Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim dexonicte takılmlar başladı daha önceden de belirttiğim açılışta reboot sorunlarıda devam ediyor,sanırım reboot yapması hdd deki bozuk sektörlerden oluyor ama dün chkdsk yaptım şimdi açılıyor ama oynatırken belli bir süre sonra takılmaya başlıyor,menü geçişleride acayip yavaşlıyor sorunu bi türlü bulamadım şimdi yavaşladı gene ne yapayım hdd yi söküp bilgisayara bağlayıp chkdsk yapmıştım acaba ondan mı kaynaklandı dexonic olarak bilga bağlayıp usb kablosu ile chkdsk mi yapsam o zaman düzelirmi yani sadece diski söküp bilgisayara satadan bağladığımdan mı sapıtıyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranfx

arkadaşlar benim dexonicte takılmlar başladı daha önceden de belirttiğim açılışta reboot sorunlarıda devam ediyor,sanırım reboot yapması hdd deki bozuk sektörlerden oluyor ama dün chkdsk yaptım şimdi açılıyor ama oynatırken belli bir süre sonra takılmaya başlıyor,menü geçişleride acayip yavaşlıyor sorunu bi türlü bulamadım şimdi yavaşladı gene ne yapayım hdd yi söküp bilgisayara bağlayıp chkdsk yapmıştım acaba ondan mı kaynaklandı dexonic olarak bilga bağlayıp usb kablosu ile chkdsk mi yapsam o zaman düzelirmi yani sadece diski söküp bilgisayara satadan bağladığımdan mı sapıtıyor acaba

Arkadaşım merhaba ben cihazı usb kablosuyla bilgisayara bağlayıp o şekilde chkdsk yapıyorum.Bende hiç problem oluşmuyor.Bende ufak netbook var cihazı tv den sokmeden usb bağlantısıyla netbooka bağlayıp işlemi yapıyorum.Ayrıca bigisayarımda Advenced SystemCare programı var bununlada disk temizle komutuyla harddiskteki gereksiz olan dosyaları temizliyorum.Cihazı usb ile bilgisayara bağlayıp tekrar chkdsk yapmanı öneririm.

• windows 7 kullanıyorum dexonic i görüyor ama sorunlu driver falan mı yüklemek gerek usb receiver diyor driverı nerden yükleyebilirim windows 7 de sorunsuz görmesi için
  • Dün itibarı ile ben de Dexonic kullanmaya başladım. Her şey iyi güzel ama müziklerimi karışık dinlemeyi bir türlü beceremedim. Kumanda da ya da ekran ara yüzünde shuffle tuşu veya ayarı göremedim.

Eğer böyle bir özelliği yoksa yüksek sesle güleceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2wicky -- 16 Kasım 2011; 2:01:22 >
  • Ben de aldım, ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Kesin iade edeceğim. Neden mi?

1. Orijinal yazılımda ilk kullanmaya başladığımda filmi oynatmaya başlıyor normal bir şekilde, ama 1-2 dk sonra TV'ye giden sinyal kesiliyor, fişini çekmeden veya arkasındaki düğmeyi kapatmadan düzelmiyordu. Hemen hemen her oynatmada yaptı bunu.
    2. 20.08 tarihli firmware yükledim hemen, belki düzelir umuduyla... Ama ne oldu? bazen, filmi oynatmaya başlıyorum ses gelmiyor, 5 sn oynatıp donuyor. kumandadan da cihazın üstünden de kapanmıyor üstelik. Ya arkadaki düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum, ya da fişi çıkarıp takmak zorunda kalıyorum. Böyle donma yaptığında, slow motion düğmesine basınca (1/4 seviyesinde sadece) yavaş yavaş oynatmaya başlıyor. Sonra play düğmesine basınca yine 5 sn oynatıp donuyor. (film-dizi farketmiyor, çözünürlük farketmiyor)
    3. Bir süre kullanmadığım zaman tekrar izlemek istediğimde tvye sinyal gitmiyor. Yine fişi çekmek veya anahtarı kapatmak zorunda kaliyorum.
    4. Video girişi kullandığım zaman ise, fişi çıkarıp taksam da menü donup kalıyor.

