işe yaramaz sürüm çıkarıp insanların kafasını karıştırdılar. Hele fabrika ayarlarına dönenler sizin gibi birçok sorun yaşadılar.

Benim Software bilgim kısıtlı, sizin kadar değil. Ama Teknik Ressam ve Mak. Müh. olduğum için hertürlü aleti dağıtıp toplayabiliyorum, Elektronik aletlere duyduğum ilgiyi de ekleyince ilk aldığımda bu aleti de açıp kurcalamıştım. Cihazın üzerinde 1283dd chipset olduğunu görmüştüm, zaten Realtek'in web sitesine bakarsanız 1073 chipsette kayıt özelliği olmadığını görürsünüz.

Bence bu alet sorunlarına rağmen şu anda piyasada bulunabilecek en iyilerinden biri. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm.

Rapide yüklediğim dosya silinmiş, ilk kullandığım Firmware'i tekrar yükledim. Linki aşağıda. İşinize yararsa sevinirim. Hepinze selamlar.

https://rapid share.com/files/1363631797/bt_3548hr_07032001a.rar

rapid share birleştirin

Arkadaşım cevap ve dosya için çok teşekkürler. Göndermiş olduğunuz versiyon firmaya gittiğimde cihazıma yükledikleri ara versiyon. Bu versiyona samba yüklenmiyordu ben de tekrardan son versiyona yükselterek sambayı yükledim. Yazdığım gibi elle müdahale ederek de olsa sambayı çalıştırabiliyorum. Tabi firmanın değişim teklifini reddetmeyeceğim çünkü cihazla yüklü gelen versiyon youtube hariç sorunsuzdu.

Samba şunun için önemli, samba yüklü değilse cihazdaki diske ancak cihazı bilgisayarın usb portuna bağlayarak erişebilirsiniz ki bu meşakkatli bir durum.

Kabololu bağlanmak problem olmadığı sürece kablosuz bağlantıyı veri transfer hızı nedeniyle tercih etmemek lazım. Cihazla birlikte verilen wi-fi adaptörü sorunsuz şekilde çalışıyor. Sanırım sizler alırken yoktu. Farklı wi-fi adapörleri de çalışmıyorsa tek nedeni içeride driver olmamasıdır. Cihazın yazılımı müdahale edilebilir olsa driver da yüklenebilir.

Cihazın yazılım desteğini bir kenara bırakırsak gerçekten çok beğeniyorum ve f/p olarak başka alternatifi de yok. Özellikle kayıtları kayıpsız olarak çok güzel yapıyor bu da benim için çok değerli. Kayıtlarımı tamamladıktan sonra cihazı değişime götürmeden önce gönderdiğiniz ara firmware'i tekrar yükleyip samba çalıştırmayı deneyeceğim.

• Dostum sana güzel bir süpriz haber vereyim mi. Yabancı bir markanın firmware uygulamasını yükledim. 2 sorun olabileceğini düşünüyorum. 1 tanesini deneyemediğim youtube diğeri ise dvb-t özelliği var. Bunu çalıştıramıyorsun sorun değil ama samba torrent çalışıyor.

http://users.esc.net.au/~mastercatz/Firmware/H1R83-0423-220-100809-11-BT-101%20.rar
  • quote:

Dostum sana güzel bir süpriz haber vereyim mi. Yabancı bir markanın firmware uygulamasını yükledim. 2 sorun olabileceğini düşünüyorum. 1 tanesini deneyemediğim youtube diğeri ise dvb-t özelliği var. Bunu çalıştıramıyorsun sorun değil ama samba torrent çalışıyor.

http://users.esc.net.au/~mastercatz/Firmware/H1R83-0423-220-100809-11-BT-101%20.rar

Teşekkürler.

Daha önce bunu bulup indirmiştim ancak yüklemedim :) Çalışacağını tahmin ediyordum, kayıt özelliği aktif mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.