Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abscess

arkadaşlar bende wd var ama 1080p indirdiğim filmlerde çoğunuzun bildiği üzere büyük problemler var. Bu cihazda 1080p filmlerde takılma gibi bir şey varmı..

lanet alet güya 1080p oynatıyor ama sürekli takılıyor. ee ne anladım ben
  • Değerli tugan,
    Ext3 formatlı HDD yi Windows altında kullanabilmek mümkün. Ben yaptım. Netten bir sürücü indirdim, kurdum ve filmleri HDD ye kopyalayabildim. Aynen NTFS disk gibi. O konuda sıkıntın olmasın. Önce sorununun HDD kapasitesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit et. Ondan değilse HDD ni EXT3 yaparsın.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugan

Arkadaşlar ben de Dexonic'li oldum. Çok memnunum. Buradaki yorumlardan oldukça istifade ettim ve açıkçası Dexonic'i tercih etmemdeki en büyük etken de bu yorumlar oldu. Dolayısıyla vakit ayırıp yorum yazıp yardımcı olan her arkadaşa tek tek teşekkür ediyorum.

Cihazı alır almaz buradaki yorumlardan yola çıkarak hemen yeni yazılımı yükledim. İçine de (WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 2.0 64MB Cache intellipower HD) taktım.

Benim sizlere sormak istediğim bir tek şey var. İlk açılışta 30 sn kadar fan sesi traktör sesi gibi. Sizlerde de böyle mi? Bir de cihazın içindeki 2 TB'lık harddiski tanıması ve seyretmeye hazır hale gelmesi yaklaşık 5-6 dk.'yı buluyor. Sizlerde de aynı mı?

Benim cihazı aldığımda içine WD 3.5" 1TB Caviar Green Sata 2.0 64MB Cache intellipower HD taktım ve formatlamasını cihazın kendisine yaptırdım.Şu anda diskin yüzde doksanı dolu, sizin için cihazı açıp süre tuttum 54 saniye içinde cihaz kullanıma hazır duruma geldi.Bilgi vermek istedim iyi günler.

• Uzun süre Dexonic kullanan birisi olarak arkadaşların bazı sorunlarına cevap vereyim.
    *Bende de WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 2.0 64MB Cache intellipower HD var.Cihazın kendi programı ile format atıp Filmlerimi o şekilde yükledim.En fazla 40-50 sn de HDD açılıyor.(Buna extra takılı FDisk de dahil).Siz filmlerinizi yedekleyip o şekilde Dexonic den format atın.Kesinlikle FAT32 format atmayın.(DVD ve BluRay filmleri yükleyemezsiniz.Hata verir.)
    *1080 BluRay filmlerde (42 GB) şimdiye kadar takılma sorunu asla yaşamadım.Sizin HDD de ,Kablolarda veya en son cihazda (En son sürüm yüklemeniz tavsiyem) problem olabilir.
    *Bir güncelleme yüklemeden önce yükleme yapan arakadaşların hepsinin yorumlarını okuyup öyle güncelleme yapınız.
  • arkadaşlar son yazılımı yükledikten sonra hdmı dan bağlıyorum bu arada bir kez açılıp kapanıyor alet sonra tekrar görüntü geliyor 1 defa aç kapa yapıyor yani sizde de aynı sorun var mı bazende en son açıldıktan sonra kitleniyor arkasından açıp kapatmam gerekiyor yazılımda bir sorunmu var yoksa bunun huyu mu böyle hdd yi de formatladım değişmedi son yazılımı bidaha mı atsam acaba neden yapar aç kapayı
  • slm arkadaslar. urunden almayı dusunuyorum ama bir sıkıntım var. daha once kayıt icin smartmedia'nın ürününü kullandım.
    kayıt kalitesi felan gayet iyiydi fakat bir sıkıntı varki kesinlikle çözüm bulamadım oda şu smartmedia'nın yaptığı mpeg kayıtları
    canopus edius yada adobe premiere programında açıp editing yapamamak. kayıtlar media playerde felan sorunsuz oynuyor
    fakat bahse konu editing programları kayıtları açamıyor. acaba aynı sıkıntıyı dexonic tede yaşarmıyım.
    elinde dexonic olan bir arkadaş edius ve premier ile deneme yaparsa acayip makbule geçecek.
    ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Cevap yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler..

Maalesef geç okuma problemimi halledemedim. Hatta 2 TB'lik HDD'nin yaklaşık 1.5 TB'ı dolduğu için problem daha da arttı. Yani kapasite ile mi ilgili bilmiyorum ama sanırım öyle ki artık neredeyse cihaz arayüz ekranını geçmiyor. Donup kalıyor. Harddiski bir türlü okumuyor. Hardiskin boş günlerinde hiç böyle bir problem yoktu. Harddisk doldukça okuma kapasitesi o oranda geri gitti ve dondu kaldı artık. 1.5 TB'lık dosyaları da yedekleyeceğim yer yok.