Sizde de böyle oluyor mu? Yoksa bana gelen mi arızalı çıktı? Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy75

Ben de aldım, ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Kesin iade edeceğim. Neden mi?

1. Orijinal yazılımda ilk kullanmaya başladığımda filmi oynatmaya başlıyor normal bir şekilde, ama 1-2 dk sonra TV'ye giden sinyal kesiliyor, fişini çekmeden veya arkasındaki düğmeyi kapatmadan düzelmiyordu. Hemen hemen her oynatmada yaptı bunu.
    2. 20.08 tarihli firmware yükledim hemen, belki düzelir umuduyla... Ama ne oldu? bazen, filmi oynatmaya başlıyorum ses gelmiyor, 5 sn oynatıp donuyor. kumandadan da cihazın üstünden de kapanmıyor üstelik. Ya arkadaki düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum, ya da fişi çıkarıp takmak zorunda kalıyorum. Böyle donma yaptığında, slow motion düğmesine basınca (1/4 seviyesinde sadece) yavaş yavaş oynatmaya başlıyor. Sonra play düğmesine basınca yine 5 sn oynatıp donuyor. (film-dizi farketmiyor, çözünürlük farketmiyor)
    3. Bir süre kullanmadığım zaman tekrar izlemek istediğimde tvye sinyal gitmiyor. Yine fişi çekmek veya anahtarı kapatmak zorunda kaliyorum.
    4. Video girişi kullandığım zaman ise, fişi çıkarıp taksam da menü donup kalıyor.

Sizde de böyle oluyor mu? Yoksa bana gelen mi arızalı çıktı? Yardımlarınızı bekliyorum.

geri verin arızalı olması muhtemel

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy75

Ben de aldım, ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Kesin iade edeceğim. Neden mi?

Bende böyle sorunlar hiç yok. Tıkır tıkır çalışıyor.

• bende de aynı sorunlar var 3-4 defa resetliyor kendiliğinden son yazılımdan sonra oldu sanırım önceden böyle yapmıyordu .arkasından kapatıp açınca bazen kendine geliyor.hdd den diye düşündüm ama hddyi çıkarıp açtım,sonra usbden bir film koydum oynatırken takılmaya başladı yine ya chipi zarar gördü aletin bilmiyorum ama bıkkınlık geldi vatandan almıştım geri göndericem direkt dijital trende göndersem oluyor mu acaba bilen var mı çabuklaştırmak açısından bu arada yapılsın yapılmasın daha kaliteli birşey alacağım popcorn filan olabilir bunalttı iyice beni ama önceden bunları yapmıyordu bu alet belkide son güncelleme ile alakalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranfx

bende de aynı sorunlar var 3-4 defa resetliyor kendiliğinden son yazılımdan sonra oldu sanırım önceden böyle yapmıyordu .arkasından kapatıp açınca bazen kendine geliyor.hdd den diye düşündüm ama hddyi çıkarıp açtım,sonra usbden bir film koydum oynatırken takılmaya başladı yine ya chipi zarar gördü aletin bilmiyorum ama bıkkınlık geldi vatandan almıştım geri göndericem direkt dijital trende göndersem oluyor mu acaba bilen var mı çabuklaştırmak açısından bu arada yapılsın yapılmasın daha kaliteli birşey alacağım popcorn filan olabilir bunalttı iyice beni ama önceden bunları yapmıyordu bu alet belkide son güncelleme ile alakalıdır.

Arkadaşlar ben cihazı Mart ayında almıştım.Hiç bir problem olmadan cihazı kullanmaktayım.Sizin cihazlarınızda arıza olabilir. Elektronik cihaz bir şans işi.Umarım cihazla ilgili problemleriniz düzelir.

