Şimdi Ara

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
17.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar 2-3 güne kadar DFI LP-nF4-SLI-DR Lan Party gelicek sistem aynı kalıcak ama anakart değişecek nasıl yapa bilirim. bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. birde üstündeki ses olayı kalitelimi,dir yoksa creative 7+1 almalımıyım.
  • ya simdi hic o/c yapmasak kartın default ayarlarıyla kullansakta yinede sorun cıkabilir mi yani anlamadım

bende 4*512 kingston pc3200 var 3700 SD alacagım anakartı oldugu gibi kullansam calısmayacak mı yani??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mece

ya simdi hic o/c yapmasak kartın default ayarlarıyla kullansakta yinede sorun cıkabilir mi yani anlamadım

bende 4*512 kingston pc3200 var 3700 SD alacagım anakartı oldugu gibi kullansam calısmayacak mı yani??

arkadaşım sorun çıkarabilir derken aslında sorun değil bunlar yani mesela bende mushkin redline var
    ve genellkle remleri dual olarak görmüyor yani uyum sağlamıyor ve açmıyor tek rem taktığında ise açıyor hiç
    bişe de olmuyor ama sende 4 tane rem var bence sen o 4 remi sat dfi ile uyumlu 2*512 dual kullan daha iyi
    performans alırsın birde sendeki enermax psu 485 wat ve sana yetmes eğer ki 7800gtx sli var ise
    sen en önce onu bir enermax 600wat yap sonra yazık olmasın sistemine
    ve son olarak bir şey daha ekliyeyim mademki bukadar kaliteli bir sistem kurma çalışmasındasın
    ozaman neden sd3700+ yerine çift çekirdekli almayı düşünmüyorsun
    ?????????*

• dusundumde hicbir yerde x2 bulamıyorum ki ayrıca enermex ı daha yeni aldım 7800gtx bir tane alıcam diye
    kesin yetmez mi, forumlarda 7800 ultradan daha az guc harcıyo diye yazıyodu

tesekkurler
  • Arkadaşlar bu ram meselesi kafama takıldı d43 lerle sorun yaşıyo tccd ler ince ayar istiyo ne yani illa winbond bh serisi bi ram mi almak lazım bi ton para verip ankart alıyosun bi ton daha para verip tccd ram alıyosun ondan sonra doğru düzgün çalışmıyo bumu yani ........4 tane dual kit alıp 4 slotuda doldurduğumuzda düzgün çalışacak mı bu anakart bence bu ankartla ilgili sorunlar ve kullanan insanların kullandıkları malzemelerle ilgili bi database oluşturulursa çok güzel olur Sadece yüksek vdimm ve ışık tutunca parladığı için bu anakarta yüksek miktarda para vermek pek doğru deyil
    Not: DFI ın internet siteside berbat sanki iki gün sonra çekip gideceklermiş gibi
  • mushkin redline xp 4000 almak üzereyim ve anakartın ramleri dual olarak görmemesinden, coldboot'tan, ondan şundan bundan nem kapmış durumdayım.. özellikle bu 2 sorunun çözümü nedir pratikmidir gibi sorularım var bilen ve kullanan arkadaşlara..
  • arkadaslar sli dr ye bios atcam ama benim ramler twinmos 400 dual cadt (powerdhip). simdi ben -2 yimi yoksa -3 diye yazanlarimi flaslayim?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: m@rslan

arkadaslar sli dr ye bios atcam ama benim ramler twinmos 400 dual cadt (powerdhip). simdi ben -2 yimi yoksa -3 diye yazanlarimi flaslayim?