Bazı arkadaşların dediği gibi yapmıştım zaten ilk aldığımda. Yani harddisk içindeyken NTFS formatlayıp yeni yazılımı yüklemiştim. İlk başta hiç problem yoktu. Ama harddisk doldukça problem arttı maalesef.

Şimdi de yapacağımı bilmez oldum :)
  • quote:

Cevap yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler..

Maalesef geç okuma problemimi halledemedim. Hatta 2 TB'lik HDD'nin yaklaşık 1.5 TB'ı dolduğu için problem daha da arttı. Yani kapasite ile mi ilgili bilmiyorum ama sanırım öyle ki artık neredeyse cihaz arayüz ekranını geçmiyor. Donup kalıyor. Harddiski bir türlü okumuyor. Hardiskin boş günlerinde hiç böyle bir problem yoktu. Harddisk doldukça okuma kapasitesi o oranda geri gitti ve dondu kaldı artık. 1.5 TB'lık dosyaları da yedekleyeceğim yer yok.

Bazı arkadaşların dediği gibi yapmıştım zaten ilk aldığımda. Yani harddisk içindeyken NTFS formatlayıp yeni yazılımı yüklemiştim. İlk başta hiç problem yoktu. Ama harddisk doldukça problem arttı maalesef.

Cihazınızı bilgisayarınız varsa bağlayarak chekin disk yapın belki faydası olur.Ben cihaza kameramdaki videoları aktarmış ve bilgisayarıma aldıktan sonra silmek istediğimde cihazdan silemedim.Bende cihazı bilgisayara takıp chekin disk yaptırıp bozuk dosyaları düzelt seçeneğiniyle problemi halletmiştim.Arada bir cihaz içindeki harddiski disk birleştir yöntemiyle içindeki parçalanmış dosyaları birleştirmek faydalı oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Cevap yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler..

hocam canını sıkmaman gerek yok.

aynı durum bendede vardı.

cihazı tv den ayırıp kendi bilgisayarıma usb kablosu ile bağladım.

bilgisayarın media playerdaki hdd yi gördüğünde hdd nin içine gir.

ve bir yukarıda yazan arkadaşın dediğini yap.

yani check in işlemi.

sorun cihazdan değil hdd lerden kaynaklanıyor.

ben 2 ay önce yaptım.yine ilk günkü gibi oldu.

demekki ara sıra bunu yapıcaz böyle.

• niyesuh ve drangelman arkadaşlar, çok teşekkür ediyorum. Hay Allah razı olsun sizden yaaa.. Dolu harddiski okuyamama problemini aynen dediğiniz gibi "chkdsk" yaparak hallettim. Demek ki arada bir bunu yapmak gerekiyormuş hakkaten. Tekrar tekrar teşekkürler...

Deneyecek arkadaşlara bir hatırlatma da yapayım: Harddiski sağ tıklayıp özelliklerden "hataları denetle" ve "sürücüdeki dosyaları birleştir" olayı error verdi. Ben de "başlat", "çalıştır"a "chkdsk h: /f /x" yazarak yaptım halloldu. Şu an hiç bir problem kalmadı.

Tekrar teşekkürler arkadaşlar..
  • quote:

niyesuh ve drangelman arkadaşlar, çok teşekkür ediyorum. Hay Allah razı olsun sizden yaaa.. Dolu harddiski okuyamama problemini aynen dediğiniz gibi "chkdsk" yaparak hallettim. Demek ki arada bir bunu yapmak gerekiyormuş hakkaten. Tekrar tekrar teşekkürler...

Deneyecek arkadaşlara bir hatırlatma da yapayım: Harddiski sağ tıklayıp özelliklerden "hataları denetle" ve "sürücüdeki dosyaları birleştir" olayı error verdi. Ben de "başlat", "çalıştır"a "chkdsk h: /f /x" yazarak yaptım halloldu. Şu an hiç bir problem kalmadı.

Tekrar teşekkürler arkadaşlar..

Rica ederim arkadaşım.Bu tür problemlerimizin çözümlerini burada paylaşmak tüm arkadaşlarımızın yararına bu form ve bizler bunun için varız.yardımcı olduysak ne mutlu bize hepinize iyi bayramlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm arkadaslar. urunden almayı dusunuyorum ama bir sıkıntım var. daha once kayıt icin smartmedia'nın ürününü kullandım.
    kayıt kalitesi felan gayet iyiydi fakat bir sıkıntı varki kesinlikle çözüm bulamadım oda şu smartmedia'nın yaptığı mpeg kayıtları
    canopus edius yada adobe premiere programında açıp editing yapamamak. kayıtlar media playerde felan sorunsuz oynuyor
    fakat bahse konu editing programları kayıtları açamıyor. acaba aynı sıkıntıyı dexonic tede yaşarmıyım.
    elinde dexonic olan bir arkadaş edius ve premier ile deneme yaparsa acayip makbule geçecek.

slm arkadaşlar şu işe bi el atın allah rızası için.
  • carfourda vardı 168 tl 212
  • quote:

quote:

slm arkadaslar. urunden almayı dusunuyorum ama bir sıkıntım var. daha once kayıt icin smartmedia'nın ürününü kullandım.