• Merhaba arkadaşlar

Yazılanların çoğunu okudum. Sonunda kararlı bir firmware çıkarmış olmaları sevindirici. Tv den kayıt yapma ve 1080p dışında çoğu özelliği aradığım şeyler. Daha çok 720p filmler vs izleyeceğim. Hatta tv kaydı yapmayan daha ucuz bir model/marka da var derseniz daha memnun olurum. 100 lira civarına bir ezcool ya da noontec gibi markalarla idare mi etsem de demiyor değilim aslında. Ancak araştırdığım kadarıyla gerek chipsetiyle gerek potansiyelleriyle en doğru alet bu? 250 civarı fiyatından dolayıda tam bir f/p ürünü gibi geliyor bana yanlış mıyım?

Merak ettiğim birkaç nokta var ama.

1-) Torrent ile dosya indirmede seçeneklerimiz neler. Başka bir torrent programı yükleyebiliyor muyuz mesela? Ya da mevcut torrent programının sınırları neler? Örneğin web modülü var mı? Dışarıdayken web modülüne girip indireceği yeni şeyler eklesek yada indirilenleri kontrol etsek vs. Utorrent ya da ktorrent gibi clientlerle bunları yapabiliyorum rahatlıkla. İçindeki torrent programının böyle modülleri varsa tadından yenmez.
    2-) Kasa piano black falan değil umarım?
    3-) Malzeme kalitesini nasıl buldunuz? Hdd yi koyduğunuz bölüm elimde kalmaz değil mi? Gerçi şuanda oraya koyacak hdd yok elimde. Flash üzerinden izlemeyi planlıyorum
    4-) Ağda paylaştırılmış bir hdd üzerinden görüntü oynayabiliyor mu?
    5-) Codec konusunda sorun yaşadınız mı? Mkv dosyaları falan sorunsuz açıyor değil mi? Ses codeclerinde sesin gelmemesi falan yada garip gelmesi gibi sorunlar olmuyordur umarım?
    6-) Saçma bir soru belki ama emin olayım. Hdmi – Dvi kablosuyla monitöre bağlayacağım. Haliyle sesi hdmi üzerinden değilde normal hoparlör çıkışından götürebiliyoruz değil mi? Yani hdmi çıkışı kullandık diye illa sesi de oradan vermeye çalışmaz dimi ? : )

Bunların dışında böyle bir ürünü almamdaki asıl amaç düşük enerji tüketimiyle download yapmak, sorunsuz ve takılmadan hddlerdeni flashlardan altyazılı filmleri oynatmak. Bu cihaz dışında kullandığım ve önereceğim üstelik daha ucuz olan bir ürün var al bak diyebiliyorsanız da harika olur

• Sevgili arkadaşlar dexonic cihazıma optik kabloyu bağlarken optik kablonun ucu kırıldı cihazda kaldı bunu çıkartabilirmiyim yoksa servisemi götürmem gerekiyor aslında servisinin adresini de bilmiyorum yardımcı olurmusunuz.

artık yeni bir tane optik kablo almam gerekiyor

iyi çalışmalar
  • tamam hallettim cımbızla çıkarttım optik kablonun ucunu...teşekkürler

yalnız optik kablo ile bağladığım zaman DTS için 5+1 ses alamıyorum bende bir tanede WD MEDİA PLAYER var o cihazda dts yi 5+1 ile çok rahat dinliyebiliyorum dexonic dts sesi 5+1 de çözmüyor sizde de durum aynımı acaba...
  • arkadaşlar tamire gönderdim 1 haftada gelmiş geri anakartı değiştirmişler öyle yazıyor ama 3 saat aralıksız denedim şimdi sonuna doğru takılmaya başladı gene,hem usb den hem de hdd den denedim takılma yaptı gene yoruldu galiba alet,bir performans alamadım gitti,memnun değilim yahu neden takılır bu alet sözde anakartı değiştirmişler ama
  • Dexonic i uzun süredir kullanıyorum. Hiçbir sorun olmadı şükür uzun süredir. Sorundan da bahsedilmiyor. Donanımsal problemi olan bir kullanıcı arkadaş var. Benimki bir sorun değil ama arayüzü görüntüsü çok kötü Digital Trend'den isteğim bu cihaza daha iyi bir arayüz hazırlamalarıdır..Saygılarımla...
  • arkadaşlar bende bu cihazdan almış bulunmaktayım size bir konuda danışmak istiyorum evimde ps3 var ve ps3 oyunlarının bazılarından görüntü kaydı yapmak istiyorum ama beceremedim.eğer bilen biri varsa yardım edebilirmi lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrChame

arkadaşlar bende bu cihazdan almış bulunmaktayım size bir konuda danışmak istiyorum evimde ps3 var ve ps3 oyunlarının bazılarından görüntü kaydı yapmak istiyorum ama beceremedim.eğer bilen biri varsa yardım edebilirmi lütfen?