3
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Rainbow6

Arkadaşlar bu ram meselesi kafama takıldı d43 lerle sorun yaşıyo tccd ler ince ayar istiyo ne yani illa winbond bh serisi bi ram mi almak lazım bi ton para verip ankart alıyosun bi ton daha para verip tccd ram alıyosun ondan sonra doğru düzgün çalışmıyo bumu yani ........4 tane dual kit alıp 4 slotuda doldurduğumuzda düzgün çalışacak mı bu anakart bence bu ankartla ilgili sorunlar ve kullanan insanların kullandıkları malzemelerle ilgili bi database oluşturulursa çok güzel olur Sadece yüksek vdimm ve ışık tutunca parladığı için bu anakarta yüksek miktarda para vermek pek doğru deyil
    Not: DFI ın internet siteside berbat sanki iki gün sonra çekip gideceklermiş gibi

DFI tccd ile rahat çalışabilir.İlk baştaki ram ayarlarına çok takılmayın,ana değerleri bilin diğerlerini autoya getirin,daha sonra A64 tweaker ile nerde neyi tolere edebiliyor deneyerek öğrenmeniz lazım.

Tabi bu arada tweak olayında ne önemlidir neyi baz almanız lazım ve hangi çeşit chip neyi tolere edebilir bunları da bilmek gerekiyor.

Dfi street te ram kullanımı ile ilgili güzel rehber var.

Kişisel görüşüm:2-2-5-2 1T temel zamanlamalarını değiştirmek,yani 1.5-2-5-2 veya 1.5 -2-3-2 vs gibi şeyler bana göre unstabilite kaynağı ve getirisi yok.Belki 1.5 zamanlamanın az bir şey ama uğraşıldığına değmez.

Şöyle izah etmek belki daha mantıklı,2 yi 1.5 yapmak yerine ss de işaretlediğim değerleri düşürmek için efor sarfetmek daha doğru..

Asıl dikkat edilmesi gereken veya düşürülmesi gerekenleri aşağıda işaretledim.
    Fakat işaretlediğim zamanlamaları bh-5 dışındaki ramler de düşürmek çok zor olabilir,denemek lazım.Hele trfc yi 12 ye düşmek yüksek fsb de imkansız gibidir.Yapabiliyorsanız 13 yoksa 14 ve üstü...

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ

Ayrıca Fx55,Fx57,tccd ve bh-5 ler dahil kullandığım bioslar içinde bence en iyisi şimdilik 310p...

• selam
    arkadaşlar sistemime sonunda dfi dahil edebildim
    yanlız ben bu işlerden pek anlamıyorum okuduğum kadarı ile hassas ve ince ayarlar gerekiyor galiba ama bu işten anlıyan vede int. bağlantısı olan bi arkadaşla 1-2 güne kadar buluşup ayarlıyacaz İnşAllah.
    sisteme göre tavsiyeleriniz var ise yaza bilirmisiniz
  • Merhaba,

Bende DFI nf4 ultra kurdum bugün, anakart dunya uzerinde duyabileceginiz tum kufurleri yedi. Mubarekler altın niyetine satıyorlar kartı adam gibi açıklamalı bir manual koyar insan icine..kör topal kurduk. Ortada bir 5/12V yeri varmıs, oraya power supply'dan besleme yapmadan durum iyi olmuyor ama geç anladım, ne kadar delik bulduysam bi power kablosu soktum :)
    Bunun alakası yok anakartla ama, ekran kartından da power supply'a bir baglanti, gerekirmiş. (3 pinlik bir çıkışı var ben onu 4 pinlik hdd kablosuna soktum umarım özel bir şeyler de o istemiyordur)

Ekran kartı taktım (nihayet)..chipsete yapıştı kart, dizayn rezalet, sli bridge falan bulup iki tane kart takmak imkansız herhalde. Ortalık kablo doldu, resmen alın terim karta aktı valla, kasanın da payı var bu işte tabi. Umarım sorunsuz çalışıyordur da bunları unuturum.