Arkadaşım merhaba senin dediğin programlar bende yok ama senin deneyebilmen için Dexonic cihazıyla kısa bir kayıt yaptım ve hotfile sitesine upload ettim,http://hotfile.com/dl/134710276/94900fc/Dexonic.mpg.html buradan indirip kendi programlarınla deneyebilirsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: niyesuh

quote:

quote:

Arkadaşım merhaba senin dediğin programlar bende yok ama senin deneyebilmen için Dexonic cihazıyla kısa bir kayıt yaptım ve hotfile sitesine upload ettim,http://hotfile.com/dl/134710276/94900fc/Dexonic.mpg.html buradan indirip kendi programlarınla deneyebilirsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

eyvallah allah razı olsun. inan acayip makbule geçti. indirip hemen yazarım sonucu en azından benim gibi
    merak edenlerede bir bilgi olur.
    bide kayı hangi ayarlarda yaptığını söyleyebilirmisin?
    tekrar sağol ilgilendiğin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 12 Kasım 2011; 15:04:05 >

• Nyesuh arkadaşım, ben de size bir soru sorabilir miyim?
    Dexonic'i alalı 2 hafta oldu, son güncellemeyi de yükledim. Cihazın çoğu özelliğini keşfettim ama kayıt özelliğini henüz kullanamadım. Sebebini de bulamadım. Sizden tavsiye istiyorum.
    Ayrıntı olarak HDD mi bilgisayardan EXT3 formatında formatladığımı belirtmek istiyorum. Cihazın ayarlarında da kayıt aygıtı olarak HDD seçili. Cihazı TV ye S-Video kablosuyla Video OUT kısmına, Teledünya cihazına da Video IN kısmına bağladım.
    Teledünya yayınını cihazdan Video 1 girişinden görebilmeme rağmen kayıt tuşuna bastığımda kayıt yapılamaz anlamına gelen el işareti beliriyor.
    Sizce ben nerede yanlış yaptım?
  • quote:

quote:

quote:

tekrar selam. arkadasımızın göndermiş oldugu 1 dk. 8 sn'lik mpeg2 kayıtı indirdim ve inceledim.
    kayıt gayet kaliteli ve temiz. benim diyen (ki profesyonel capture kartlarıda buna dahil) capture kartını aratmaz kalite.
    canopus edius programı ile kayıtı sorunsuz açıp editing yapabildim.
    şimdi sıra geldi cihazı almaya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Boleros

Nyesuh arkadaşım, ben de size bir soru sorabilir miyim?
    Dexonic'i alalı 2 hafta oldu, son güncellemeyi de yükledim. Cihazın çoğu özelliğini keşfettim ama kayıt özelliğini henüz kullanamadım. Sebebini de bulamadım. Sizden tavsiye istiyorum.
    Ayrıntı olarak HDD mi bilgisayardan EXT3 formatında formatladığımı belirtmek istiyorum. Cihazın ayarlarında da kayıt aygıtı olarak HDD seçili. Cihazı TV ye S-Video kablosuyla Video OUT kısmına, Teledünya cihazına da Video IN kısmına bağladım.
    Teledünya yayınını cihazdan Video 1 girişinden görebilmeme rağmen kayıt tuşuna bastığımda kayıt yapılamaz anlamına gelen el işareti beliriyor.
    Sizce ben nerede yanlış yaptım?

Merhaba öncelikle aldığınız cihazı güle güle ve keyifle kullanın.Deconic cihazının harddiske kayıt yapabilmesi için özellikle içine sata2 harddisk takılıp formatlaması cihazın kendisine yaptırılması gerekiyor.içine takılacak harddisk bilgisayardan formatlanırsa cihaz kayıt yapmıyor.Ama elinizde flash disk varsa usb den cihaza bağlayıp, cihazdanda kayıt yapılacak yer kısmını usb yaparsanız cihazın kayıt yaptığını göreceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

eyvallah allah razı olsun. inan acayip makbule geçti. indirip hemen yazarım sonucu en azından benim gibi
    merak edenlerede bir bilgi olur.
    bide kayı hangi ayarlarda yaptığını söyleyebilirmisin?
    tekrar sağol ilgilendiğin için.

Arkadaşım kayıt kalitesi SP modunda yapılmıştır.Daha kaliteli kayıt formatı HQ da var fakat kayıt esnasında çok Megabayt kapladığı için ben genelde SP modunda kayıt yapıyorum.Eding yapabilmeye sevindim.Artık size aramızda görürüz artık.

• son yazılımdan sonra kayıtlı bazı dosyalar tv den kayıt etiğim silinip ve ya isimlendirilemiyor
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.