PS3 cihazınınzı tv'ye bağlamak için 3 uçlu komposit kablosu varsa bu kablo ile Dexonic cihazının arkasındaki video in kısmına bağladığınızda tv ekranında, dexonic üzerinden ps3 görüntüsünü gördüğünüzde kayıt yapabilirsiniz.
  • Merhabalar başka bir başlıkta sorunumu dile getirmiştim, ancak sorunumu bu cihaz ile çzöebileceğime inandığım için size de danışmak istedim. Eski bir optik girişli 5.1 ses sistemim var sadece prologic 1 ve dolby digital destegi var. DTS desteği yok. DTS kodlanmış mkv dosyalarını bu sistemimde izleyebilmek için bu cihaza ihtiyacım olabilir. Kullanma kılavuzunu incelediğimde şu ibareye rastladım:

"Dijital Çıkış - HDMI LPCM / HDMI RAW / SPDIF LPCM / SPDIF RAW tercihlerinden birini seçebilirsiniz. Standart modda, Dolby Digital, DTS ya da MPEG sesleri doğrudan HDMI TV ya da Dijital Amfi‟ye gönderebilirsiniz."

Acaba ürün kodlanmış ses formatlarını ilgili codeclerle çözüp 5.1 ya da 7.1 olarak HDMI ya da S/PDIF üzerinden pulse code modulation ya da bitstream olarak mı veriyor? Bu konuda bilgisi olan, deneyen varsa beni aydınlatmasını rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huuso

quote:

arkadaşlar bende bu cihazdan almış bulunmaktayım size bir konuda danışmak istiyorum evimde ps3 var ve ps3 oyunlarının bazılarından görüntü kaydı yapmak istiyorum ama beceremedim.eğer bilen biri varsa yardım edebilirmi lütfen?

PS3 cihazınınzı tv'ye bağlamak için 3 uçlu komposit kablosu varsa bu kablo ile Dexonic cihazının arkasındaki video in kısmına bağladığınızda tv ekranında, dexonic üzerinden ps3 görüntüsünü gördüğünüzde kayıt yapabilirsiniz.

dediğin şekilde bağlıyorum ama makinadan görüntüyü alamıyorum dostum. nasıl halledebilirm anlayamadım ps3ten görüntü çıkışı için modları değiştiriyorum ama bir türlü cihazda görüntü gelmiyo :S:S

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: huuso

quote:

dediğin şekilde bağlıyorum ama makinadan görüntüyü alamıyorum dostum. nasıl halledebilirm anlayamadım ps3ten görüntü çıkışı için modları değiştiriyorum ama bir türlü cihazda görüntü gelmiyo :S:S

Dexonic cihazının video çıkış çözünürlüğünü en yüksek olan 1080p 60 Hz' ye ayarlayıp tekrar deneyiniz, belki görüntü alabilirsiniz.Ya da PS3 yi konposit kabloyla tv ye bağlayıp görüntü alıp almadığınızı bir kontrol ediniz.Eğer tv den görüntü alıyorsanız dexonic cihazından da görüntü almanız gerekir.Ama tv den de aynı bağlantı şekliyle görüntü alamazsanız dexonic cihazından da görüntü almamanız normaldir.

• peki arkdaşım bişey sorcam ps3ü kompozit kablo ile bağlıyorum ama anca 480i görüntü albiltmekteyim. daha kaliteli bir grüntü nasıl alabilirim bir fikriniz varmı 720p görüntü sağlayabilecek bir kompozit kablo varmı yada 720p kalitesinde ps3ü dexnic cihazına nasıl bağlayabilirim
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.