Neyse esas sorun şu :

Bende 4 tane twinmos pc3200 256MB var, iki dual kit yani...dördünüde kullanamıyorum..2 ve 4 e taktım calisiyor. Sanırım bios update istiyor ( valla performansı falan nasıl bilmiyorum ama boyle sacmalık olur mu yaa, en azından manual kılıklı iki sayfa kagitta yaz da biz de ugrasmayalım), simdi sitelerine girdim burda bir arkadas demiş gerçektende yarın kaçacaklar sanki. Bios update ile bu sorun halloluyor mu, yoksa ordaki sarı dimm yuvalari öylesine mi koymuş bu herifler. Birde floppy yok bende, image'i cd'ye atıpta flashlamak mumkun mu ?

tesekkürler.
    iyi geceler :)

• arkadaşlar belki bu sorun önceden yazılmıştır ama ben forumda yeterli bilgi bulamadım bundan dolayı sorunumu yazacağım...

dfi lanparty bi anakartım var,
    fps yi 302 gibi değerlere yükseltince işlemcinin gerçek hızı/14 bölenini kullanıyor ramlar yani ramler 133 de olmasına rağmen 194mhz gibi bir değer kullanıyor buda performansı oldukça düşürüyor bu sorunau acaba nasıl çözebilirim yardım ederseniz çok sevinirim.

ayrıca çarpanını 4 e düşürünce ise normal böleni kulanıyor yani 1208/6 dan ram 201mhz çalışıyor!
  • slm arkadaşlar
    lütfen yadım edebilimisiniz
    dün anakartın sitesinde şu an hatırlamıyorum biyerede not almadım seskartının vede biiriki direverı indirdim yanlışlıkla indirdiğim dosyalar üzerinden kurdum sistem kendini kilitledi vede konu başlığında anlatınlardan birtek kafam psu üzerindeki açma kapaama düğmesi seçeneğini uyguladım ama aynı değişen bişi olmadı.o mavi ekranda yaan satıda şu ne yapmalıyım

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

şu anda int cafeden yazıyorum her şey default şu an yarın 20:30 tekrar görüşmek üzere lütfen rica ediyorum tavsiye veya ilaç verecek arkadaşlar konuyu detaylı bişekilde anlatabilirlermi

• sistemime göre en uygun ne tavsiye edersiniz arkadaşlar
  • alala cmos u sil bi bakalım nolcak.ramleri çıkar.pili çıkar.cmos jumperını ayarla.10 dakka bekle.tek ram 1. turuncu slota tak.jumperı 1-2 ye getir.pili tak.bas power a bakalım yicek mi.çok lanet kart bu hınzır ama bi stabiliteyi tutturursan varya uff tadından yinmiyo
  • abi şimdi burada okudum hepsinide o/c için (venice + dfi dagf+adata ddr 566) tavsiye edeceğiniz biosu lütfen p.m olarak bana yollarmısın.yani adresini :D
  • ZEUS__
    hocam yaaa dediklerini yaptım
    ama olmadı-
    şu an kasa ile cafedeyim arkadaşlarda el attı ama olmadı güvenli modda dahi açmıyor aynı hata satırını veriyor

sonuç olarak format atmayı ugun bulduk
    eğer şu an bağlı isen tavsiyen varmı

• quote:

Orjinalden alıntı: yanlızkurt_35

ZEUS__
    hocam yaaa dediklerini yaptım
    ama olmadı-
    şu an kasa ile cafedeyim arkadaşlarda el attı ama olmadı güvenli modda dahi açmıyor aynı hata satırını veriyor

sonuç olarak format atmayı ugun bulduk
    eğer şu an bağlı isen tavsiyen varmı

Vga,ram ve bios pilini çıkar

30dk bekle sonra tekrar tak

• teşekkürler
    ok
    yardımlarını bekliyorum

• ya millet
    '' ZİW®O '' brader dediğini yaptım ama yine yimedi bu meret
    başka bişi denemeliyimiyim c cmos la ilgili bişeyler olabilirmi eğer bu yönde bi tavsiye varsa ayrıntılı olarak yapçaklarımı tarif edermisin
    ilakine format muı yedimem gerkli bu bubu ..... makineye hadi gene ağzımı bozmim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.